Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Alfa, inkább omega az...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Adguard fizetős applikáció Windowsra és okostelefonokra, táblagépekre!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ablak mögül
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Miért nem vonod össze a route-okat?
Javasolt a kimenő multicast forgalmat letiltani, nehogy a telekomnak gondot okozzon.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Jó kérdés, nyilván 0. lépésben azért nem, mert egyesével szedtem össze. Aztán azért nem lehet nekem simán egy 10.0.0.0/8, mert vannak más routejaim a 10en belül, ezért is emeltem nagyobbra a distancet. Vagy egy 10.0.0.0/15-re gondoltál?
Milyen multicast üzenet tud kimenni így, ami máskor nem? Nincs rá static route se (bár láttam olyat, aki írt rá.)
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
bambano
titán
válasz lionhearted #2 üzenetére
A 10.0.232.0/24-et és a 10.0.233.0/24-et miért is nem vonod össze?
A switchben javasolt letiltani a multicast uplinket.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Ez mondjuk logikus, köszi.
Még mindig nem teljesen tiszta, bár lehet az időpont sem megfelelő számomra, de:
1. ha minden multicastot letiltok a box felől, castolni meg más "okosságot" is nehezebb csinálni felé. Ez persze a lokális multicast címek, amiket nem routeolunk sehová.
2. IGMP join group?
3. milyen olyan forgalmat generál az eszköz az én hálózatomon, amit a HGW-n is, de az tiltja, biztos ami tuti?Tegnap még működött...
-
bambano
titán
válasz lionhearted #4 üzenetére
nehéz pontos választ adni, mert egyrészt az sem látszik, hogy te mit állítottál be a routereden, másrészt az sem, hogy a többi olvasó, aki használja a tanácsodat, mit fog.
a probléma, hogy ez a megoldás így akkor jó, ha biztosan tudod, hogy soha senki nem fog multicastot küldeni a lokális hálózatából a switchnek. a mikrotik switchek (a hap ac2-ben levő switchet is beleértve) forwardolják az upstream portra a nem ismert multicast forgalmat a multicast fa gyökere felé. lehet olyan együttállás, hogy kitolja a belső multicast forgalmat a telekom hálózatába. vagy előfordulhat az, hogy ha a hapac2-n belül az upstream port a cpu lába, akkor ledosolja a cpu-t.
ezen úgy lehet segíteni, hogy a porton, ami a telekon felé néz, letiltod az unknown multicast forwardolást. ez egy switch konfig opció, tehát a routingot nem befolyásolja és a routing nem befolyásolja ezt.
mikrotiken multicastot konfigelni büntetés kategória...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Köszönöm, hogy kifejtetted! És persze a kritikát is.
Nem volt elég alapos a kontextus bemutatása, de egy viszonylag egyszerű otthoni (SOHO) hálózat bemutatása lett volna a cél. Nem csak azért, mert a konkrét megvalósított környezetre is illett, hanem hogy másokra is passzoljon a leírás. Szóval Telekom HGW - UTP -> hap ac2 saját PPPoE kapcsolattal - UTP -> Telekom TV SmartBox, ez volt a kiindulópont, meg hogy ilyenkor "okosnak" okos, de TV-nek nem TV egy ilyen doboz.
Az IGMP Proxy persze üzen a Telekom HGW felé, az meg "ismert" multicast forgalom (MDB-ben szerepel). Valós probléma lehet, hogy a CPU-t ledosolja egy flood, csak azt nem látom, hogy a leírás hogyan nyitja ki a kaput erre, ami eddig zárva volt. Sem a belső hálón, sem a TV dobozról nem tilthatom le az unknown multicast floodot, mivel az lecsapja a Google Castot (SSDP, mDNS és más varázslat), ami ugye igény lenne, hogy menjen.
És itt kételkedem kicsit magamban, hogy mi az ami kiszúrja a szemem, te látod és én nem. Milyen switch funkció lehet az, ami segít két interfész találkozásában, de nem egy bridget alkot. Biztos vagyok benne, hogy van belső multicast forgalom, a mai modern eszközök mind használnak valamilyen szolgáltatásfelderítést. Azt nem látom, hogy az IGMP Proxyn felül mi tudna kimenni jelen esetben, és a leírás tette azt lehetővé.
Szívesen kiegészíteném a leírást is hardening résszel, mert tudtommal ez az egyetlen neten fellelhető (és magyar szolgáltatóra igazított) leírás, ami tényleg működik ebben a felállásban.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
fuximaxi
senior tag
válasz lionhearted #6 üzenetére
"Mert tudtommal ez az egyetlen neten fellelhető (és magyar szolgáltatóra igazított) leírás, ami tényleg működik ebben a felállásban."
Hát remélem, hogy tényleg működik, hamarosan kipróbálom. Nem találtam semmi olyan leírást amivel működne. Az ASUS gyári firmwareben csak simán bekapcsoltam az IGMP-t és működött. Bár most éppen nem Mikrotikem van, hanem egy Zyxel OpenWRT-vel, de eddig nem tudtam megoldani, hogy a stream elinduljon. Túl sok időt nem volt rá, így egyelőre a két lehetőség közül (passthrough vagy a HWG csak AP-ként üzemel) maradt az, hogy nincs stream. Egyelőre nem hiányzik a TV, de ha már fizetek érte akkor jó lenne ha működne, még akkor is ha nem nagyon nézzük.Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Logitech G Pro X billentyűzet és egér tesztje
- Revolut
- Vicces képek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- Jones Flagship 158 snowboard Ride T6 alumínium kötéssel eladó
- Canon A-1 Kit, Kifigástalan Állapotban, Minden Tartozékával!
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook, i5, 8GB, 256GB, WIN10/11
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Eladó számítógép-alkatrészek csomagja állapot ismeretlen
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest