- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Szép jó estét, hölgyeim és uraim.
Végre hétvége van! Hosszú volt a hét. Jó végre egy kicsit kockulni.
-
Vistaboy
veterán
Én is befejeztem a pénz-csekk-témát. Sajnálom, csak mindig felhúz, amikor csodálkoznak egyesek, hogy miért nincs pénzem két fizetés között? Egyet tanácsolok: próbáljon meg ő is megélni annyiból, amennyiből én, és megtudja.
-
Vistaboy
veterán
válasz
fokukac #32187 üzenetére
Már meg ne sértődjél, de ne keverd össze azt az autóvásárlást, amit a magunkfajta tud megejteni, és amit az, aki egy összegben kifizeti a 30 millás Mercit.
Csak azért mert 15-20 évenként egyszer részletre tudunk venni egy használt autót, amit a kamatok miatt majdnem ugyanannyival fizetünk ki, mint ha újat vettünk volna, már mindenki megszólja, hogy "Akkor nem kell autót venni".
És igen, pontosan hogy a dátumon van a lényeg. Mert mi TUDJUK FIZETNI a csekkeket, csak éppen nem értik meg sokan - akik többet keresnek mint mi -, hogy fizetés előtt NINCS MÁR MARADÉK PÉNZ. Ennyi.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Pisztillus #32178 üzenetére
Az én esetemben mindkét fél egyformán hunyó.
Az, aki a csekket írja, az sem tudja 12-13.-áig címezni? És a főnököm sem tudja ideadni előbb (maximum ha 10.-e szombatra vagy vasárnapra esik)? Nem rövidítem ezáltal meg egyikőjüket sem, mégis ezt teszik.
Egy példa: amikor elhoztuk az autót, és csekkes fizetést kértünk, direkt szóltunk, hogy 10.-e utánra írják, mert akkor van fizetés. Oké, mondták, el lesz intézve. Jött a csekk. Fizetés határideje: 11.-e. Na puff. Feladtuk a pénzt 10-én, két nap alatt ért oda. Nem volt vele probléma, de egyszer, amikor 10.-e szombatra esett, és kötelező túlórát rendeltek el, nem tudtam feladni pénteken a csekket, mert szombaton adták csak ide a pénzt. (Arra hivatkoztak, hogy ha pénteken ideadják, akkor szombaton sokan nem jönnek majd). És persze mindjárt kaptuk az értesítést, hogy 4 napon belül fizessünk. Mondjuk nem kellett vele foglalkoznunk, mert közben megkapták az átutalást, de azért ez felháborító, hogy egy-két napért ilyen cirkuszt csinálnak.
-
Vistaboy
veterán
"miért fizetés után fizeted a csekket?"
Mert nincs előtte rá pénzem.
"én 6-7 körül kapok fizut"
Én pedig 10.-én, de nem kapok annyit, hogy hó elején még maradjon annyi, ami elég a csekkekre.
Korábban én is számláról vonattam egy-két dolgot. De most már inkább fizetem csekken, mert előfordult nem egyszer, hogy kellett volna hó elején pár ezer forint, hogy kaját vegyünk. Csak sajnos közben már levonták az éppen aktuális havi levonással. Nem kicsit bosszantott.
-
Vistaboy
veterán
válasz
bolondember #32171 üzenetére
Van már róla valamicske fogalmam, köszi.
Én is jártam 6+2-ben dolgozni, amikor hétvégén meló volt, hét közben pedig mindenki dolgozott, és kb. minden második hónapban jött egyszer össze, hogy tényleg szombat-vasárnapra esett a két pihenőnapom.
Mondjuk neked most annyival jobb lesz, hogy te hosszú hétvégét tartasz, az egy fokkal kellemesebb.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Bubu79 #32165 üzenetére
Miért, te tapsolsz örömödben, ha fel kell adnod az egy hónap alatt véres verítékkel összekapart pénzed felét csekkekre?
Ráadásul még egy napig sem tudod melengetni a kebleden a pénzt, mert a csekkek nagy része 4.-6.-áig van címezve, és már akkor is késedelmi kamatot akarnak rátenni, ha fizetéskor első utam a postára vezet?
Pedig annyiszor elmondtuk már az illetékes ügyfélszolgálatokon, hogy 10.-én kapok fizetést, és sajnos másokkal ellentétben nincs annyi pénz a sifonérban, hogy hó elején könnyedén kivágjak a csikkzsebből 50K-t. És sajnos a főnököm orra alá is hiába dugom a csekket, maximum lenyeleti velem, de előbb nem adja ide a pénzemet.
bolondember: Nem vigasztal semmi addig, amíg rám nincs pozitív hatással.
-
Vistaboy
veterán
Hali mindenkinek!
Jaj de jó végre itthon lenni!
Letelt a hétfő, a hét második legnehezebben eltelő műszakjának vége!
Már csak a péntek lesz nehéz. Feltéve hogy lesz még egyáltalán péntek a héten.
És még fizetés is lesz pénteken, egy órán keresztül lesz pénzem is, ami ritka eset - utána már megy is a fizetésem fele a postára, halomban állnak a csekkek az asztalon.
-
Vistaboy
veterán
Erre azt tudom mondani, hogy azért van pénzük, mert nem dolgoznak. Aki dolgozik, az nem ér rá pénzt keresni, így nincs is neki.
De inkább ebbe ne menjünk bele, mert könnyen elharapóznak az indulatok, ha a "kisebbségről" - egyem a csirájukat - van szó.
pohár: Köszi, akkor megegyeztünk.
-
Vistaboy
veterán
válasz
venember83 #31982 üzenetére
Az öregembereknek pedig még mélyebben...
...kellene aludniuk.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Bubu79 #31977 üzenetére
Nem látod a két vízszintes kötőjelet? Ez csak amolyan kiegészítő kérdés, hogy miért nem a szexről beszéltek kaja helyett, de mivel éppen dél van - ugyan mi a csodát lehet még csinálni a rakott káposztával azon kívül, hogy megeszed? -, ezért gondoltam, hogy éppen idevágó téma.
De ha neked piszkos a fantáziád...
-
Vistaboy
veterán
Üdvözletem, már régen nem firkáltam ide semmit - úgyis csak zavarok
-, úgyhogy most belerondítok egy picit a topikba.
Mi újság van errefelé? Látom mindenki kajáról beszél - szex téma nincs?
-, és mivel én éppen most ebédelek, ezért találó a téma.
Jó kis fincsi rakott káposzta, nyamm...
Jó étvágyat mindenkinek!
-
Vistaboy
veterán
Szép jó reggelt!
Gondoltam beköszönök.
Semmi konkrét célom nem volt vele, csak unatkozom. Nem tudok aludni. Még jó, hogy nem kell ma melóba mennem.
Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Ukrajnai háború
- SoundBlaster X-Fi
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Automata kávégépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest