Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
Elbeszéltek egymás mellett, amúgy mindkettőtöknek igaza van:
Nyitott fulesek esetén az ANC arra jó, hogy a füledbe jutó hang kevésbé legyen keveredve a környezet zajával, de attól ugyanúgy megkapod azt. Könnyed természetes viselet, és kialakításánál jóval szebb hangzás. Valamelyik ilyen Honor/Huawei fülest használtam egy darabig.
Egy már passzív izolacioval IS ellátott (pl in-ear) füles ANC-je már azt célozza hogy elzárja a környezet zajait, és eleve meg se halld ami mégis bejut, mintha a szobában hallgatnál fulessel zenét. Nyilván ennek is vannak korlátai, de egyre hatékonyabb, nekem Airpods Proval van tapasztalatom. Na, ez nekem ez el tudja farasztani a fülem pár óra múlva, és van akit zavar az üvegbura effektus.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
stellaz
veterán
Nem zavar, hogy pontosan ugyanezt írtam?
"ellenfázisú hang által okozott interferencia torzítás" = "fáziskioltás néven ismert koncepció"
Amit szerintem nem értesz, hogy a rendszer működhet bármilyen pontosan, ha a füledbe jutó hangok hangnyomásával fizikailag nem birkózik meg. Érted, ha a külső zajok nagy részét izolálod, akkor a maradékkal kell elbánni. Egy nyitott füles esetén erre gyakorlatilag esély sincsen zajosabb környezetben, akármilyen jó ANC rendszer van benne.
-
stellaz
veterán
A kedvedért utána olvastam,, hátha változott a fizika vagy technológia és ezt találtam:
"A Fül-monitor a hallójárat bejáratába ül, akkor működik, szól a legjobban, ha szorosan illeszkedik a járatba. A hallójáratba illeszthető fülhallgatók általában elég jól kizárják a környezet zaját anélkül, hogy szükség lenne valamilyen zajcsökkentésre (ANC). Azonban, a cégek már megjelentek az aktív zajcsökkentésű fülhallgatókkal, melyek extra zajcsökkentést biztosítanak. Az aktív zajcsökkentés azonban minden esetben hangminőség romlással jár ( ellenfázisú hang által okozott interferencia torzítás), így a passzív csillapítást célszerű előtérbe helyezni!"
10 éve is pontosan ugyanezen az elven működött. De tudom, sima útra sem hatékonyabb autózni, mert algoritmus, meg izé....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hobby rádiós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nintendo Switch
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.