Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hűtőpad

Hozzászólások

(#5901) ZTE_luky válasza NTonee (#5900) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

ment a pü.

(#5902) Tapipapi válasza ZTE_luky (#5899) üzenetére


Tapipapi
tag

Osztom a véleményt. Régi laptopom egy hp pavilion dv5 1080-eh volt, ami 2007-2008 körül lett vásárolva, akkor 9/10-es kategória kb, de iszonyat melegedett. Vágtam alá hűtőt, eleve nem a grafika érdekel, hanem a játékélmény (számomra a grafika semmit nem jelent) és levittem a hőmérsékletet. Igazából 7 éves a laptopom, vígan viszi ssd-vel bármelyik oprendszert és azért lehet rajta játszani diablo 3, starcraft 2 stb, igaz low grafon, de bírja. Igaz csapágyas a ventillátor, szana szét van törve a külső dizájn csík stb stb, de bírja.
Szerintem a low graf és egy minimális hűtés alulról pad által hosszú távon megtérül/het.

(#5903) ZTE_luky válasza Tapipapi (#5902) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

és az i zárt burkolatú, ért hozzá a hűtő valamit?
és hány fokra melegedett kb?
mert az enyém maxon 90re melegszik, ha lejjebb veszem akkor meg értelemszerűen minél lejjebb veszem annál hűvösebb

(#5904) ZTE_luky


ZTE_luky
aktív tag

Hali, megint én szintén (elsősorban) a zárt laptoposoknak.
Vettem egy usb fant. Ebben volt az utolsó reményem, és be is vált szerencsére :)
Állvány levittem a max hőfokokat 89-re, azonban plusz ezzel a ventivel (billentyűzetre irányítva) 82-83 fokra sikerült letornászni a maximum hőmérsékleteimet!! Ez jelenti teljesítmény profillal, max grafikán játékokat. (gép típusa aláírásban)

Nagyon szuper a ventilátor, egyetlen hátránya a zaj, hangosnak tartom, hűtőpad társai mind halkabbak nála, de szerintem ilyen típusból is lehet minőségi darabot venni ami halk. én egy bóvlit vettem 700 forintért.

(#5905) e-newsee válasza ZTE_luky (#5904) üzenetére


e-newsee
addikt

Ez érdekes egy G56-nál. Nekem is olyan van, és ráfektettem a billentyűzetre a hűtőpadot, de semmi változás nem volt. Bár játék alatt még nem próbáltam, ott lehet, hogy az is használna valamennyit.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#5906) ZTE_luky válasza e-newsee (#5905) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

én is baromira meglepődtem. Tudod nagyobb hőfoknál az eltérés is nagyobb :)
és hihetetlen hogy mekkora különbség van. Az már más tészta hogy baromi hangos a szerkezet :( esetleg valaki nem tud oylat ami halk? :D

(#5907) kacsa009


kacsa009
csendes tag

Üdv!
Egy msi GE60 2pc Apache laptop alá keresek hűtőt.
Az állítható dőlésszög jó lenne, de ha jobbak azok amik fixek akkor az sem zavarna. Fontos lenne hogy halk legyen, de azért használjon is valamit.

(#5908) e-newsee válasza ZTE_luky (#5906) üzenetére


e-newsee
addikt

Nálam ami még hasonlóan jó eredményt hozott, az a proci manuális visszafogása. Nem sokkal, nálam 95%-ra van visszavéve a max teljesítmény. Ez annyit csinál, hogy a max szorzót 1-el, esetleg 2-vel csökkenti. Gyakorlatilag a játék meg sem érzi. Sem a te i5-ösöddel, sem az én i7-esemmel. Én legalábbis nem vettem észre semmilyen hatást. A hőmérsékletnek viszont rengeteget számít. Ugyanolyan beállítások mellett, a WoT esetében, fps csökkenés nélkül 5-10°C-ot esett a hőmérséklet. Próbáld ki, megéri. Jobb, mint a gyári throttlingra bízni, mert az a padlóra húzza a procit pár pillanatra, így viszont folyamatosan egy picit alacsonyabban jár. Emiatt nem teker a hűtő sem maximumon.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#5909) Tapipapi válasza e-newsee (#5908) üzenetére


Tapipapi
tag

Köszi a tippet, otthon erre rálesek én is. Nekem i7 4500U van a notimban, alapból használok hűtőt, amivel a videokártya átlag 93 fokról 70-72 fokon üzemel, de hátha így a proci is lejjebb esik.

(#5910) eFeMeR74 válasza e-newsee (#5908) üzenetére


eFeMeR74
senior tag

Köszi ez jó ötlet és bevált :)

Nálam kódolásnál 91C° és full venti mellett 67 C° esett a hőmérséklet és a venti zaj is elhallkult 96% visszavéve a procit.
Persze van hűtőpad is mert anélkül 98-100 ra is felment és kilötte magát a gép :((

MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8

(#5911) Tapipapi válasza e-newsee (#5908) üzenetére


Tapipapi
tag

Tegnap játszottam egy kört, igaz nem volt sok időm így elmaradt a hőmérsékletmérés is, de a venti hangjából kiindulva biztosan alacsonyabb hőmérsékleten volt a CPU. Köszi!

(#5912) e-newsee válasza eFeMeR74 (#5910) üzenetére


e-newsee
addikt

Örülök, bár lehet, hogy van benne kis átverés, mert ugye az Intel prociknál (AMD-t nem ismerem ebből a szempontból) van egy Turbo boost frekvencia. Alapból azon teker, ha játszok. Ez nálam 3,3 GHz. Na most lehet, hogy 95%-ra véve már leveszi az alap frekire, ami 2,5GHz. Ezt majd kimérem valamikor. Ha így van, akkor azért van a drasztikus hőmérsékletesés nálam is. Habár, ha hozzáteszem, hogy még 2,5GHz-en sem vettem észre a játékban teljesítményesést, akkor végül is mindegy. Persze renderelésnél, vagy nálad a kódolásnál már számít, ott biztosan az idő rovására megy.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#5913) ZTE_luky válasza e-newsee (#5908) üzenetére


ZTE_luky
aktív tag

Köszi a tippet! Kipróbálom, átállítottam telepről 90%-ra hálózatról 95%-ra, majd meglátom milyen lesz :)

(#5914) e-newsee válasza e-newsee (#5912) üzenetére


e-newsee
addikt

Közben megnéztem, van benne kis csalás. Valóban, már 99%-ra állítva a Windows-ban a max frekit, leveszi a szorzómat 33-ról 25-re.(Turbo boost-ról alap frekire.). Úgyhogy itt kicsit többet veszít az ember. De akinek így is elég, annak teljesen jó megoldás.
Viszont találtam egy másik módszert, ami hasznos tud lenni.
Van az Intelnek egy XTU (Extreme Tuning Utility) nevű alkalmazása, amiben el lehet menteni különböző tuning, vagy éppen fék profilokat, és hozzá lehet rendelni futó programokhoz. Pl olyan alkalmazásnál, ami csak procit használ, mehet maxon is, mert a GPU nem melegszik pluszban, így valószínűleg elbírja a hűtő. Játéknál meg vissza lehet venni. Ami a jó benne, hogy meg lehet adni, mekkora legyen a max szorzó 1, 2, 3, vagy 4 aktív processzor mellett. Nálam úgy van beállítva WoT-hoz, hogy 33 helyett 30-as a max szorzó, ami mégsem 25. Így nyertem 5-6°C-ot, és mégsem vesztettem túl nagy kapacitást.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#5915) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hali!

Ez szerintetek jó választás egy 15"-os notebook alá: [link] ??? :F

Egy db. 16cm-es 1400RPM-es venti van benne... Ez elég vagy valami komolyabb kéne, esetleg jobbak a dupla ventisek?

Nem egy erőmű a laptopom, 2.1-es Pentium DC és integrált Intel VGA van benne, viszont általában egész nap megy, a nap végére már egy kissé forrónak érzem a csuklótámasznál...

Válaszokat köszi!

(#5916) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek! 14"-os szerkezet alá tudtok ajánlani könnyű+kompakt notebook-hűtőt? Leginkább 15-17"-os, egykilós monstrumokat lát az ember, amivel értelmét veszti a kicsi notebook. Utazós megoldás lenne, aminek a noti alá kéne kavarnia némi levegőt, amikor ágyra teszi az ember.

A hűtendő darab egy Latitude E7450, dVGA-s verzió, íme a feneke:

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5917) eFeMeR74 válasza SunMount3r (#5915) üzenetére


eFeMeR74
senior tag

Hűtés szempontjából nem a venti sebesség a lényeg hanem a légszállítási képesség. Ráadásul minnél nagyobb fordulaton pörpög a fan annál hangosabb is :)
Amúgy nem rossz csak kicsit hangos a kék lednek nincs értelme a 70 CMF erős közepes hűtésnek felel meg.
Én inkább a DC N1 választanám a ha kettő közül kéne döntenem

N1

MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8

(#5918) eFeMeR74 válasza t72killer (#5916) üzenetére


eFeMeR74
senior tag

[link]

MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8

(#5919) t72killer válasza eFeMeR74 (#5918) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Köszi! Még kisebbre pályázom, nem tudom, egy 12" körülire méretezett, fele ekkora súlyú példány mennyit dobna a szituáción - talán még jobb is lenne, ha a noti lábacskái lelógnának a padról és közelebb kerülne a hűtőlap. A hordozhatóság nagyon fontos, a szalámisszendvicsek uis prioritást élveznek a kézipoggyászban:))

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5920) SunMount3r válasza eFeMeR74 (#5917) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Biztató ez a Deep Cool N1, de még sose hallottam a cégről, viszonylag újak lehetnek a piacon gondolom és kicsit kételkedő vagyok. Elvégre ez egy jobb hűtő mint a CM és fele annyi áron. Van tapasztalat, hogy ezek megbízható, jó minőségű anyagokból szerelt hűtők és bírják hosszú távon?! A CM-nek már van reputációja a "szakmában", bár tudom, hogy részben sajnos a márkát is megfizettetik. Ennyire túlárazott a CM vagy ennyire jó ár/minőség a Deep Cool?

(#5921) Imy


Imy
veterán

Én a HDD-m miatt vettem notebook hűtőt. Az nélkül 50-55 fok között szokott álni. Most SSD van benne, de az is hasonlóan nagyon melegszik, ha nincs bekapcsolva a hűtő. Hűtővel így 42-45 fokon lehet tartani, ha folyamatosan megy a gép.

(#5922) eFeMeR74 válasza SunMount3r (#5920) üzenetére


eFeMeR74
senior tag

Nem annyira újak csak lehet, hogy nem annyira ismert. Hallkan súgom, hogy szerintem jobb mint a CM és a minőségre sem lehet panasz. A tesztek alapján nagyon jók a tapasztalatok a DC hűtőkkel :)

MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8

(#5923) eFeMeR74 válasza t72killer (#5919) üzenetére


eFeMeR74
senior tag

Ha ennél kisebbre vágysz akkor az már csak dísz lesz hűtésre valószínű alkalmatlan. :)
Az N1 a kategóriában nem nagy és egy 15" noti túllóg rajta ezért ajánlom 13-15" közötti gépek alá. Mellesleg van színválaszték is. Halk és elég jó a hűtési teljesítménye is (10-15C°) simán el lehet vele érni.
Ár/érték hatás arányban szerintem most a legjobb a piacon.
Persze nagy gamereknek nem ajánlott :) oda már az X sorozat :)

