Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
válasz
Hege1234
üzenetére
Egy chatgpt-s refactort rádobtam.

from glob import glob
tv_or_radio = 'Rádió' if elem['tv_or_radio'] else 'Videó'
file_extension = 'mp3' if elem['tv_or_radio'] else 'mkv'
s_pattern = fr"Downloads\\befejezett\\NAVA\\**\\*id#{elem['clean_id']}*{file_extension}"
file_list = glob(s_pattern, recursive=True)
if file_list:
for file_path in file_list:
print(f'[INFO] ez a fájl már létezik itt: {file_path}')
continue -
JoinR
őstag
válasz
arcoskönyv
üzenetére
Talán ez segít, de lehet, hogy irreleváns, mert van konkrét leírás erre a hibára.
Persze nem ismerem a hátteret, de lehet azt is megvizsgálnám, van-e szükség venvre a konténeren belül. -
JoinR
őstag
válasz
jerry311
üzenetére
A cron ugyanolyan userként futtatja a scriptet, mint te?
Lehet máshol keresi a pip packageket?
Nem használsz valami env vart, ami kellene? Pl. REQUESTS_CA_BUNDLE vagy ilyesmi (akár .bashrc-ben is lehet).
Esetleg relative path van valahol a szkriptben?
/dev/null-t írd át valami fájlra és írd utána a 2>&1-t is, hogy lásd az errort. -
JoinR
őstag
válasz
bambaram1214
üzenetére
Na melyik tárgyból adnak ilyen házit már a félév elején?

Szerintem amúgy nincs értelme a feladatnak abban a formában, ahogy itt le van írva. Oké, hogy az 1.+20. az 53-at ad ki, de a 21=10+11-gyel is, az meg együtt 66, most akkor melyik a jó?
Itt egy megoldás arra a feladatrészre, aminek van értelme, nem kell hozzá semmi extra (nem python, de nem sokba telik átírni). Annak sincs értelme, hogy a korábbi számok értékét felhasználva keresd a megoldást, hiszen az n > n-1. elem, tehát nyilván csak a nála kisebb értékű integerekből tudod összerakni (21-et nem próbálom összeadni úgy, hogy 22 + x). -
JoinR
őstag
válasz
Blasius
üzenetére
Szerintem ha már elkezded kódolni, akkor talán egyszerűbb, ha az adatok lekérését is a python intézi. Én matplotlib-bel állnék neki.
-
JoinR
őstag
válasz
Hege1234
üzenetére
import urllib.request
import re
from bs4 import BeautifulSoup
from datetime import timedelta
import time
link = 'https://nava.hu/wp-content/plugins/hms-nava/interface/classes/cacheManager.php?id=3964147&solrUrl=http%3A%2F%2F10.10.100.101%3A8983%2Fsolr%2Fnavapub%2Fselect&blogId=2&mode=titles&navaPointsUrl=%2F%2Fnav>
response = urllib.request.urlopen(link)
soup = BeautifulSoup(response.read(), from_encoding=response.headers.get_param('charset'), features="html.parser")
duration = soup.select_one("span[class=duration]").text
format = "Időtartam: %H:%M:%S| "
x = time.strptime(duration, format)
delta = timedelta(hours=x.tm_hour,minutes=x.tm_min,seconds=x.tm_sec).total_seconds()
delta_ms = int(delta)*1000
print(delta_ms) -
JoinR
őstag
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Na ki kellett volna próbálnom, mielőtt elküldöm sajnos a datetime esetén az elnevezésekbe könnyű belekeveredni, mert a module és a function neve is datetime. Érdemes csak 1-1 function-t importálni, és a datetime function-nek nevet adni (as dt)
Így tuti lefut:
from datetime import datetime as dtfrom datetime import timedeltadatum1 = "202105071312"current_time = dt.now()datum1 = dt.strptime(datum1, "%Y%m%d%H%M")if datum1 <= current_time - timedelta(days=30):print("Mukodik")A
datetime.timedelta(days=30)akkor működne, ha az egész module-t beimportálnádimport datetime-mal, viszont akkor a többi sornáldatetime.datetime.now()megdatetime.datetime.strptime(...)kellene, ami nem túl szép. -
JoinR
őstag
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Így már értem. Szóval a datetime.now()-t nincs értelme olvasható stringre alakítani, maradjon így:
current_time = datetime.now()
Hanem a datum1-et alakítjuk át stringből datetime objectté:datum1 = datetime.strptime(datum1, "%Y%m%d%H%M")
Így már használható velük a timedelta function összehasonlításra, pl:if datum1 <= current_time - datetime.timedelta(days=30):... -
JoinR
őstag
válasz
Oryctolagus
üzenetére
Kicsit szét van esve ez a hsz, így nem értem mi a cél, de ha már dátum, akkor szerencsésebb lenne dátumként tárolni.
Pl.:current_time = datetime.strptime(current_time, "%Y%m%d%H%M")
Amúgy a kérdésre a válasz elvileg csakint(current_time)lenne, ha az érték stringként kerül a változóba az adatbázisból. -
JoinR
őstag
válasz
Phobion
üzenetére
Inkább itt nézelődj, még az 1 eurós csomagban is van egy használható leírás (Illustrated Guide to Python 3), ezek naprakészebbek. De ha kicsit többet rászánsz, sokkal többet is kaphatsz.
-
JoinR
őstag
válasz
Hege1234
üzenetére
Nem konzisztens, amit írsz; keverjük a result és resp változót.
Ha aprint(result)az egy lista, ahogy itt írod, akkor csak integerrel tudsz hivatkozni (pl.result[0]) egy adott elemére. Viszont a resp-es kódrészletben meg key-re hivatkozol (resp['result']), mivel ott már a beágyazott dict-be kerülsz valahogy.Ha a result egy dict-ek listája, akkor meg kell keresned, hogy melyik elemében (azaz melyik dict-ben) van
timekey és melyikbenitemkey.
Pl:result = [{"id":17,"jsonrpc":"2.0","result":{"time":{"hours":0,"milliseconds":416,"minutes":52,"seconds":59}}},{"id":18,"jsonrpc":"2.0","result":{"item":{"file":"smb://192.168.1.10/n filmek 720p/@.mkv","id":340,"label":"The Expendables 3","type":"movie"}}}]for i in result:if i['result'].get('time'):mytime = i['result']['time']if i['result'].get('item'):myfile = i['result']['item']['file']print(mytime)print(myfile) -
JoinR
őstag
válasz
Hege1234
üzenetére
data = data = {...}helyettdata = {...}elég. Egyprint(url)vagyprint(data)sorral ki tudnád írni a tartalmat, hogy tuti jó-e amit beküldesz.
Nem ismerem a Kodit, úgyhogy lehet hülye kérdés, de ha ezt a kódot a gépedről futtatod, akkor minek oda másolgatni bármilyen modult? A kodi csak egy http post request-et fog látni, mindegy, az már az ő dolga, hogyan dolgozza fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Assassin's Creed: Valhalla
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest