Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
Tulajdonképpen mit akarsz most ebből az egészből kihozni? Mi a konklúziód? Mert úgy érzem - de lehet tévedek -, mintha azt akarnád kimondatlanul mondani, hogy igazából nem a büntetőfékezgető volt a hunyó ebben a helyzetben, hanem az aki mögötte haladt, mert nem tartotta be a követési távolságot. Jól érzem?
Ha rosszul értelmeztem akkor elnézést, csak kísértetiesen emlékeztet az érvelésed azokéra, akik folyton a jobbratartási kötelezettséget kérik számon az autópályákon, mert emiatt nem tudnak zavartalanul 190-el száguldozni a belső sávban. Vagyis amolyan kifacsart logika, hogy a szabálytalankodó kéri számon a másikon a szabályok betartását. No offense csak tényleg így értelmezhető amit leírtál.
-
Gargouille
őstag
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Úgy kell besorolnia eléd, hogy meglegyen a követési táv.
A józan ész és a szabályok szerint igen. Én magam is így teszek, sokan le is hülyéztek már miatta, hogy ugyanmár, oda még simán befértél volna...
de ha bemegy eléd, nyom egy satut azonnal, akkor ő lesz megbirizgálva, ha ez bizonyítható is.
Ha bizonyítható. Ez szokott a legnehezebb lenni. Még az olyan egyértelmű eseteknél is mint a Ricsikéé is évekig megy a maszatolás, meg a relativizálás, meg az nem is úgy volt... Nekem nincs fedélzeti kamera a kocsiba, így nem tudnám bizonyítani. Szerencsére elég defenzíven vezetek, nekem nem sürgős, meg a tükörből már a legtöbbször elég jól előre láthatók az ilyenek. Sosem az a célom, hogy nekem legyen igazam, hanem, hogy ne történjen baleset. A közlekedés az közlekedés, otthon az ágyban kell megmutatni ki mekkora férfi, nem az utakon.
No meg sokat nem érek az igazammal a tolószékből. -
Gargouille
őstag
Innen a fotelből nyilván ezt nem tudjuk megítélni, de valóban jó kérdés, ha valaki eléd vág féktávon belül és nyom egy satut, akkor hogyan tartod a követési távolságot? Autópályán figyeltem meg, hogy ma már teljesen alap lett, hogy a másik elé úgy sorolnak be, hogy alig hagynak 1-2 métert. Ha ilyenkor akármi miatt fékez is egyet akkor esélyed sincs megállni, de mivel hátulról belementél elvben te vagy a hibás.
-
Gargouille
őstag
Még tizenéve volt gyakran elhangzó kifejezés az, hogy ez egy "következmények nélküli ország". Szerintem tökéletes megfogalmazása a cikkben felvetett problémának.
Bár sok szakember rendre elmondja, hogy nem a büntetés keménysége az elriasztó, hanem az elkerülhetetlensége, ettől még továbbra is kérdés - nem csak számomra -, hogy mégis mi a fenét lehet csinálni azokkal az emberekkel, akik teljes mértékben tesznek a törvényekre, szabályokra függetlenül attól, hogy mennyit ülnek? Mert ezeknél az embereknél jól láthatóan semmilyen "javulást" nem lehet elérni a büntetéssel, ezért az egyetlen cél csak az lehet, hogy távol kell tartani őket a társadalomtól.
Úgy általánosságban jól látható a jelenlegi ítélkezési gyakorlatnak visszatartó ereje nincsen, sem törvénytisztelő embereket nem védi meg, sem az elkövetőket nem tudja rendes útra terelni. Magyarán ez így ebben a formában eredménytelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Diablo IV
- Star Wars Jedi: Survivor - Befutottak az első értékelések
- BMW topik
- Dell notebook topic
- iPhone topik
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Kedvenc zene a mai napra
- Napelem
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z Neo 2x16GB 3600MHz CL16 Eladó!
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5457, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
No meg sokat nem érek az igazammal a tolószékből.