Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ncc1701

veterán

válasz Greentea #100369 üzenetére

Erre nem fogok tudni válaszolni, én csak egy műszerész sulit végzett informatikus vagyok. :) Testkábelt nem cseréltem, csak levettem őket, és 600-as papírral átcsiszoltam az érintkezőket, majd barom erővel visszahúztam rá az anya csavarokat.
    Nálam az insignia azt játszotta, h indítózás nélkül 10-ből 1x ha ráadtam a gyujtást, akkor kiírta a drága, h check battery system. Ha ekkor röffentettem, és rámértem, akkor 13.8V körüli feszkót mértem az akku sarun. Ezt egy bontott generátor oldotta meg, nem volt "kedvem" megint kivenni a felújítottat, tenni bele gyári fesszabájzót, majd visszatenni, mindezekkel kocsikázni fél napot. Egy volt 50 körüli opel márkaszervizes, mára maszek emberke súgta meg, h ide a 13.8V nem elég. Egyébként a generátort felújító nyugdíjas szaki azt mondta, h a mai autókon elég a 13.8V, mert a generátor csak akkor ad nagyobb feszkót, ha kell. Én meg ilyet még nem láttam, szerintem a generátor egy fix feszülségen tud kitolni x ampert (nálam 120A), oszt nem variál.

Új hozzászólás Aktív témák