Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• pmonitor

aktív tag

válasz pmonitor #85 üzenetére

Sőt! Ez nálam még úgyis működik minden esetben, ha az Add() és a Remove() metódusokban nem készítek új listát, csak 1szerűen ugyanazt a metódust meghívom a listára. Tehát:
    public bool Add(T item)
    {
    if (base.Add(item))
    {
    list.Add(item);
    return true;
    }
    else return false;
    }

public bool Remove(T item)
    {
    if (base.Remove(item))
    {
    list.Remove(item);
    return true;
    }
    else return false;
    }

Azért az indexelőben benne hagytam a feltételt, ha mégis valami gubanc lenne. De sztem még az sem kellene bele.
    Az, hogy egyszer [A,B,C], majd [B,A,C], majd utána [C,B,A] legyen a kimenet, az halmazelméletben megállja a helyét. De állítom, hogy az a halmazelmélet tanár/prof/előadó még életében nem gondolta végig, hogy a gyakorlatban hogy is vannak/lehetnek az adattípusok a memóriában. Ilyent még szándékosan is nehezen lehet generálni.
    A gyakorlatban még a List<T>, és a HashSet<T> Add() és Remove() metódusai is ugyanúgy működnek. Csak azt nem tudom, hogy egy programozó miért csinálna olyant, hogy szándkosan permutálja az elemeket random módon. Ez semmiképpen nem reális dolog a valóságban. És azért akik az MS VS C#-ot és a .NET-et implementálták, róluk sem hiszem el, hogy ilyent csinálnának. Ez a halmazelméleti axioma csak olyanok fejében létezik, akik túl komolyan veszik az absztrakciót. Azaz túl elvontak/elméletiek. Gyakorlat meg zéró.

Aktív témák