Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
adik
őstag
válasz Mercutio_ #1190 üzenetére
Vérciki volt, egy ismerősöm fotós boltban dolgozik és bejött egy user egy - szerintem - ilyen B-bajonettes cuclisüveggel, hogy feltolná a k100-ra. Fel is cuppant rendesen de le már nem akart jönni az istennek se. Próba 1 : lebontották az obit bajonettig, természetesen nem vezetett eredményre, a vázat kellett szétszedni.
Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
az aksinak az indikátora, hogy éppen hol tart, az mennyire megbízható? ti hány képet lőtök egy töltéssel?
-
adik
őstag
vettem észre.
reggel elmentem úgy dolgozni, hogy este majd a mhelyről megyek fotózni. Az aksi telit mutatott, állvány nálam. Szépen elmentem jó messzire, abban a tudatban, hogy aksi tele. Első képnél aksi villog, gép kikapcs. Szeritem nem abc sorrendben szólítottam meg az összes szentet és apostolt.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz Mercutio_ #1198 üzenetére
odáig követtem az eseményeket, hogy szét kellett volna kapni a vázat. namost flex-szel levágták az obit. ez lett a hivatalos végeredmény.
ui: eneloop és ready2use elemek használata esetén nem garanciális ügyintézésre mehetnék a szervízbe, mivel lítium aksis a k10.
-
adik
őstag
Állat! Állat! Állat! Állat! Állat! Állat! Állat!
Ma kattogtam érdemben először és nagyon tetszik!! Imádom!Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
raw-kezeléshez mit használtok? nekem a gyári progi elég satnyának tűnik...
-
adik
őstag
Hali,
Chinon aut-focus 70-210 f/4-5,6 -ról tud valaki valamit?Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
4,6MB-s tesztképem, 210mm, f8, rawból, kicsike élesítéssel
-
adik
őstag
Tisztításra a Giottos Rocket hogy alkalmas? Szabad-e olyat csinálni vele, hogy nyitott redőny alá befújok a szenzorra?
-
adik
őstag
Márpedig tökéletesen szigetelt obi nincs. attól függ, hogy mennyire poros helyen mozogsz... Nekem 1000 expó alatt, planétánk egyik legszennyezettebb, legmocskosabb városában, 2 objektívvel nem installálta magát látható tünemény az érzékelőmre. Egy rally versenyen már valszeg másabb lenne a szitu persze, egy stúdióban, fenn a MIR állomáson meg pláne. Mindegy, no para, annyira azért nem kell félni a koszolódástól, mint amennyire a pormentesítő-rendszereket ajnározzák a gyártók, van alapja, de nem annyi. Gondolj csak bele: hányan és hányan használnak dslr-t, és pláne: hány éve!
-
adik
őstag
Az új SMD-es csodák gumírozottak a bajonett felfekvő részén.
Pfúúj! Gusztustalan! Különben is: 50-135/2,8?? Ááááh! (Abban a pillanatban, hogy megláttam, beleszerettem, sajnos csak lottóötössel tudnám megvenni fél éven belül, de mivel nem lottózom, így nagyon még úgy sem.
On:
Ma egy kicsit csalódtam K10-ben. A beépített vaku nagyon szépen dolgozik (ahhoz képest, hogy beépített, bár, a maiak már nem olyan rosszak...), csak kicsit lassúcska, 1-1,5 mp kellett minden két kép között. Megszoktam már a néhai Metzem 3-3,5 kép/mp sebességétKettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
Ma volt alkalmam az Ansmann portrémarkolatához. 25 ezer huf 1400 mAh aksival, újjonnan. Hát, legalábbis fele annyiba kerül, mint a gyári, rá is mozdultam, de most, hogy volt a kezemben, ingyen se kéne! Az összes gomb rajta van, ami csak elképzelhető, minden funkciót tud, a fogása hibátlanul jó, a markolat azon részének anyaga, aminél megfogom, talán nem első osztályú, de ha kétszer ennyibe kerülne a markolat, akkor se szólnám meg. Gondjaim akkor voltak, amikor az első gombot lenyomtam. Tök mindegy melyiket. Nem lehet érezni, hogy mikor nyomtam meg, benyomtam-e. Kemény, nyúlik, lehetlen úton jár. A vezérlőtárcsák tekeréséhez akkora erőt kellett kifejtenem, hogy azonnal bevésték a fogak magukat az újamba. A bekapcs-tárcs a blende-beugrasztóval megintcsak förtelmes, nem lehet érezni, hogy mikor kapcsoltam be, és féltem, hogy valami baja lesz. Egyszóval: ennek nagyon híg a leve, nem tudom, hogy a gyárit meg fogom-e venni, mostanában biztos nem, de hogy ezt soha, az biztos!
(Nem, higyjétek el, nem túloztam egy betűt sem. Az eosomhoz volt markolatom, azt szerettem nagyon, a K10-hez is szeretnék.)[ Szerkesztve ]
-
-
adik
őstag
-
adik
őstag
válasz Slowman #1381 üzenetére
Nekem az utángyártott markolattal volt egy 10 perces tapasztalatom. Kibontottam a dobozból, majd méla undor keretében az összes gombot végignyomkorásztam, kapcsoltam, tekertem. Lényegében egyiknek sem éreztem e kapcsolását, nyomáspontját, a blendebeugrasztóról az volt az érzésem, hogy kezemben is marad. A tárcsák ezen rövidke - ámbár kínosságában mégis hosszúnak érzett - idő alatt is belevésték magukat újbegyeim emlékezetébe. Egyébbiránt a markolat markolat része nagyon kényelmes fogású, de a minősége az valami borzalmas, nem értem, hogy az Ansmann hogy volt képes egy ilyen silány produktummal előállni. Ha ingyen adnák se kellene - és ezt túlzás nélkül állítom.
-
adik
őstag
az állatja: kép
-
adik
őstag
válasz werttzui #1465 üzenetére
nekem spéciel a k10 képe jobban tetszik, bár megjegyzem sztm nincs nagy különbség a kettő képe között, akár még az "izlés dolga" kategóriában is indulhat... ha pedig ilyen kicsi a különbség közöttük, akkor meg nem biztos, hogy annaka kicsinek az oltárán más, akár még fontosnak is nevezhető dolgokat feláldozzunk. Ha nekem a k100 képe tetszene (tetszett volna) jobban, akkor is a k10-et választottam volna, ugyanis egy élvezetesebb gép. Nekem ez a hobbim, így a legfontosabb az, hogy élvezzem, amit csinálok (természetesen ha gány képminősége lenne a k10-nek, akkor nem ezt vettem volna...)
-
adik
őstag
-
adik
őstag
emlékeztetőül:
[link]Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz philoxenia #1513 üzenetére
Lowepro!
Topload Zoom mini, ha csak a gép, és semmi más, ha lesz más obi is, akkor Nova 3-4, Vagy Stealth Reporter 200-300.
drága, de megéri, időjárás-álló, elnyűhetetlen anyagból vannak és nagyon praktikusak.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
-
adik
őstag
válasz philoxenia #1515 üzenetére
Csak a kisebb kitobival fér be, és a nyakpántja kilóg. Tudom, próbáltam
-
adik
őstag
válasz philoxenia #1518 üzenetére
A Kata nem rossz, az Edit 120 viszont egy érdekes választás, bár én inkább azt mondanám, hogy sokkal szerencsételenbb már nem is lehetne. Néha vannak érdekességek a csomag-ajánlatokban, akárhogy is nézzük...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Call of Duty: Black Ops 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ingatlanos topic!
- NASCAR
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Suzuki topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.