- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
TexT-BoY
addikt
válasz
concret_hp #98 üzenetére
Nekem tegnap bejött a 3mas betüméretü veredna:) eredmény: számolásaal: saját kút fejemböl 4/5:)) én ugy csináltam hogy csikba irtam a puskát és az egyik feladat szövegére raktam:)) és igy a tanár 5-6x ment el felettem és semmit nem vett észre:) mivel ma megkaptam a jegyet és még azt is mondta hogy ügyivagyok:))
-
realist
őstag
''1. James Bond headset (vezeték nélküli)
Kegyetlenül jó, biztos siker, lebukási esély 0%. A headset a füledben van, kintről telefonon bediktálja valaki a szavakat. Persze egy mikrofon segítségével ő hallja a kérdést. Egyébként nem látszik semmi, mert bőr-színű és teljesen bent van a füledben, és emiatt nem is hallani semmit.
Hátrány: geci drága...''
tudja valaki, hogy hol lehet ilyet kapni és mibe kerül?
kösz a választ... -
concret_hp
addikt
Ahol meg sokat kell írni és saját a lap, lehet azt, h nem spirálfüzet hanem sima A4-es füzetlapra írtok. ami 4 oldal, ki lehet nyitni. namost 1ik belső oldalra puska felírós. másik oldalra dolgozat megír. lap kettétép. puska elrak. doga bead.
-
concret_hp
addikt
szódogánál ( kb 100 szóig , ill ahol képletek kellenek +lehet csinálni azt, hogy A4-es lapra kinyomtatni az infót elég nagy betűkkel azt felragasztani a tábla fölé. (nem közvetlenül fölé, kicsit följebb) 2 szivás van. 1.: feltűnően nézitek és a tanár gyanút fog. 2.: mászkál előre hátra (azaz szembeáll a táblával).
Arrra kell figyelmni, h amikor a tanár kimegy óra után szeggyétek le. -
DAni198
csendes tag
Hory írta:
''Ezt én eleinte -követve a BME-s hagyományt- úgy csináltam, hogy két lapot egymásra raktam, a felsőre jó energikus írással felírtam, ami kell, az átnyomódott az alsóra, amit csak fényben, megfelelő szögben megdöntve lehet látni. Akár be is adhatod, nem veszik észre.''
Én ugyanezt csináltam matrix nyomtatóval, amit szalag nélkül használtam, így a papiron megjelent dombornyomással a kinyomtatott puska, vegyítve ezt sok valójában üres papírral nem vehető észre. -
Hory
aktív tag
No, én így a diplomaírás közben megosztom veletek a felgyülemlett tapasztalatokat.
Az egyik az, hogy a puskázás márpedig rohadt jól látszik ám. Az előadó pozíciójából nagyon szépen belátható az egész terem (elvégre azért csinálták), a perifériális látás meg nagyon érzékeny a gyors mozdulatokra.
Csak épp a tanárok többsége úgy van vele, hogy aki csak kicsit puskázik, azzal nem cécózik, mert ő is tudja, hogy sok olyan tudnivalót is számonkér, amit biflázni kellene, annak meg nincs értelme.
Ezért csak a pofátlanokat szokták kiszúrni.
Persze vannak smasszer alkatú tanárok, az szívás.
Az igazi puska ennek megfelelően az, ha az anyagot alapvetően tudod, csak a különféle képleteket, stb... jegyzed fel, amiket magolni kellene. Ezt én eleinte -követve a BME-s hagyományt- úgy csináltam, hogy két lapot egymásra raktam, a felsőre jó energikus írással felírtam, ami kell, az átnyomódott az alsóra, amit csak fényben, megfelelő szögben megdöntve lehet látni. Akár be is adhatod, nem veszik észre. Ha meg észreveszik, még mindig megpróbálkozhatsz egy ''jaj, véletlenül pont azon dolgoztam ki a vázlatomat otthon, amiből tanultam a vizsgára...'' szöveggel.
Később átálltam arra, hogy egyszerűen kiraktam az asztalra a puskát. Persze a lapon ott figyelt a név, évfolyam, stb..., sőt, én mindig ügyeltem arra, hogy még egy feladat sorszámot is odaírjak, illetve vegyítettem magyarázó szövegekkel, hogy ne keltsen gyanút a túl sok képlet. Persze a szöveg akkora halandzsa volt, mint ház, de itt a látvány a lényeg: mintha csak feladatmegoldás lenne. Aztán vizsga végén szépen nem adom be a lapot, és kész. A vizsga elején meg rárakok pár üres lapot (persze azokon is név, evfolyam, ...), hogy ne látszódjon át. Elenyésző azon tanárok száma, akik végiglapozgatják a userek által hozott papírosokat. Ha az első 10-15 percben nem szúrta ki, akkor már cseszheti, mert simán mondhatod, hogy a vizsgán írtad.
Egyébként lehet trükközni, de az az igazság, hogy az anyagot tudni kell, legalább alapszinten az összefüggéseket, mert anélkül egész biztosan megszívod. Ha nem most, akkor később, de biztosan. A tanár pedig pont azért nem strapálja magát a hozzám hasonlóakkal, mert neki is pontosan az a célja, hogy az összefüggésekkel tisztában legyél.
PS:
Még egy fontos dolog. SOHA, DE SOHA ne nézz a vizsgáztató tanárra, ne vizslasd, hogy merre jár, mert ezzel pont azt éred el, hogy rád fogja koncentrálni a figyelmét. Inkább használd a fenti, közel kockázatmentem megoldásokat.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Oroszul tanultam amúgy én is, rajtam kívül biztos nem sokan manapság önszántukból...
-
biga
őstag
Mi még ugye akkor érettségiztünk, amikor általános volt, hogy mindenki ismeri a cirill betűket. Kéttannyelvű suliba jártunk, német anyanyelvű tanárokkal. Így aztán adta magát az ötlet, hogy különböző lapokat teleírtunk a szükséges adatokkal németül, de cirill betűkkel. A német tanároknak esélyük nem volt elolvasni. Mivel a többi mappánkban voltak a lapok, tisztában voltak vele, hogy pl. a következő óra, vagy dolgozat anyaga van ott. Végül lebuktunk, mert egy másik - magyar - tanár el rájött a trükkre és elhíresztelte a németek között. Sokáig működött. Hátránya, hogy ma már elég kevesen tanulnok oroszul :))
Másik puskán sokáig dolgoztunk, nagy mázli is kell hozzá - főleg az időjárás részéről. Szerencsére termünk déli fekvésű volt, így padtársammal felhasználtuk az ''Isten adta'' lehetőséget és - sok óra kisérletezés után (utólag végiggondolva fele ennyi időbe tellett volna megtanulni az anyagot:) ) vékony alkoholos filccel teleírtuk az ablakot a megfelelő szögben. Már csak két dolog kellet a sikeres puskázáshoz: napos idő :), és nagy meleg, mert az ablakot bizony néha mozgatni kell, hogy jól olvasható legyen. A nap lényegében simán rávetítette az anyagot a padra. Ha a tanár a közelbe került, elég volt csak egy picit beljebb hajtani. Párszor bejött. Le sosem buktunk, de állati időigényes és sokszor nem jött be, mert csak azért is szakadt az eső odakint:)) Hátránya: nem az esős késő őszi dolgozatokra való.:DD -
atus
senior tag
Most jövök matek ZHról. Vajon puskáztam? ;]
Szinte mindig van nálam puska, de csak akkor használom, ha nincs más lehetőség. Amit lehet megtanulok, aztán ha mégse megy, még mindig ki tudom puskázni.
A legkomolyabb az érettségi volt. Az egyik barátomtól köcsönkértem a palmját, felmásoltam rá a négy évnyi irodalomtankönyvet, meg minden tételt többféleképpen kidolgozva. Kb fél órán keresztül vázlatot írtam, meg történelmi hátteret, szóval amit tudtam. Akkor mondtam, hogy elnézést, de nekem hasmenésem van, és kimentem wcre. Palm elő a a mellényzsebből, keresés funkció, és elolvastam a költő életrajzát, meg két kidolgozott tételt. Bementem, leírtam amire emlékeztem, egy óra múlva megint kimentem, elolvastam mégegyszer, és befejeztem. Ja, hogy kitűnő lett? :DDD -
-
DAni198
csendes tag
A rovásírásos dolgot nem értem :F
A Ti-89 170Eur külföldön, itthon kb 50k, de én használtan vettem féláron. (amúgy nagyon brutál mit tud matekból+egy csomó játékprogi)
[Szerkesztve] -
Matr x
aktív tag
Más ajánlat: volt ez a magyar rovásírás. Guglizzátok le, keressétek meg az ábécéjét, és azt megtanulva mindent ki lehet puskázni... Nem is kell nagyon titkolni. Persze érettségin/zh-n nem műxik.
-
DAni198
csendes tag
Nekem két jó módszerem van:
Az első: végy egy mátrixnyomtatót és vedd ki belőle a szalagot, majd így jó sűrűn rányomtatva a dolgot nem látszik semmi különös a papíron. A tű erősségét be kell állítani hogy még éppen látható legyen.
