- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Ronin
aktív tag
Na igen, a Tom's Hardware.
Hirtelen ez jutott az eszembe, legalább magyarul van, meg jó részletes a vízhűtés kellékeinek bemutatása, alapozásnak kiváló. :DD:DD:DD -
andorpapa
őstag
válasz
BlitzKrieg #25 üzenetére
Szívesen. De arra figyelmeztetlek, hogy a Tom's Hardware-t inkább ne is olvasd, kevesebb hitelt ad nekik egy szakmabeli, mint hajléktalannak az OTP, ellenben a systemcooling.com és az overclockers.com megbízható, szakértő oldalnak minősül.
-
Dirtyz
őstag
Ha már a vízhűtésnél tartunk, nem tud valaki olyan emberkét, aki rezet tud forrasztani?
Konkrétan: a hőleadó be és kimeneti nyílását kellene leszűkíteni, mert 16mm az átmérője, az Ordasi féle blokknak pedig 8mm. Egyébb 5leteket is várok a probléma megoldására. -
Ronin
aktív tag
válasz
BlitzKrieg #22 üzenetére
Parancsolj:
[L]http://www.tomshardware.hu/cpu/02q1/020102/index.html[/L]
[L]http://www.systemcooling.com/modules.php?name=Search&topic=9[/L]
Az Innovatek van P4-re is. Szívesen elfogadnám. :)) -
andorpapa
őstag
válasz
BlitzKrieg #21 üzenetére
Aha, így már értem, valóban egyértelmű, csak az előző kérdés nem tette ezt ilyen nyilvánvalóvá. Ajánlani tudom a következőt: [L]http://www.overclockers.com/articles373/[/L]
Itt a léghűtők mellett egy adag vízhűtőt is találsz, mindegyikről korrekt és hiteles leírást és tesztet, képekkel illusztrálva, tehát ha tudsz angliánusul, akkor ez a te oldalad. -
Ronin
aktív tag
válasz
BlitzKrieg #18 üzenetére
Én sem értem.
Vízhűtéses tesztekre vagy kíváncsi? -
andorpapa
őstag
válasz
BlitzKrieg #18 üzenetére
Ezt most nem értem pontosan.
-
andorpapa
őstag
válasz
BlitzKrieg #12 üzenetére
Ahogy Ronin mondja, nagyjából 10-11 rugó körül vannak a 7000-es Zalman cuccok.
-
Ronin
aktív tag
válasz
BlitzKrieg #12 üzenetére
Az AlCU bruttó 10750.
A CU pedig bruttó 12200. Magicomp. -
andorpapa
őstag
Ja, és ez egy hűtéstechnikai kérdést feszegető topic, tehát nem a PROCESSZOROK, TUNING témakörben, hanem a HŰTÉS, HÁZAK, MODDING szekciónál a helye, így máris átpakolom oda.
-
andorpapa
őstag
STOP!
Ne beszéljünk már ennyi sületlenséget! P4-es prociról van szó, tehát a GlacialTech Silent Breeze II nem játszik, hiszen Athlonra való cooler.
Bazsesz: a réz favorizálása felesleges cselekedet, nem attól übermájer egy cooler, mert rézből készült, hanem azért, mert profin van kialakítva. Emlékszel arra, amikor a full alu Igloo 2410 elverte a rezes tesók legnagyobb részét? Ne az anyagot nézd, hanem a kialakítást!
Viktor77: ez igazából inkább marketingduma, mint teljes igazság. Azért a réz-alu kombók a legjobbak, mert a réztalp anyagának köszönhetően előnyösebben vezeti a hőt, az alu bordázat pedig azért tud jobb hűtést biztosítani, mert sokkal könnyebb megmunkálni a réznél, ezért sokkal profibb bordakialakítást lehet készíteni, és ez máris kapcsolódik a Bazseszhez címzett szövegemhez, vagyis a kialakításon van a hangsúly, nem az anyagon.
Chix: ha egy halk és nagyon jó hűtőt keresel P4-re, akkor mondjuk kipróbálhatod a Zalman CNPS7000-AlCu-t (vagy a drágább, nehezebb és még ennél is jobban hűtő CNPS7000-Cu-t), ez mostanában a hazai sláger, nagyon hűt és nagyon halk. Persze kérdés, hogy mennyi pénzed van rá, mert nem a legolcsóbb típus. -
Ronin
aktív tag
válasz
BlitzKrieg #1 üzenetére
Lehet Zalman 7000AlCu/Cu, esetleg Thermalright SLK-900U/947U.
Ezek a legjobb léghűtők. Van még a Swiftech, de azt beszerezni elég nehéz.
De ha pl. vennél egy 2.4C-t akkor az 50 ezerrel olcsóbb lenne mint a 3.0C. Ebből a különbözetből pedig kijön egy jó kis vízhűtés! -
Viktor77
titán
válasz
BlitzKrieg #5 üzenetére
Ha sok pénzed van nézz körül a Zalman hűtőknél. 6500ALCU sztem. De ha dobozos 3gigás procit veszel ahhoz jár egy rézbetétes alu hűtő. Azt is érdemes kipróbálnod.
-
Viktor77
titán
válasz
BlitzKrieg #3 üzenetére
Olyat vegyél ami réz+alu. A réz könnyebben veszi fel a hőt a prociról, az alu meg gyorsabban adja le a környezetnek.
Amúgy gondolom megnézik ezt a topicot páran. Lenne egy kérdésem. Van valakinek tapasztalata a Coolink Cool Armor 2vs-sel? -
Bazsesz
őstag
Ha 2,8-as vagy 3-as procit akarsz venni, akkor mindenféleképpen rezet ajánlok. (Ha már egyszer van zsé 3-as P4-re....) :)) A márkákban nem vagyok sajna otthon.
-
BlitzKrieg
tag
Sziasztok!!!
Lenne egy kis problémám: szeretnék áldozni pénzt egy 2.8 v. egy 3.0 (800fsb-s)
procira, a sok új hűtés látván egyszerüen nem tudok dönteni hogy mi
lenne erre az optimális darab:O
Ha valaki tud az segitsen!!!!!
(valószínűbb a 3.0Ghz-s)
Köszi!
Aktív témák
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max