Utazásra inkább passzív hűtőket ajánlok :)

[ Szerkesztve ]

MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8

(#5924) t72killer válasza eFeMeR74 (#5923) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, elgondolkoztam ezen a súly dolgon: a hőfelvételi képesség az alulemez tömegétől függ, ha ezen spórol az ember, akkor bukik rajta. A másik dolog a venti légszállítása (van légzőnyílás a noti alján, ami jó hír) - ez még éppen rendben lehet egy kisebb modellnél is.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5925) eFeMeR74 válasza t72killer (#5924) üzenetére


eFeMeR74
senior tag

Nem egyszerű az biztos.
Alu passzív hűtője utazáshoz van a DC nak is igaz 900g és 15" van, de nagyon szép.
Alu DC passzív hűtő

MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8

(#5926) t72killer válasza eFeMeR74 (#5925) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Tényleg nagyon elegáns:R már csak egy rács kéne középtájt +egy légkavaró :DDD

Amúgy komolyan, a legtöbb notihűtőből a rendes fémlapot hiányolom, a drótszerű rács semmi hőt nem tud felvenni. A CM Notepal széria bejövős, viszont nincs 14"-hoz ideális méret:(.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5927) e-newsee válasza t72killer (#5926) üzenetére


e-newsee
addikt

Nekem CM X-Lite II van, fém rács van a tetején, csendes, USB Hub-os, igaz, a légszállítása nem nagy cucc (47 CFM), de a fém biztos hasznos tud lenni. És az én 15,6"-os topimnál olyan 2,5-2,5 cm-rel szűkebb (380mm vs. 330mm). Szerintem lehet jó kis laptop alá is.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#5928) t72killer válasza e-newsee (#5927) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jól néz ki, kár, hogy alsó lapot is kapott (extra akadály a levegő útjában), egy szimpla rács elég lenne, mint az U2-ben. Amúgy külön tetszik, hogy semmilyen bütyök, gumírozás, stb nem áll az alu-lap és a gép közé:R

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5929) Penguin95


Penguin95
senior tag

Üdvözletem!

Szeretnék kérdezősködni kicsit, hogy Lenovo ThinkPad T500-hoz (15.4-es modell) milyen hűtőpad lenne ideális?
Leginkább az lenne a cél, hogy minél jobban hűtsön (szerencsétlen gép néha még 100°C fölé is megy), és hogy viszonylag könnyen lehessen pucolni. Az nem baj ha hangos, és az sem szempont, hogy minél kisebb legyen. Árban én úgy 6-8 ezer Ft környékére gondoltam.

Ilyen a gép alulról:

Nagyjából a típusszám környékén lenne a legfontosabb a hűtés, mert ott melegszik főleg (VGA).

Előre is köszönöm! :R

(#5930) t72killer válasza Penguin95 (#5929) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Off-topic, de a 100°C egészségtelenül soknak hangzik, még tuningolva is. Én újrapasztázással kezdeném, valami komoly pasztával, pl Gelid GC extreme, illetve megfelelő thermal pad beszerzésével a dGPU-nak (gondolom van).

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5931) Zsomaaa válasza t72killer (#5930) üzenetére


Zsomaaa
újonc

Sziasztok!
Acer Aspire vn nitro laptophoz
http://i.ytimg.com/vi/nl8dd7R555s/maxresdefault.jpg
(az oldalán két venti , és középen alul szívja be a levegőt.)
milyen küldő hűtőt javasoltok?

(#5932) Penguin95 válasza t72killer (#5930) üzenetére


Penguin95
senior tag

Sajnos ez "normális" érték, mivel túl is van hajtva többnyire, és borzasztó mennyiségű kosz kerül bele (forgácsolóműhelyben is van használva, takarítás után 2 héttel már olyan, mintha 10 éve nem pucolták volna). Thermal pad van. Itthon, takarítás után, teljes terhelés mellett, túlhajtva 70°C maximum.

(#5933) t72killer válasza Penguin95 (#5932) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nulladik lépésként akkor (tisztítás után) egy sürgős szűrőzést javaslok akár kifejetten erre gyártott szűrővel, vagy egy házi megoldással. Mivel ez visszafogja a légáramlást, kell alá a hűtőpad is, viszont így nem lesz muszáj hetente pucolni a cuccost.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5934) Penguin95 válasza t72killer (#5933) üzenetére


Penguin95
senior tag

Volt már erre kísérlet, de csak házilag, mivel a T500 csak balról és hátulról szellőzik komolyabban, ezekre pedig nincs előre gyártott darab. Addig jól működött, míg a nagyobb részeket kellett felfogja, de a finom por sajnos továbbment. Majd lehet megpróbálok egy sűrűbb anyagot is holnap, de gyanúm szerint azt hűtőpad nélkül már nem fogja bírni.

(#5935) e-newsee válasza t72killer (#5928) üzenetére


e-newsee
addikt

Nincs gond az aljával, nem hiszem, hogy bármit korlátozna. Viszont ha utazásnál a combodon van, akkor jól jön, ha nem éred el olyan könnyen a ventit. Amúgy az, hogy semmi bütyök, vagy hasonló nincs a tetején, az nem feltétlenül előny. Egyrészt a venti által fújt levegőnek el kell távozni, és amekkora egy átlag laptop lába, az nem sok hézag. Másrészt az én topimnak pl az akkunyitó pöcke feltámaszkodik, mivel a fém rács (nem alu, hanem acél lap) egy picit púpos. Viszont tettem rá egy kb 1mm-es mágneses gumilapot (de hűtőmágnes is jó) a laptop hátsó lábai alá, és az annyit emel rajta, hogy jobb a légáramlás.
Amúgy arra mindig kíváncsi voltam, hogy ha egy billentyűzetbe be tudnak építeni kihajtható lábakat, akkor azt egy laptop aljára miért lenne olyan nehéz beépíteni? Ha kell, kinyitnám, és jobban szellőzne, ha mondjuk puhább felületre teszem.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#5936) SunMount3r válasza eFeMeR74 (#5922) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Lenne még egy kérdésem: tetszik ez az N1, de nincsenek rajta lecsúszást gátló pöckök (vagy minek hívjam), pedig a legtöbb noti hűtőn szoktam látni ilyet. Nem veszélyes ez, nem fog róla a noti lecsúszni (15")? :F Csak mert nem akarok egy nap arra ébredni, hogy valami puffan a padlón... :U

(#5937) eFeMeR74 válasza SunMount3r (#5936) üzenetére


eFeMeR74
senior tag

Van hozzá, ha fel akarod ragasztani, de elég ami a notid alján van csuszásgátló talp legalább is nálam :)

MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8

(#5938) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hallott már valaki olyanról, hogy az alulapos hűtő gyengítené a wifi-vételt?? Gyanítom, hogy a leírt esetben máshol van a kutya elásva, a wifi antennák elvileg a kijelző-fedélben vannak, elég távol a hűtőtől...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5939) SunMount3r válasza eFeMeR74 (#5937) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nem találtam róla olyan képet amin rajta vannak ezek, de az user manual tanulsága szerint ezek csak ilyen kis csúszásgátló talpak (ahogy gondoltam), amiket fel lehet ragasztani. Nem hinném, hogy sokáig bírná a ragasztós megoldás, meg aztán azok a kis kihajtható műanyag tartó (ezt a szót kerestem :U ) pöcköt megnyugtatóbbak lennének. De ha nincs akkor nincs, gondolkodom még ezen a modellen: [link] DC Windpal FS, ennek 2 ventije van, igaz így kicsit hangosabb, de 115 a CFM-je és 2 USB port is van rajta, valamint vannak kihajtható pöckei is.

Lehet jobb választás, van olyan jó mint az N1? Bár az N1 mellett meg az szól, hogy van belőle színválaszték, emiatt kicsit erre is hajlok.

Szerk.: most nézem, hogy a Wind Pal 2 fokozatban állítható dőlés szögű, lehet, hogy a magasabb szög miatt kell rá a tartó pöcök? :F

[ Szerkesztve ]

(#5940) t72killer válasza t72killer (#5938) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Más: a Coller Master Notepal U2-ről mi a közvélekedés? Szimpatikus darabnak tűnik hűtési szempontból.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5941) SunMount3r válasza SunMount3r (#5939) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Amúgy még csak annyit tennék hozzá, hogy főleg a bal oldali csuklótámasz részén szokott nagyon meleg lenni (gondolom a proci van ott), tartós YouTube-ozás vagy Full HD videók nézegetése után. Bár lehet a videó kártya is túl melegszik benne, mert néha MPHC-ben ki kell kapcsolni a hardwares dekódolást, mert néha szét esik a kép a videón, máskor meg viszi simán (ezért gyanakszom melegedésre)... Valami olyan hűtő kéne aminek a ventije eléri ezeket a helyeket is...

Hiába nem egy gamer notebook, ha egyszer a hétköznapi videózás is épp úgy megterheli a kicsikét mint egy izmosabb notit a legújabb játékok. :(

Úgyhogy a minél nagyobb CFM és a minél jobban pozicionált venti a főbb tényezők nekem.

(#5942) birsalmasajt


birsalmasajt
csendes tag

Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani valami praktikus alkalmatosságot a következők alapján?

Általában hanyatt fekve használom a gépet úgy, hogy a mellkasomon fekszik. Ráadásul nem szoktam pólót húzni, így nyáron elég ragadós a szitu. De sokszor fordulok oldalra is, olyankor meg az ágyon pihen. Egyik sem a legjobb szellőzés szempontjából.
Egy Dell E6430-asom van, az alá kéne valami. Az sem érdekel, ha nincs benne venti, csak tartsa kicsit távol a mellkasomtól a notit, hogy tudjon alatta járni a levegő, úgyis csak netezek rajta. És nem ártana olyan kialakítás, hogy egy emberi mellkason feküdne fel, nem például lábakkal asztallapon. Ja, és az alja talán ne nagyon legyen fém, az túl hideg tud lenni a csupasz bőrnek. :)
Esetleges szempont még az lenne, hogy sűrűn váltogatom ezt a két helyzetet, így jó lenne, ha faszán rá lehetne rögzíteni. De azt legfeljebb majd megoldom egy gumiszalaggal, úgyhogy nem fontos.
Lehetőleg árban se legyen túl húzós, de tudok rá keretet biztosítani, ha muszáj.

Előre is köszönöm szépen, ha valaki tudna ajánlani egy korrekt megoldást erre a szituációra!

Üdv.:
birsalmasajt

(#5943) e-newsee válasza birsalmasajt (#5942) üzenetére


e-newsee
addikt

Hááát... elég fura igények, de legalább nem bonyolult. :)
Az ilyenre pl ez használható:
4WORLD Notebook alátét 15.6"
De az összes hasonló kialakítás működőképes. Ha jól tudom, még OBI-ban is kapni egy ilyen egyszerű, alul párna felül műanyag cuccost. Viszont az olyan ritka, amihez rögzíteni is tudod a lapost. Annyira ritka, hogy én még nem is láttam olyat. :)

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#5944) birsalmasajt válasza e-newsee (#5943) üzenetére


birsalmasajt
csendes tag

Ó, de király vagy!
Alapban iPon-ról szerettem volna rendelni, de nem is gondoltam, hogy van külön "Allvány" kategória, mert leragadtam a "Számítógép komponens\Hűtő\Notebook" részlegen.
Köszönöm szépen! Ezer hála!

Ui.: Nem is furcsák az igényeim. :D

(#5945) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Lenne még 1 kérdésem: Ezeknek a laptop hűtőknek az USB portja mennyire megbízható? Pendrive-ot és külső HDD-t kötnék rá néha és nem szeretném ha meghibásodást okozna ha a hűtő "pót" USB portjába dugom. Mert gondolom nem 100% ugyan az a helyzet technikailag, mintha közvetlen a laptop-ba dugnám...? :F

Okozhat ez problémát vagy vegyek inkább egy USB hubot? (Vagy az se jobb?)

Sajnos csak 3 USB port van alapból a laptop-omon és a hűtővel együtt már mindegyik foglalt lesz...

[ Szerkesztve ]

(#5946) e-newsee válasza SunMount3r (#5945) üzenetére


e-newsee
addikt

Ha USB hub-os a hűtőt, akkor nem szabadna gondot okoznia. Nekem olyan, és abban van az egér vevője, de még egyszer sem tapasztaltam semmi rendelleneset. Elvileg a hub és a venti szabályzó áramkör (ha van), teljesen különálló kell, hogy legyen.
Ha nem hub-os változat, akkor jobb egy külön hub-ot venni. Nálam a régi hűtőmön (R.I.P.) a dugón volt egy USB aljzat, de bármit dugtam rá (telefon, pendrive, egér), azt folyamatosan eldobta, megtalálta, eldobta, megtalálta, és így tovább… Lehet, hogy az enyém volt egy hibás darab, de szerintem valahogy bezavart a villanymotor épp annyira, hogy ezt okozza.
A lényeg, hogy inkább vegyél egy hub-ot, lehetőleg USB 3.0-t, mert abból a 2.0 is profitál, és még plusz portod is lesz. 

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#5947) t72killer válasza SunMount3r (#5945) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mi van a másik kettőben? Én a hűtő T-elosztójába max az egerem BT stickjét tenném. Alternatíva, h gondolom akkor használod a hűtőt leginkább, amikor be van dugva a gép - ha van a közelben konnektor, akkor abba mehet egy usb töltő.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5948) SunMount3r válasza t72killer (#5947) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

e-newsee : [link] -íme egy kép róla, tehát nem hub-os, csak a csatlakozón van a pót port. Akkor ebbe nem ajánlott semmit dugni, ha jól veszem ki. Talán az egeret?

t72: Ettől féltem, hogy komplikálódik a dolog. Akkor most kereshetek egy olcsó, mégis megbízható USB hálózati adaptert (tegye fel a kezét aki látott már ilyet), hogy abba dugjam a hűtőt (ha jól veszem ki a javaslatodból). A bibi, hogy ezeknek az adaptereknek nincs hosszabbítójuk, úgyhogy azt is kell külön venni hozzá (már amennyire ez lehetséges és létezik ilyen, ugye az nekem +2.5 méter minimum). Bár lehet nem értem amit írtál...

Akkor inkább már egy 4-es USB hub jó 5-let erre a célra? Az ki tudná szolgálni normálisan a hűtőt és mondjuk egy Pendrive-ot is, anélkül, hogy bekavarnának egymásnak? Pl. ez: [link] megfelelne a célnak??? (gagyit nem akarok, de szűkös a keret) :F

A másik két port-ban amúgy egy külső HDD van meg az egerem. Mind 2 fix használatban.

[ Szerkesztve ]

(#5949) t72killer válasza SunMount3r (#5948) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az egeret nyugodtan dugd bele a pad elosztójába, nem lehet baja.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#5950) e-newsee válasza SunMount3r (#5948) üzenetére


e-newsee
addikt

Nem azt mondtam, hogy ne dugj bele semmit, csak azt, hogy nálam nem volt jó. Valószínűleg hibás darab volt. Azért ajánlottam a külön HUB-ot, mert nem drága, és hasznos.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hűtőpad
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.