- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Az új rev2-es pi-met használva egy hét alatt többször kellett backup-ból helyre állítanom a kártyákat, mint előtte hónapokon át a legelső sorozatost használva.
Igaz a kártyák is sokat voltak már használva, hogy mind a kettő egyszerre menne tönkre... Ahogy néztem a két pi kártya foglalatát, az rs components-es példányon egy kicsit még gagyibb a foglalat, mint a régebbin. Kidolgozatlanabb az érintkezők tövénél, picit talán a műanyag is más... érzésre talán nem olyan szoros.
Sok múlhat az érintkezők anyagán is. Elvileg felül lehet bírálni a kártyaolvasó sebességét, ha jól emlékszem több lépésben felvitték 50MHz-re, amitől már egész gyors, csak éppen érzékenyebb.
(#4097) wassermann
a futásban érzésre pörgősebbnek tűnik a class 10-esem, mint a 4-es. De főleg a backup az ahol a 8GB-os kártyánál nagyon jó a 16MB/sec sebesség, így is eltart egy ideig mire végezA hűtőbordát én is részben azért használom, mert szerintem jól néz ki
Meg más boardnál tapasztaltuk, hogy ok nem sérül meg ha véletlen túlmelegedne, mert akkor lefagyasztja magát, de azért stabilabb komolyabb igénybevételnél, ha van borda.
-
vzoltan
aktív tag
Egyszer lefagy lerantja az aramot es ugrik a rootfs.
Leirtam hogy miket tapasztalok.
Tolem vehet nagy sdt magas class-szal, aztan majd kitapasztalja sajat boren.Medialejatszo igenyli az overclockot, foleg a raspbmc.
Augy ha a raspbmc forumot megnezegeted lathatod h tobben is irjak hogy ez van, sdk bizony elszallnak es irjak is hogy a hivatalos cpu vagy gpu vagy memoria frekit vissza vette az alapitvany mert ok is tudjak h nem stabil az sd kezeles.
Nalam miota usbn van a rendszer batran 950 en megy, feljebb meg nem vittem nincs ra szuksegem, de mehetne, usb birja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged