- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Speeedfire #13181 üzenetére
Elég általános megoldást írtam, nem yii specifikus.
Jól értem, hogy nem akarod az egész adatbázist közösen használni, csak a user managementet? Sajnos nem ismerem a yii-t és az extensionjeit, de ha a két rendszer ugyanaz, akkor ugyanazt az adatbázis sémát használják. Így elvileg egyszerűbb megoldani, hogy az egyik webshop másik adatbázishoz kapcsolódjon közvetlenül, és onnan kérje le az adatokat. A gyakorlatban pedig vannak problémák:
1) lehetnek olyan join lekérdezések, ahol egy webshop táblát kapcsolsz össze egy user táblával. Ezt akkor szét kell választani kódban.
2) ha használ tranzakciókezelést, akkor a két adatbázis közötti elosztott tranzakciót inkább felejtsd el, hacsak nincs már erre megoldás yii-ben vagy PHP-ban.Egy rendszert általában egy adatbázisra terveznek. Kétlem, hogy annyira modulárisra csinálták volna ezt a webshopot, hogy egyszerűen le tudd cserélni honnan autentikálja a felhasználókat. Ha igen, akkor szerencséd van
Mindenesetre tényleg nézz utána, hátha ezt már valaki megoldotta, ha nem, akkor kezdd el nézegetni a kódot, hogyan van megoldva a user management, és hol tudnál belenyúlni, melyik réteget tudnád lecserélni úgy, hogy közös user adatbázist használjon.
A user management modullal együtt tud működni
Ha a user management modulnak meg tudod mondani, hogy melyik adatbázishoz kapcsolódjon, az jó. Ez azt is jelenti, hogy a webshop vélhetőleg nem függ adatbázis szinten a user tábláktól, úgyhogy nem lesznek 1)-beli esetek. A probléma viszont még fennáll, hogy a webshop saját user táblája, ahol a postázási címet meg ilyeneket tárol, ugyanazt az adatbázis hozzáférést akarja majd használni, mint a maga a webshop.A legnagyobb problémát szerintem az fogja jelenteni, hogy a webshop modult, mint egy egységet egy adatbáziskapcsolatra tervezték, így kétlem, hogy konfigurálással be tudnád neki állítani, hogy a termékeket a saját adatbázisból szedje, de a webshop user-t egy másikból. (mivel ha jól láttam a képről, a webshop user táblája össze van kötve a yii user táblájával)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Trollok komolyan
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Suzuki topik
- iPad topik
- Videós, mozgóképes topik
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Seasonic Focus GX 1000W 80+ gold
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged