Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haypro
senior tag
válasz solfilo #55074 üzenetére
Olvass bele p. a BF4 topikba...
Inkább neked kellene az előnyeiről konkrétumot hozni... Mutass egy olyan tesztet, ahol hasonlóan erős CPU-val nézik a Mantle eredményeket... max. 1-2% a plusz, az se mindig...,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
juve600
nagyúr
válasz solfilo #55076 üzenetére
és ezek az értékek a minimum fps-nél még nagyobb különbséget mutatnak.....
gyengébb kártyáknál is
SNIPER ELITE 3 BENCHMARK:
HD 7750 :
DX :
Average FPS: 60.8
Minimum FPS: 13.4
Maximum FPS: 122.3MANTLE:
Average FPS: 105.2
Minimum FPS: 26.1
Maximum FPS: 164.9HD 7770 :
DX :
Average FPS: 129.0
Minimum FPS: 6.1
Maximum FPS: 377.1MANTLE:
Average FPS: 148.4
Minimum FPS: 38.2
Maximum FPS: 250.3R9 280:
DX:
Average FPS: 156.3
Minimum FPS: 43.3
Maximum FPS: 242.2MANTLE:
Average FPS: 179.1
Minimum FPS: 66.5
Maximum FPS: 270.3[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz solfilo #55078 üzenetére
Ugyan kérlek..
Egy vicc és egyben szánalom ahogy megpróbálják egyes tesztoldalak/egyedek "ellehetetleníteni" a Mantlet.
Eleve DX-es CPU limit vagy ahhoz közeli állapot "orvoslására" a legjobb, ehhez képest megnézheted milyen procikkal van tesztelve állandóan..Kiválóan lehet detektálni ki van itt azért, hogy lökje a salátát.
4. generációs i5 mellett nem hoz sokat.., had gratuláljak ennek aztán van jelentősége, igazi népprocesszorok!
(Ohyeah, PH közösségen kívül is van egy létező világ, ahol egy ilyen árú proci kimeríti a luxus fogalmát.., legalábbis magyarisztánban)Nincs a Mantleval semmi baj.., akinek i5 mellett "döglődik" a BF4 (mantle) érdemes elgondolkodnia hogy váltson Win7-ről Win8.1-re, mint utóbb kiderült orvosolja az esetleges "anomáliákat".
Még mielőtt valaki ráugrana az anomália kifejezésre jelzem FX-el semmi gebasz nincs Win7 alatt se Mantléval, ez a Win7 szálkezelő/ütemező sara lehet, nem pedig Mantle hoax.Lehet itt szüttyögni mint egy mezei pocok, hogy így nem ér semmit se meg úgy, meg ki lehet próbálni milyen a folyamatosságélmény Mantleval azokban a játékokban ahol elérhető.
Persze egy 3Gb vram nem árt mellé, enélkül nem lehet feltenni ultra giga highra mindent (amitől egy valamit is érő multi játékban amúgy is csak annyit kap az ember, hogy nem lát szart se a sok effekt miatt és hamarabb döglik..).
Minél "gyengébb" az adott CPU/VGA annál többet hoz..(nem, nem a kimaxolt beállításokon hoz többet !)Nvidia tulajok véleménye.., ja hát az van. Legyen, végülis miért ne.
A barátok közt magdi nénijének is lehet határozott elképzelése/véleménye arról milyen lehet a súlytalanság állapota, joga van hozzá. Utánaolvasott, elképzelte.., tényként leírhatja semmi gond. Az olvasó dolga miként dolgozza fel mindezt.[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
-
w333
félisten
válasz solfilo #55553 üzenetére
Valószínű hogy érzékelte ő a gyorsulást ... de még az is lehet hogy gyenge az alaplap vagy tápegység és emitt nem érzékelte a gyorsulást
(#55554) Rent
Jó döntést csináltál, melyik gyártót választottad ? Asus Strix nagyon jó !
Különben most az EVGA -ra 5 év garanciát kapsz ha regisztrálod Nov 23 -ig !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
bandi0000
nagyúr
válasz solfilo #55556 üzenetére
Nem irt felbontásrt nem írt fpst nem írt játékot nem írt beállítást, ha x4 mellé 770 et vett akkor nyilván nem hozzáértő, lehet 720p be játszott medium beállításon és 770 alatt felvette high ra és ugyan annyi fps e volt akkor rögtön nem 770 szintet hozott csak egy 7770et amit ki tud hajtani
Xbox One: bandymnc
-
w333
félisten
válasz solfilo #56731 üzenetére
Persze próba szerencse ...
De még mindig azt mondom hosszútávra egy i5 -el jobban járna !
Lehet csak én vagyok vele így, de én nagyon kerülöm a húzás + tuningolást !
Mikor jönnek már rá a felhasználók hogy nem a nagy Ghz -k számítanak
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
t72killer
titán
válasz solfilo #57688 üzenetére
Rendben. Csak felmerült bennem, hogy 20k-ból már aprón be lehet szerezni egy 1150-es lapot és egy 3GHz-es Haswell pentiumot. Ok, hogy az intel IGP nem egy világbajnok, de a kötelező videó/flashgyorsításokat mind tudja.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Karee11
tag
válasz solfilo #57966 üzenetére
solfilo: 1db 8 gigás modul van. Én is sok helyen láttam, hogy fontos a magas órajelű memória az IGP-nek, csak akkor már késő volt, megvettem ezt a memóriát Végül is logikus, hogy jobb ha egy videókártyán 5-6000MHz GDDR5 128 bit van, mint az IGP-nek 1600MHz DDR3 64 bit
Alapjáraton az Nvidiát részesítem előnyben. GTX750/ti tesztek alapján nem annyival rosszabb mint hasonló árú Radeonok, és kevesebbet is fogyaszt
Joe.36: Tehát te is Radeonok közül inkább az R7 265-öt javaslod.
Akkor GTX750/ti és R7 265 amiknek még utánanézek
Köszönöm a segítséget, Szép estét nektek!
-
Crendless
csendes tag
válasz solfilo #57995 üzenetére
Köszönöm válaszod Solfilo,
Ennél a chipsetnél mit gondolsz, érdemes lenne erősebb processzorra váltani (lenne értelme)? Vagy inkább egy teljes alaplap-proci váltást javasolnál?
Ha ez volna a helyzet, fontos lenne a költséghatékonyság, valahogy úgy kéne kihozni, hogy olcsóbb de viszonylag jó ár/érték aránnyal rendelkező videokártya mellé kerüljön (kapásból erre tudok gondolni) mondjuk egy újabb chipsetes amd proci + alaplap -
nagyúr
-
Turbolada II
őstag
-
Gabesz87
veterán
válasz solfilo #74455 üzenetére
Költséghatékony gépet raktam össze, ami bőven elég irodai használatra, netezésre. Igazából ez a FB játék csak nekem tűnt fel, ősök úgysem játszanak rajta semmi ilyesmit. Szóval ha egy külön VGA erre nem megoldás, akkor nem gond, marad így. Procit nem cserélnék most csak ezért. A RAM az dual channelben van, erre figyeltem. 1866 MHz-es, arra már nem emlékszem, hogy 4 vagy 8 GB.
(#74458) solfilo: Hát igen, én is ezen vagyok meglepődve. Azért nem egy Atom proci, szóval én is meg vagyok lepődve rajta. Bár ezek a FB játékok tényleg annyira szarok, hogy az én laptopomon (i5-ös gen.3. proci ) előfordult már, hogy akksiról, energiatakarékos állapotban játszva szintén belassult.
[ Szerkesztve ]
-
terapeuta007
aktív tag
válasz solfilo #75170 üzenetére
2x2 gb ramom van dual chanellbenn .. Koszi a valaszt.. Akkor szerintem most hagyom a videokartyat es akkor majd kesobb veszek bele procit ,dual chanellbenn 8gb ramot es akkor ugy lesz dual graphics.. Szerinted az alaplap megfelelo lesz a celokra vagy akkor minenbol legyen uj?
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
gtamate2
veterán
válasz solfilo #75548 üzenetére
Ne a ph tesztjeiből induljunk már ki, akkor ezek szerint a 390 erősebb a gtx 980-nál?
Az a probléma hogy a 390-ek ref órajele alapból nagyon magas, a 970-ben pedig rengeteg tartalék van.
Na ha mondjuk nem a ref 970-et nézzük hanem mondjuk egy EVGA-t, már alapból ráver a 970-re 5%-ot. Tehát így egyből a 390 és 390x közé kerül.Hozzáteszem hogy a 970-en és a 980-an is lehet még jócskán húzni.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest