- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Peugeot / Citroën / DS topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Nekem 2018 óta van meg ez az autó, és főleg változékony időben dobta be az égéskimaradást (mindig más hengerben), aminek következtében jöttek az egyéb hibák is pl abs, esp, ezek mindig pillanatnyi problémák voltak, az égéskimaradás okozta depollution system faulty hibaüzenet is mindig eltűnt a 3. indításra (3-ig szól, akkor is ha már nincs jelen a hiba), de többnyire nem volt észrevehető jele. Mindig kiolvastattam a szervizben a hibákat, ezért tudom hogy mindig milyen dolgokat mentett el. Mindig az égéskimaradással indult a buli, a többi hiba csak következmény volt nálam. Volt hogy fél évig nem jött a hiba, de amikor jött akkor hétvégén, hogy ne tudjunk élőadatokat nézni a szervizben. Azt mondták élőadatokat kellene nézniük amikor a hiba jelen van, mert mire odaviszem már egyáltalán nincs jele semmilyen hibának, csak az utólag kiolvasható tárolt hibákat látták.
Időközben cserélve lettek a gyertyák, mert az egyik menet közben megtört
, ezért az összes cserélve lett, de később az égéskimaradás problémát megint elő tudtam idézni. Általában autómosással lehetett előidézni a hibát, de csak hétvégén!
Többször is direkt munkaidőben lemostam, hogy egyből vigyem a szervizbe, de olyankor nem jött elő a hiba!Ez ment néhány évig. Ez alatt a néhány év alatt kb 10x jött elő a hiba, ebből 2 alkalom volt olyan, hogy vészüzembe rakta az autó a motort, szóval max 3 ezres fordulatot engedett és nagyon gyenge teljesítménnyel, de ekkor hang alapján nem is ment mind a 4 henger. Ezek is hétvégékre estek, másnapra elmúltak.
Trafóra gyanakodtak, de találomra nem akartak velem cseréltetni, azt mondták akkor vigyem oda amikor jelen van a probléma.
Na úgy sikerült odavinnem egyszer a jelen problémával, hogy volt 2022 szeptemberében az a rettenetes nagy vihar Bp-n, én pont akkortájt jöttem haza kiküldetésből, másnap néztem rá az autóra, és akkor már vészüzemben, 3-hengerezve indult. Na ez most nem múlt el 2 nap alatt sem, vittem is a szervizbe.
Kicserélték a trafót, jó volt.
Fél évre rá vittem vissza megint egy random hibával, akkor ők vették észre hogy a trafó lötyög, nincs a helyén, azóta tudom hogy magától jönnek ki a csavarok, 2-3 hetente szoktam visszacsavarni őket.Mai napig nem tudom, hogy volt-e érdemi baja az előző trafónak, de lehet ott is csak annyi volt a gond, hogy a csavar nem fogta mindig rendesen és befolyhatott oda víz (nekem meg el lehetett adni egy új trafót).
Az a baj, nem triviális észrevenni, mert ez a motor eléggé be van döntve, csak úgy lehet rálátni a trafóra felülről, ha tükröt tartasz vagy a telód kamerájával videofelvételt készítve szétnézel, majd visszanézed a felvételt.
A trafót rögzítő csavarokat is vakon szoktam visszacsavarni a helyükre, ki lehet őket tapogatni.
A megfelelő méretű dugókulcs ott van fixen a kocsiban, hogy ha nem rohanok akkor indulás előtt 2-3 hetente ráhúzok a csavarokra.
Na ezért kéne már csavarrögzítőt vennem.
Amióta erre figyelek, már sokszor lemostam a kocsit, nem volt gond, sőt akkor sem amikor mentem vele 12 fokban délután 6-kor, leraktam, majd beindítottam iszonyat párában 9 körül, olyankor a kihűlő motorra még gyorsabban lecsapódik a párás levegőből a víz, akkor sem volt gond. Meg akkor sem, amikor egy nap alatt 3x mentem ki-be a hidegből a fűtött mélygarázsba és vissza, az is elő tudta régen hozni ezt a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4937
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, ezért az összes cserélve lett, de később az égéskimaradás problémát megint elő tudtam idézni. Általában autómosással lehetett előidézni a hibát, de csak hétvégén!