Hirdetés
- hcl: MS Office365 Linuxon
 - btz: Internet fejlesztés országosan!
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
 - droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
 - LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - hcl: Kelj fel komám, ne aludjál

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Pete55555
addikt
válasz

Pete55555

üzenetére
						Megoldottam a problémát, egy régi tápból kiforrasztottam egy 86 ohmos ellenállást, és egy kétállású kapcsolóval összekötöttem a ventivel. Egyik állásban 12v-ot kap, másikban átmegy az ellenálláson (nem mértem rá, de 7v körül lehet). Pont olyan halk így, mint a többi venti a házban, úgyhogy meg vagyok elégedve, ha meg kell a hűtés, felkapcsolom

High
Low

- 

And
veterán
válasz

Pete55555

üzenetére
						Szerintem ne a gombhoz keress kabátot! Adatlap alapján az egy 2,2W-os ventilátor, a képen látható potméter pedig teljesen alkalmatlan arra, hogy önmagában, a ventivel sorosan kötve használd: az értéke (ha jól látom) 100kΩ, ráadásul logaritmikus jelleggörbéjű és 0,2W terhelhetőségű. Erre a feladatra pedig legalább három nagyságrenddel kisebb végértékű (47..100Ω körüli), lineáris és úgy 1W körüli terhelhetőségű példány kellene. Szóval a meglévő potenciométer lényegében semmilyen szempont alapján nem jó neked, inkább monó hangerő szabályozónak való. A méretezés részleteihez lásd ezt az írást: [link].

Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
 - 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest