Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Telekom TV Mikrotikkel
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz sztanozs #3650 üzenetére
Olyan környezetben használom a pythont, ahol ez a veszély szerencsére nem áll fenn, ettől függetlenül persze köszönöm az infót, jó ilyenekről tudni.
De. Miért nem működik a felső megoldás és miért működik az alsó amikor ugyanazt csinálná mindkettő?
if cll1.count(1) == clls[0]:
CellDummy.r1.val = 1
if cll2.count(1) == clls[0]:
CellDummy.r2.val = 1
if cll3.count(1) == clls[0]:
CellDummy.r3.val = 1
if cll4.count(1) == clls[0]:
CellDummy.r4.val = 1
if cll5.count(1) == clls[0]:
CellDummy.r5.val = 1
~~~
for i in range(5):
if globals()["cll{}".format(i+1)].count(1) == clls[0]:
CellDummy.attr("r%s" % (i+1)).val = 1
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Hege1234
addikt
sziasztok!
1 - video 1
2 - video 2
3 - video 3
4 - video 4
5 - video 5
6 - video 6
7 - video 7
8 - video 8
9 - video 9
10 - video 10
listában lévő mennyiség: 10
írd ide a számot vagy számokat:ebből a listából, hogyan tudnék így lekérni információt?
írd ide a számot vagy számokat: 5-9
vagy pl.
írd ide a számot vagy számokat: mindenmost még csak így működik, hogy
írd ide a számot vagy számokat: 1
vagy
írd ide a számot vagy számokat: 3 4 5 10while True:
try:
fgq = open('videok.json', 'r', encoding='utf8')
except FileNotFoundError:
print('\n[ERROR] ehhez előbb az info listába gombot kell használni!\n')
index = 1
title = json.load(fgq)
for thevalue in title.values():
print(f"{index:5}"+' - '+thevalue['cim'])
index += 1
all = index -1
print('\n listában lévő mennyiség: '+str(all)+'\n')
for number in input('\nírd ide a számot vagy számokat: ').split():
id_ = title['list'+str(number)]['j_id']
print('\n'+str(id_))[ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
válasz Hege1234 #3652 üzenetére
eddig ennyire jutottam
while True:
try:
zk, yc = list(map(int, input("ettől-eddig: ").split('-')))
x = range(zk, yc+1)
for number in x:
print(number)
except ValueError:
for number in input('\nírd ide a számot vagy számokat: ').split():
print(number)annyival még meg lehetne toldani, ha valaki az ettől-eddig: részbe csak egy számot vagy számokat ír be akkor azt ne kelljen újra beírni a ValueError: utáni részbe mégegyszer?
ettől-eddig: 3-7
3
4
5
6
7
ettől-eddig: 5 9 18
írd ide a számot vagy számokat: 5 9 18
5
9
18
ettől-eddig: -
cousin333
addikt
válasz Hege1234 #3653 üzenetére
Szerintem a megoldást a reguláris kifejezések és egy generátor kombinációja jelenti. Előbbi megkeresi a beadott sztringben az értékeket, utóbbi meg egyesével visszaadja a feldolgozott elemeket, amiket aztán felhasználhatsz a feldolgozás során. Egy gyors példa:
import re
def process(text):
for match in re.finditer(r'(\d+-\d+)|\d+', text):
x = match.group()
if '-' in x:
a, b = x.split('-')
for i in range(int(a), int(b)+1):
yield i
else:
yield int(x)
Ezt így tudod használni az alábbi példaszövegen:
text = "1,2 3 4 25,16-20,22 7"
x = list(process(text))
#x: [1, 2, 3, 4, 25, 16, 17, 18, 19, 20, 22, 7]
A kódodba meg az inputnál tudod beilleszteni:
text = input('\nírd ide a számot vagy számokat: ')
for number in process(text):
id_ = title['list'+str(number)]['j_id']
print('\n'+str(id_))
A lista felhasználása előtt esetleg sorrendbe rakhatod az értékeket, és egy set()-tel kiszűrheted a duplikátumokat.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
sh4d0w
félisten
Van egy hasonló formátumban írott, iszonyú hosszú szövegem:
4.
Amint befordulsz a sarkon, szemben találod magad egy Hangyaőrrel. Ha Nálad van a Királynő amulettje, lapozz a 4-re, ha nincs, lapozz a 46-ra.
5.
Amint a Barbár előled menekülve rálép a középső kövekre, a két oldalsó falból nyílvesszők százai repülnek ki, tűpárnához hasonlatossá téve a Barbárt. Mivel egy kicsit lemaradva loholtál utána, van rá esélyed, hogy időben megállj, mielőtt te is belelépsz a nyílvesszők felhőjébe, tedd próbára a SZERENCSÉD! Ha szerencséd van, lapozz a 133-ra, ha nincs, lapozz a 241-re.
6.Tehát a kérdés: hogyan lehetne ezt a szöveget felszabdalni a sorszámok előtt és minden egyes sorszámozott részt külön file-ba menteni, amelynek neve megegyezik a sorszámmal?
https://www.coreinfinity.tech
-
sh4d0w
félisten
Noh, eddig jutottam:
with open('test.txt') as file:
text = file.readlines()
chText = ''
counter = 0
for i in range(0, len(text), 1):
if text[i].strip().replace('.','').isdigit():
counter += 1
if counter == 2:
break
chText += text[i]
else:
chText += text[i]
print(chText)
Sajnos, ez kiugrik a ciklusbol, amint egy fejezet megvan, de nekem az kellene, hogy tovabb menjen a szovegen...
MOD: hulye formazas - az if es utana minden a helyen van.[ Szerkesztve ]
-
válasz Bjørgersson #3648 üzenetére
Biztos csak nekem nagyon furcsa az ötlet, de miért lenne ezekre a változókra szükség? Ez egyszerűen megoldható egy tömb vagy asszociatív tömb használatával...
-
Siriusb
veterán
Bevallom, túl bamba vagyok most, hogy megértsem a kódodat , de a te példádból kiindulva valami ilyesmit képzelnék el:
for i in range(0, len(text), 1):
if text[i].strip().replace('.','').isdigit():
if chText:
fajlkiiras(fajlnev, chText)
chText = None
faljnev = text[i]
else:
chText += text[i]
-
sh4d0w
félisten
válasz Siriusb #3663 üzenetére
Oke, elismerem, nemi magyarazat kellhet.
Szoval a szoveg, amin keresztul megyek, lathato a #3656-ban. A szammal jelolt fejezetek kozott a szoveg valtozo hosszusagu, tehat nem tudom azt mondani, hogy x sort olvasson.
Ezert van benne a counter valtozo, ha az olvasas soran elerek a masodikhoz, akkor meg kell allni, az addigi szoveget kirakni, majd folytatni. Na, ez utobbival van bajom.Persze nem kizart, hogy tulbonyolitom
-
Siriusb
veterán
Persze nem kizart, hogy tulbonyolitom
Á, dehogy!!!Szerintem bőven elég az if-ben vizsgálni, hogy a fejezet jelölése-e az adott sor, vagy a tartalma. Amíg el nem jut odáig, hogy másodszor is csak számot talál, addig szépen hozzáadogatod a sorokat egy változóhoz. Amint azonban a számnál vagy ismét, kiírod az eddigieket és kezded elölről az üres változóval.
Szerk.: mondjuk amilyen lassú fordulaton ketyeg most az agyam, lehet tök hülyeségeket írok. Inkább be is fejezem, éppen ezért nem álltam ma neki semmi munkának.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
sztem [de nyers, nem probaltam ki]:
with open('test.txt') as file:
outfile=open('akarmi.txt','rw') #ezt majd torlod
for line in file.readlines():
if all(c in '0123456789.' for c in line.strip()):
outfile.close()
outfile=open(line.strip()+'txt','rw')
else:
outfile.write(line)
outfile.close()
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Köszi mindenkinek, holnap nekiesek megint.
-
Hege1234
addikt
#3654 cousin333
köszönöm tökéletesen működik -
Blasius
tag
Sziasztok,
Folyamatosan beérkező adatok grafikus ábrázolását szeretném pythonban megoldani. Beérkezik kb 10 x y adatpár, és ezek meg kell hogy jelenjenek egy x y grafikonon, 10 pontként. (néhány pontot össze is kell majd kötni de ezt most egyelőre hagyjuk). Ez a 10 pont maradjon amíg a következő 10 új pont be nem jön. Aztán tűnjenek el és már az új 10 pont látszódjon, stb.
A grafikonon kellene hogy legyen egy olyan előre ábrázolt y x görbe is, ami a pontok megjelenésétől vagy eltűnéséttől függetlenül állandóan jelen van.
Ez nem tűnik egy megoldhatatlan feladatnak de minthogy még nem csináltam ilyet, hirtelen nem is tudom hogy hogyan ugorjak neki. Az interneten azt olvastam hogy gnuplot pythonból jól használható. De úgy látom hogy inkább offline adatfeldolgozásra is ábrázolásra használják. Adatfájl beolvasása majd ábrázolás és kész. Én pedig ugye a folyamatosan beérkező adatokat akarnám ábrázolni.Valaki esetleg itt csinált már hasonlót és útba tudna igazítani hogy hogyan kezdjek neki?
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
nagyúr
válasz Blasius #3670 üzenetére
voltam anno egy r workshopon, egy pályázathoz kellett. sajnos a melót utána nem nyertük el, de rohadt jó adatvizualizációt lehetett benne összerakni, ha újra ilyen feladatom lenne, biztosan megvizsgálnám, megoldható-e vele.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
Blasius
tag
válasz velizare #3671 üzenetére
R-ről még nem hallottam :), köszi a tippet! A YouTubeon megnézve elsőre úgy tűnik, hogy az R inkább már meglévő adatok eléggé csillivilli ábrázolására való. Nekem valami egyszerű kellene. Csak ráküldöm az adatokat és megjelennek egy koordináta rendszerben. Az R lehet hogy ezt is tudja, de nem nagyon triviális hogy hogyan is kellene elkkezdeni.
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
-
Blasius
tag
Az adat egy adatgyűjtő programban generálódik. A feldolgozás pedig pythonban történne. Hogy melyik aktív és melyik passzív az mindkét módon lehetséges.
Az adatgyűjtő program mondjuk másodpercenként tcp/ip socketen átküldheti az adatokat a pythonnak. Vagy éppen python is lekérdezheti másodpercenként az adatgyűjtő programot szintén socketen keresztül.
Az adat gondolom a pythonban már egy float lista lenne. De esetleg integerrel is megoldható. Egy lista az x nek egy lista az y nak. Vagy csak egy darab kétdimenziós lista. A gnuplot amit elkezdtem nézni az inkább fájlokból olvas be, minthogy változókat/ listákat haszna.
Üdv
-
cousin333
addikt
válasz Blasius #3678 üzenetére
Szerintem a legnagyobb nyűg minden függőséget feltenni, maga a kódolás egyszerű: [link]
Összesen 96 sor: 9 grafikon, szerintem ez elég menő. Ráadásul az elkészült grafikon dinamikusan nagyítható, görgethető... stb. Bár tény, hogy a célja nem 10 érték egyidejű megjelenítése. A téged érdeklő rész a 6-os grafikon az 54. sortól kezdve.Ami a frissítést illeti, látszik, hogy csinálja: Egy QtTimer időről-időre frissíti a grafikon tartalmát. Ennyi adatnál ez egyik grafikus csomagnak sem probléma.
update: Kipróbáltam a demót. Egy alap Anaconda telepítésem van, a pip-ből a pzqtgraph csomagot kellett feltenni, és már fut is!
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
JoinR
őstag
válasz Blasius #3677 üzenetére
Szerintem ha már elkezded kódolni, akkor talán egyszerűbb, ha az adatok lekérését is a python intézi. Én matplotlib-bel állnék neki.
-
Blasius
tag
válasz cousin333 #3679 üzenetére
Arch linuxon repóban megvolt a pyqtgraph. A példakód amit linkeltél a pár grafikonnal gond nélkül lefutott. Tényleg nagyon jól néznek ki a grafikonok . Qtvel, QtTimerrel guival még nem volt dolgom; A régimódi while loopot kerestem volna a kódban elsőre, azt gondoltam hogy így oldják meg a frissítést.
Találtam egy oldalt ahol aránylag lépésről lépésre leírják hogy hogyan is működik a pyqtgraph kódolás. Ezen majd elindulok aztán meglátjuk hogy meddig jutok.
https://www.pythonguis.com/tutorials/pyside-plotting-pyqtgraph/
-
Zolton
csendes tag
Sziasztok!
Olyan képzést keresek ami csak a Python core-t oktatja. Nem kell flask, Django és egyebek. Valamint cég fizetné, plusz jó lenne ha nem hétvégén lenne.
Köszi.
-
bambaram1214
friss újonc
Segítségeteket szeretném kérni Pythonban. Pythonban szeretnék egy programot írni, amely 20 darab értéket kér be a felhasználótól (a bekért szám csak egész szám lehet, továbbá nem lehet negatív), majd a kapott 20 darab értéket az összes lehetséges módon (egyelőre csak összeadás műveletet használva) összeadja, így megkapva a következő 21.-es értéket. Az alábbi táblázat egy példa:
srsz. érték
1 2
2 3
3 6
4 10
5 15
6 16
7 19
8 23
9 27
10 32
11 34
12 35
13 38
14 41
15 42
16 44
17 45
18 47
19 48
20 51
21 ?Tehát az értékekkel ugyanazokat a műveleteket (csak összeadás) végezze el amit a sorszámokkal az összes lehetséges módon a sorszámokat korlátlanul felhasználva a lényeg hogy a végén a kapott érték 21. legyen. Pl.: a táblázatban az 1. érték 2, a 20. pedig 51. tehát a kettő összege 1+20 = 21 (sorszám) ehhez tartozó érték pedig a 2+51=53 és így tovább a sorszámokkal. Azonban ugye a 21 értéket az előző húszból többféleképpen is elő lehet állítani: 20+1, 19+2, 18+3.... 1+1+1+18, 1+1+1+1+1+1+2+3+10.... Szóval a 20 darab bekért sorszám értékéből szeretném az összes lehetséges módon kiszámmolni a 21-et. Amennyire utánanéztem itertools modullal lehet valahogyan kombinációkat vagy permutációkat csinálni, de úgy ahogyan én szeretném olyat nem láttam. Remélem érthetően írtam :S
Full-full kezdő vagyok ebben, és nagyon köszönöm a segítségeteket előre is. email: bambaram1214@gmail.com
-
JoinR
őstag
válasz bambaram1214 #3685 üzenetére
Na melyik tárgyból adnak ilyen házit már a félév elején?
Szerintem amúgy nincs értelme a feladatnak abban a formában, ahogy itt le van írva. Oké, hogy az 1.+20. az 53-at ad ki, de a 21=10+11-gyel is, az meg együtt 66, most akkor melyik a jó?
Itt egy megoldás arra a feladatrészre, aminek van értelme, nem kell hozzá semmi extra (nem python, de nem sokba telik átírni). Annak sincs értelme, hogy a korábbi számok értékét felhasználva keresd a megoldást, hiszen az n > n-1. elem, tehát nyilván csak a nála kisebb értékű integerekből tudod összerakni (21-et nem próbálom összeadni úgy, hogy 22 + x). -
bambaram1214
friss újonc
Köszönöm a segítséget!
-
Hege1234
addikt
sziasztok!
át lehetne ezt valahogy alakítani, hogy elérjem a fájlokat?
ha fix a fájlnév akkor nincs probléma
csak persze az egyik külső program feature-ként kapott egy olyan funkciót, hogy toldja meg a fájlnevet egy + változó "tag"-el...import os
currentFile = __file__
realPath = os.path.realpath(currentFile)
dirPath = os.path.dirname(realPath)
dirName = os.path.basename(dirPath)
video = dirPath + '/files/0vid*.mp4'
audio = dirPath + '/files/0vid*.m4a'
videoout = dirPath + '/files/1videoO*.mp4'
audioout = dirPath + '/files/1audioO*.m4a' -
sztanozs
veterán
válasz Hege1234 #3688 üzenetére
import glob
import os
currentFile = __file__
realPath = os.path.realpath(currentFile)
dirPath = os.path.dirname(realPath)
dirName = os.path.basename(dirPath)
video = dirPath + glob.glob('/files/0vid*.mp4')[0]
audio = dirPath + glob.glob('/files/0vid*.m4a')[0]
# vagy kézzel...
videoout = dirPath + glob.glob('/files/1videoO*.mp4')[0]
audioout = dirPath + glob.glob('/files/1audioO*.m4a')[0]ha nincs létrehozva már a kért kimeneti fájl, akkor kézzel kel legyártani a helyes path-t a glob nem lesz jó.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Hege1234
addikt
válasz sztanozs #3689 üzenetére
köszi ezzel így tökéletes
audio = dirPath + glob.glob('.\\files\\0vid*.m4a')[0]
a pont és a dupla backslash valamiért mindenképp kellett hozzá
pedig így a dwnlo mappa kapott egy . -ot is, persze ez csak kiprintelve látszikI:\dwnlo.\files\0video.french.07.m4a
de ezzel így már megtalálta -
Hege1234
addikt
hogyan lehetne egy dict-ből
a megismétlődött "list1" vagy a "list3"-at a teljes hozzátartozó részével együtt kiszedni belőle olyankor, ha a linkek ugyan azok?
(a link az sose változik max törlik, de akkor
úgyse íródik már bele a fájlba)így mondjuk a list sorszámozásban lesz majd egy hiány, de szerintem azt majd egy újra indexeléssel meg lehet majd oldani
{
"list1": {
"cim2": "Egy év a jégtáblán - 2. rész",
"sorozat": "A fagy birodalma - Egy év a jégtáblán -",
"link": "https://www.rtlmost.hu/a-fagy-birodalma-egy-ev-a-jegtablan-p_22246/2-resz-c_12953864"
},
"list2": {
"cim2": "Superman és Lois 1. évad 2. rész",
"sorozat": "Superman és Lois -",
"link": "https://www.rtlmost.hu/superman-es-lois-p_22494/superman-es-lois-1-evad-2-resz-c_12961614"
},
"list3": {
"cim2": "2. rész",
"sorozat": "A fagy birodalma - Egy év a jégtáblán -",
"link": "https://www.rtlmost.hu/a-fagy-birodalma-egy-ev-a-jegtablan-p_22246/2-resz-c_12953864"
},
"list4": {
"cim2": "Craig Charles UFO-összeesküvések - 4. rész - Rendlesham",
"sorozat": "Craig Charles UFO-összeesküvések -",
"link": "https://www.rtlmost.hu/craig-charles-ufo-osszeeskuvesek-p_22315/4-resz-rendlesham-c_12955921"
}
}[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz Hege1234 #3695 üzenetére
persze, azt szépen újra kell generálni:
{f'link{i}':v for i,v in enumerate({value.link:value for value in dict.values()}.values(),1)}
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
jerry311
nagyúr
Ahoj,
Hetfo ota nezegetem a Google talalatokat, de nem akar megoldodni a dolog.
Ubuntu szerver, rajta 5 Python script. Cron futtatja oket, tobb kevesebb sikerrel.
2 scipt fajlokba ment, ezek tokeletesen mukodnek.
3 script SharePointba tolt fel kozvetlen. Ez utobbi 3 nem mukodik cron-bol. Userkent lefuttatva rendesen feltolti a fajlokat SP-ba, cron altal futtatva nem. Ezek nem is dolgoznak helyi fajlokba, csak memoriaba osszegyujtik, amit kell es toltik is fel.
Hol rontom el?# m h dom mon dow command
30 2 * * MON,THU python /home/jerry311/scripts/ip_route.py >/dev/null
30 2 * * TUE,FRI python /home/jerry311/scripts/ip_route_vrf_only.py >/dev/null
0 17 * * MON,TUE,WED,THU,FRI python /home/jerry311/scripts/nat_ip.py >/dev/null
0 6 * * * python /home/jerry311/nat_list.py >/dev/null
0 5 * * * python /home/jerry311/configbackup.py >/dev/null
0 7 * * * find /backup/*.txt -mtime +7 -exec gzip {}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GL702 Laptop hibás - ELADÓ! 50.000.-
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Működő notebookok
- ITX Gamer PC alap - I3-10105F / Prime H410i-Plus / G.Skill 16GB / Corsair 600W Gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest