- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trebron09
őstag
A billinfo-nál, ha az egyenleginfo-ra kattintok, akkor a firefox reklamál:
(A cím nem volt érthető. A Firefox nem tudja, hogy kell ezt a címet megnyitni, mert a protokoll (wtai) nincs egyetlen programhoz sem hozzárendelve. Lehet, hogy egyéb szoftvert kell telepítenie a cím megnyitásához.)
Ezt honnan kell feltenni?
A mobil adatforgalom lekérdezés pedig most nem működik.
Egyébként ezt írja:Telefonszám: 3620*******
Időszak:
12.06.12 - 12.06.25
Forgalom: 0 Ft
Elküldött SMS-ek: 0 db
Felhasznált GPRS és mobil szélessáv kedvezmény: 0 kB
Percengedmény (perc:mp): 0
Engedmény: 0 Ft
Egyenleg: 0 Ft
Emelt díjas szolgáltatásokra és MobilVásárlás szolgáltatásra felhasználható egyenleg: 2500 Ft
Utolsó lezárt számla összege:
0 FtA telenor online-on pedig nem tudok regisztrálni, mert a Telenor azonosítót nem tudom, mivel azt írja az a számlámon szerepel emit még ugye nem kaptam.
Tehát akkor ezt csak később tudom megnézni? Mondjuk a fordulónap, amit nem tudok jobban izgat jelenleg. (Érdekes, hogy a szerződésben nincs leírva..)
-
randras
veterán
Igen, köszi, de az a valamelyik nem mindegy... igazából ismered a helyzetet, vettem végül modemet, szar, szóval kell egy másik, és lehet nem rizikózok tovább használt cuccokkal, hanem veszek a Telenornál újat, garival.
Viszont a SIM meglett közben (igényeltem tőlük), szóval tökmindegy, hogy jutok modemhez. 10k-ért nem kell a legolcsóbb szar ZTE vagy Huawei, mikor Praktikumban itt van ez. Kérdés, hogy jó cucc-e? (Mondjuk Nokia, meg néztem képet a szoftveréről, komolyabbnak néz ki, mint a Mobil Partner, meg masszívnak is látszik, épp csak a annyival rosszabb az asztalomon szétbontva fekvő MF680-asnál, hogy nem tud 42 Mbps-t (nem is kell), és nincs külső antenna csatlakozója (ez viszont jó lenne). Árban viszont 10k és 30k, na ez nem mindegy.
Ja, és az olcsóbb modemek mind legalább 10k-ba kerülnek, szóval ez lenne a legjobb vétel...
Fél off hsz, nem igazán szolgáltató téma, de nem tudom, hova kellene/kellett volna ezzel kapcsolatban írnom...
-
-
fecs
senior tag
Olvastam, hogy vannak aktiválási problémáik rendszer szinten. Egy június 5-én vásárolt előfizetést ma tettem be a készülékbe (tablet, P-5100).
Ez a dolog hipernet21-es előfizetésre is klappol? APN-t online-ról átírtam net-re és így működik az adatszolgáltatás. Ezzel a hipernetes lehetőséget használom? -
tomp
félisten
140méterre van az állomás. Csúcsidőben volt olyan, hogy alig birtam kicsikarni 1mbitet a hálóból. Na de ez a korlátlanság miatt van. Gyakorlatilag 200%-on van hajtva a rendszer.
Ha jól tudom a telenor zte hálója "egyszerűbb". Miközben a vodánál minden frekvenciához kell külön-külön 1db RRU, a telenornál minden frekvenciát 1db RRU kezel egyszerre. Ez jobb szerintem. :-) -
polonic
félisten
Ezt nem szoktam figyelni. Amikor hívásom van és úton vagyok, akkor nem szokott probléma lenni.
De most ezt megfigyelem, ha utas leszek valamikor. Kiváncsi vagyok rá.
Egyébként miért gagyinet a zte cuccos hálózat? Ezekért, amiket írtok? Vagy maga a zte béna cuccokat gyárt és emiatt a béna cuccok miatt ilyen a hálózat, mint amit írtok?
-
csab2
veterán
Nem pontosan értem, mire gondolsz mert nem vagyok a téma szakértöje. Csak sejtem a lényeget. Úgy értelmezem, hogy a telenornak alapjaitól kellett a rendszert megtervezni, kiépíteni a vodának pedig egy kész rendszert kellett az itteni viszonyokhoz átalakítani.
A telenor meg ezek szerint itt kísérletez ki egy olcsó rendszert vagy mi?
-
csab2
veterán
Azért ez nagyon durva szerintem. A telenornál mindent ilyen bénán oldanak meg az utóbbi időben. A hálózatfejlesztés címen futó szerencsétlenkedésük is nevetséges. Mennyit bénáznak már vele? A voda meg egyszer csak bejelentette, hogy az egész hálózatuk le lett cserélve, LTE képes az egész, EDGE és 3G mindenütt. Paff! Erről ennyit.
-
pinnacle
nagyúr
-
-
Dyrtyho
őstag
Akkor egy picit érthetőben fogalmazok, szóval az új telefonomra amit még február 17-én vettem, arra március 14-én kértem először mobilnetet, és azért is furcsállom ezt a 26. napot, mert én pontosan március 14én kértem rá netet, és nem 26-án, és tudomásom szerint mindig akkor hosszabbítják meg a netet, amikor rákerült a telefonra, nem utána 1-2 héttel...
-
axioma
veterán
"akkor a tarifán az éves fogyasztói árindex változásának mértékéig és afölött jogszabályi változásra (pl. adóemelés) végrehajtott tarifaemelés NEM érinti a készülékkedvezményt, tehát a szerződés csak kötbér fizetése mellett felbontható."
Magyarul: barmit emelhetnek az egekbe is, csak meg kell magyarazniuk, hogy holnaptol ok is tobbet fizetnek csatornadijra, vagy kolcsonos keresztbebiztositasra a kormany adoemelese miatt, es ollala, maris engedelyezett. Vagyis szart se er a jogszabalyi kotelezettseg.
Na, most pontos voltam?Egyebkent azt jelenti, hogy mivel a keszulekkedvezmenyt megkaptad, az mar nem valtozik, ha duplajara emelik az arat es felere csokkentik a benne foglalt forgalmat a csomagodnal, akkor sem bonthatod fel erre hivatkozva a szerzodest? Meg nem is modosithatod masmilyenre? Van BARMI olyan korulmeny / telenor altali gaztett, amelynel tenylegesen a telefonvasarlashoz kapcsolodo barmelyik tipusu husegbol a fogy.ved. eloiras szerint kotelesek elengedni? Amit leirtal, abbol kb. az jott ki, hogy ha az osszes telenor tornyot lekapcsoljak, mindenhol nulla a terero, mar szolgaltatas sincs, de ezt beleirjak valahova hoghy mostantol ez a csomag ennyit tud, hogy fizetheted a szamlat meg panaszkodhatsz az ugyfelesnek, akkor is csak 50e+afa megfizetesevel lehet a havi fizetesi kotelezettsegtol megszabadulni.
-
axioma
veterán
Magyarul (bocs, csak erdekel, nem erint) azt jelenti, hogy ha keszulek miatt telenor husegem van, akkor a valtoztatas miatt telenor huseg marad, DE valthatok lefele is csomagot? Es ha telenor ES csomaghuseg volt benne, de valtozik a percdij, akkor csak a telenor huseg ervenyes lasd fent, a csomaghuseg nem, azaz valthatok lefele csomagot?
Felteszem a telenor huseg elorefizetosnel nem ertelmezett, tehat szamlasnak kell maradni, de a tobbi igy ertendo? Szerintem ezt jelenti, ha nem ezt akartak, akkor irjak mar le a tenyleges celt, ne pedig a kamuszoveg korbeirast... -
Kleroo
veterán
Ez mit is takar? Nekem pl djuice számlás20 csomagom van,ahol úgymond ingyen választhattam az 500Ft-os extrák közül. Én a 100mb-os netet választottam anno,és az azóta eltelt 2évben sosem léptem túl a 100mb-ot,és nagyon ügyelek is rá. Ezekszerint igazából nem is baj ha túllépem?
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Magyarországon, vagyok, adat barangolás ki van kapcsolva.
Beállítottam leírásod alapján, kipróbálom, hogy a GPRS megmarad-e, csak pont most, nem működik a Telenor Online. Okostarifánál miért ragaszkodnak az online-hoz?
Egyébként ha le van tiltva a GPRS barangolás, az SMS-t azért megkapom?Lehet, hogy azért nem működik a hálózati jelszó, mert elő kell fizetni a szolgáltatásra? A végén külön beállítást írnak az SMS elérhetőségre.
"Jó tanács: ha azt akarod, hogy külföldön - az aktív roamingtíltás ellenére – megkapd szöveges üzeneteidet, akkor a következő kódot használd a tiltás aktiválásakor: *351*1111*11#" -
pinnacle
nagyúr
Okostarifa 90-m van. Semmit sem tudok állítani, mert minden inaktív.
Próbáltam készülékbeállítás lekérni, de csak ezt a SMS-t kaptam. -
darvinya
titán
A Hipernet-esek panaszkodhatnak azt nem értik meg, hogy a korlátozás visszaállításával rosszabbúl járnak.
Egyszerű végig gondolni.
Ha valamit lekorlátozok egy csatornán attól még ugyanúgy foglalja azt a csatornát.
És több csatornát honnét varázsolnak elő?
Sőt minél lassabban szabadul fel(korlátozás) a csatorna annál lassabb lesz az egész és akkor elképzelhető a hiperizé alig vánszorogna 1Mbit/s-mal.
Azt meg nem tehetik meg, hogy a „korlározott” ügyfelet kizárják a csatorna felszabadítás miatt.
Ha ezt megtenné akkor rohamosan fogyna az előfizető.
Így patt helyzet alakult ki. -
tomp
félisten
Az alsó voda mátrix csomagokban ugye tiltva van a voip. Mégis megy a skype. Pedig az is voip.
Teszteltem a telefonon lévő alkalmazást egy voip-ot tiltó nyilvános wifi hálózaton. Vígan ment. Szval a program nem voip protokollon megy. Kemény 13kbps kell neki. Még a gyatra edge alatt is megy amin 300 felett van a válaszidő. -
axioma
veterán
Ja, ezt most nem kimondottan magamra ertettem, engem nehezen lehet elcsabitani, tekintve hogy az alapdijat a ceg fizeti, en csak a nem ceges hivasokat
Hanem hogy ugy egyaltalan, lassan olyan draga lesz a telefonalas itthon, hogy kulfoldrol olcsobban megoldhato, a keszulekakcioikrol nem is beszelve. Most arrol a pikanteriarol ne is beszeljunk, hogy mindharom ceg tulajdonosanak van masik eu orszagban is szolgaltatoja... hazon belul is beajanlhatna'k, ha odaig fajul a helyzet.
-
sifarr
senior tag
Igazad van, teljesen logikus lépés.
De a bejelentés mást is elárul!!
Az áthárítás csak addig lesz, amíg fennmarad a 2 különadó.
Ezzel a "kisorsolt" elismeri, hogy az első különadó lényegében és nagyobb részt beépültek az árba. Mindhárom. Ezt a 2010-es, 2011-es tarifaváltozások is igazolják.
Mivel 2013-ban az eredeti különadó megszűnik, megszünteti az "áthárítást".Ez viszont várhatóan nem lesz teljesen így.
A nem publikus tarifáknál a 2-3 ezres előfizetéseknél szerintem lesznek változások. Ha lejárnak a keretszerződések, emelni fognak. Indok: ekkora előfizetési díjat az adó nagyrészt el is viszi.
Ami persze az egyes nem publikus tarifarendszereket egyedileg nézve igaz. De az eredeti különadónál is belefértek ezek a tarifák az üzletpolitikába. Ugyanis a publikus keresztfinanszírozta a nem publikust. Tehát beleférnének az új adó mellett is 2013-tól.Mégis emelni fognak. Hacsak a 4-eske közbe nem szól.
-
Landsmann
addikt
Vettem új akksit. Basszus, itthon látom, nem jót adtak ide. BST-38-as kellett volna, ez meg 36-os. AZ üzletben is sötét volt, alig lehetett látni. Ráadásul a 6-os olyan nyomorultan van nyomtatva, hogy jóformán csak nagyítóval látszik, hogy nem 8-as. Persze hogy nem stuimmel a méret sem. Holnap vihetem vissza.
-
kychy
csendes tag
Nem elégedetlen vagyok, csak eddig nem így ment, de értem amit írtál. Amúgy meg választásom nem volt, hogy más előfizum legyen mert vezetékes szolgáltató fejlesztés hiányában nem tudott tobb kapcsolatot biztositani az épületben Voda és T-mobile meg még telefonálásra is alkalmatlan az épületben ahol tartozkodom. Szerintem 8090 ft-ért azért lehetek elégedetlen. Azért bizom benne hogy ez nem marad így.
-
Dyrtyho
őstag
De ezt az smst már akkor küldték, amikor ma átléptem a 150mb adatforgalmat, és 130mb küldtek egy olyan smst hogy van még maradék 20mb adatforgalmam, pedig csak a 100mb-os Klikk mobilinternetet használom, a múlthónapban is 280mb adatforgalmat csináltam, és egyáltalán nem lassították le
-
-
jbnd-007
tag
Ha nem lenne letöltögetés, nem lehetne eladni a nagyobb csomagokat, ezt ők is nagyon jól tudják, azért van az éjszakai 100GB. Újságot olvasni, videózni elég 1-2 megabit is.
Ha az éjszakait lekorlátoznák, megölnék az egésznek a lényegét és 2 év múlva tömegesen csökkentenének az ügyfelek Hipernet 5-re vagy visszamennének ADSL-re.
Amúgy nappal tőlem korlátozhatnak, ha már a forgalom mérést nem tudták megoldani. Bár jól behangolt QoS-sel nem lenne szükség korlátozásra: beszéd az első, a maradék cellákon a böngészés abszolút prioritású és a maradék kapacitás a letöltőké.
-
Varszegig
veterán
az apn droid semmi egyebet nem csinál, csak elrontja az apn-t, visszakapcsoláskor meg visszaállítja. Azaz nem kell kézzel elrontani. De egyébként igazad van, a dataroaming kikapcsolás bármelyik androidoson elég kell legyen. Nálunk a családban csak Samsung droidos van, azokon tökéletesen működik ez a funkció.
-
KrissszG
tag
Köszi a válaszokat! (mindenkinek)
Androidos teló. Az oké, hogy magán a telefonon hol kapcsoljam ki a net forgalmat.
A lényeg, akkor, hogy ez a GPRS Roaming tiltása elegendő szolgáltatói oldalról.Azért is kérdeztem, mert olvastam már rémtörténeteket, hogy az illető kikapcsolta a telefonján a net forgalmat, mégis történt a háttérben forgalmazás (ki tudja, hogy ezek az Androidos telefonok mit ügyködnek) és a számla is elég csúnyán nézett ki neki.
-
Oké, vegyük így. Akkor ha veszek az 5 embernek olyat, hogy 3-nak valami minimál lebeszélhető csomagot (xs), kettőnek meg valami 14k-s lebeszélhető csomagot (L?) akkor sokkal magasabb kedvezményre vagyok jogosult, mintha egyben megveszem ugyanazt.
Az meg már tényleg sírvaröhögős szmájli, hogy a fix 106 ezres csomagra 2 év hűséget vállaló féleszű az "s" kategória, vagyis a leggyíkabbtól eggyel jobb.Egy rossz vicc ez az egész telenor, régen rájöttem már, nem is tudom mi a fenének akartam én maradni. Egyéb baromságaikról nem is beszélve, de most lefekvés előtt nem akarnám felhúzni magam azzal hogy leírom
-
Köszi a segítséget, tényleg ott van.
Számomra ez ismét bebizonyította, hogy a Telenor úgy vicc kategória ahogy van. Igaz, hogy a havi kb 25-35 ezer ft-os számlámmal "XS" kategória vagyok, amivel havi fix 18k-t, de inkább többet becsengetek, és a keret díjcsomagnál akkor lépnék át xs-ből s-be (röhej), ha havi fix 106 ezer ft-ot (!!!) vállalnék. Egyszerűen röhögni tudok csak, megy az egész cég a T-mobilhoz vagy a yodafonhoz még a nyáron. Hirtelen már nagyon sokadjára szaladt tele a tököm ezzel a társasággal.
-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
Nekem utoljára tavaly ősszel szakadt meg hívásom, de akkor épp az állomás antenna rúdján volt egy munkás.
Október óta nem használok a felszínen GSM hálózatot és nem is volt gondom.
Március 23-a óta pedig nyugdíjaztam is Budapest határán belül az GSM hálózatot. Felszín felett/alatt is folyamatosan 3G Only vagyok és hívás problémám nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!