A másik: Ti-89 számológép, ennek kb 1MB-nyi a memóriája és ismeri az összes speckó betűt (görög, ékezetes .... ), asszem nem kell ecsetelni mennyi szöveg fér bele (képeket is lehet benne tárolni).
szkrínsot: -
Latissimus Dorsi
senior tag
Megosztom veletek az ME-GÉK módszert:)
Talán még nem írta senki!
!!!Pörgetős puska!!!
Csinálsz 2-3 cm széles papírcsikot, függőlegesen is felosztod 2-3 cm-enként, teleírod az infóval. Aztán harmónikaszerüen összehajtod, és az 1ik végét leragasztod. Qrva sok infó kis helyen. Volt olyan évfolyamtársam akinek jó nagy tenyere volt, és azzal a kezével pörgetett amivel írt, észrevehetetlen...
Mod: GHOsT már írta úgy látom, meg a berántóst is. Hol is tanulsz:))
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Öteletek még:
Univerzális és nagyon elterjed megoldás mifelénk a harmónika puska. Tudom javasolni mindenkinek!
Szóbelikre megoldást jelenthet, ha otthon kidolgozza az ember a tételeket kézírással. Bemegy, kihúzza a tételt. Leül, egy üres lapot teleír hülyeséggel. Mielőtt kimenne felelni kicseréli az otthon megírtra és felolvassa. (Ezzel az a gáz, ha belekérdeznek másba, akkor kiderül hogy segghülye vagy, bár a kettes így is meg szokott lenni.) -
Gh0sT
addikt
Vizsgáztam már így is... Bár nem mp3 lejátszóval, hanem telefonnal. Két megoldás van:
1. James Bond headset (vezeték nélküli)
Kegyetlenül jó, biztos siker, lebukási esély 0%. A headset a füledben van, kintről telefonon bediktálja valaki a szavakat. Persze egy mikrofon segítségével ő hallja a kérdést. Egyébként nem látszik semmi, mert bőr-színű és teljesen bent van a füledben, és emiatt nem is hallani semmit.
Hátrány: geci drága...
2. Hagyományos headset. Én ezt neukoplast (vagy mi a neve?) segítségével ragasztottam a tenyerembe.
Előny: a semminél jobb...
Hátrány: elfárad a kezed a sok könyököléstől. 30 percet szívtam így egy szóbeli vizsgán, de megcsináltam... Kicsit kihallatszik. :( -
Gh0sT
addikt
Szódogára egy megoldás:
Annaki idején mi megcsináltuk és tutira jónak tűnt, de lebukott az egész osztály. :)
Egy helyen csúszott hiba a számításba: beszedés után véletlenül belepillanott a legfelső dolgozatba, és kiszúrta, hogy ő bizony nem ezeket a szavakat diktálta. Szóval lebukott az egész osztály...
Egyest nem kaptunk, a doga meg nem lett leosztályozva... Szóval hepiend. :) -
Mustar
tag
Jaja nekem is.
-
Mustar
tag
Ilyen dogára nem jó az UV mert mire megtalaálod már mondja a következő szót.
-
Mustar
tag
Szódogára nincs javaslatotok? Kb 100 szó. A tanár mondja magyarul és azonna írd idegen nyelven. Hogyan csináljam? Lehet addigra megtanulom a felét. Hova írjam? Ja és szerintetek az az mp3-as megoldás jó lehet, hogy a kezdre erősíted a fülest, és neki támasztod a fejdnek a kezed és már hallgathatod is? Milyen messzirő lehet hallani a fülest? Mások is hallják?
-
sai
aktív tag
tavaji kémia tanáromnál volt a leg 1szerübb puskázni.adtunk neki 1 metro ujságot (az ugyis ingyen van) és elvolt vele egész doga alatt.szóval könyvből,füzetből onnan puskáztunk ahonnan akartunk! :)) és még foglalkozni sem kellet a puska + irásával! :)
egyébként én ugy szoktam hogy füzet be a padbe és onnan puskázok. (pont ugy ülök hogy teljesen a fal mellet és ha tanár üll az asztalnál pont takarásban vagyok ez elöttem ülönek hála) :) -
Matr x
aktív tag
Most, a középsuli 4.re kialakultak a puskázások: melyik tanárnál mit lehet?
Magyar: jó tanár, akár a padon is lehet a dolog - de ha a könyvet másoljuk be, az 3. Ha alakítasz: lehet öts is.
Töri: az évszámok. Egy A4-es lapon megkapjuk, és az be a padba. Első-utolsó padban is műxik. Én a 2. padban tökéletesen elvagyok. Segítség: a melletted ülő nézi a tanárt, míg te a számokat.
Közgáz: ha ügyes vagy, akkor a táskából is előveheted a könyvet. Már ha ül a tanár.
Matek: kampó. Padra kell. A mi tanárunk széthuzigáltatja a padokat. Az én padom a tábla mellé kerül - a táblára golyóstollal képlet, összefüggés, megoldás.
Egyéb módszerek: könyv 50%-ba kicsinyíteni, és azt ragasztgatni, ebből puska. már ha a tanár nem szokott figyelni - végig. volt, hogy 20 percig csak kivenni kellett a könyvecskét, 20 perc alatt megvolt a dolgozat.
Alternatív dolgok meg mindig jönnek :) -
Mustar
tag
UP!
-
LVXXX
tag
Annak idején 1x éve több módszerrel is próbálkoztam, egyszer sem buktam le. Volt olyan, hogy mire elkészítettem a puskát annyira megtanultam az anyagot, hogy már nem is kellett használnom a vizsgán.
1. Papírzsebkendö módszer. A zsebkendöre írod a puskát, ha nagyon érdeklödik a vizsgáztató akkor eredeti céljára használod a pzs.-t
2. Olyan golyós tollal írod a puskát amelyben nincs tinta. Messziröl nem látszik semmi a lapon. A vizsgán pedig csak felülírod a szöveget egy normál golyóstollal. -
agrarfiatal
senior tag
különben a sharpos modszert is nyomattam középsuliban
-
agrarfiatal
senior tag
Ja elfelejtettem irni hogy kémia központi felvételin a függvénytáblázatomban volt a puska. Hogy hogyan: lapokat kivágtam és tintasugaras nyomtatóval rányomtattam a képleteket reakcióegyenleteket. Persze nem fehete betüket használtam hanem szürkét és a megfelelő szürkeárnyalatot. A lapokat utánna ügyesen visszaragasztottam és kész. Tanár a felvételin végignézte a függvénytáblát és nem talált benne semmit. Én meg röhögtem egy jót.
-
mormota
senior tag
egyik módszer: képletekhez
SHARP számológép, amit ki-be lehet nyitni csukni) a gép hátára feliros a képleteket ceruzával (lévén hogy sima a gép háta)... csak fénynél látszanak, ha ugy forditod (nagyon bejön (nekem már 4 éve megy a t-ma))
másik módszer:akármihez
a4-es lap széleire körbe akár géppel (világosszürkével noymtatva) akár kézzel (halványan persze) ami kell felirod... dolgozat eleje, vegyetek elő lapot, több lapot veszel elő, és az aktuális papir alatt, vagy akár lejjebb is ott van az amejik szélére irtál egy csomó mindent... az, hogy kicsit kilóg a papirod alól egy másik papir azt a fene se látja/foglalkozik vele (ez is tuja móccer) -
joysefke
veterán
Nem tudom leírták-e, de egyik kedven középiskolás módszerem volt(egyetemen esélytelen):
Vannak ugye jó kis padok, amelyeknek az alsó deszkája pont a combod felett van.
Egyszerűen a combodra rakod a nyitott könyvet, és a comboddal alulról a padhoz szorítod. És dülöngélsz a székkel. Ügyesen ki tudod huzni a kezeid használata nélkül a könyvet és vissza is tudod tólni. a tanár sosem találta a puskát.
És az igazi überbrutál (egyedül fejlesztettem ki :) ) középiskolás módszerem:
Dolgozat ugye így kezdődik: ''gyerekek vegyetek elő egy üres lapot!''
nos ugye a tanárnéni is megérti, hogy nem lehet a kemény padon írni, valamit kell tenni az üres lap alá... mondjuk egy füzetet (persze nem az adott tárgy füzetét, mert akkor kivágnak) egy vékony A4 es kékfedőlapú füzetet. a trükk az, hogy rengeteg mindent rá tudsz írni a kék füzetre kék golyóstollal, te nagyon jól fogod látni, de a tanár 1,5 méterről és nem merőleges szögből már nem látja....
ez töri és szódogáknál volt tökéletes. -
Gh0sT
addikt
Én leginkább szóbeliken szoktam ''puskázni''. Erre a legjobb megoldás a vezeték nélküli headset + mobiltelefon. Párszor már csináltam.
Az egész áll egy mobiltelefonból, egy mikrofonból, ami a nyakad köré van tekerve, és egy vezeték nélküli headsetből, ami a füledben van és nem látszik ki. :)
Természetesen segítségre is szükség van, aki online nyomja neked a kérdésekre a választ. Nem árt olyan ember, aki meg is tanulta az anyagot. Így igazából egyetlen vizsgán sem tudnak zavarba hozni. :D -
VÁMpír
aktív tag
válasz
agrarfiatal #42 üzenetére
Ha ezeket próbálgatod, akkor nemsokára tuti befigyel egy UV és akkor még szerencséd is volt. :D
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest