Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sándor -P20-

senior tag

válasz cigam #25570 üzenetére

HDD Közvetlenül a Pi-n van, (AZ LG is csak simán rá volt dugva) nincs segédtáp, sem aktív tápos hub. Ezt kipróbáltam, nem volt változás... :U
    Egyébként a HDD-n kívül nincs más fogyasztó a Pi-re dugva. HDD, lan kábel, táp van csatlakoztatva.
    Első alkalommal úgy dugtam fel a HDD-t ahogy a boltban kaptam. (miután a rajta levő kacatokat letöröltem)
    miután ez nem jött össze, próbáltam a Pi-vel formázni, de úgy sem lett jó. Közben mivel egy öreg tabletről próbálkoztam, éjszaka, sikeresen töröltem egy partíciót az SD kártyáról... :Y
    Ekkor felraktam a 3.0.63-as OMV-t, és azzal próbálkoztam tovább. Nagy nehezen elindult a WD, de nem igazán tetszett. Ma próbából visszarakam az LG-t amivel mielőtt hozzányúltam jó volt, de hibaüzi... :Y
    A WD saját progijával lett visszarakva az NTFS, az egész vinyó egyben van, nincs megosztva.
    Smart infót köszi, megnéztem, és ha már itt is téma volt ide is bemásolom amit az OMV topicba írtam.
    -------------------------------------------------------------
    Hibaüzenet témakörben amire jutottam.
    A hibaüzenetet az új 3.0.63 OMV csinálja. Ennek a verziónak a régi LG HDD sem tetszik. :F Ha azt dugom a Pi-re akkor is hibaüzi a jutalom...
    Próbából visszaraktam az előző 3.0.59 -es OMV-t és nincs hibaüzenet. Ami érdekes, hogy a friss telepítésre rá tudtam dugni a WD-t (WesterDigital) is, amit tenap előtt nem fogadott el az OMV. Mindkét HDD NTFS filerendszert kapott. (Az LG tele van adattal...) Az ext4-re formázott WD HDD-t még csak törölni sem tudtam az öreg asztali gépemen. A problémát a WD oldaláról leszedett saját formatálló progi oldotta meg, az nem lacafacázott... :DDD

A sebesség anomália tovább gyűrűzik, az érthetetlenség irányában...
    Arra rájöttem hogy nem HDD függő a dolog. Most már az LG-vel is csak 3,5 mega körül fogadja az adatokat a PI. Viszont pár pillanatra volt hogy felugrott 6 mega körülire a feltöltési sebesség, ami mielőtt hozzányúltam volna a cuccoshoz 10 - 11 mega körül volt stabilan... :F
    Lehet hogy valami frissítés hiányzik ami még nem került fel a Pi-re? :F
    Nem értem. Esetleg valakinek valami ötlete?
    Minden adat UTP kábelen megy, a ruteren sem változtattam semmit.
    Egészen addig 10 - 11 mega körüli volt a feltöltés amíg hozzá nem nyúltam a HDD-khez..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés