Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Joshi #7206 üzenetére

Magához képest azért nagy léptékben halad az LG. A 7-es sorozaton (főleg mióta segített nekik bepöcögtetni a Mozi/Haladó módok alapbeállításait a Technicolor) már pöpec az SDR mód, ami a 6-oson, főleg azok korai firmware verzióival még hasonlóan betegeskedett, mint most a 7-esek a HDR-el. Talán még ezeken is 7-eseken is eljut egy közepesen jó szintre a HDR is, mielőtt leáll a firmware érdemi fejlesztése (általában akkor, amikor megérkezik az N+1 gen, hogy ha nem tetszik a régi, akkor vegyél újat...), főleg hogy a legutóbbi frissítés HDR tekintetben visszalépés volt (szimplán "visszagörgetni" a korábbi állapotra pedig nem tűnik túl nehéznek, legfeljebb a makacsságot kell levetkőzni --- bár már nem emlékszem, nagyon keveset nézegettem a HDR-t, mielőtt frissítettem, csak azt tudom rosszabb, azt nem hogy mennyivel).

Én pedig PC-n tudok neki adni filmekhez és játékokhoz is 3DLUT-al korrekciót (Windows asztalnak nem, de azt meg nem nézem HDR módban).

De átlagfelhasználóknak én is épp azért szoktam Sony-t javasolni (mondjuk többnyire LCD viszonylatban, mert az OLED még új és keveseknek jön szóba az ár miatt), mert jellemzően ezeken a legkorrektebb a gyári Mozi mód alapbeállítása, illetve az otthon egyedül is könnyen elvégezhető beállítások után is ezek a legjobbak (és sok más TV-ből hosszas és műszeres babrálás után se lehet sokkal jobbat kihozni, szóval a Sony-n nincs is már nagyon mit simogatni ilyen nekifutásból se).

Új hozzászólás Aktív témák