Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso85
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni hogy ez a ram [link] megy e p67 es lapban??Aki szivárványt akar látni, annak el kell viselnie az esőt is.
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Abit IC7-max3-as alaplapba, Intel Celeron 2,4 GHz processzor mellé kellene 2 Gb-os memória, milyet érdemes venni ?
Előre is köszi szépen a segítséget!
-
mitkov77
aktív tag
Elsősorban P55 lapokban megy.Ez jobb választás lenne
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
válasz TomCat85 #3803 üzenetére
Hát ha nagyon gazdag vagy, akkor költhetsz rá, de egy 2 gb-os DDR400 memkó 10k körül van használtan, újként meg már nincs. Nézelődj a HA-n, hátha találsz. Mind1 milyen gyártó egyébként, mert az Abit lapok elég kompatibilisek
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
mitkov77
aktív tag
válasz gergo0328 #3801 üzenetére
A konfigodhoz ezt a memkót ajánlanám. árban 20k, és tuti vétel, minőségi megbízható ram, Ez biztosan megy 1600 MHZ-el
-
TomCat85
tag
Akkor milyet lenne érdemes beletenni ? Köszi!
Amúgy, ahogy néztem pl. Kingston-t még árulnak újonnan, 6-8 e körül!
[ Szerkesztve ]
-
mitkov77
aktív tag
A hyperx-et javaslom, mert jobban bírja az igénybevételt, és a hűtés sem árt ha játékra használod
-
Borote
addikt
Köszönöm szépen a segítséget
-
bolgar89
csendes tag
Sziasztok!
Asus P8P67 alaplaphoz, i5 2500K procihoz milyen RAM-ot tudnátok ajánlani? Mennyiségben 8gb-ra gondoltam.
Előre is köszi a segítséget!
-
bozont
veterán
Sziasztok
Úgy döntöttem váltok DDR3-ra. Egyelőre 2x2GB lesz, majd később még egyszer ennyi hozzá. Egy Asrock 970 Extreme4 lapot veszek és egyelőre marad még az Athlon II proci, de ha megjelenik a Bulldozer majd az kerül a lapba (vagy Phenom II X4 955BE majd az ár dönti el).
Szóval ehhez milyet ajánlotok? Kell gyorsabb 1600MHz-nél? Tuningolni nem nagyon szeretném a ramokat. Na meg tényleges használat mellett (nekem ez a játékok) van lényeges különbség a cl9, cl8 vagy cl7 ramok között?mod.: Mondjuk annyi tuning lenne hogy az Athlon II most 230MHz "FSB"-vel fut és az új lapban is így szeretném hajtani. Nem tudom hogy vannak a visszaosztások DDR3 setén, de nekem az is elég ha fut a gyári 1600MHz körül, nem fontosa túlhajtás.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
És amúgy egy CL9-es ram mekkora eséllyel tudja a CL8-as időzítéseket (minimális fesz emelés belefér)?
Ezt a hármat néztem ki:
KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G - 8500Ft
KINGSTON 4096MB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/4GX - 10000Ft
CORSAIR 4096MB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 KIT CMX4GX3M2A1600C9 - 11000FtMondjuk azt nem tudom milyen lényeges különbség van a két még Kingston között a borda színén is az XMP-n kívül.
-
mitkov77
aktív tag
válasz gergo0328 #3820 üzenetére
Ez is jó cucc, de szerintem már 30k felett van az ára. 2133 MHz-es, amit nem biztos, h ki tudsz használni. De a késleltetés jó, de 1600 MHz felett nem sok különbség van. Pont erről a rampárról van tesz valahol a prohardveren
[ Szerkesztve ]
-
mitkov77
aktív tag
válasz gergo0328 #3822 üzenetére
Jah, igazad van, nem figyeltem 23k jó ár érte.
-
mitkov77
aktív tag
-
Isual
veterán
Az egyik Vengeance tesztben 1.5V-on elértek 8-8-8-24-es időzítéssel 1600MHz-en stabil működést, szóval fesz emelés nélkül is van rá esély.
~"the memory was booted at CL8-8-8-24 and I set the system straight to 1600 MHz...while staying at 1.5V."Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Z68-as lapba is csak 1,5V-os ramot érdemes tenni?
-
siriq
őstag
Feszemelessel tudhatja. Ha kell, akkor megnezhetem.
Isual: nalam xm3 van. Lehet kiveszem addig a maradek kingston-t es megnezem. Kulon, lehet fesz sem kell csak a memovezero miatt kell neki az extra fesz.[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
k.geri19
tag
válasz Moddingboy #46 üzenetére
cl7 gyorsabb , és huzhatobb. a cl9 mezei ram aligg nyuzhato huzható az egy ,,default,, gépre jo öszerakod i3 i5 azt kész menjen
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=k.geri19
-
fagyiboy
csendes tag
Sziasztok! Kérdésem az lenne, szerintetek jó vétel egy GIGABYTE GA-990XA! Ha igen ,milyen RAMot vegyek bele? AMD 955 Black.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Pharaoh #3830 üzenetére
Igen, ott is 1,57V a max ajánlott fesz ha a VTT feszt nem veszed feljebb.
A ram fesz és a VTT fesz között 0,4-0,5V különbségnek kell lennie erre háklis a cucc nem annyira a magas ram feszre. VTT-ből max 1,2V-ot lehet adni (Intel ajánlás), tehát ha megfelelő VTT feszt beállítod akár 1,7V-ot is kaphat a ram és még attól sem sérül a memvezérlő.
mod:
Kösz srácok a Corsair-es okosságokat. Akkor abban is van tartalék ezek szerint.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
tjb007
nagyúr
Az Elixir RAM -ok milyenek mondjuk egy Kingmax/Kingston -hoz képest ?
Egy csak netezésre használt konfigba menne. -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
GA-X58A-UD3R 1366 foglalatú alaplapba keresek 6GB (3x2GB) Triple channel kit ramot. 15e-ig gondolkodván melyiket ajánljátok?
Előre is köszönöm!
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Carasc0 #3837 üzenetére
Corsair XMS3 6GB 1600CL9 - 15k
tjb007: Korrekt, nem tuning ram de netezős gépbe bőven jó.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Sonja
nagyúr
Képzeljétek. Beszéltem a boltos haverral, akinél vásárolok, hogy ilyen memória gondom van. Mondta, hogy pont van nála ez a Geil kit használtan, de már eladta 10eHUF-ért. Kár, de odaadta 1 napra, hogy teszteljem! Ha jó és minden rendben, akkor hoz nekem pont ugyan ilyet. Most próbálom tesztelni, eddig minden rendben (kopp-kopp). Úgy csináltam, hogy ezt a 2 Geil modult tettem első kettőnek, és az eddigi OCZ-ket másodiknak. Ugyan úgy 5-5-5-18 @ 2V-on járatom most mind a 4 modult, szépen ki is írja minden progi. Szerintetek mivel tesztelgessem?
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Cole86
senior tag
Sziasztok.
Nekem 2x2 gb kingstone 1600as hyperX Blue van (cl9). Most gondolkodtam még +2 gigán..
Ugyan ebből a fajtából..akkor fognak tutni menni tri chanelben?
Előre is köszi a választ.
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Cole86
senior tag
Szóval teljesen mindegy ,h 2x2+2 vagy pedig alapból egy tri chaneles settet vennék meg?
Mekkora a külömbség (+%) gamek alatt pl ,ha nem triben menneK?
Gondolom akkor ha majd még veszek +2öt megint akkor 2x2 és megint 2x2 fog menni dualban..
Köszi a választ Qru
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Qru
MODERÁTOR
Alapból tri kit-et vesz az ember azt gyárilag tesztelik, azaz 100%, hogy megy együtt tri-ben. Ha külön veszi az ember ugyanolyat akkor meg kb 90%, hogy megy együtt tri-ben.
Játékok alatt nem veszed észre, kb -1-2 fps. Mérő progiban van csak különbség (Everest/Aida memória teszt pl) meg tömörítésnél/konvertálásnál.
#nincsbennetarcsi
-
Cole86
senior tag
Akkor majd még veszek +2öt (ha már kell is)és reménykedek ,h menni fognak dualban
Köszi még 1x.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Köszi! Memtest86 és a HyperPI hiba nélkül lefutott! Most épp Prime Blend teszt megy már egy órája, és semmi gond (kopp-kopp). Utána meg következnek a játékok, és ha ott is minden jó lesz, akkor nyugodtan rendelhetek ilyen 2x2GB-os Geil kit-et?!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
gergo0328
senior tag
az adatlapomon lévő konfigban egy Kingston HyperX 2x2Gb-os RAM van ami 1600Mhz-re képes! Kérdésem az lenne hogy amikor BIOS-ban átállítom 1600Mhz-re és újraindítom a gépet akkor visszaállítja 1333Mhz-re! Miért van ez és mivel lehet megcsinálni hogy 1600Mhz-en működjön?
Válaszokat előre is köszi!
Tóbi
-
Mike66
csendes tag
Hello!!
Egy Acer 5942G laptopba szeretnék venni 4GB RAM-ot!
Tudnátok segíteni, hogy milyet vegyek és hogy ezt hol kapom meg a legolcsóbban???
Köszi!Acer Aspire 5942G :D + iPhone 3GS 32GB :P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest