Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- droidic: Safe Mode az agyban
Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
"Térgyekaláccsal".

tildy: ez a téma (egyházi esküvős ) megérne egy külön topikot. Lehet, hogy nyitok is neki, ha aktuális lesz egyszer.

Sokszor nem olyan egyszerű a helyzet, ahogyan gondolod (talán). Én meg vagyok keresztelve, bérmálkozás, elsőáldozás stb, mert kellett. A nagyszülők és édesanyám (volt hitoktató is egy-két évig) vallásos, hívő, templomba járó emberek. Bár nem erőltették annyira a dolgot, beleszülettem a kereszténységbe, gyerekkoromban járni kellett templomba. Viszont amióta csak saját véleményem van a dolgokról, kőkeményen ateista vagyok, és nincs szükségem ezekre, templomba nem járok. Ők ezt elfogadták, nem volt soha szó róla, így lett. Na most ha elveszem választottamat és nem tartunk egyházi esküvőt, akkor azzal fájdalmat okozok a nagyszülőknek, rokonoknak, mert ez mifelénk teljesen természetes, nem kérdés tárgya. Másrészről viszont én nem szeretnék eskü alatt vallani mindenfélét egy templomban, amiben nem is hiszek, és az egész marhára kényelmetlen. Ott van a kedvesem, aki viszont szeretne egyházit, noha ő sem viszi túlzásba a vallásgyakorlást, de Ő önmagától is szeretne, no meg ott van a családja is, aki szintén természetesnek venné. Tehát gyakorlatilag én hadakoznék ellene csak.
Megtehetem-e azt, hogy az önérzetem miatt nem megyek bele az egyháziba, mindenki más óhaja ellenére? Még a többiek annyira nem is érdekelnek, mert a mi esküvőnk, de a kedvesem akarata nyilván.
Megfordítva: megtehetem-e, hogy belül (nagyon) nem hívőként előadom a szentfazékot, és belemegyek az egyháziba? Szerintem ez nagyobb áldozat lenne tőlem ( persze, mert nekem kellene meghozni
). Egyébként szerintem sokan vannak ilyenek. Nem szeretnék közéjük tartozni. De hogy adnám ezt elő a családnak? Nagymamámnak magyarázzam, hogy szerintem nincs is isten?
Mi a megoldás? Szerintem nincs, csak választás.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). Egyébként szerintem sokan vannak ilyenek. Nem szeretnék közéjük tartozni. De hogy adnám ezt elő a családnak? Nagymamámnak magyarázzam, hogy szerintem nincs is isten?