Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
szerintem ne olcsó memóriát keress, hanem olyat, ami kompatibilis a gépeddel, különben majd megy megint az anyázás, hogy milyen szar, mert nem ismeri fel. (zárójelben hozzáteszem, hogy az MSI még elég sok típussal kompatibilis, míg egy HP csak a méregdrága sajátjaival...)
-
xedos
addikt
Hoppááá... pofára estem..
Igazad van... pedig nekem is hasonlóm volt
Szóval a DDR 400-as az vagy 24000Ft -
G@ß!
őstag
válasz Enclave #2350 üzenetére
Bazdmeg beszarok, ha nem mondtad volna, gecc, télleg
Ez kajak jó! télleg a pcmaci kivehető szara felett van
Erősen be kell nyomni, és kijön...
Kurvajó!!!
Bele fogok tenni majd egy x-fis hangkarit, ha lesz M.o.-n, mert egyelőre csak a ferdeszeműeknél kapható!!!!
A vinyóval meg semmi gond, nekem a FuSi winyóm néha ugy kattogott, szabályosan megilyedtem, szétesik a gép, vagy mi?!
Aztán abbahagyta...
[Szerkesztve] -
Scoobyka
addikt
[link]
7000 alatt...bár nem márkás -
maniac
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy m677x crystal edition laptopot. A laptop tok jo meg minden, de lenne egy problemam:
Van most windows xp a gepen, de ujrakell telepitenem, mert sikeresen szejjel baszta a windowst a visual studio. Beakarok bootolni a cdrol, de miutan elkezdi vizslatni a gepem osszetevoit elsotetedik a kepernyo, es nem reagal semmire. Multkor ugyanez volt csak legeloszor ubuntu-t raktam fel, aztan nem akart bebootolni ra, igy emiatt windows cdrol akartam bebootolni (ubunturol se semmilyen cdrol nem volt hajlando kepet adni). Miutan kivettem a vinyot elindult. Letoroltem a particiokat es akkor is tokeletesen mukodott. Talalkoztatok ezzel a problemaval? Nincs kedvem mindig kulon boot cd-rol particiokat torolgetni, ill ha nem megy akkor kivenni a vinyot, es masik notiban letorolni a particiokat. Ja igen, egy nx6325-esbe raktam bele a vinyot, es abban bebootlt a linux is, no meg a windows cd is, es letudtam torolni a particiokat. Van valakinek valami tapasztalata ezzel a problemaval? Tettem fel uj bios-t is az se segitett :-/. -
[KGR]
tag
Majd én is tervezem, hogy bővitem a memóriát. Ilyenkor oda kell bevinni, ahol vettem? Ott bele is rakják ekem? (szervizként is működik. USERS)
MSI Megabook M673X
-
[KGR]
tag
Hja. Az akksit tesztelgettem. Üres járaton 2,5 órát ír ki. Zenehallgatás közben 1:48 percet Egy excel munka közben 2 óra 20 percet írt ki. Úgy gondol ez elég jó.
MSI Megabook M673X
-
Barto
aktív tag
XP-vel nem tapasztaltam, de linuxnál mindegyiknél az történt, hogy a boot menü után, nekem is elsötétült, és emmi válasz... Utána néztem, és linux esetében ACPI támogatás nélkül kellett telepíteni. Valamiért nem igazán tudják ezeket a 64bites kétmagos vasakat jól kezelni energia szempontjából. Ennek következtében linux alatt nem ismeri fel az akksit, nem írja ki, hogy mennyi üzemidő van hátra. Nem veszi le a cpu sebességét, ha nem kell teljesítmény stb. Lehet hogy nem, de nálad is hasonló a probléma. Az alábbi linuxokat próbáltzam, és az ACPI-t egyik sem szerette: Mandriva,Fedora, Ubuntu(Kubuntu). Jelenleg a mandriva spring van fent, mintha ezzel működne a legjobban. Nekem 677x 005 van. Ha jött olyan linux ami emgoldja ezt a dolgot annak nagyon örülnék... Lehet hogy van már csak még nem tudok róla...
"like a big ball of... Wibbly Wobbly, Timey Wimey... stuff"
-
tsu
tag
M677-nél: alul a ''SYSTEM DOOR'' feliratú fedlapból kicsavarod a 4 db kis kereszthornyos csavart, a kiképzett bemélyedésnél ujjal benyúlva felpattintod. Óvatosan, oldalt kb. 8 db. kis fül tartja a helyén, nem letörni őket. A 2 db memslot egy helyen van egymás alatt, oldalt két kis fémfül tartja a helyén a memókat. Kivesz, berak, ajtó, csavar vissza. Kb 2 perc. Szerintem az M673 is pont ilyen.
×××
-
tsu
tag
Ha minden csavart kiszedtél, már csak a fülek tartják a helyén az ajtót. Ahol van rajta a bemélyesztés az ujjnak (a gép közepe felé) ott alányúlsz, és felemeled (erő kell hozzá), és kipattannak a fülek. Nem olyan bonyolult, mint aminek látszik. Visszarakni nehezebb.
Minden oldalon van.
[Szerkesztve]×××
-
nagynorbi
aktív tag
Szerintetek az normális dolog, hogy a HT Link sebessége mindentől függetlenül állandó 400 MHz? (CPUz)
Nem 800-nak kellene lennie? (L735)
Üdv.: -
nagynorbi
aktív tag
válasz #16820480 #2373 üzenetére
Sajna úgy veszem észre, hogy mindegy hogy használok-e valamit vagy sem, sőt a a BIOS beállításoktól is független.
Kísérleteztem a cbid progival, és ha ott felteszem a szorzóját 3-ra (alapon valamiért 2), akkor azonnal lefagy a gép, pedig akkor még csak elvileg 600 MHz lenne a freki.
Tehát tökmindegy neki, hogy van-e valami segédprogi vagy nincs, akkor is konstans 400-on fut.
Nem értem én ezt
klevy
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy MSI MEGABOKK M673X-016HU notebook-ot.
Van vkinek tapasztalata ezzel a n-kal?
Őszintén, azt sem tudom, hogy milyen az MSI? Megbízhatóak? Jók? -
törölt tag
á, nem nincs (aláírásom ha megnézed...)
szerintem jó kis gép, bár én lehet, hogy most nyár végén fogok megválni tőle, de ennek az az oka, hogy kiutazom egy időre Kínába, és ott ''Olimpia szériás'' Lenovo-t lehet kapni ennyiért (amennyi ennek most a használt ára kb.), és hát akkor már... izé... szóval nagyon csábítgat...
de visszatérve az m673-ra: jó kis gép, sokat tud meg minden (pl: svideo, dvi, express card és pcmcia együtt, stb). a billentyűzetét szokni kell, mert van rajta numerikus pad is, és így az enter környéke kicsit zsúfoltabb lett az átlagnál, de sztem a billentyűk nyomáspontja nagyon jó. a kijelző szép (szebbek sokkal a színei, mint az előtte tapasztalt asztali tft-mnek), csak a látószöge nem túl nagy, de szerintem ebben az árkategóriában nem nagyon van jobb. a tapipad kicsit érzékeny, és nincs nagyn süllyesztve, így könnyű véletlenül hozzáérni ha gépelsz (én midnig ki szoktam kapcsolni, és külső egeret használok, amit adtak hozzá csomagban).
így most csípőből ennyi. mit akarsz tudni róla még? -
[KGR]
tag
válasz #16820480 #2378 üzenetére
Szia! Én is mondanék róla véleményt!
Szerintem ennyi pénzért nincs jobb.. Más márkákban egy ilyen típusú laptopt 30-40ezer forinttal többért kapsz meg. Nagyon jó a videókártya benne. (Gothic 3 simán fut rajta). Az akksija nekem jól bírja, ha csak excelre használom, akkor 2 óra 20percet bír kb. A kijelzőjével nekem semmi bajom. Ha megveszed, arra figyelj oda, hogy amit adnak hozzá driver cd-t, azon nem minden driver jó. Érdemes úgy kezdeni, hogy feletlepíted a cd-ről, majd az msi honlapjáról updateled (live update3). Az egér, amit adnak hozzá nagyon jó, a hangkártya simán veri 5.1-ben az asztali LG DVD lejátszómat. A webkamera szép, tiszta képet ad. (jobbat, mint az asztali gépem Genius webkamerája). Kicsit fura, hogy melegszik a numerikus bill alatt, de megszokható és jóval alacsonyabb hőfokon üzemel a kritikusnál. (2 óra gothic 3 után 32 fokos melegben 67 fokos lett a procim és 75 a videokártyám. (mindkettő alapértelmezett 105 fokon riaszt be) A numerikus pad szerintem nagyon fontos benne, mivel ,ha dolgozni akarsz vele, igyis-ugyis venned kellen hozzá külen egyet.MSI Megabook M673X
-
vipisti
tag
mit tegyek, h működjön a tapipad ki/bekapcs a billentyűzetről? mert egyelőre nem akar...
Gnothi seauton.
-
házimozis
tag
válasz vipisti #2380 üzenetére
A kérdés jó! BIOS verzijó??....Ezexerint ez Feature! ...Mert nálam sem működik az Fn+F3. (a többi FN+ igen, és természetesen az F3 billentyű is más alkalmazásokban.)
Feltettem a tapipad drivert..[link]
a, merthogy a gyári telepítőlemezen nem volt
b, merthogy ps/2 egérnek telepítette az XP a tapipadot,
c, viszont ettől a scroll sáv sem ment rajta
Most már legalább az megvan. Vigyázat a telepítés furmányos! A driver követeli, hogy alatta legyen az XPs ps/2 egér telepítés, mert arra ül rá! (readme-t okvetlen olvasni)
Szerintem a BIOSal van valami, mert figyelem a support oldalt, és volt már Fn+F2 bug javítás Vistára. Valszeg még nem jöttek rá, hogy az FnF3 sem működ XPben.
Ha Vistad van arra is van tapidriver [link] gondolom nem véletlenül.
Mindenesetre annyi megnyugvást(?) ez jelent hogy nem a gépem a rossz.
Sajna a LiveUpdate nem ajánl fel on-line BIOS frissítést (7.01em van) a DOS alapú barkácsolást meg nem kísérlem meg a letölthető update-el (7.05) [link]
Tutkó van pár bug ezekben is, várni köll míg a kici szárga emberek megtalálják, és adnak madzar dzereknek frisszítész.
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
Lécci megírod, hogy hogy?
Mer pöcköli a pucám, hogy 1 beélesített aknamező felett kell gépelnem.
Monnyuk öreg asztali alaplapon csinánáltam már BIOS frissítést, de az ment vinyóz alol, és ott a tét 1500Ft volt. (annyiért vettem) Itt kicsit húzós lenne, ha benézek valamit.
A MiSI-Live tudná Win alól - elolvastam - csak mivel 7.xx-nek olvassa le a biost, elvből nem ad update menüpontot hozzá. Pedig tutkó vannak bugok, mert havonta tesznek fel javítást. -
házimozis
tag
válasz #16820480 #2384 üzenetére
A tiedben lehet más típusú a tapipad.
Nem tettem fel semmilyen MS frissítőcsomagot, mert máshoz sem kell.
Csak a support oldalon publikált drivereket használom. Szal nemértem?
Én is azt mondom, hogy nem driver.
Majd gyúrok még rá, de legalább a géphiba kezd kizáródni. ...Főleg, hogy havonta adnak új biost. ...Ezt nem akkor szoktak, amikor azzal minden tutti. -
[KGR]
tag
válasz házimozis #2385 üzenetére
m673 tulajdonosok. Valaki rájött már, hogy a hálózati kapcsolatok között mi az a ''1394-kapcsolat'', ami az 1394 hálózati adaptert használja és automatikusan feltelepül? Egyszerűen nem tudom elképzelni mi lehet, mivel ott van a realtek, meg a wifi is külön.
MSI Megabook M673X
-
házimozis
tag
válasz #16820480 #2384 üzenetére
Nakérem! vipisti te is figyu!
Nekiindultam a dolognak, mert ''olyan nincs hogy nincs'' (''akkó' van'' - by üvegtigris)
Azt írja a manual, hogy a touchpad (továbbiakban TP) konfigurálásához windowsban elegendő az IBM ''ps2 egér'' driver. Ezért levettem az Elantech (KTP) divercsomagot, és visszaállt a ps2 egér, ...és van scroll is a TPn. (kipucoltam a registryt is tucat elantech bejegyzés marad hátra)
Vagyunk ahol voltunk a kezdettől, Fn+F3 továbbra sincs.
Ezekután nekiálltam gondolkodni. (félelmetes mi? )
Az Fn+ funkciókat hardveregységekhez rendeli hozzá a manuál, operációs rendszertől függetlenül. Ergo ezt a BIOS kell felügyelje.
Továbbá: Vannak a funkció gyorsgombok is (4db) amelyek szintén fixen előprogramozottak. (böngésző, mail, drótnélküliLan+Bth, és a kamera vagy nagyító.) Gondolom az alapértelmezett alkalmazást kapcsolják. És itt is van bibi, mert a belső kamera elindítását (amúgy műx.) vagy az egér-nagyítóablak módját (állítja a manual) sehogyse tudom rákonfigurálni erre gombra. Most semmitse tesz. A gomb maga él, mert jelzi (hibaüzi) hogy azt a funkciót nem veszi magára. A másik 3 gyorsgomb működik.
Namost!
A 67x gépekhez is a 86.02 fw van a telepítőn. Ez tele van egér funkciókkal is! Viszont 6xx-en ezexerint működik a TP tiltás*. Márpedig ekkor csak a bioshoz jutunk vissza L745ön.
Az egyedi módon hibásan betöltött biost kizártam, mert nem vagyok egyedül. Innentől kezdve - mint következő eshetőség - csak a bug marad.
A gyártó 7.00tól vista optimalizáltnak jelentette be (ki) az L745 biosát. Ehhez képest 6 hónap alatt az 5. frissítést adja ki rá. Most épp speedstep(!) javítást, vista alá ami csak kicsit brutál hiba. (szerintem) 7.04en volt Fn+F2 javítás vista alá.
Ezekből következve, nem kicsi az esélye annak, hogy az XPvel nem annyira törődtek a bios írásakor, és idő kell míg kibuknak a bajok. Mert tény, hogy vannak.
sheratan
*..Hogy pontosítsam a tegnapit: Lehet hogy eltérő típusú TPnk van és ez is lehet az oka. Ha viszont egyforma TPnk és fw driverünk van, akkor tutti, hogy biosbug, mert biosban bizti hogy eltérünk.
Szal csak annyival jutottam közelebb a megoldáshoz, hogy nem hardverhiba van.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
válasz vipisti #2380 üzenetére
...És hogy az előbbi support okfejtésemre bizonyíték legyen, ma tette vissza a gyártó az XPhez való SMCt, és frissítette vista alá is! [link]
Mivel amit áprilisban felpakolt egyedüli lehetőségként, az móóócskosul nem futott XP alól. Először netframe hiányra gyanakodtam, de mivel erre utalás sincs, nem ez az ok.
''Kici szárga kezivel, cinálni szok-szok hiba, pedig szokat tanulni programoszó! Cak mászik kici szárga, aki lenni marketingmenedzer szürgetni, ..ezér lenni hiba. De eszből tanulni, és gyorszan javít!.
Szal az igazság (még) odaát van.
[Szerkesztve] -
nagynorbi
aktív tag
HT Link speed-re senkinek semmi ötlet?
-
házimozis
tag
válasz nagynorbi #2394 üzenetére
Ahoy!
Csak tippet tudok adni:
[link] Itt azt írják hogy a Cool&quiet -et le kell tiltani, azonban ezek után elégedetlen a user a többi funkciók viselkedésésvel.
Továbbá ha a biosban állítható a HTT multi, és/vagy FSB is akkor azokkal kell beállítani a helyes szorzót.(ha érteném mihez ) Bár a példa asztali vasról szól, de kétmagos AMD, tehát lehet kiindulási alap. -
nagynorbi
aktív tag
válasz házimozis #2395 üzenetére
Ha még emlékszel, akkor pont az a bajom, hogy bios-ból lóf@szt sem lehet állítani,. nemhogy a HT szorzóját, vagy fsb-t.
Kikapcsoltam a biosban azt is, hogy ugráltassa a proci szorzóját. A rendszer így elvileg max órajeleken üzemel, de a HT valamiért csak 400-on fut. Kezdem azt hinni, hogy ennek így is kell lennie (vagy mégsem?????) !!!
AMD-s kartársaktól kérdezném, hogy nekik mennyi a HT?
QuarK
senior tag
sziasztok. msi s420 laptop, jelenlegi bios 2.58... msi honlapjan, s420 bios oldalan viszont totalis a kavalkad ([link])
innen megis melyik kellene? 1.13, 1.14 gondolom felejtos, 7.06, 7.08 nekem tul nagy ugrasnak tunik, meg nem is ertem; 3.25, 3.27 tunik esszerunek, de erdekes modon a kisebb verzioszamu az ujabb datumu...
most akkor melyiket? -
házimozis
tag
Szeva
Tegyél próbát: IE6al menj fel erre a lapra, és indítsd el a LiveUpdate on-line-t. Egy activeX utility telepítése után, szépen beolvassa a géped adatait a szerver, majd ajánlatot tesz a frissítési lehetőségekre, amelyeket on-line meg is tud csinálni.
Adathalász veszély és egyébb spy nincs, a utility a gépen maradhat. Így aktív webkapcsolattal bármikor rákukkolhatsz van-e frissítés.
Bájdövéj, ide is ugyanazt az SMC1.78at rakták vissza XPhez mint L745höz. Na úgy ahogy van megint nemjó! Közli, hogy érvénytelen model a gépem a progi futtatásához. Behorpad a homlokom!
[Szerkesztve] -
házimozis
tag
Akkor neked kell választani.
A 7.xx változatok vélhetően itt is a Vista optimalizált verziók, de sem azzal sem XPvel nem tökéletesek, (másik MSI típuson se) ezért van a ''kavalkád''. A dátumok csak annyit jelentenek, hogy mikor nyúltak bele utoljára, ergo nem biztos, hogy a legutolsó a ''legjobb''. (kijavítanak 1 hibát, a javítás meg okoz másik kettőt - ez már csak így megy)
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest