Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gmx9
aktív tag
válasz
guftabi96
üzenetére
Elég félkész játék lett a 14, az idei lesz az, amit tavaly is kiakartak adni. Tippre ez lehet a gond, bár nem nagyon használtam sosem az auto váltást.
A legegyszerűbb lenne, hogy ha kell, akkor manuálisan váltasz, attól függően mikor érzed jónak. Esetleg még az segíthet, hogy nem állítasz be akkora agresszivítást a játékstílusodnál, vagy hogy kinyomsz 1-2 dolgot a beállításokban (pl. auto becsúszás, nem tudom be van-e kapcsolva).
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Elég kevés hozzászólás van a topikban, de hátha kapok választ a problémámra.
Az a problémám a 2014-es PES-sel, hogy az automatikus emberváltás (amikor nincs nálam a labda), nagyon rosszul működik.
Hiába van beállítva assisted-re, akkor is sokszor nem akarja átállítani. Már régen a kapumnál van az ellenfél, de én még mindig a csatárral futok, mert nem hajlandó átváltani a gép a játékosomat.
Ez számomra rettenetesen bosszantó, a 2013-ban nem volt ilyen probléma. Ráadásul sokszor mivel a gép irányítja azt a játékost, amit nekem kellene, olyanokért kap az ellenfél szabadrúgást, amit nem is én követtem el.
Pl ma is kaptam két büntetőt, mert a gép szabálytalankodott a kapu előtt.A másik meg, hogy az ellenfél néha úgy felrúg, hogy az nálam simán sárga, vagy akár piros, és a játék meg továbbengedi.
Ezekre van valami megoldás, vagy maradnom kell a 2013-as Pesnél?
-
GeryFlash
veterán
Hali!
Valaki nem tudná megmondani, hogy a most érkező pes 15höz ps4-re is lesz pes edit vagy sun patch, vagy csak pc-re? -
gmx9
aktív tag
Jó kis angol kommentátor patchet tudtok ajánlani? Jon Championnál unalmasabb figurát nehezen találhattak volna.
-
Rasiel
senior tag
Kíváncsiságból elkezdtem egy Bayern - Bosznia meccset.
Természetesen a vendégekkel voltam. Első félidő után 1-1. Védelmükön sokkal könnyebben átmentem, mint a svájciakén (ha gondolod majd játsszál le egy meccset ellenük, kíváncsi vagyok te mire jutnál). Széleken szépen meg lehetett őket bontani, viszonylag korán vezetést szereztem. Az egyenlítő gólt a félidő vége felé természetesen egy rossz emberváltás miatt kaptam. 
De még ezek után is tartom, hogy valamivel nehezebb lett a játék. -
Rasiel
senior tag
Most sikerült 1-0-ra nyernem egy bombagóllal, de sok helyzetem nem volt finoman szólva sem, igaz az ellenfélnek sem.
A játékosok labda nélküli futás "animációját" is megváltoztatták picit, ha jól látom. Néha a játékosokat kicsit nehézkesnek, darabosnak érzem, mintha a kondíciójuk rossz lenne, pedig aztán legtöbbször az átlagosnál jobb.Breki: A szögelteket hogyan kell rendesen kifejelni? Mert legtöbbször a játékosom fel sem ugrik, így könnyű szerrel elfejelik előle.
-
Rasiel
senior tag
Köszi a választ!
Én alapjátékkal játszom, felpatchelve 1.12-ig, valamint ezekkel a beállításokkal. Nehézségi szint Top Player, kondíció, movitáció random-on.Amit észrevettem, hogy pár új mozdulatot tettek bele a játékba, szerelés szerintem nehezebb lett, távolról, szabadrúgásból meg több gólt tud rúgni az ellen. Ellenben az emberváltást még mindig nem sikerült nekik normálisan megcsinálni, talán egyszer megélem, hogy egyik PES-ben úgy működik, ahogy én szeretném. Ha az ellenfélnél van a labda sokszor nem képes arra váltani, akivel pár centire vagyok a labdás játékostól, inkább átvált egy olyanra, akivel esélyem sincs szerelni és még messze is van. Ez elég sűrűn előfordul sajnos. Így a védekezés is nehezebb.
Labdabirtoklással nekem nincs gondom, az megy, általában mindig főlényben vagyok, boldog lennék, ha ez az eredményre is elmondható lenne.
Most épp Svájc - Bosznia meccset játszottam, úgy hogy a vendégekkel voltam. Ebben a kiosztásban eddig általában döntetlenre mindig jó voltam, többször nyertem, valamikor simán 3-0-ra, úgy, hogy még szinte kapura sem lőttek. Amióta fel van telepítve az új patch, sorozatban kapom tőlük a gólókat, igaz megszórni egyszer sem szórtak meg. Támadás így nem nagyon megy, sokat kínlódok, míg ki tudok alakítani helyzetet, gép egész jól védekezik. Pedig a bosnyákok sem gyengék, kb. egy szinten van a két csapat. Komolyabb ellenféllel nem is mertem próbálkozni. 
Szerk.: Ahogy olvasom neked elég szépen megy, legalábbis hozzám képest.
Melyik csapattal játszol? -
Breki
veterán
Tegnap felraktam ezt a patchet kipróbálni.
DLC-t még nem + Jenkey NODVD + 1.12-essel műkódő loader bekapcsolva a gameplay-es dolgokat.
Kamerákat beállítottam nagyjábólHárom barátságos meccset játszottam a BM ellen, szerintem ők a legerősebb csapat jelenleg a játékban.
Első 1-1 lett úgy szerezték góljukat, hogy a kamerát próbálgattam és a távoli kamerával véletlen becsúsztam a 16-oson belül.
Volt két kapufa is mindegyik oldalon.
Második meccs sima 2-0 oda itt elég erős volt a labdabirtoklás oda.
Harmadik 1-0 ide elején vezetést szereztem aztán ezt simán tartottam, talán itt is volt kapufa.
Nem éreztem, hogy nehezebb lett volna a meccs, de nem alapjátékkal nyomtam hanem a jenkey gameplayos dolgok be voltak állítva és a lövéserősség is felemelve.Talán a második meccsen a 75%-os labdabirtoklás tűnt soknak hasonlóra nem igazán emlékszem.
-
Rasiel
senior tag
A KONAMI mit művelt ezzel a játékkal az 1.12-es hivatalos patchben?
Elismerem, soha nem voltam a PES-ekben akkora játékos, de most nagyon nehezen megy. Top playeren szoktam játszani, közepes erősségű csapatokkal, de most nem hogy nyerni, gólt sem nagyon tudok rúgni benne. Az egy-egy elleni párharcokat nagy százalékban elvesztem, a játékosok körülményesebbek, lassabbak lettek, szerelés is nehezebb lett, sokszor visszapattan a gép elé a laszti, többször nem oda adják a labdát, ahova én nyomom, stb.
Persze, elismerem vannak olyan napok, amikor nem sikerül semmi sem, de már 2. napja próbálkozok vele, több barátságos meccset lejátszottam benne, de egyszerűen nem megy. Már azt hittem ennyire béna lettem pár nap szünet után, de nem...
1.12-es patch changelog-ban csak a szokásosat írják, semmi konkrétat: "Other minor modifications have been made to improve overall gaming experience."
Mondjuk pl. az emberváltást végre kijavíthatnák benne, mert az kritikán aluli. -
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Menedzser módban hogy lehet igazolni? Akár melyik csapatnál vagyok, értelmes játékost nem tudok leigazolni. Mindenki elutasít. Csináltam már direkt, szimulációval gyorsan lejátszott idényt, ahol mindent megnyertem, de még úgy se tudtam igazolni.
-
Breki
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
Kiugratás
Igen itt újfajta rendszer van ami nehezebb, deha valaki megszokja akkor ilyen labdákat lehet adni
[link]
de akinek ez túl nehéz visszarakja basic-re és visszakapja a régebbi könnyebb kiugratástIgen értettem mi a gondod, de a neten ilyen kiugratásokat találtam, ilyen nagy előnyösöket szerintem nem nagyon veszik fel, az elég könnyű.
Mindig az üres terület felé vidd a labdát akár átlósan fedezve a védőtől, aztán lehet rúgni a hosszúba, vagy visszacsel és 16-osal párhuzamosan befele.
De 10 méteres előnynél semmi ilyesmire sincs szükség ott azon kell gondolkozni, hogy átemeljük-e a kapust ha kijön.
-
csababarca
őstag
most ez az íveléses passz,vagy a kiugratás? mert a kiugratás,ami a 13ban jól működött,itt elég nehéz,manuálisan kell irányítani hogy pontosan hova ugrasson ki.
Amúgy az ilyenekkel nincs is baj,ha így lépek be rövid szakaszon a védők mögé,akkor megoldom.Itt konkrétan azzal van bajom,hogy ha mondjuk félpályánál ugratok ki valakit,akkor a labdavezető játékost sokszor beérik. lehet az a kulcs,hogy nem szabad labdát vezetni sokáig,de hát ha 1az1be megyek 40 méterre a kpausra,akkor kinek passzoljak?:
majd megpróbálom felvenni hogy mi a gondom. -
csababarca
őstag
nem tudom mi a gond, esküszöm, kiugratok valakit a körívnél, a félpályánál, megtolom,viszem,kb a félpálya felénél már utolér...pedig használom az itt ajánlott duplasprintet,de nem használ...és nem az a baj,hogy mondjuk egy lassabb játékost beérnek, hanem egy döglassú védő,utolér egy gyors csatárt....az meg a másik,hogy állandóan hosszan tolnak a labdán, amikor végre sikerül beérnem egy az egybe a 20 méteren belülre,beletol egy akkorát,hogy a kpausnak ki se kell jönnie,hanem felveszi az 5-ösön a lasztit...
nah mindegy, csak fura,hogy ennyire nem realisztikus. -
Breki
veterán
Érdekes, ha nekem egy kis előnyöm van én akkor már általában belövöm, nem nagyon szoktak utolérni, főleg 10 méteres hátrányból
-
csababarca
őstag
vicc a játék. Hiába a duplasprint, egy Gary Cahill utolér,és leszerel 10 méteres hátrányból,amikor egy Bale-l,vagy Robbennel viszem a labdát...vicc,nagyon nem valósághű...mert nem a 16osnál ér mondjuk utol,hanem 5 méter alatt ledolgoznak 10 méteres hátrányokat.
Ennek így semmi értelme,mert a kiugratást felesleges így használni. -
Breki
veterán
1.07 NODVD
-
Breki
veterán
new faces :
SIMÃO
ANGELERI
ARSHAVIN
ZACCARDO
SCHELOTTO
LAMELA
X. TORRES
E. PAPA
JOSÉ ÁNGEL
C. CLARK
CANALES
DZSUDZSÁK
GALLOPPA
F. GAGO
A. D'ALESSANDRO+ 5 ~ 6 Japanese faces
-
Breki
veterán
PES2014 File Loader 1.0.2.7 full version + noDVD 1.07
Change log version 1.0.2.7 : full version
Updated plugin :
Speeder.dll
Speed module now works on lastest patch
Kitloader.dll
New addition option to use Nvidia CUDA for speed-up kit loading
Apkloader.dll :
Improve speed : loading edited apk file is about 10% faster
Gameplay.dll :
Updated some values fit with lastest game version
Gameplay slider works properly now
Fixed some bugs
Faceloader.dll :
Fixed bug when using with DLC 3.00Available plugin :
APKloader : allow to use modified texture in APK crypted file
KitLoader.dll : Manage kits with GDB system, supports PNG kit
FaceLoader.dll : Assign face & hair for player, manage with GDB system, support custom skin texture
Lodmixer.dll : Misc visual tweaks, change screen resolution, enforce picture quality...
SongLoader.dll : Allow to add & playback hca file ingame
VideoLoader.dll : Addition feature for fileloader can load video file (.usm)
Gameplay.dll : Included many options & slider allow to adjust gameplay's values with opinion
Speeder.dll : Increase or decrease gameplay speed, improve performance, fix some system's bugsHow to enable Nvidia CUDA acceleration (for Nvidia graphic card only)
Add these line to "GDBunimap.txt"[setting]
Nvidia.Cuda = 1
-
csababarca
őstag
Igen,most ezt próbálgatom,valamelyest igy könnyebb.
Viszont nem azzal van a baj,hogy nem tudom elvinni,elviszem én bárki mellett,de utólérnek.
Persze lassabb a labdás a való életben is. Viszont azért egy gyors támadó ha elfut egy lassú védő mellett,onnan az életben nem érik utól.Nah mindegy, a dupla sprint kicsit javít a helyzeten.
-
Breki
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
Megtolod hosszan előre a labdát futás közben?
Labdával egyébként jó hogy lassabb mint a labda nélkül futó.
15-20 métert azért erős túlzásnak érzem aki ilyet mond az nem nagyon tudja mi az a dupla futás gombos sprintelés
Azzal még így is el lehet vinni nemhogy akkora előnynél

-
csababarca
őstag
Tudja valaki hogy miért úgy van megcsinálva a játék,hogy egy 99es futósebességű játékost kiugratok a saját térfelemről,van 15-20 méter előnye egy 50es sebességűre levett védővel szemben, a védő mégis simán éri utol. ennek mi értelme van?
-
Breki
veterán
válasz
GeryFlash
üzenetére
konzolra szerintem nem ajánlott a Pes
a játéknak pont a legnagyobb előnye az alap dolgokon kívül a könnyű szerkeszthetőség
file loaderrel pillanatok alatt lehet benne változtatni dolgokat lehet kamerát tetszőlegesen állítani stb.Más jobb kamerával pl teljesen más a játék, jobbak az indítások is.
pl itt van két videó
Természetesen az teljesen jogos felvetés, hogy az alap licenszek hiányosak az EA sport birtokolja ezeket a licenszeket a BL-t meg a Konami, nem tudnak és nemis akarnak nsztem megegyezni, pont ez az érdekük és azt nézik nem a mienkét.
Ja igen az eredeti játék nem találja meg és frissíti a patcheket hanem itt lehet pl őket megnézni
És akkor például így fog kinézni jobb kamával
-
GeryFlash
veterán
Köszi, már segítettek, nem egy egyszerű procedúra valóban
.
És mielőtt nagyon kinéztek, 50+ steam játékom van ezenkívül 70 dobozos, a torrrentet tényleg csak demózásra használom. Most a cdgalaxisban 4 rugó a Pes, gondolkozom is hogy megveszem, de nem tudom, kicsit akkor is házi barkács jellege van, hogy Pes edites patcheket kell felrakni. Legalább az eredeti játék magától megtalálja és frissíti, vagy akkor is havonta kell összevadászni az újabb pactheket?
És akkor tényleg, ha vki konzolon tolja, az vagy sz*pik vagy fifázik (ami majdnem ugyanaz
)?
Amúgy a BL licenc például nagyon fasza, és számomra sokat dob a hangulaton, miért nem tudnak kiegyezni a Fifával, hogy a top 5 bajnokságért cserébe ők is használhatnák? -
mgoogyi
senior tag
válasz
GeryFlash
üzenetére
Én is fifás voltam, még a 99-cel toltam rengeteget, aztán még a 2000-rel egy keveset, utána meg leszoktam róla, mert nem jött be, plusz megismerkedtem a PES-sel is még a 3-as résszel. Azóta csak PES van.
Én is elég billentyűzeten betanult típus vagyok, a joysticknál is + - t használom a bal analóg kar helyett a játékosok irányítására.Licenszekben az EA sz*pat mindenkit, autós játékokban a Porsche-t sajátítja ki, máshol meg mást.
Viszont PC-n szoktak jönni ki licenszeket meg sok mást javító patch-ek, szóval ez nem para szerintem.
Pl.: [pesedit patch] és ott vagy, mint a fifa.
Torrenten keresztül is le lehet rántani, segítek felrakni, ha akarod. -
GeryFlash
veterán
Köszi mindkettőtöknek. Megpróbálom megtanulni, én anno ős fifás voltam, és azt is csak billentyűzettel toltam, azzal meg nincs cselezés
Bár a fifa 09-10ben meglehetett pár egyerűbb cselt csinálni ami nagy hasznos volt, nem értem h miért vették ki.A lényeg, hogy egy pár hónapja vettem meg a pchez az xboxos joyt, és már sztem letoltam 20 órát vele, de nem lettem sokkal ügyesebb. Indításnál egyszerűen nem tudok pontosan passzolni, igazából még mindig ügyesebb vagyok egy fokkal klavival, pedig ott még 360 fokos mozgás sincs...
Amit mindenképpen orvosolni kéne a játékban, hogy rematchnél hadd ne kelljen már beállítani újra a csapatot, ez nem tudom melyik agyhalott ötlete volt. A baj, hogy ez a 2013-ban is így volt, szóval valószínűleg ezt jó koncepciónak tartják. Azt sem értem, hogy meccsközben miért nincs restart, bajnokságban persze ne legyen, de exhibition meccsnél nyugodtan lehetne.
Ezt a menürendszert sem értem nagyon, 10 éves koromban painttel különbet rajzoltam volna fél óra alatt

De nem fikázni akarom a játékot, jobban tetszik mint a fifa, csak még rohadt sok mindenben kell fejlődnie.
Amúgy az teljesen kizárt, hogy valamikor lesznek a játékban is licencek, nem kell majd mindenféle patchel barmolni? Tudom, hogy anno a fifa a legtöbb licencet kizárólagos joggal vette meg, de hátha. Nem is értem, egy xbox-ps tulaj hogy pesezik? -
mgoogyi
senior tag
válasz
GeryFlash
üzenetére
Cselezésnek kezdésnek nekem a RT vagy RB gomb (amelyik nem a futáshoz kell hanem annak a párja a joystick tetején) lenyomása bizonyult eddig a legegyszerűbbnek és leghatékonyabbnak. Ne fuss a játékossal és próbáld meg húzogatni a labdát, viszonylag könnyen meg lehet vele etetni a gépet, egy ember elküldésére meg a labda fedezésére szoktam használni.
Akciógólok tekintetében nekem az a tapasztalatom, hogy a kiugratásos hosszú passz jól tud működni, ha vannak gyors támadóid.
Illetve még viszonylag gyorsan megtanulható a sombrero nevű csel, az csak annyit, hogy mikor odaér az emberedhez a passz, a jobb oldali analóg sticket lenyomod és akkor átteszi a saját feje felett a játékos a labdát, aztán túl is vagy egy védőn. A linkelt cseles videón is ott van.
-
GeryFlash
veterán
A 3 másodperc úgy jött össze, hogy ha nyomtam az iránygombot, ha elengedtem akkor kevesebb volt. Az 1.6-os patch fel volt rakva, de tegnap este felraktam a legújabb fileloadert, az segített.
Amúgy a cselezést hogy lehetne megtanulni, nincs vmi jó tutorial videó kezdőknek? Most egyelőre regular szinten tolom a játékot, de a góljaim nagyrésze úgy születik, hogy a csatárom elveszi a védőtől a 16-os előtt a labdát és belövöm, hát nem vmi realisztikus
Üdv
-
Breki
veterán
válasz
GeryFlash
üzenetére
Van egy bizonyos lassú reagálás probléma az alap játékban, de nem három másodperc az nagyon sok ott vmi gáz van a gépeddel.
3 másodperc alatt kis túlzással egy támadást vezetek.,
Az írt problémát orvosolja a file loader gameplay fülén lévő PERFORMANCE FIX illetve az új 1,6-os hivatalos patch.

De még egyszer mondom a 3 másodperc az nagyon sok ott vmi más hiba is van.
-
mgoogyi
senior tag
válasz
GeryFlash
üzenetére
Ugyanez a bajom nekem is. Vagy mikor odapattan a csatáromhoz a labda 5 méterre a kaputól, de az istennek nem bírok a labdába rugni, mert elpattan erra-arra, vagy fut a labdával és nem hajlandó lőni.
Bár még semmilyen patchet nem raktam fel (se hivatalos, se 3rd party). -
GeryFlash
veterán
Hali!
Vki nem tudja, miért van az, hogy sprintelek a kapu felé a csatárral labdával, és lőnék, és kb 3 másodpercig nem csinál semmit? Gyakorlatilag a 16oson kívül kell megnyomnom a lövést, ha nem akarom azt h belevezesse a labdát... Túl erőset akarok lőni vagy mi? Iszonyat idegesítő, hogy minden ziccerem kb az hogy belevezeti a csatár a kapusba, nem lehet ezt lagot valahogy kiküszöbölni? -
hajbel
addikt
PC-n mindenképpen jobb és élvezhetőbb a PES. Nyilván az új konzolokon más a helyzet, de a FIFA gépen arról szól, hogy a jobb csapat játékosai elé ötvenből ötvenegyszer odapattan a labda, mindenféle irrealisztikus körülmények között. A tavalyi idei az elmúlt évek legjobb PES játéka. Még úgy is határozottan jobb a FIFÁnál, hogy a mesterséges unintelligencia alkot néha érdekes dolgokat.
-
flash-
veterán
miért ilyen kevés a hozzászólás?
ennyire gyenge lett a pes 2014? fifa 2014 élethűbb,jobb?
elmúlt időszakból melyik PES-t ajánljátok?
-
Breki
veterán

Új hozzászólás Aktív témák

- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! 2TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- 27% - Asus külső Optikai megható!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Természetesen a vendégekkel voltam. Első félidő után 1-1. Védelmükön sokkal könnyebben átmentem, mint a svájciakén (ha gondolod majd játsszál le egy meccset ellenük, kíváncsi vagyok te mire jutnál). Széleken szépen meg lehetett őket bontani, viszonylag korán vezetést szereztem. Az egyenlítő gólt a félidő vége felé természetesen egy rossz emberváltás miatt kaptam. 

Melyik csapattal játszol?
.
)?