Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
Sajnos olyan erősen nyomja a pengezár, hogy kinyitni és becsukni is nagyon nehéz tőle.
Én is azt hittem az enyémnél, de nem az volt a gond.
Nem a megfelelő ívre volt hajtva a zárnyelv, emiatt becsukott állapotban megfeszítette és eldeformálta kifelé az egész markolatot. Nem sokat, tizedekről beszélünk.
Emiatt, ahhoz, hogy középre zárjon a penge, meg kellett húzni a tengelycsavart annyira, hogy nem járt könnyen.Ha össze van rakva a kés, és bezárod, meg kell nézni, mennyire egyenletesen fekszik fel a nyelv a fa panelre.
Akkor jó, ha nyelv tövétől kezdve egyenletesen távolodik a paneltől, úgy, hogy vonalzót lehetne rátenni.
Eredetileg nekem nem ilyen volt, a tőnél kifelé domborodott.Ha jól emlékszem, a csavarokon volt menetrögzítő.
-
petipetya
nagyúr
Enlan EL-01 bicskát ma teljesen szétszedtem, kitakarítottam és beolajoztam. Érdekes, hogy ezt követően jobban nyílik, de a liner lock még erősebben fogja, így piszok nehéz becsukni. Igaz, alapból sem volt könnyű, ráadásul a mai napon körmöt is vágtam, szóval jó ha van egy üvegnyitós Victorinox, ha az ember be akarja csukni az Enlant. Igaz, nem használom semmire. Látom van ebből a márkából hordozható verzió is, de nem vinne rá a lélek, hogy vegyek egyet.
Cold Steel 1911-el ugyanezt megcsináltam, ott a csukás is könnyebb mint volt, a nyitás pedig kb. 30%-al lett könnyebb.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest