Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BBUN52

tag

Sziasztok!

Remélem tudtok valami tippet adni mi lehet a gondja a monitoromnak. Nem mai darab, azt hiszem 4 éve szolgál már a BenQ G2220HD monitorom és kb 2-3 napja kezdte el a következő tüneteket produkálni:
    Bekapcsolás után az előzőleg beállított felbontást lecsökkenti és nem is engedi visszaállítani az általam alkalmazott felbontásra.
    Bekapcsolás után a frissítési frekvenciát az előzőleg beállított 60 Hz-ről leveszi 30-ra, és szintén nem engedi feljebb venni, csak ha a felbontást lecsökkentem.
    Folyamatos vibrálást lehet felfedezni a képernyőn több helyen is (szerintem a frissítési frekvencia miatt lehet ez).
    Ma reggel pedig bekapcsolás után nem jött be semmilyen kép. A monitort, illetve az asztalt érzékelte (2 monitoron dolgozok, és mivel megnyitottam a böngészőt, az a képpel nem rendelkező képernyőn nyitódott meg, ezért gondolom hogy érzékelte h ott van asztal.)

A videókártyámat az elmúlt 4 napban 3-szor frissítettem fel, újra felraktam minden esetben a legfrissebb drivert.

Tudtok valamit javasolni, hogy mi lehet a gondja? Van értelme elvinni szervizbe, vagy nem érné meg a javítás (már ha persze javítható egyáltalán a hiba)?

Köszönöm a válaszokat!

Bálint

• BBUN52

tag

Sziasztok!
    Remélem jó helyre írok és tudtok segíteni.
    Egy Radeon HD5750 videokártyával rendelkezem valamint egy Dell U2212HM és egy BENQ G2220 HD monitorokkal és a következő tüneteket tapasztalom múlt hét eleje óta:
    A gép bekapcsolása után a két darab monitor közül az egyiknek elállítódik a felbontása, valamint nem is ismeri fel a gép csak PnP monitorként és nem is tudom visszaállítani egészen addig amíg újra nem húzom a drivert.
    A gép bekapcsolása után a két darab monitor közül az egyiknek elállítódik a frissítési frekvenciája és nem is tudom visszaállítani egészen addig amíg újra nem húzom a drivert. Emiatt erősen vibrál is az a monitor.
    Szinte minden nap újrapakoltam a legfrissebb drivert a gépre, sőt egy windows javítás is volt, illetve már egy teljese formatáláson is túl vagyok, de sajnos semmi sem segített és ma már mind a két monitorom felbontása el volt állítva.
    Szerintetek mi lehet a gondj? Egyáltalán monitor vagy videókari gond? Vagy teljesen rossz helyen keresem a hibát?
    Köszi a válaszokat:
    Bálint

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés