- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phoenix0523
tag
Hello,
Ha kimegyek az USA-ba és veszek egy ilyen laptopot majd amikor visszautazok, akkor mit(kb.mennyit)kellene még a határon fizetnem? -
tkazmer
addikt
Továbbá érdems ráfigyelni, hogy ki ad választ. Ha kinai vagy orosz név a válaszoló, akkor az is lehet egy intő jel.
Hát azért a levelekre válaszolgatás nem egy olyan munka, amit szívesen végeznek, és mivel az ilyen munkákat többnyire nem az angolszász nevűek végzik,(pl hollandiában csak fekete utcaseprőt látni) elég valószínű, h a válaszadónak nem angolszász neve lesz, vagyis nem hiszem, h emiatt aggódni kéne -
mower
tag
hali
mar vasaroltam parszor ebay-rol, hatha segit..
altalaban nem nagy eretekeket vettem (100$ koruliek voltak), DE erre nincs garancia, hogy kibontjak e a csomagot vagy sem. mindent ajandekkent kuldettem, de volt olyan, hogy a csomag korbe volt ragasztva magyar posta feliratu ragaccsal. ezt nem hiszem, hogy az usa-ban ragasztottak volna ra
a lenyeg, hogy ha keves osszeg van rairva a dobozra, nem valoszinu, hogy kibontjak (de nem biztos), viszont ha ra van irva a dobozra, hogy 100$ erteku es a csomagban egy 1500$-os noti van, gond lehet ha eltunik/megserul. mert ugye a biztositas csak a 100$ ertekre vonatkozik
a fizetendo afa-t ugy allapitjak meg, hogy bemutatod a szamlat, a szamlan szereplo osszegre rajon a 20%, ez tiszta. ha nincs szamlad, akkor a vamos bacsi a hasara ut, es mond egy osszeget mennyit erhet az adott cucc, erre jon a 20%.
szoval nem egyszeru dolog, szerencse kerdese...
remelem segitettem valamit.
udv, mower -
tbc2
tag
Sziasztok!
Én most jelen pillanatban itt vagyok az USA-ban, és még maradok is egy darabig (1 évig, ösztöndijjal).
Engem is a fenti kérdés érdekelne, tehát ha egy csomagban küldök haza ebay-en vásárolt használt notit, akkor meg lehet-e úszi a vámot. Mert ma azt mondták nekem, hogy nem fogja senki 1) kibontani 2) átvilágitani a dobozt. Egyébként jó hir, hogy nem kerül $100-ba a posta, olcsóbb annál, $30-40 körül mozog. -
Chili7
őstag
Utánajártam, így megválaszolom saját kérdésem: Acer noti vásárlás külföldről!
Német és osztrák kínálatból kinézett Acer Aspire 1694wlmi, 5652wlmi ( itthon nem kapható ) gépek kapcsán kiderült, hogy a garancia lokális, azonban honosítható egy ''Aceradvantage'' nevű (40eFt+áfa) termék vásárlásávsl és regisztrálásával, mely 3 év gari a véletlen sérülésekre is. A gariszervíz innentől kezdve megoldott, már amennyire a Rikvest ''megoldás...''!
Úgy tudom, hogy a webáruházak árai nettó-k (+16-18% Áfa(mvst)), ha a vámmal most nem foglalkozunk. Most az € is drága!
Nem lesz magyar billentyűzete, hivatalosan nem is megoldható. Nem tudom, hogy berhelhető-e, vagy marad a matrica! Ezen kívül nem lesz még hivatalos WinXP hun sem.
Nem tudom, hogy a többi gyártó esetén mi a helyzet, és az EU-n kívül, de ez annyira sztem már nem olyan vonzó!
CHL -
Chili7
őstag
Még egy kérdés: tudtok valami szervízt aki tud billentyűket cserélni (garivesztés nélkül), vagy a hivatalos márkaszervíz cserél?
Esetleg valami igényes baromijó matricás megoldás? -
zsmat
csendes tag
sziasztok, remelem van akinek segit a hozzaszolasom
usa-bol hoztam kb 5 eve a gepemet, compaq, tehat vilaggaranciat vettem ra annak idejen!! itthon elfogadtak, de csak akkor amikor kinyitottam a szamat;)
az az ar amit lattok a web-oldalakon netto ar, tehat erre meg rajon az afa (allamonkent akar mas is lehet a %, szamolj 6-10%kozott) es az amcsik viccesen mindent felszamolnak, pl a garanciat veheted 1-2-3 evre, persze mindig mas az ar! ez a gariar neha eleg huzos, raadasul pl az en gepemnel kulon volt a gepre, kulon a monitorra, gepre 1 evet vettem, monitorra kettot, pedig notebookszoval ha venni akarsz eleg alaposan korul kell jard a temat
uccso fontos dolog, az adapter jo 220-ra is, de dugoatalakito kell hozza!!!!mert ugye az amcsiknak teljesen mas a rendszeruk
de en szerettem a gepemet, most valtanek, es valszeg most sem magyarorszagi gepem lesz
jaaaaaa, es miutan az elado meghallotta, hogy europaba hozom ram akart tukmalni egy trafot ami 110-220 kozott valt, 50$, ez nem kell a notihoz!!! noti alapbol valt 220-ra!!! nem kell mindent elhinni nekik;)
-
Gallapapa
tag
Hello!
Ha én USA-ból rendelek DELL-t, de a rokonaimhoz küldöm akik kint élnek, és ők csomaggként elküldik nekem, akkor is kell vámot meg ilyeneket fizetnem? És ha igen, akkor az mennyi kb. egy 1500 dolcsis laptop esetében.
Előre is kösz a segítséget -
d900t
senior tag
+ csekkold, hogy érvényes-e rá itthon a garancia. Ha nincs, akkor
( oda-vissza szállítási ktsg + 2 db vámprocedura ) / meghibásodás
Vám egyébként nincs, csak (vám)áfa + kb 10K Ft vámkezelési díj.
Érdemes még csekkolni, hogy az adott cég hajlandó-e ide szálíítani. A gyári websiteokat kapcsiból elfelejtheted, mert az árak piacpolitikai okokból olcsóbbak az usa-ban és az európai piacot érdekük védeni.ergo nem szállítanak ide (pl. HP, dell)
Ha nem gyári site-ról vásárolsz, akkor érdemes odafigyelni, mert sok esetben refurbished cuccok vannak, ennyi-annyi garival vagy rendes garival, de nem érvényes európában.
Továbbá érdems ráfigyelni, hogy ki ad választ. Ha kinai vagy orosz név a válaszoló, akkor az is lehet egy intő jel.
Ha a fent leírt rostán átmegy a kiszemelt cucc, akkor hajrá! -
Laloka
tag
nezegettem a noti árakat, és azt vettem észre, hogy az ött lévő bruttó árak jóval olcsóbban, mint itt. Még ha rászámolok egy 100 dolcsis shipping díjat + 20-30 dollárnyi biztosítást, még ígyis sokkal olcsóbban jövök ki
Kérdésem, hogy van még valami plussz?
levámolják itt magyarországon vagy hogy?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!