Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz ScomComputer #8445 üzenetére
81 Average
95 Maximum
74 Low 5thMinimum 28
Biztos több is lett volna ha megpiszkálom a gépet. (minden szar fut a háttérben)
Kösz a tesztet.[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
válasz ScomComputer #8445 üzenetére
Frame generation kelleni fog mint egy falat kenyér, legalábbis 2K-ban
4070TI
2560x1440, cinematic preset, full RT, DLSS Quality, Frame Generation On.
Frame Gen nélkül kb 42 Fps -
lavorka
aktív tag
Üdv! A mai nappal én is beléptem a klubba.
MSI Gaming X Slim 4070 Super 12GB lett a válaszott.
Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D
-
bobalazs
nagyúr
Ráeresztettem a Zotac twin edgere a furmarkot.
Alulfeszelve venti belőve 72 foknál megállt. -
s.bala31
őstag
Wukong cinematic preset:
framegen nélkül nem is érdemes elindítani -
BaJaZo
tag
4070 Super
-
Yodamest
veterán
4070TI@2600MHZ/0.9V Undervolttal:
4K, Super Res 50, Very High, RT OFF
Azért ezek a beállítások, mert számomra így még szépen néz ki és elég sokat nyerek az 50-es scale és very high beállításokon FPS-ben. (lehet a 4k miatt, de az 50-es scale nálam szép éles képet hoz még) -
Yodamest
veterán
válasz Yodamest #8464 üzenetére
Közben érdekes dologra figyeltem fel, gyakorlatilag arról van szó, hogy aki inteles procival végezte a tesztet, RT alatt annak jóval magasabb fps számok jöttek ki.
Ryzenekkel CPU-tól függetlenül ez jön ki kb, alsó vagyok én. Sokkal erősebb procival is full ugyanaz az átlag fps, míg aki ugyanezt akár egy gyengébb, DE intel procival végzi el, annak ilyen 78fps körül fog kijönni.
-
4264adam
veterán
válasz Yodamest #8467 üzenetére
Igen a CPU lesz a bűnös, mert saját mikroszekundomos feladatai mellett nagyobb terhelésnél nem tudja hajtani teljesen a VGA-t. Amit látsz kiírva az 1000ms érték (30%), de a lényeg ami közben történik.
5800X3D próbálás vagy 7700X / 7800X3D-re váltás. Utóbbival a mostani legjobb proci lesz játékokra és mindent meghajt.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz 4264adam #8468 üzenetére
Igen, egyébként pont platformváltás előtt állok, már amúgy is terveztem váltani AM5-re. Lényegében csak a 9xxx-es ryzeneket akartam megvárni, hogy lássam mit tudnak, de lehet 7800x3d lesz ebből.
Köszi a kifejtett magyarázatot amúgy, azt azért nem hittem volna, hogy ilyen alacsony fps számok mellett is lehet CPU limitem. Ugye bármilyen review oldalt ha megnézel, csak 150< fps tartományban jönnek ki a különbségek a mai procik között, itt meg ilyen 70 fps-ekről beszélünk. Lehet érdemes lenne ezentúl a hivatásos oldalaknak ezzel a benchmarkkal is tesztelni a procikat, ha itt ennyire szépen látszanak alacsony fps mellett is a különbségek.
Meg ebből akkor az is látszik, hogy nem igazán lehet a mai sokszálas prociknál már mérni a cpu limitet. Régen ez egyértelmű volt, mert konkrétan 100%-on ment a proci, tudtad, hogy limitál, de ma már ilyen szerintem egyáltalán nincs is és ahogy a példa is mutatja lehet már 25-30%-nál limited van.
-
PuMbA
titán
válasz Yodamest #8469 üzenetére
"Ugye bármilyen review oldalt ha megnézel, csak 150< fps tartományban jönnek ki a különbségek a mai procik között, itt meg ilyen 70 fps-ekről beszélünk. "
A TechPowerUp ezért értelmezhetetlen, mert minden CPU 0,5% különbségre van egymáshoz képest Itt a PH!-n mégis a legnépszerűbb linkelgetni a tesztjeiket, mint valamiféle bizonyíték a CPU-k sebességére.... engem a hideg kiráz tőle. CPU sebességet tesztelni egyébként a Cyberpunk 2077 a legjobb, mert kijön a különbség a CPU-k között és 30 fps-es különbségek is vannak.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Yodamest #8469 üzenetére
Leginkább abból látszik, hogy az FPS nagyot droppol, nem tudja egyenesen magasan tartani.
Nekem pl a 7500F ha a Ghost Of Tschumima 120FPS lock-ot használok a VGA-n jobban melegszik és képes 80FPS-re beesni. Azt azért "én" már érzékelem.Ezért a legtöbb játékot limitálom 90FPS-re hiába 144Hz a monitor.
Kisebb CPU igény van ekkor és a VGA is kevesebbet igényel tőle hogy a magas FPS számot tartsa, így egy erőteljesebb számítás esetén van benne tartalék, hogy a VGA-t is meg tudja hajtani ezzel kisebb az FPS droppom is.
Ryzen 9xxx 2025 Q1-ben várt tehát lehet 2025 eleje vagy május is.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz 4264adam #8472 üzenetére
9xxx alatt most a megjelent 9600x-et és 9700x-et értettem, 9-es széria mondjuk így. 9700x-re terveztem váltani eredetileg, direkt ezért is ugrottam át a 7-es szériát, de ez a 7800x3d egyszerűen túl erős még mindig, ahhoz hogy ignorálni lehessen.
FPS drop tekintetében, az a képen is látszik, hogy drop-om nem volt, szép egyenletes volt végig az fps.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
válasz KAMELOT #8476 üzenetére
[link] [link] [link]
az a szép, hogy különböző eredményekkel. Én az 5950x-el szemezek, mert az van használtan és kb. 2/3-a lenne a 5800x3d-nek. Alkalmazásokban kérdés nélkül erősebb.
Játékokban az egyik teszt szerint egálban vannak, a másik szerint 50% különbség van
Arról nem is beszélve, hogy ha a CPU tud 120FPS-t, akkor ki tudom maxolni a panelt, onnan tovább nem érdekel. De van aki 100 felett mér, van aki 70-et. A kettő egyszerre nem lehet igaz.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Foglalt név #8477 üzenetére
Amelyik játék szereti az emelet Chance MB-t ott van 50% különbség amelyik nem igényli nincs.
Ha nincs munka nem venném hőtermelő procit -
Yodamest
veterán
válasz bobalazs #8482 üzenetére
Ilyen ultimate irányba nem hinném, hogy elmennek, mármint se fogyasztásilag, se piaci szempontból nem érné meg nekik "tökéletes" procikat csinálni, amik tömve vannak cache-val ÉS mellette olyan számítási teljesítményük van, mint pl. most a 9700x-nek a nem játék tesztekben. Szerintem ez egy jó irány, nekem tetszik, hogy választhat a vásárló, hogy neki inkább játékban legyen bika a proci vagy inkább minden másban általánosan.
-
Gebriel
veterán
[ Szerkesztve ]
-
válasz Foglalt név #8487 üzenetére
Nem ugyanaz a graphic preset.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
MZsoltee
veterán
válasz Foglalt név #8477 üzenetére
5700X3D, olcsó újonnan és alig lassabb.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Yodamest
veterán
válasz Foglalt név #8486 üzenetére
5600x+4070ti
A nem RT-es preseteddel nekem ez jött ki, minden ugyan az a beállítás. Valamiért úgy látszik én alulteljesítek ebben a benchmarkban. -
Yodamest
veterán
válasz Yodamest #8495 üzenetére
Annyi, hogy nekem minden undervoltolva van, tehát ez ilyen 60 fokos kártya és 1100-1200rpm gpu ventilátorok mellett. De túl nagy impactja elvileg nincs, ha full gyári értékre rakom és 75 fokos a gpu + 1800rpm-en mennek a ventik akkor is max 2-3 fps-t nyerek, de az full nem éri meg, illetve az is kevesebb mint kéne.
-
Yodamest
veterán
válasz gainwardgs #8497 üzenetére
de milyen beállításokkal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest