- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
DigitXT #20376 üzenetére
Igen, az ilyen 1,2 V-tal 4 GHz-es 920-asok jónak számítanak. De! Én ilyenkor mindig arra volnék kíváncsi - és erről valljuk be - a legtöbbször nem nyilatkoznak elsőre a hirdetők, hogy az ilyan 4 GHz-es eredményeket általában 3200-as uncore sebességgel érik el. Nekem az a tapasztalatom (ha ez hülyeség, cáfoljatok!), hogy minél kisebb az uncore sebesség és fesz, annál könnyebb elérni a 4 GHz-et kis feszültséggel.
-
AirBooms
addikt
válasz
Integra #20352 üzenetére
Nem akarok okoskodni, de a Corsair bordái nagyon jók, s ha egy jó házba rakjátok, aminek van egy jó és csendes oldalsó ventije, ami éppen megfújja a VGA-t és a ramokat, akkor talán felesleges is a ramokra ez a plusz aktív hűtés (venti). Pl. egy CM HAF 932 házra gondolok. Én vízzel hűtök mindent, de a ramokat nem. De HAF nagy, 22 centis ultrahalk, nagylégszállítású oldalsó ventije alaposan megmozgatja a ramok körül is a levegőt, innentől kezdve el is felejtem az egészet...
-
AirBooms
addikt
Ide is beírom, mert sok Gulftownos jár még ide, ráadásul ez a hiba a Bloommal is előjött, ha jól tudom...
A napokban hozzám került átmenetileg egy Gulf. Elég jó példány, ámulok, bámulok, de az mi a bánattól van, hogy a LinX vagy az IBT nem hajlandó lefutni, hanem pár másodperc után (a LinX pár kör után) azt írja ki, hogy a teszt hiba nélkül lefutott, holott én legalább húsz kört szeretnék. A Prime elszaladgál órákon keresztül, de hát ugye azt írtátok, hogy az meg nem sokat ér ezeknél a prociknál. Tudtok erre valami megoldást?
Azt láttam, hogy ezzel a problémával mások is küzdöttek, csak azt nem találtam, hogy végül is hogyan oldódott meg a hiba.
Köszi! -
AirBooms
addikt
válasz
Sefi84 #20336 üzenetére
"Te meg már megint regényeket írsz és lejáratsz mások előtt..."
Na ezt hagyd abba!
Ne haragudj, én nem igazdok ki a képeid, a beállításaid és az állításaid között. Ha valakinek ez még megy, akkor minden tiszteletem neki - az ilyen ember talán tud neked segíteni. A cuccoddal meg azt csinálsz, amit akarsz - a magam részéről (és ez is szigorúan magánvélemény) eladnám ezt is a helyedben ugyanúgy, mint a QX9650-ed, amivel szintén nem boldogultál, s vennék valami i9-et, vagy i11-et, vagy AMD-t, vagy bármit, ahol nem találkozunk...
(Bocs, ez vicc volt!)
(#20337) LackoMester: I agree!
-
AirBooms
addikt
válasz
Sefi84 #20334 üzenetére
Kedves Sefi84!
Először is, ezt hagyd abba, mert ugyanezért tegnap már keményen figyelmeztettek a modik, s törölték is a hsz-ed!
Másrészt, annyit írok, amennyit szeretnék - ha ez mégis az alapelvekbe ütközik, majd a modik takarítják, ne aggódj miatta, nem a te dolgod!
Ugynakkor az a hsz. csak fele arányban szólt neked, szóval a regénynek csak azt a részét olvasd. Az viszont 90 százalékban fontos infót tartalmazott a számodra, de ezek szerint ezen már megint átsiklottál. Na ez az, amiért állandóan gond van veled... -
AirBooms
addikt
válasz
DigitXT #20332 üzenetére
Természetesen "bármi megtörténhet a számítástechnikában":
épp ezért nem kell olyan véresen komolyan venni a dolgot, és
egymás torkának esni, a személyeskedés szintjére süllyedve.Ez pontosan így van - s csak annyiban egészíteném ki, hogy nem csak a számítástechnikában ne essünk egymás torkának! Ha pedig kérdezünk, fogadjuk meg a tanácsokat és a kritikát is viseljük! Másoknak pedig ne akarjuk bizonyítani a hozzáértésünket addig, amíg nem értünk hozzá - s később sem árt az alázat és a szerénység! Főleg akkor nem, ha egy kezdő jön ide kérdezni, s a képébe vágunk nagyképűen egy 4000 MHz-es Uncore-os screen-t "ilyen egyszerű ez" címmel!
-
AirBooms
addikt
válasz
Sefi84 #20309 üzenetére
Hát szervusz!
Kérlek, ne kezdd megint a sértegetést és személyeskedést, mert ezért már tegnap is kaptál!
Mellesleg ezért a kavarásodért nem csak én emeltem szót! És amikor a képet publikáltad, egyéáltalán nem közölted, hogy "nézzétek, ezek egymás után készültek, s lám-lám, ekkorát droppol a lapom". Egészen más célból raktad fel.
Különben meg belinkelt neked egy kedves kolléga tegnap egy nagyon hasznos olvasmányt a lapodról, amit még te is megköszöntél. Nos, ezek szerint kettőnk közül én néztem végig figyelmesebben, ugyanis abban az összes létező feszültségnek megmutatták, hogy hol találod a lapon a mérőpontjait, ha multiméterrel ki szeretnéd mérni!
A hasznos kis olvasmányból pedig az is kiderül, hogy a te lapod a tesztben szinte millivoltokra sem volt hajlandó droppolni egyik feszben sem, akár idle, akár load, akár LinX, akármi volt éppen a program. A szavadat senki nem vonta kétségbe, csak az eddigi "ügyes" és hozzá nem értő ügyködésednek tudtam be a lapod szerencsétlenkedését.(#20327) DigitXT : "Én nagyjából végigolvastam, és bár a kiindulás valóban az volt, amit írsz,
idő közben azért is kapott hideget-meleget, mert a BIOS beállítása, és a
képeken látható Everest mérés nem volt teljesen konzisztens. Ilyenkor
lehetne elgondolkodni, hogy ha létezhet ilyen jelenség, akkor nem biztos,
hogy rögtön a fórumtársnak a szavahihetőségét kellene megkérdőjelezni."
Nos, akkor hadd válaszoljak... Egyrészt a Sefinek adott válaszomból is kiderül, nem a szavahihetőségét kérdőjeleztem meg (bár amit művelt tegnap és előtte, na meg az előtt a Yorkfield topikban, sokan biztosan valahogy így könyvelték el őt - de ez már más kérdés), hanem egyszerűen olyan kavarást hajtott végre, amit ember nem tudott követni. Ráadásul volt egy pont, amikor a VTT/QPI feszt még a PLL-lel is keverete és beírta, hogy neki már 1,85 volton áll! Ezek mellett hiába tanácsolt neki bárki bármi ésszerűt, csak hajtogatta a magáét, majd este végre benyomott egy "meggyőző" LinX-et, amin azért már mégsem 4000-es Uncore volt...
Harmadrészt nem biztos, hogy azt az embert (vagy azokat az embereket) kell elítélni, akik valakit leírnak, netán a szavahihetőségét megkérdőjelezik, akár egy apróság miatt. A technikában bármi megtörténhet, pláne a számítástechnikában, a Microsoft óta pedig főleg! De, ha egy ember mindent megtesz azért, hogy szavahihetetlennek tűnjön, akkor azért nem biztos, hogy csak a technika a hibás! Ő pedig elég sokat tett azért, hogy ne higgyenek neki - már az emlékezetes Yorkfield-os ("de nekem annyira hatékony ventijeim vannak, hogy a környzetei hőmérséklet alá hűtöm a levegőt a házamban") című történet óta... -
AirBooms
addikt
válasz
Achill3uS #20276 üzenetére
Rendben, elfogadom, hogy szükséges hozzá a feszültségemelés - ez az a szint, amihez én már nem értek - ugyanakkor pont itt jön be az megint, hogy ha ennyire jól tolerálják az X58-ak "NB-i" a feszültségemelést, mivel amúgy sem melegszenek, akkor újra csak nem értem a probléma kirobbantójának az aggódását, miszerint "minden melegedett a lapon". Szerintem ez (is) kifogás volt a tesztek le nem futtatására...
(#20267) AirBooms: Ööö, ollie! Mikor és hol személyeskedtem? Olyan jó lenne tudni... Okulásként...
-
AirBooms
addikt
"...de mivel digit pwm 120-140 fokig is bírnia kell fizikailag, namost full load mellett tuninggal ennek kb a felét éri el, az NB úgyszintén 50 fok körül mozog ált. de azt sincs értelme tovább hűteni, nem okoz nagyobb rendszerstabilitást, vagy több bclk-t sem. nem véletlenül nincsenek vizhütö blokkok egyik X58-as laphoz sem, ld. Rampage 2 széria, érdekes módon még Asus is beérte a passzív bordával..."
Ezzel részben egyetértek. Sőt! Ugyanakkor megint csak nem értek egy-két dolgot:
Miért kell megemelni az NB feszt 1,1 V-ról 1,2 V-ra, ha a bclk stabilizálásba nem szól bele? Miért írta a tisztelt felhasználó (vissza lehet keresni a hsz-eiben), hogy minden nagyon meleg a lapon, NB, PWM, stb.?
Megnéztem az egyórás Prime linket, ott a PWM 89 fokos volt. OK, fogadjuk el, hogy ez nem magas. Akkor viszont miért aggódunk a 80 fokos CPU maghőmérséklettől (LinX, Prime alatt? A RealTemp szerint is 100 foknál kell kezdeni aggódni... Ha meg nem tetszik a procinak, több lépcsőben úgyis megvédi saját magát... De mint említettem, állítólag azért nem gyilkolta több körben a procit (és a rendszert), "mert minden nagyon meleg" volt...Jó, én feladom... ellentmondás ellentmondás hátán. Ez egyértelmű. Nem ide való műfaj. Most pedig úgyis kapok majd egy sor acsarkodást...
Szép napot! -
AirBooms
addikt
válasz
dime27 #20268 üzenetére
Hát ez tényleg hasznos segédletnek tűnik - már persze olyannak, aki tényleg odafigyel a részletekre. Például az is látszik lejjebb lapozva az oldalon, hogy igen stabilak a feszültségek ebben a lapban, nagyon kicsit droppol (nekem is volt több DFI-m, a digit PWM tudja a dolgát). A példa BIOS-ban az 1,21 V CPU VTT/QPI eléggé stabil mind idle-ben, mind load-ban, mind LinX alatt. Tényleg hihetetlen, hogy ha valaki 1,34-et állít be, akkor az 1,38 V-ra megy fel... Hasznos olvasmány...
-
AirBooms
addikt
válasz
Sefi84 #20265 üzenetére
Igazán megtisztelő, hogy ezzel a szakmai tudással leereszkedtél a szintemre és a haverdonak nevezel. Köszönöm. Bár én nem élnék ezzel a címmel, ha nem haragszol meg, visszautasítanám.
Másrészt ha legközelebb a hozzászólásodban nem szólítasz meg, én sem foglak téged.
Harmadrészt, mivel a postom jóval keveseb butaságot tartalmaz, mint a tiéd, s egyben felhívom a figyelmed sok olyan dologra, amit okosabb ember tanácsként fogadna meg (de hát arról nem tehetek, hogy beléd bölcsesség helyett csak személyeskedés és sértődés szorult), így egy szabad szakmai fórumon - melyben nem sértettem meg az alpelveket - nem hinném, hogy a te kedvedért korlátoznom kellene a hozzászólásaim számát és terjedelmét. Ellenben neked kicsit jobban oda kellene figyelned az alapelvekre, egyre jobban súrolod a személyeskedés határát...Te se személyeskedj!
[ Módosította: ollie ]
-
AirBooms
addikt
válasz
Sefi84 #20263 üzenetére
Akkor próbálj meg pontosan fogalmazni a VTT önmagában általában a QPI-re utal. Ha viszont a PLL-ről írsz, akkor azt írd! Honnan a búbánatból tudja itt bárki is mire gondolsz, ha nem fogalmazol pontosan. A PLL-nél nem gond az 1,85V, bár ha nem nyúltál hozzá, akkor érdekes, hogy miért nincs alapon.
Egy DFI lapról szinte elképzelhetetlen, hogy ha BIOS-ban beállítasz egy olyan fontos feszültségnél 1,34V-ot, mint a QPI, akkor az terhelésnél felmenjen 1,38-ra. de az az igazság, hogy amennyit kavarsz, és kevered a fogalmakat, a feszültségeket, s úgy általában nem értesz a dolgokhoz, bármit el tudok képzelni. Kétségtelenül a számodra a legideálisabb és a legkönnyebben beállítható lapot választottat. De hát nagy szaki vagy...
És ha szabad kérdzeni, azt honnan sikerült leszűrnöd, hogy most stabilabb a procid (ezt attól függetlenül kérdezem, hogy elképzelhető, hogy stabilabb). Úgy érzed? Vagy ránéztél és szebb a színe, vagy a hangja?
Vedd már észre, amikor azt gondolod, hogy "szapulnak", akkor igazából csak kritikát kapsz, mert alapvetően összefüggéstelen és értelmetlen dolgokat művelsz. Ezt írta le Achi, HSM, BMW és még páran, csak nem foglalkoztak veled ilyen részletesen. Egyszerűen értelmetlen gyilkolni a procidat a 4000 MHz-es Uncore-ért (pláne, ha terhelve felmegy a QPI fesz 1,38 voltra), amikor gagyi 1600-as CL9-es ramokat használsz. Arról nem is beszélve, hogy a procinak nem csak a magas hőmérséklet (ami nálad valamiért 80 fokban lett meghatározva???) árt, hanem a magas feszülségek is. Ellentmondásos amit csinálsz. Nem tuningolsz, nem gyilkolod a procid, de ragaszkodsz az extrém magas és rohadtul értelmetlen 4 GHz-es uncore-hoz... De hát te tudod.
A kritikát pedig ha gondolod vedd továbbra is szapulásnak, elhiszem én hogy nem esik jól - sokkal jobb, amikor véllon veregetik az embert, hogy ebben a 9-10 fokos nyári kánikulában nem szabad gyilkolni a procit! -
AirBooms
addikt
válasz
tom_tol #20243 üzenetére
Ó, istenem, látom, te aztán nagyon képben vagy... Megjöttél a buli végére, s jól megmondtad a tutit...
Hát, akkor csak, hogy te is átéld a buli izgalmait (amiről lemaradtál):
1. Sefi "kollégát" senki nem kérte, hogy győzzön meg bennünket, hogy WR procija van! Saját maga kezdett bele abba a káoszos és ellentmondásos harcba önmagával, hogy a procija mennyire frankó, s csak viszi azt a 4000 MHz-es Uncore-t.
2. Ha valaki kímélni akarja a nagy nyári melegben a prociját, az eleve nem akar 4000 MHz-es Uncore-t (pláne miközben minden második hsz-ében elsírja magát, hogy csak egy ventije van)
3. Arra sem kérte senki, hogy jelentősen feszelje túl a prociját! Márpedig ő ezt tette a QPI/VTT-vel, holott mi csak arra kértük mutasson egy olyan teszteredményt, amin a baráti 1,31 V feszültségen stabil a procija. Ilyet nem tudott mutatni. Olyat ellenben igen, amin egy órát ment 1,38 V-os QPI feszültséggel - ebbe viszont csak saját magát kergette bele!
4. Ugyanmár, hol van itt nyár? Hol van itt a kánikula? Nálam, a szobában jó, ha 16-18 fok van, a kinti hőmérséklet 10 fok, és Sefi screenjén is ugyanezt a hőmérsékletet láttam. Szóval nem kéne mellébeszélni, sem kánikuláról, sem belehajszolásról.
Egyszerűen Sefi nagyot mondott (mutatott), aztán belekezdett egy screenmutogatós, összevissza feszültségállítgatós önmagát mindenféle hülyeségbe belehajszolós butaságba.
Abban viszont egyet értünk, hogy nem kell gyilkolnia a prociját. De ez szerintem ott kezdődik, hogy ebben " a fene nagy nyári kánikulában" pláne nem nyomjuk 4 GHz-re az uncore-t...De hát minderre az óvaintésre mi más lehetne Sefi válasza:
Köszönöm, abbahagyom...Csak meg lesz a 4000 uncore egyszer!!!
Így tanul belőle (és mások tanácsából) az okos ember... -
AirBooms
addikt
válasz
Sefi84 #20229 üzenetére
Kedves Sefi84!
Tuningolni sem kötelező! És akkor egészen biztosan nem megy tönkre. Pontosabban jóval nagyobb a valószínűsége, hogy nem. S akkor valóban van jogalapod arra, hogy cserélje neked az Intel. De 1,38V-os QPI feszültséggel nem sok. A bizonyítási és magamutogatási kényszer miatt meg pláne nem fog neked senki sem cserélni semmit. Egyelőre a felrakott képeidből nem tanultunk, nem okultunk semmit, csak egy nagy katyvaszt láttunk. A kezdő tuningosoknak sem segítettél, hiszen extrém beállításokat próbáltál nekik bemutatni, de mint kiderült ezekkel nem stabil a rendszered, tehát azontúl, hogy az esetek 99,9 százalékában amúgy sem használhatók ezek a setup-ok, még károsak is. Vagyis egyelőre a ténykedésed megtévesztő, összezavaró - legfeljebb a régi motorosok igazodnak el rajtad, ők is csak a rutinjuk miatt. Én a helyedben itt lezárnám a témát - de ha a bölcsességed jóval fejletlenebb a további magyarázkodási, bizonygatási és személyeskedési kényszereden, akkor hajrá. Remélem, kevés újoncot zavarsz össze, a régiek meg majd úgyis helyre raknak.
Sok sikert! -
AirBooms
addikt
válasz
Ottoka #20228 üzenetére
Nem erőltetem.
Az egész onnan indult, hogy jött egy srác és kérdezte, hogy tényleg olyan nehéz-e tuningolni az i7-et, mint amennyire annak látszik? Erre Sefi "kolléga" felrakott egy - ezt már én teszem hozzá - szerintem nagyképű screenshot-ot, hogy nem. Na ezen a képen szerepelt a 4000 MHz-es Uncore és az 1.31 V QPI fesz. Ez egy kicsit felbosszantott, hogy íme, így kell az újoncoknak segíteni, s kellő frusztrációt kialakítani bennük, hogy nesze vazze, könnyű ezt tuningolni. "Na ne csináld má', neked nem megy mingyá' a négygiga???"
Persze ebből az egészből jól kijöhetett volna Sefi és a procija, ha valóban egy szerencsés és ritka darabról lett volna szó, de most már száz százalék, hogy egy nagy kakikavarásról, hozzá nem értésről, s mások megtévesztéséről van szó (ez utóbbiról nem állítom, hogy szándékos).
Én sem vagyok nagy szaki, pláne nem i7-ben, de azt - főleg újságíróként - eléggé rühellem, hogy megtévesszünk másokat (pláne kezdőket, olyanokat, akik tőlünk kérnek segítséget, s attól függően, hogy butaságot, vagy okosságot mondunk nekik, az alapján fognak tanulni), még akkor is, ha ezt nem szándékosan tesszük. Ezért frocliztam ennyire a dolgot.
Ámen! -
AirBooms
addikt
válasz
Sefi84 #20223 üzenetére
Most tényleg, minden kötözködés nélkül: ennyit droppol a lapod (amit a DFI esetében én kizárnék), vagy nekiálltál összevissza állítgatni a feszültségeket, csak hogy stabilizáld a procid? Valahogy a CPU magfeszültséged megnőtt immár 1,25 V-ra (CPU-Z szerint 1,248), az NB feszt levetted 1,18 V-ra (1,20 V volt), de a CPU VTT még mindig magas (1,36 V). Amúgy látom, közben komoly fagyások voltak a gépeden, s a Win7 indításkor helyreállítást kért, mert akkor szokott olyat csinálni, hogy a különböző honlapok ikonjai nem rendesen jelennek meg, s neked a Prohardver ikonja eléggé furává vált...
Azt egyébként miért csinálod, hogy amikor alacsony feszültségeket állítasz be, akkor csak bencheket, vagy legfeljebb pár perces Prime-ot raksz fel, ha viszont általad már "komoly"-nak számító egyórás Prime-ot teszel fel, akkor odapakolsz a feszeknek. Nem lehetne a kettőt egyszerre? -
AirBooms
addikt
válasz
Sárpac #20210 üzenetére
Hát ez az! A York topikban is nagyon sokan próbáltak neki segíteni, s magyarázni dolgokat - nem értette, nem fogadta meg. Most is inkább azt mondja, jó az így is!
Szíve joga. Csak mondom, akkor nem kell előjönni azzal, hogy "tessék, íme itt egy zseniálisan belőtt proci, nézzétek, ennyi az egész"! Aztán a szegény kezdő meg elhiszi mindezt, s miután szétfeszelte a szerencsétlen i7-et, még akkor sem jön rá, hogy mi a búbánatot szúrt el. Mivel nem is szúrt el semmit, csak egyszerűen egy nem stabil proci beállításai agyonfrusztrálták szegényt...(#20212) Sefi84 : Ja, hogy CPU VTT 1.38V!!!!!! No comment!
(mellesleg egy óra Prime nálam kb. 7 kör LinX-el egyenértékű...
)
-
AirBooms
addikt
válasz
Sefi84 #20205 üzenetére
Semmi gond, csak erről a prociról nem lehet azt állítani, hogy ezekkel a beállításokkal stabil. Amúgy meg, hogy neked mi a jó, az más kérdés - ezek szerint.
Ugyanakkor amikor valaki tanácsokat kér, hogy miként stabilizálja az újonnan vásárolt i7 rendszerét, akkor szerintem nem túl elegáns a részedről benyomni egy screent a cuccodról, hogy mennyire nem művészet belőni a cuccost... Ugyanis a tiéd még közel sincs belőve! Ennyi!
Hivatkozol a 28 fokos szobára, meg hogy minden minden nagyon forró, meg csak egy venti megy - lényegében ugyanez ment nálad a Yorkfield topikban is. Ráadásul ott még azt sem érttetted meg, hogy egy ventilátor nem csinál hidegebb levegőt a környezeténél. Te váltig állítottad, hogy hiába van a szobában 28 fok, a te procid terheletlenül márpedig 24-25 fokos, mert annyira jó hatásfokúak a ventijeid (nem fogadtad el a topik tapasztaltabb tagjaitól, hogy bizony csalnak a szenzorok)... Ennyit a hozzáértésről... Aztán itt meg csak hét kört futtatsz a LinX-ből, mert "nem akarod kínozni" 1,23 V-on, ami nevetséges egy i7-nek, s a hőfokaid sem vészesek, ugyanakkor annak idején valami burtális feszültségen küldted a 9650-es Yorkot, amíg rád nem szóltak... A különbség annyi volt, hogy az a sok pénzért megvett proci a francnak sem akart menni...
Amúgy meg igen, a tuning többek között arról szól, hogy miként tudjuk okosan úgy hűteni a cuccainkat, hogy ne melegedjen túlságosan a rendszer, hogy lefussanak a tesztek, hogy stabil legyen a cumó 24/7-re.
Ennek ellenére valószínűleg nem mindennapi, átlagfeletti procid van, csak éppen konok, hozzá nem értő kezekben. És ezt én sem "bántásnak írtam". Csak hát ez van! -
AirBooms
addikt
válasz
Sefi84 #20179 üzenetére
Én 13 kör után nem merném azt mondani a procimra, hogy 24/7-re stabil, pláne, hogy akkor eldobta magát... Majd jönnek a rejtélyes fagyások, stb. Lehet, hogy csak egy pici feszültség kell, lehet, hogy nem csak egy pici. Az is lehet, hogy az egész beállításod úgy rossz ahogy van, ezt innen megmondani elég nehéz, mivel nem adsz átfogó képet a procidról, a beállításaidról, csak találgatunk már bő fél napja vagy fél tucatnyian, hogy mi lehet a prociddal... Nekem is az a gyanúm, ami Sárpacnak. Baromi kicsi az esélye annak, hogy kifogjál egy olyan procit, ami csak hipp és hopp ilyen egyszerűen vágtázzon 4000 MHz-es Uncore-on... Itt valami nem kóser... Igaza van, vagy tiszta vizet öntesz a pohárba, vagy fejezzük be az adást erről a prociról. Bár jogod van folytatni a témát - ám a hsz-eid számával egyenes arányban fog csökkenni bizonyos hitelességi ráta vagy mi a fene veled kapcsolatban...
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #20160 üzenetére
Én a kolléga ezen linkjében CPU VTT fesz értéknél 1,31 V-ot látok. Ám tényleg lényegtelen, az 1,34 V is jó, mert az enyém közel sem tud ilyet (s szerintem a 920-asok 99,9 százaléka). Mondjuk még mindig nem készült el egy LinX teszt, hogy valóban stabil-e, vagy csak egy sreenre, esetleg egy gyors everest benchre jó-e ez a beállítás...
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #20155 üzenetére
Ööö, szerintem az az 1,218 CPU fesz nem annyira átlagos 4 GHz-hez HT On-ban, s emellett ugye 1,31 V a QPI fesz a 4000 MHz-es Uncore-hoz. Ezek összesége szerintem egyáltalán nem átlagos páros (mivel állítólag a QPI fesz. is hatással van a CPU fesz-re). Jó, persze, van itt a PH-n is olyan 920-as, mi kisebb feszkón tudja a négy gigát, de mondom, ezek összessége miatt ez nagyon nem rossz. A legtöbb übertuning proci sem tudja ezt az Uncore-t (vagy csak ritkán). Ugyanakkor eddig még semmi olyan bizonyítékot nem láttunk, ami alá is támasztja azt, hogy ezeket a screenshoton nagyon szépen mutató értékeket a proci stabilan és tartósan is tudja. Nekem ez piszkálja egy kicsit a csőröm... de végül is nem érdekes... Ha nem derül fény a dologra, legfeljeb a tulaj önmagát ámítja - nem minket.
-
AirBooms
addikt
Hát igen...
(#20145) Sefi84: nem is mondtam, hogy szapultál bárkit. Csak felhívtam a figyelmed, hogy ezt a procit nem ártana tisztázni. Mert ha valóban tudja azt, amit írsz, akkor egy különleges bajnok darabot fogtál ki, s nagy kincs került a birtokodba, ha pedig kiderül, hogy rosszul teszteltél, akkor meg a saját érdekedben érdemes rendberakni a dolgokat, hogy a későbbiekben ne érjenek meglepő csalódások. Ugyanis az derült ki a sreenshotjaidból, hogy a benchjeid eléggé felületesek, s ezek alapján nem túl bölcs dolog azt állítanod a procidról, hogy stabil az adott beállításokkal. Ha azonban a szigorú teszteken is tudja mindezt, akkor örülhetsz, s mint írtam, valószínűleg kapsz néhány vételi ajánlatot, nem kis árajánlatokkal...
-
AirBooms
addikt
válasz
Sefi84 #20139 üzenetére
Ajaj, kezdem ugyanazt látni nálad, mint anno a York topikban: hatalmas mellébeszélések, és félreértelmezések vannak... Egyrészt engem nem igazán hoz lázba, s nem is az a lényeg, hogy mennyi a GFlops-od, hanem, hogy stabil-e a procid 4000 MHz-es Uncore-on. De úgy látom, ezen az órajelen nem tudsz (vagy nem akarsz) tesztet mutatni. Másrészt nem használod a LinX-nél az "All" gombot, vagyis nem a teljes rendszer memóriádon futtatod végig a teszte, ami ugye sokkal jobban terheli cuccost, keményebben terhel mindent, magyarul jobban kijön, ha valami nem stabil. Tehát ezek szerint teljesen más fogalmaid vannak a stabilitásról. Valahogy feltűnt, hogy egy 20 körös LinX 5 perc 52 mp futott le nálad, ami azért inkább olyan egy órás történet 6 GB ram mellett...
Másrészt emelheted az NB feszt 0,1 V-tal, a QPI-t ezzel nem nagyon befolyásolod (bár ehhez nem értek túlságosan), de szerintem nem lesz tőle stabilabb a cuccod. A memóriavezérlő nem az NB-ben van az i7-nél, hanem a prociban, vagyis hiába emeled az NB feszt, legfeljebb csak melegebb lesz - ahogy igen pontosan megfogalmaztad... -
AirBooms
addikt
válasz
pincehely #20137 üzenetére
Nem is kell, amikor már a közelében jársz a jó megoldásnak, akkor kell. Amúgy még mindig jobb, mint fél napokat vagy 24 órát futtatni a Prime-ot...
Amúgy viszont ha ő azt állítja, hogy ezen a feszen stabil a procija, akkor nyugodtan nyomhatna egy 25 körös LinX-et - na erre már jó egy ilyen teszt. Ha lefut ezekkel a beállításokkal, szerintem kap néhány szép ajánlatot a procijára...
-
AirBooms
addikt
válasz
pincehely #20129 üzenetére
Hát a CPU-Z szerint be van kapcsolva...
(#20127) Sefi84: én nem froclizni szeretnélek, s elhiszem, hogy nem érdekel a LinX, de csak a megnyugtatásunkért nem futatnál le 20-25 kört belőle ezekkel a beállításokkal? Ugyanis, ha ez így lefutna, akkor tudnánk, hogy valami eszméletlen jó procid van! A szerkezetnek meg nem ártana, hiszen, elvileg elég kis feszültségeket kap, s nem is nagyon melegedne - ha jól látom... Mert egy kör a LinX-ből az nem jelent semmit.
-
AirBooms
addikt
Na ez az, nálam is Win7 óta vannak a fagyik... Amúgy igen, energigazdálkodás is lehet... A másik pedig, hogy a Gene LCD posterén néha nézegetem a feszeket, s terheletlenül bizony rendesen leesik a CPU, a QPI, sőt még a RAM fesz is. Erre is gondoltam, hogy esetleg ettől lehetnek ilyenkor gubancok... Persze, ha bármivel leterhelem a gépet, akár tesztprogram, akár valami izzasztó játék (a Flight Simulator csak a procit terheli, ott is csak egy magot), akkor beállnak szinte hajszálpontosan a bios-ban belőtt feszültségek.
-
AirBooms
addikt
válasz
katt777 #19964 üzenetére
Úgy érzem, megint van egy kis gond az olvasással, illetve a figyelemmel...
Ezek szerint a megoldás - a véleményed szerint - az, ha egyáltalán nem telepítek VGA drivert?Ugyanis, említettem, hogy már a legelső, tehát a VGA-csere előtt is jelentkezett a probléma... (VGA-at azért cseréltem, mert a HD 4890 megdöglött, aztán kölcsönbe kaptam a gariztatási időre egy HD 5770-et, de mivel végül pénzt kaptam vissza később két VGA-t vettem, hogy eldöntsem, nekem melyik lesz a megfelelőbb, ez volt a későbbi 4890, illetve a GTX285). Nekem sokkal inkább gyanús az alaplapi hankártya driver. Még XP alatt is furcsán települt, s ott is csinált a hangkari érdekes dolgokat, aztán éppenhogy összetákoltak valamit Win7-re. Sosem volt százas a hozzá adott kezelőszoftver működése sem, s mint említettem, elég sokszor köthető a hanghoz a fagyás. Nekem az, hogy négy különböző VGA-val is ugyanúgy fagy időnként a gép, pont azt erősíti, hogy ez a probléma VGA független... Érdekesen más a logikánk...
HSM: "...Én is rühellek windózt telepíteni, de azt is, ha nem müxik rendesen.... Átrakni rakás mindent, beállításokat, mappákat, rendet rakni, helyet csinálni, progikat újratelepíteni, beállítani.... Pontosan tudom, egész napos munka alsóhangon..."
Egész napos munka alsóhangon??? Nálam októberben, amikor végleg bekrepált a majdnem hat év óta használt XP-m durván három hónapba telt, amíg mindent sikerült úgy újratelepíteni a W7-en, mint ahogy az XP-n használtam!!! A Flight Simulator partícióm 400 GB-s, s ebből 300 GB használt, s vagy 1500 apró kis programból áll az egész programcsoport, s ezek bármelyike nélkül működésképtelen az egész. S nem csak az a lényeg, hogy fent legyen mindegyik, de az sem mindegy, hogy milyen sorrendben telepítem őket, s időnként kis fájlokat kell törölni, átrendezgetni, hogy egyik másik programot kompatipuilássá tegyek egy másikkal. El tudod képzelni, mit jelent nálam egy újratelepítés???
-
AirBooms
addikt
Gyerekek, ne vicceljünk már! Nem azokat az időket éljük, hogy kicserélünk egy VGA-t, s máris újrahúzzuk az 1 TB adattal, programmal, mindennapi munkával terhelt Windows-unkat! Ez - szerintem, s maga a Microsoft szerint is - butaság. Bőven elég, ha a drivert lepucolja az ember tisztességesen. Megjegyzem, már az első VGA-val is csinálta ezt a rendszertelen fagyást... De ezt nehogy kötözködésnek vegyed!
-
-
AirBooms
addikt
Hát ez az, kipróbáltam full alapon... Például, amikor a Win7-et telepítettem, s egy darabig utána is úgy futott. Aztán a legutolsó biosfrissítés után is. De időnként előjön ez a fagyás.
(#19950) mpierre: Vagy bő féléve, nem is tudom, amióta megvettem és felraktam a win7 pro64-et... Gyanús nekem a netezés, utorrent és winamp kombinációja, de időnként ezek közül egyik sem kell ahhoz, hogy merevre fagyjon. A legtöbbször nekem az alaplapi Supreme-FX (vagy mi a bánat) hangkártya vagy a drivere jutott eszembe, mint fagyást okozó tényező...
-
AirBooms
addikt
Ugyanezt írhatnám én is, mint te. teszteltem mindent ezerszer, tuningolva, tuning nélkül. Terhelve sosincs fagyás, csak üresben, váltakozó időközönként. Kékhalál eleve nincs Win7-nél nekem, csak szintén állóra fagyás. Hibakód pedig az estek kb. 60 százalékában újraindítás után. Hát ennyi...
-
AirBooms
addikt
válasz
mpierre #19937 üzenetére
Nem akarom a topikot terhelni ezzel a témával, csak először azt hittem, hogy az i7 tuninghoz köthető ez a fagyás, ami időnként előfordul, de egyre inkább másfelé terelődik a gyanúm - s te is ebben erősítesz. Sajnos az utóbbi időben szinte naponta egyszer van egy ilyen fagyásom, de nem többször. Még akkor is, ha visszveszem a tuningot.
Amúgy most elküldtem ugyanezt a hibakódot és a problémát egy Microsoft oktatónak, aki elvileg igen csak benne van a témában, Win7-ben is. Nagyon kíváncsi vagyok, mit válaszol. Még akkor is kíváncsi vagyok, ha nem születik megoldás a problémámra... -
AirBooms
addikt
válasz
mpierre #19930 üzenetére
Köszönöm, hogy utánanéztél, legközelebb megnézem a kért hibakódot.
Az alaplapi hangkari nekem is gyanús... (Rampage II Gene) Viszont nincs SLI és VGA sem melegedhetett túl, egyrészt mert általában ezeket a fagyásokat netezés közben kapom, szinte üresjáratban, másrészt mindent vízzel hűtök. Ilyenkor pont semmi nincs leterhelve. Memtesttel pedig már ezerszer végignéztem a ramokat, 1000 százalékosak.
Még egyszer: -
AirBooms
addikt
Hopp, az imént volt egy bluescreenem...
Azért írom, mert nem rég volt róla itt szó, hogy ilyenkor melyik bluescreenhibakód mit jelent (101: CPU fesz alacsony, 104: QPI fesz alacsony). Nos nekem ezt adta:További információk a problémáról:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA80066F2038
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1Ez szerintetek mitől lehetett???
-
AirBooms
addikt
válasz
HoReSz1975 #19884 üzenetére
Igen, ezek az én ramjaim. És nem csak, hogy elindulnak így, hanem jelenleg 7-8-7-15-ön mennek.
-
AirBooms
addikt
válasz
HoReSz1975 #19881 üzenetére
Csessze meg az Asus - kíváncsi vagyok, cserébe mennyire nő a stabilitás?
Azért köszi! -
AirBooms
addikt
válasz
HoReSz1975 #19879 üzenetére
Azt nem nézted, hogy az előre beállított profilok elvesztek-e a bios-frissítés után? Régebben az Asus úgy csinálta meg a bios-okat, hogy a profilok nem vesztek eé, de mostanában mindig újra kell a profilokat beállítani... Már fárasztó... Bár a rendszerstabilitás növelés vonzó fícsőr...
-
AirBooms
addikt
válasz
Tirexi #18789 üzenetére
Továbbra is fent tartom a véleményem, ha valaki csak 3,6 GHz-et szeretne elérni, azt bármelyik i7-tel el tudja érni, felesleges több pénzt kiadni érte. Ezzel természetesen lehet vitatkozni, tudományosan nem egyet érteni. Döntse el mindenki az alapján, ahogy szeretné. Pl. pénztárca, szimpátia, nagyobb verziószám, stb.
Amúgy meg pont amiatt, hogy a ramokat minnél jobban kihajtsd, nem árt a magasabb bclk... Nem pont ez a te problémád is? De mindegy... -
AirBooms
addikt
válasz
katt777 #14904 üzenetére
Akkor mondjuk azt, hogy a te lapod nem csinálta így, de van olyan Asus, ami így csinálja. Szerintem ez így helyes.
Egyébként a szorzó fixálása nélkül is így postol be.Qru: Konkrétan Asus és AsRock lapokról volt szó. Más lapoknál a bánat tudja, mi a helyzet. Sosem volt még Gigám.
-
AirBooms
addikt
válasz
katt777 #14901 üzenetére
AirBooms: Postoláskor nem veszi figyelembe a szorzót, sem az ASUS, sem az ASRock lapom nem tette.
Nem igaz!
Miután megcsináltam a biosresetet, s már windows alatt is működik a 21-es szorzó, postolásnál is a 21-es szorzóval elérhető maximális értéket írja ki Gene II a CPU frekihez!
-
AirBooms
addikt
Az hogy win7 64 Pro-t használok, befolyásol valamit? Bár már postoláskor is csak a 20-as szorzónak megfelelő CPU órajelet írja ki az alaplap...
-
AirBooms
addikt
válasz
ADAM1337 #14858 üzenetére
Pedig még mindig nem működik, holott azt hiszem abszolút nem vagyok egy gyenge elméjű... Viszont a BIOS-ban a Turbo mód beállítása szerintem abszolút nem egyértelmű: ugyanis a menűpontban azt kérdezi, hogy disabledre szeretnéd-e tenni. Itt ugye mindenki azt állítja, hogy engedélyezni, azaz enabledre kell ezt az opciót állítani. Nos, így nem működik, viszont az is igaz, hogy fordítva sem működik.
