- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Légpárna az egérpadon: ATK A9 Air gamer egér
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
"Térgyekaláccsal".

tildy: ez a téma (egyházi esküvős ) megérne egy külön topikot. Lehet, hogy nyitok is neki, ha aktuális lesz egyszer.

Sokszor nem olyan egyszerű a helyzet, ahogyan gondolod (talán). Én meg vagyok keresztelve, bérmálkozás, elsőáldozás stb, mert kellett. A nagyszülők és édesanyám (volt hitoktató is egy-két évig) vallásos, hívő, templomba járó emberek. Bár nem erőltették annyira a dolgot, beleszülettem a kereszténységbe, gyerekkoromban járni kellett templomba. Viszont amióta csak saját véleményem van a dolgokról, kőkeményen ateista vagyok, és nincs szükségem ezekre, templomba nem járok. Ők ezt elfogadták, nem volt soha szó róla, így lett. Na most ha elveszem választottamat és nem tartunk egyházi esküvőt, akkor azzal fájdalmat okozok a nagyszülőknek, rokonoknak, mert ez mifelénk teljesen természetes, nem kérdés tárgya. Másrészről viszont én nem szeretnék eskü alatt vallani mindenfélét egy templomban, amiben nem is hiszek, és az egész marhára kényelmetlen. Ott van a kedvesem, aki viszont szeretne egyházit, noha ő sem viszi túlzásba a vallásgyakorlást, de Ő önmagától is szeretne, no meg ott van a családja is, aki szintén természetesnek venné. Tehát gyakorlatilag én hadakoznék ellene csak.
Megtehetem-e azt, hogy az önérzetem miatt nem megyek bele az egyháziba, mindenki más óhaja ellenére? Még a többiek annyira nem is érdekelnek, mert a mi esküvőnk, de a kedvesem akarata nyilván.
Megfordítva: megtehetem-e, hogy belül (nagyon) nem hívőként előadom a szentfazékot, és belemegyek az egyháziba? Szerintem ez nagyobb áldozat lenne tőlem ( persze, mert nekem kellene meghozni
). Egyébként szerintem sokan vannak ilyenek. Nem szeretnék közéjük tartozni. De hogy adnám ezt elő a családnak? Nagymamámnak magyarázzam, hogy szerintem nincs is isten?
Mi a megoldás? Szerintem nincs, csak választás.
Aktív témák
- Synology NAS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Dögrováson lévő Samsung telefonból még mindig csinálhatunk DeX-es minigépet
- A Nixxes felfedte a Death Stranding 2: On the Beach PC-s gépigényét
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 128gb - Szép állapot, tőltő + fólia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 - Új, csomagolás bontott, garanciális, akár beszámítással
- Patriot Viper Extreme 5 RGB 2x16GB 7800 MHz CL38 - 7 év gari!
- Gigabyte Z170X, 32GB DDR4, GTX 1070 - 500 GB SSD + 1 TB HDD
- Samsung Galaxy A16 4/128GB +tok Tökéletes állapot, független, alig használt!
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1000GB GTX1650 500nit 4K UHD 1 év gar
- SK Hynix 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- HP ProDesk 600 G4 i3-8100 8GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Egyébként szerintem sokan vannak ilyenek. Nem szeretnék közéjük tartozni. De hogy adnám ezt elő a családnak? Nagymamámnak magyarázzam, hogy szerintem nincs is isten?