Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
A kedvedért utána olvastam,, hátha változott a fizika vagy technológia és ezt találtam:
"A Fül-monitor a hallójárat bejáratába ül, akkor működik, szól a legjobban, ha szorosan illeszkedik a járatba. A hallójáratba illeszthető fülhallgatók általában elég jól kizárják a környezet zaját anélkül, hogy szükség lenne valamilyen zajcsökkentésre (ANC). Azonban, a cégek már megjelentek az aktív zajcsökkentésű fülhallgatókkal, melyek extra zajcsökkentést biztosítanak. Az aktív zajcsökkentés azonban minden esetben hangminőség romlással jár ( ellenfázisú hang által okozott interferencia torzítás), így a passzív csillapítást célszerű előtérbe helyezni!"
10 éve is pontosan ugyanezen az elven működött. De tudom, sima útra sem hatékonyabb autózni, mert algoritmus, meg izé....
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Nem zavar, hogy pontosan ugyanezt írtam?
"ellenfázisú hang által okozott interferencia torzítás" = "fáziskioltás néven ismert koncepció"
Amit szerintem nem értesz, hogy a rendszer működhet bármilyen pontosan, ha a füledbe jutó hangok hangnyomásával fizikailag nem birkózik meg. Érted, ha a külső zajok nagy részét izolálod, akkor a maradékkal kell elbánni. Egy nyitott füles esetén erre gyakorlatilag esély sincsen zajosabb környezetben, akármilyen jó ANC rendszer van benne.
-
moleculez
veterán
Elbeszéltek egymás mellett, amúgy mindkettőtöknek igaza van:
Nyitott fulesek esetén az ANC arra jó, hogy a füledbe jutó hang kevésbé legyen keveredve a környezet zajával, de attól ugyanúgy megkapod azt. Könnyed természetes viselet, és kialakításánál jóval szebb hangzás. Valamelyik ilyen Honor/Huawei fülest használtam egy darabig.
Egy már passzív izolacioval IS ellátott (pl in-ear) füles ANC-je már azt célozza hogy elzárja a környezet zajait, és eleve meg se halld ami mégis bejut, mintha a szobában hallgatnál fulessel zenét. Nyilván ennek is vannak korlátai, de egyre hatékonyabb, nekem Airpods Proval van tapasztalatom. Na, ez nekem ez el tudja farasztani a fülem pár óra múlva, és van akit zavar az üvegbura effektus.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Öngyógyító hydrogél kijelzővédő fólia az összes telefonra és eszközre!
- Érintő ceruza,Adonit Dash 4! IOS, Android compatible!
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- Apple Pencil USB-C Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Apple DUPLA C töltőkábel eredeti , 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest