Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz Bencom ™ #8184 üzenetére

Az nvu automatikusan pakolja bele neked a tag-eket, azokat annak nem kell beírnod. Ha beleírsz bármi olyasmit, akkor azt direkt idézőjelezi meg nem tudom, hogy pont az és úgy kerüljön ki browser képernyőre is. Az az nvu olyasmi, mint egy Winword, csak éppen Webword. Ha tag-eket saját kézbe akarod venni, akkor notepad-ot használj. Esetleg pingálj pár dolgot nvu-val, és ne webbrowserrel nyisd meg, hanem notepaddal. Akkor látni fogod, mit is csinál. Meg tölts le egyszerűbb weblapokat is HTML formátumban, és nézd meg azokat is notepaddal. Hamar bele lehet jönni.

És nem, nem fog kelleni 2-3 hónap majd a php doksihoz sem. Egy alig 100 oldalas magyar nyelvű szöveg file szerintem nagyon egyszerű és lényegre törő magyarázatokkal. Max 2 nap alatt át lehet rágni, aztán nekiállsz gyakorolni, kicsi logikai érzékkel 1 hét, és már oda neked az oroszlánt is.

Amit az 1. linkemben találsz, nevezetesen az EasyPHP csomag, az egy apache webszerver + mySQL SQL szerver, meg még pár dolog, de azt én sem tudom, és amúgy sem kell semmire :D

Ha fut az EasyPHP, akkor csináld ezt:

1. Óra mellett "e" betűre jobb klikk, "Administration" menü pontra bal klikk. Bejön az admin felület. Az már a te gépeden futó saját webszervered admin felülete.

2. Azonnal a legelső pont a "LOCAL WEB" egy mappát mutat neked, amit kotorj elő a winchestereden (nálam történetesen a C:\Program Files\EasyPHP5.2.10\www\-re mutat), rakj rá egy parancs ikont (jobb klikk a mappán kívülről, parancs ikon létrehozása), és azt a parancsikont rakd ki az asztalra. Hasznos kis dolog az, majd meglátod. Ha ezzel megvagy, klikk rá, és azonnal egy olyan mappába léptet bele, ami a te saját webszervered root-ja.

3. Rakj bele a root-odba mondjuk egy proba.html file-t (igazából bármit firkanthatsz bele, a tartalma irreleváns, csak legyen valami). Aztán írd be a webböngésződbe: http://127.0.0.1/proba.html. És hoppá az ott már a te oldalad a saját webszerveredről. Lehet benne html tartalom, php program, lévén van fent a gépedem már mySQL is, azonnal PDO-zhatsz, meg ami tetszik.

Hajrá.

• Lacces

őstag

válasz Bencom ™ #8184 üzenetére

Valahogy így kell kinézni a html fájlodnak:

<!DOCTYPE HTML>
    <html>
    <head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Delete Blog Entry</title>
    <link href="../styles/admin.css" rel="stylesheet" type="text/css">
    </head>

<body>
    <h1>Delete Blog Entry</h1>
    <!-- És ide jön a többi HTML kód-->
    </body>
    </html>

Lezáró HTML tagok is voltak?

w3schools - HTML szekció Angol nyelvű oldal, de nagyon hasznos, itt ki is tudod próbálni azokat, amiket ide írtál HTML tag-eket. Kábé a Nagy Gusztávos könyvben is befigyelnek ennek az oldalnak a tartalma :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés