Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlásra hajtottam a fejemet, kollégám javaslatára elindultam a plazma vonalon, és amiket a topik elején olvastam eléggé meggyőztek mind a plazmát mind a márkát illetően.
Ágy fölé lenne betéve, fali konzolon, 42"-os méret ami kényelmesen elférne szerintem.
Nem lenne sokat használva, napi max 2-2,5 órát üzemelne médialejátszóról, illetve használnám még konzolos játékra (Xbox 360), kábelTV nem lesz rákötve, szóval ez nem egy nappaliba szánt este héttől hajnali kettőig üzemelő TVként funkcionálna.Smart funkciók, 3D képesség nem kell, minimum 2db de inkább 3db HDMI csatlakozó legyen rajta, nem házimozi, de azért élvezhető hangminőségű hangszórókkal. Tudjon szép képet adni 24p-s filmeknél is.
Nagyjából 150.000Ft a lélektani keretem rá, kettő típust néztem ki:
- Panasonic TX-P42UT50E
- Panasonic TX-P42ST30Ezek közül melyiket érdemesebb megvenni? Vagy esetleg tegyek még hozzá és legyen egy TX-P42ST50E? Ez 190.000Ft-ba kerül. Képminőségben jelentős a különbség a fent említett kettőhöz képest?
Samsungot meg LG-t érdemes hanyagolni, vagy ebben az ársávban van azért olyan, ami jó alternatíva lehet?
Használtan mennyire szokás plazmát vásárolni? Sajnos ahogy nézem, mindenhonnan kopnak ki a plazmák, jó lenne erről a buliról nem lekésni.
Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz DM-Fan #46651 üzenetére
Köszi a választ, valóban az általad említett Samsung drágább egy száz ezerrel, mint amit TV-re költenék, de a 42UT50-el futok még pár kört, hátha akad valahol. Tehát akkor ha jól sejtem ebben az árszegmensben jobb, ha maradok a LED-es tévéknél.
Annyira egyébként nem vagyok hardcore gamer, 80%-20%-ban oszlana el az arány a filmnézés és a játék között.
-
TonTomika
aktív tag
válasz TonTomika #46647 üzenetére
Sziasztok!
Augusztus végén érdeklődtem itt TV vásárlás ügyében, azóta olvasgattam illetve érleltem magamban a gondolatot, és azt hiszem, hogy megvan a kiszemelt áldozatom egy 42-es ST60-as személyében.
A panashopban most pont 200k ez a modell, holnap indulok megnézni, lenne pár kérdésem így előtte.
- Érdemes tesztvideókat vinni? Ha igen milyet? A PH!-s csomag elég lesz?
- Beágyazott feliratú mkv-t lejátszik? Kezeli akár a két feliratsávot?
- Erről a típusról olvastam valahol, hogy viszonylag nagy az input lag, ez mennyire jelenthet gondot játéknál? Nem jászom sokat, ha igen, akkor az autó szimulátor, vagy gta5, hitman, la noire stb, szóval semmi hardcore fps játék.
- Játékokhoz kell-e valami speciális beállítást eszközölni?
- Akinek ilyen TV-je van, mennyire van megelégedve a belső médialejátszóval?
- Mire érdemes figyelni a boltban?
- Egyik tesztben olvastam, hogy lehet színt kalibrálni rajta, egy másikban meg azt, hogy nem. Hol az igazság? Ha igen, akkor hogyan lehet bekalibrálni? (Ezt ha jól tudom 500 óra bejáratás után célszerű elvégezni.)
- Ezen az áron van más, ami jobb vétel lenne most?A válaszokat előre is köszi!
-
TonTomika
aktív tag
válasz MasterMark #51137 üzenetére
Azt tudom. Nem tudom már hogy hol olvastam, de azt írták, hogy ISFccc profilt nem tud, ezért nem lehet bekalibrálni. - Gondolom úgy értették, hogy spektrométerrel sem. - De ha ez nem így van, annak csak örülök.
Kár, nem szívesen aggatnék még rá egy plusz koncot, nekem legalábbis elég idegesítő a távirányítóhegy, meg hogy külön eszköz, külön rendszer van a médialejátszásra.
-
TonTomika
aktív tag
Na hát annyira nem vagyok otthon a TV-zésben, hogy erre nem is gondoltam.
KávelTV nem lesz rákötve, max azt fogom valahogy megoldani, hogy a Forma 1-et nézni tudjam rajta, bár azt is be lehet szerezni utólag fullHD-ben, szóval annyira nem lényeges a TV adás.
Akkor nem marad más, mint előre, kell keresni egy médiaplájert is. Kicsit off, de a Dune belső vinyós cuccaira, lehet küldeni FTP-n is adatot? Vagy tud valamilyen fáljmegosztási protokollt (afp, smb)?
Remélem, hogy másfél hétig marad még a TV-ből.
-
TonTomika
aktív tag
Múlt héten elhoztuk a kiszemelt 42ST60-at a PanaShopból, 2+2év garival, nagyon meg vagyok elégedve a képével, köszönöm a segítségeteket!
Most valamilyen médialejátszót kéne hozzá néznem, mert bár nem rossz a belső lejátszó, eddig minden általam használt formátumot megevett, viszont a feliratokat nagyon szarul jeleníti meg. Aprók a betűk, vékony a tipó, semmi drop shadow és stroke-ból is csak nagyon kevés van rajta, így este messziről elég kényelmetlen már. Viszont amin nagyon meglepődtem, az az, hogy megeszi az ExFAT formátumot is!
Amit negatívumként tudnék még felhozni, az a távirányítón a világítás hiánya, bár idővel biztosan megtanulja az ember a gombok helyzetét és akkor nem lesz probléma.
A Panasonic-nak milyenek a BD lejátszói?
Plusz jóság: nagyon kellemesen befűti a szobát.
-
TonTomika
aktív tag
Ma figyelmes lettem arra, hogy az ST60 elég érdekes cicergő hangot hallat a hátuljából. Ez mennyire normális? Csak én aggódom túl?
Rypejakten: +1 a 42ST60-ra!
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz MasterMark #57025 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Használ valamelyikőtök soundbart? Van egy ST60-as plazmám, sajnos normális hifihez a szoba is kicsi, és egyelőre nem tervezek ekkora beruházást. Panasonic hangprojektorokat nézegettem, pl SC-HTB680 illetve SC-HTB690 ezek 3.1-es rendszerűek.
Ami fontos kérdés lenne, hogy ha Panasonicot veszek, akkor tudom-e használni a két eszközt a TV távirányítójával, illetve, hogy van-e valakinek tapasztalata a Pana hangprojektorokkal?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Hú, de régen jártam errefelé.
Van egy szép P42ST60-om, amin már újkora óta észrevettem, hogy ha nagyon világos képre vált, akkor van egy kis cicergő hangja. Ezt főleg esténként, csendben hallani. Én teljesen azt hittem, hogy ez normális, ez az első plazmám, azt hittem, hogy ez ilyen és kész.Mígnem ma teljesen véletlenül belefutottam a következő videóba youtubeon: https://www.youtube.com/watch?v=hq2SZI04Byg
Azt mondja, hogy azért van ez a zörej, mert nem rendes alátétes csavarok vannak, nincsen rendesen odaszorítva, így nem földeli megfelelően a panelt.
A Panasonictól lehet is rendelni ilyen csavarszettet hozzá, (cikkszám: XYN3+F6FJ-18PK) ugyan az ST60 nincsen felsorolva, de ha kiböngészem az oldalról, az 50-es méretűnél már felsorolják.
Ti már találkoztatok ezzel a videóval? Elképzelhető, hogy már volt róla szó itt a fórumon, noha próbáltam rákeresni többféleképpen, de nem akadtam ilyen hozzászólásra. Első lépésként megnézem, hogy milyen csavarok vannak benne, ha cserélendő, akkor pedig keresek egy csavarboltot és veszek egy marék csavart, normális alátétekkel.
Egy kis OFF: ki lehet fogni manapság nagyobb méretű plazmákat jó áron? (ST60, GT60, VT60 szériákból) El biztosan nem adnám a meglévőt, de néha tök jó lenne egy 50-es vagy 55-ös tv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Autós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Automobilista 2
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest