-
LOGOUT.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagymalac
csendes tag
Jó pihengetést!
Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
válasz Laraxior #7726 üzenetére
Nem tudom, hogy elemes-e.
Ismerősömnek van lagunája és kérdezte tőlem milyen ellem valló bele, mert nagyon idegesíti, hogy állandóan küldi a fedélzeti a hibajelet.
Ha visszont nem elemes, akkor hogy működik?
Hogyan lehet megszüntetni legalább azt, hogy ne küldjön hibajelet?
Ilyenkor egyáltalán mit lehet tenni?Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
Üdv.
Lagunaba milyen ellem kell a keréknyomás jeladónak?
-
nagymalac
csendes tag
válasz AMD Power #5699 üzenetére
Miért cégeset vettél? Azokról ugye tudja az ember ,hogy gyilkolva vannak...
Leginkább az ára miatt vettem cégest, mert az akkori piaci árnál 200 ezerrel olcsóbb volt. Az egyik haverom ajánlotta ö annál a cégnél dolgozik, és mondta, hogy a többi autójukat az ott dolgozók mind megvették, és hogy ezekkel nem igazán volt a cégnek problémája. Szerintem ez önmagában is jelent valamit. Azért nagyjából átnézettem egy szerelővel mit is veszek.
Csak hozzá teszem a kollégám kereskedésben vásárolt autójáról utólag derült ki, hogy céges volt, és nem is mondták neki.
Mindent egybevetve az elmúlt két év és 30 ezer Km után, azt kell mondanom nem bántam meg, hogy megvettem. Remélem nem is fogom.
-
nagymalac
csendes tag
válasz AMD Power #5696 üzenetére
1.5dCi Thaliakról mi a vélemény!?
Nekem is egy ilyen van 65LE 2004-es.
Az enyém céges autó volt 130k Km volt benne mikor vettem, akkor rá költöttem, vagy 100k mire kicseréltettem benne mindent. Mint vezérműszíj, görgök, vízpumpa, első féktárcsa + betét, motor és váltó olaj, szűrők.
150k-nél tönkre mentek a porlasztó csúcsok amiknek a belsejét ki kellet cserélni az 180k volt a javítás. Szerelőm szerint a rossz üzemanyag miatt ment tönkre, amit tankoltam, azóta odafigyelek az üzemanyag minőségre csak Shell-nél tankolok.A kocsiról annyit a csomagtartó aránylag nagy, de rossz bele pakolni mélyen be kell hajolni hozzá. A belső tér pedig nem nagydarab embereknek lett tervezve, hátul inkább gyerekeknek való utastér van. Az ülés dönthető, de max 20 cm vastagságban lehet előre tolni bármit is a csomagtartóból. 5 személlyel klímával nem igazán akar menni, akkor már kevés a 65 paci. Néha szoktam utánfutóz azt is észre veszi, igaz nagy futót húzok, de üresben is nehezen viszi. Hosszabb utaknál, szoktam egy kis pihenőt tartani vezetés közben, és ha lehet átadom másnak a volánt, attól eltérően, hogy szeretek vezetni.
Azért van jó tulajdonsága is, de szerintem ezek nyilván valóbbak.
Pl alacsony fogyasztás (nekem 5 liter az átlag), biztosítás díj most 3500, 50k vettem rá 4 új nyári gumit, stb.
A szűrők és motorolaj csere szerintem házilag is elvégezhető, ezek elég jól hozzá férhetőek és kevés szereléssel jár.
Elég jól megy amúgy 2 felnőtt és 2 gyerekkel.
Szerintem más típusokhoz képest jó a rugózása, ez főleg rossz utakon mutatkozik meg. Ami eleinte szokatlan volt, az autó billegése, kigödrösödött úton sáv váltásnál billeg mint egy csónak, de engem ez nem zavar.Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
Én is hasonlóképpen jártam, mint te, a szerelő nekem elküldte a csúcsokat javításra, de sajnos nem lehetett javítani már. Így hát cserélni kellet, de csak a belső részét magát a házat nem így db-ja 40 ezer volt+ szerelés az egész 180-ba meg ált.
Ha viszont lehetet volna javítani, akkor olyan 60+20 ezerben meglett volna.Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
Ilyenkor mennyi időre kell bekapcsolni, hogy ne száradjanak ki a tömítések, és ne szökjön el a gáz?
Egy 5-10 perces használat elég?Nekem garázsban van az autó párásodni nem nagyon szokót, ezért nem is szoktam használni erre a klímát. Indulás előtt pedig ilyenkor télen járatom pár percet így pár Km után már meleg a motor.
-
nagymalac
csendes tag
A klímát télen be szoktátok indítani?
Ugyanis azt hallottam, hogy néha nem árt.Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Arra lennék kíváncsi mivel szoktátok lefesteni a hátsó fék dobot, mert az enyém (Thalia 2005-ös) kicsit már kezd rozsdafoltos lenni. Ja és a lemezfelnimet is le kellene festenem valami tartós festékkel.
Akinek van tapasztalata megoszthatná.
KösziKét fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
Valami tanácsot tudtok adni, hogy hogyan lehet az ablakmosó folyadék szintet ellenőrizni?
-
nagymalac
csendes tag
válasz AMD Power #2800 üzenetére
Nekem most Power vision+ [link] van fen és elég jól teszi a dolgát.
A Thalia-n 55/45-ös lapátok vannak, két különböző méret annyiból szerencsém volt, hogy az autósboltban két dobozt is meg kezdtek 1600 Ft-ért.
Én is használtam Valeo-t megértem aki ragaszkodik hozzá.Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
Tanulság!
Ma reggel vettem kemény 1600 Ft-ért ablaktörlő lapátokat a thaliara, felrakom próbakép egy rövid ablak mosó spicc és lás csodát ki lehet látni az ablakon. Nem csíkos, nem foltos egyszerűen tiszta.
Utána meg a fejemet vertem a falba, hogy ezt mért nem csináltam már meg ezelőtt. Eszembe jutott a tegnapi 50 km-es autózásom esős időben, amikor a csíkos, foltos szélvédőn próbáltam kilátni ami engem nagyon is zavart vezetés közben.
Remélem csak én voltam ilyen ostoba.Más.
Valakinek van thaliaba, vagy clioba kartámasz?
Vagy ilyen kis autókba nem nagyon lehet berakni?
Ha igen mik a tapasztalatok?
Köszönöm.Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
Nyári gumi vásárlás előtt állok.
Arra lennék kíváncsi, hogy mi a tapasztalat a gyári méretű gumiknál mindenkinek többet mutat a sebességmérő óra mint a valós érték?
Nekem a radaroknál, ami kiírja mennyivel megyek pl. 90-es tempónál óra szerint a radar olyan 83-84 körül mutat. Pedig most gyári gumi méret van fen.
Ebből adódóan, ha én nem gyári méretű gumit veszek 175/65 R14, ha nem 185/65 R14-et akkor mi fog változni?
Akik használnak GPS-t, az mutat eltérést a km órához képest?Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
Eredetiség vizsgálatom közölték velem, hogy van egy kis gond a motor számmal. Azt hittem mindjárt rosszul leszek. Mire kiderült az a gond, hogy el rohadt a motorszám táblácska. Oda voltam most mi lesz.
Mivel megállapították, hogy nem szedetem szét és cseréltem ki a motorját elküldtek egy vizsga állomásra, hogy ott, majd kapok valami motorkódot jó pénzért amit majd a törzs könyvbe beírnak a motorszám helyet. Mivel ott voltam és csak két hetem volt a műszakiból hátra így egy kalap alatt le is vizsgáztattam sikeresen. Örültem mint ...Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
130 ezer km van benne kicseréltettem rajta olajat, vezérmű szíjat, szűrőket, első féktárcsákat, stb.
Most a lemez felnin téli gumi van, viszont szeretnék rá alu felnit új nyári gumival 175/65R14 méretben, ezt szerintetek meg lehet úszni olyan 80 ezerből?Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
-
nagymalac
csendes tag
válasz mynames #1924 üzenetére
Thalia 1.5 dCi. mivel diesel mániás vagyok.
Évjárat 2005-ős.
Szélvédőnél válik a gumicsík? kicsit már kezd
Belsővilágítás lámpa beázott-e már? még nemMost Pirelli téli gumi van rajta aránylag egész jó mintával, de már most elkezdem nézegetni a nyári gumikat csak még tanácstalan vagyok milyet is érné meg venni.
-
nagymalac
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Most csatlakoztam a Renault tulajdonosokhoz egy használt Thalia-t vettem.
Valaki tudna nekem segíteni szeretnék rá használt alufelnit venni. Milyet lehet vagy milyet érdemes igazából? Nyári gumival használnám, igaz nem tudom milyen nyári gumit lenne a megfelelő.
Érdemes rá hasznát gumit venni vagy csak ujjat?
Még szeretnék rá tetőcsomagtartót is ebben is segíthetnétek.
Előre is köszönöm a segítséget.Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ukrajnai háború
- Valorant
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...