Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheCsics
csendes tag
Sziasztok!
A ti közreműködésetekkel sikeresen használom már fél éve a munkamasinám. Most jött el az idő, hogy videókártyát is kénytelen vagyok beépíteni a gépbe. Felhasználási területem nem a játék lenne, hanem a munka, legfőképpen a VideoCopilot Elements 3D termékét szeretném használni.
Ők írnak egy kompatibilis videókártya listát is.Úgy tervezem, hogy a "tanulási" fázisban választanék egy kártyát az "Okay" kategóriából, majd később jönne a "Pretty Good" vagy "Great" (bár utóbbi megfizethetetlen)
Mit ajánlotok? Rosszul gondolkodom, értelmetlen vennem gyengébb karit, vagy nem?
Pénzben sincs ötletem. Első körben a használtra 1Xk-ra gondoltam, később jöhetne a 60-70k-s vagy akár 120k-s jobbféle kártya, ha már van értelme a gyorsaságra/kényelmesebb használhatóságra rámenni.)Gép: Asrock Z77 Pro3; i7-3370k, 16GB Corsair DDR3 1600MHz; táp: Corsair Builder Series CX430W v2
ui: Fontos, hogy a fenti listában legyen a kártya kompatibilitás miatt.
Köszönöm srácok, hogy ti értetek ehhez! Sajnos én már nem
[ Szerkesztve ]
-
TheCsics
csendes tag
Kösz a gyors választ!
Úgy látom a HD 7770 tökéletesen megfelelne a célnak, ráadásul, ahogy írtad, nem is fogyaszt sokat. Ára is abszolút rendben van.
Pár kérdésem lenne, mivel egy-két óra olvasgatás után is teljesen tanácstalan vagyok
Asus vagy Sapphire? (Sapphire+: több kábel, kicsit nagyon órajelek)7770-ből találtam 2GB-os, 1GB-os verziót is valamint DC-t (úgy láttam direct cooling) valamint OC (over clocked) ezek között pontosan mi a küldönbség? Tehát létezik 2GB-os OC változat is vagy 1GB OC jobb mint 2GB sima? Totál káosz, bocsánat!
Nyilván több monitoron (legalább kettőn) szeretném használni, úgy láttam ezeknek nem akadály, de a sok kép alapján van olyan amin "1hdmi+1dvi+2mini-display van de olyat is láttam amin 1hdmi+2dvi+1display portok vannak. Miből tudhatom meg melyiken melyik van?
Összességében további segítséget kérnék a pontosításban is. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
TheCsics
csendes tag
-
TheCsics
csendes tag
Használ valaki Adobe termékeket (After Effects; Premiere Pro) Radeon kártyával?
Pár napja olyan jól kisegítettetek és a végeredmény a HD 7770 lett, örültem is, de ma volt időm és Adobe valamint After Effects fórumokat olvasgattam és ott sajnos mindenki Nvidiát ajánlott... Főként ezért kérdezem.Szerk: Így a HD7770 helyett egy GT550-ra gondoltam, bár kicsit sokat eszik...
[ Szerkesztve ]
-
TheCsics
csendes tag
Mit gondoltok, hogy egy HD 7770 helyett egy GTX550 mennyire nem jó választás?
Előzményt is elolvashatjátok. Olyan jól kisakkoztuk a 7770-et, de sajnos adobe fórumokon mindenhol Nv-vel jönnek, meg CUDA-val, ezért elbizonytalanodtam.
Nem olyan rég fel is tettem a kérdést, hogy használ e valaki radeont Adobe progikkal, egy ember jelzett.Mi tévő legyek? A cuda vinnél el ezt az egészet
Szerk: Azt is írja kedves adobe.com, hogy GPU támogatás OpenGL 2.0tól, abban pedig jócskán benne vagyunk ezekkel a kártyákkal.
[ Szerkesztve ]
-
TheCsics
csendes tag
válasz Sondi1986 #2408 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az Adobe CS6 támogat ugyan OpenCL-t de csak Macen. Ez igaz? Egy GTX660Ti helyett milyet ajánlanál pontosan? (Maradva Nv oldalon) Írtad a régebbi 5ös szériát, de nem zabál az nagyon sokat?
Szerk:
Supported AMD graphics cards for GPU acceleration:
- AMD Radeon HD 6750M (only on certain MacBook Pro computers running OS X Lion (10.7.x) with a minimum of 1GB VRAM)
- AMD Radeon HD 6770M (only on certain MacBook Pro computers running OS X Lion (10.7.x) with a minimum of 1GB VRAM)[ Szerkesztve ]
-
TheCsics
csendes tag
válasz Sondi1986 #2423 üzenetére
Nem akarlak ezzel zargatni, de találtam még egy ilyet is:
"The Ray-traced 3D Renderer can work either on your CPU alone (and is multithreaded, taking advantage of all of your available processor cores), or can use the NVIDIA OptiX library to render on CUDA-enabled NVIDIA video cards. If at all possible, you really, really want to use ray-tracing with an approved CUDA card: The difference will make or break this feature for many users. For example, a 48-frame-long animation of a reflective and transparent logo at 1920x1080 took 44:30 (min:sec) on a 12-core 2.93 GHz MacPro with an unsupported ATI Radeon HD5970 video card (the fastest the Apple Store currently offers); installing a previous-generation NVIDIA Quadro FX 4800 dropped that to 14:30; replacing it with a current-generation Quadro 4000 dropped it to 6:15."
(forrás)Tehát úgy néz ki, a Radeonok jobbak, csak épp nem támogatja az After Effects... jól látom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vírusirtó topic
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Manli GeForce RTX 3080
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest