Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz t72killer #1102 üzenetére

topton változatban egy hasonló n100 "router" van nekem is. Csak sokkal nagyobb bordával :) a nagy bordás a procit le tudja hűteni terhelés alatt is, a kisebb bordás fajtákra vásárlói értékeléseknél láttam, hogy nagyon forrónak írták. [link]
    Az ssd és a ddr5 ram viszont szintén elég meleg volt nekem nulla légmozgás melett, ezért arra is tettem plusz ventilátort az aljára, 3d nyomtatott szelősebb oldallappal. [kép]

#1100 .mf
    intel féle tdp, alapból 12w körül megy az n100, mert all core turbo megy. 6w-ra biosban lekorlátozva lényegesen lassabb (már amelyik gépben lehet ezt állítani). Az n5100 kifejezetten alacsonyabb órajeles, azokról úgy olvastam, hogy a kis bordás router házakban is vígan elmennek túlmelegedés nélkül, míg az n100 nem annyira. Szóval Valsz az n5100 6w-ja nem ugyanaz a "6" w mint az n100-nál. Cserében persze lassabb.
    Ha t72killer-nek a fogyasztás a legfőbb szempont, akkor nem biztos, hogy a modernebb kell neki. Mondjuk az n5100 általában router formátumú kisgépekben gyakori.

Új hozzászólás Aktív témák