Most már határozottan olyan embert keresnék, akinek működik ez a 21-es szorzó, vagyis a Turbo mód, s meg is tudja osztani velem a beállításokat. "A pedig ez nem nehéz dolog" kezdetű hsz-ek sajnos nem visznek előrébb, ugyanis ezzel csak egyet érteni tudok, de megoldást nem adnak (amúgy köszönöm őket).
syC: hát ez tök érdekes, ugyanígy próbáltam mindent, de nekem nem megy. Csak a biosban írja ki, hogy 4200 MHz-en megy a proci, de egyik win alatti monitorozó progi sem mutatja ezt, csak 4000 MHz-ig megy fel. Amúgy köszönöm!
-
AirBooms
addikt
Nekem nem indul kékhalállal, ellenben ha a CPU beállításoknál nem nyúlok semmihez, azaz szinte minden alapból enabled-en van így még mindig nem megy a 21-es szorzó, vagyis a Turbo. Küldenél (vagy esetleg valaki más, akinek van kedve és ideje) egy biosbeállítást az advanced, illetve a CPU oldalról? Olyat, amivel tuti megy a Turbo mód.
Köszi!
-
AirBooms
addikt
Én azt olvastam ki a biosból, hogy a C1E-nek és TM-nek ki kell kapcsolva lenni (de lehet, hogy tévedek - mindenesetre egyik verzióval sem működött). A terhelés az nyilvánvaló a számomra, nos gondolom erre a célra a LinX, illetve a Prime csak előhozta volna a 21-e sszorzót. de nem...
Szóval köszi, de nem... -
AirBooms
addikt
Hali!
Ismét felteszem a kérdést, kérném, azok válaszoljanak, akiknek Gene II-jük van és próbálták is már: szóval, hogy kell működésre bírni a 21-es szorzót? Vagyis pl. a 200x21=4200 MHz-et hogy lehet kicsikarni a lapból?
Nekem ugyanis sehogy sem sikerül...
Üdv. És köszi!
-
AirBooms
addikt
Hali!
Asus Gene II lapnál a Turbo modot hogy tudom aktíválni, ha disabledre teszem, vagy ha enabledre. Nekem nagyon nem egyértelmű...
-
AirBooms
addikt
válasz
keIdor #13478 üzenetére
Igen, azért valszeg elég a HX620. Amiért annak idején nem tértem vissza erre a típusra, az amiatt volt, mert egy évnyi használat után elszállt, tönkrevágott két alaplapot és két VGA-t, aztán kb. egy hónapot szórakoztak vele garanciában (sokáig meg akarták javítani, pedig addigra már több százezres kárt csinált). Végül mégis kicserélték...
-
AirBooms
addikt
Köszi. Azt hiszem, ha ennyire vissza kell venni a 4890-et, akkor tényleg leszedem az OCCT-t... LinX-szel és Furmarkkal néztem az elöbb a gépet, hát megette a maga kis 550 wattját megint. Azt hiszem, megnézem majd 4 GHz-en is a procit... Szerintem egy HX620-as Corsair táp bizony eléggé határ eset lett volna, ha annak idején újra azt választom...
-
AirBooms
addikt
Hát az elöbb sikerült az OCCT-vel belecsúszni az 550 wattba, pedig a proci csak 3800-on ment (VGA 950/1110 MHz)...
Ez az OCCT viszont fura dolgokat művel, amióta felraktam, állandóan fagy a gép, pedig el sem indítom. Sokszor csak a VPU Recover pofázik - csak az zavar, hogy eddig semmi gáz nem volt, minden stabil volt. Most pedig még el sem indítom a tesztprogit, s már belassul a gép, s vagy újra kell indítani, vagy VPU Recover.
Szóval hogy is működik ez az OCCT? -
AirBooms
addikt
válasz
katt777 #13441 üzenetére
off: Nem értek egyet, s sok példával is tudám ezt igazolni - de ez nem az a topik (gondolj mondjuk arra, hogy a valós pilóták is repülnek szimulátorokban, sőt, vannak olyan sceneryk, amik egy az egyben megegyeznek a mieinkkel...)
A játék alig terheli le a rendszer, szerintem még a 300 wattba sem megy bele. Pl. eleve csak egy procimagot használ az FS...
on
-
AirBooms
addikt
válasz
katt777 #13439 üzenetére
Jó, félreérthető voltam...
Bár, mint említettem, szerintem az FS nem játék...
Amúgy nagyon nem mindegy, hogy milyen kiegészítőket használ az FS-hez az ember, mert azok rettenenetesen megfogják a gépet, igaz elsősorban a procit és nem a VGA-t. Nem is ezért akartam megnézni ezt a tesztet, hanem - mint írtam - a fogyi miatt, kíváncsiságból!
Köszi!
-
AirBooms
addikt
válasz
laragirl83 #13435 üzenetére
Kösz, de XP 32 bit alá kéne, s nem játszom, ezért nincs CS-sem sem...
-
AirBooms
addikt
Hali!
Van valami olyan tesztprogi, ami egyszerre izzasztja meg a gép minden egyes porcikáját, tehát nem csak a procit, ramot, hanem a VGA-t is? Olyasmi, mint mondjuk a LinX, csak még brutálabb!
Tegnap a 4GHz-re húzott 920-ammal sikerült LinX alatt mérnem 450 wattos fogyasztást.
Kíváncsi lennék, hogy mit fogyaszt a gép, ha a VGA is pörög rendesen...
Thx
-
AirBooms
addikt
válasz
sniper elite #11128 üzenetére
Szerintem ez teljesen korrekt és gyors ügyintézés volt. A Zexpert már jóval több mint egy hónapja csücsül a Corsair HX620 tápomon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest