Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boba0514
tag
Sziasztok!
RAM kiválasztásában szeretnék segítséget kérni Tőletek.
A gépet leginkább játékra használnám, ez a legfőbb szempont.Amik eddig ki vannak választva:
CPU: AMD FX-8320
MB: Asus M5A97 EVO R2.0
VGA: Sapphire Radeon R9 270x Dual-X
HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200RPM SATA3Alaplap által támogatott memória-modulok
Ha lehetséges, akkor olyat ajánljatok, ami a PCX-nél kapható, mert ott veszem a gép többi részét.
Az én választásom a Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G memóriára esett, ilyen árkategóriában vennék RAM-ot. Ha ez lenne a legjobb választás, akkor erősítsetek meg benne.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
batzsolt
újonc
Sziasztok! Az alábbi kérdéssel fordulnék hozzátok. Évekkel ezelőtt az alábbi őskövületet (Asrock K7S8X) 2x512 DDR 400 Mhz vel használtam , működött gyors volt vele, aztán sajna az egyik 512es elszállt. Most egy 512 és egy 256 os van benne.
Amd Athlon 2200mhz
Ati Raeon 8500 128 mb
Windows XPKérdés, hogy szerintetek érdemes bele 2 x 1 gigát rakni? Vagy vegyek bele egy másik 512es ram 400 mhz es, mondjuk ugyanattól a gyártótól, 2 x 512 nél nincs értelme többet belerakni. Vagy egy db 1 gigással gyorsabb lehet?
http://www.asrock.com/mb/SIS/K7S8X%20R3.0/
-
lajtika
aktív tag
Helló. Egy gyors kérdés. Gigabyte Z87M-D3H lap. és i3 poci. Ehhez veszek memóriát. Menyivel lenne lassabb ha 1 darab 8 GB-s lenne, mint ha 2×4 GB?
-
lajtika
aktív tag
válasz stairmaster #16957 üzenetére
De kb menyivel lenne lassabb? Később bővíteném meg egy nyolc GB vel.
-
stairmaster
tag
-
lajtika
aktív tag
válasz stairmaster #16959 üzenetére
hogy ezt én nem találtam meg.
-
h1mpi
félisten
Sziasztok!
CPU hűtő csere miatt el kell adnom a Corsair Dominator GT 2x4 Gb ramjaimat. Ezek helyett keresek tudásban hasonlót csak az a lényeg, hogy low profile legyen, mert egy Dark Rock Pro 3 lesz és az rendesen belóg a ramok fölé. Amit szeretnék, hogy tudjon: CL9-es 2133 mhz-es legyen, lehetőség szerint XMP-s de nem kritérium és, hogy ezt 1.5V feszültséggel tudja.
Ha tudtok ilyet ajánlani, várom. A márka másodlagos, de ne no name legyen.
köszi előre is
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
MaxxDamage
félisten
Amennyiben ezek a feltételek, akkor ezt tudom ajánlani neked : [link] /én is ezt használom így személyes tapasztalatom, hogy 1.5v -on megy 2133MHz -t , természetesen az időzítés is van állítva ! - 2133-CL9-9-11-10-30-2T/
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
h1mpi
félisten
válasz MaxxDamage #16962 üzenetére
Köszi ez jó darabnak tűnik. Körbe néztem aprón, de nincs LP-os ram eladó sajnos. Vehetek újat..
tRfc-ben mennyit tud ez? A mostanim 122-es értéken is elvan.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
tRFC-t nemtom (asszem Auto-n van nálam)
Nemrég volt PH-s aprón egy ilyen RAM KIT elég jó áron... kár, hogy lemaradtál rólaL
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
h1mpi
félisten
válasz MaxxDamage #16964 üzenetére
Mivel nem sos a dolog, lehet kivárok 1-2 hetet hátha. A hűtő a héten megjön, addig a Scythe Ashura intézi a dolgokat. Csinálok majd ma-holnap előtte egy tesztet mi hány fokos és utána összehasonlítom a DRP3-al.
A cél, hogy terhelés alatt 4.4-en 90 fok alatt maradjon a 0.6.5.-ös Lynxel. Ha nem jön össze, akkor hagyom a hőfokokat, mert gyári vizet nem szeretnék.
a tRFC értéket a CPU-Z ki tudja olvasni a memory fülön.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
2400-on pl. ezt mutatta (saját gyári 2400-as időzítéssel ment !)
ehez már kérte az 1.65v -ot (2133MHz -is ment 1.5v-on gond nélkül) , lehet kevesebb feszen is ment volna, de nem kisérleteztem ki a 2400MHz -s feszelést komolyabban...L
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz MaxxDamage #16966 üzenetére
Érdekes, hogy neked itt nincs tRFC érték
-
piki1982
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni RAM vásárláshoz.
2x4GB 1600MHz DDR3 memóriát szeretnék venni, de van egy pár darab és nem tudom mi a különbség illetve melyik a jó nekem ... és egyáltalán lehet e 1600-as vagy csak 1333-as.Alaplapom: ASUS P5G43T-M PRO
https://www.asus.com/Motherboards/P5G43TM_PRO/#specificationsItt szeretném megvenni:
http://compker.hu/index.php?id_category=189&controller=category&p=2
KIT is jó és sima is, amelyik jobban dolgozik
20-25-nél többet nem szánnék rá.Köszönöm a segítséget!
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy LP-ban milyen márkát ajánlotok 2x4gb Kitben magas órajellel megfizethető áron.
Köszönöm!
Üdv, Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Ruszki #16971 üzenetére
pl. Corsair Vengeance LP ?
L
-
h1mpi
félisten
válasz MaxxDamage #16972 üzenetére
Na megvettem a Corsair Vengeance 1866 Mhz 8 Gb KIT LP RED ramokat. Elég jól húz a kicsike
-
MaxxDamage
félisten
Remek !
Használd megfelelően (mindenre) s őrülök, hogy bejön / bejött !
nálam is ment 2400MHz-n 1.65v-on (már nem akar... )
2133-on gond nélkül megy 1.5v alap / gyári fesz alatt !L
-
johnywalker
őstag
Sziasztok.
Platform váltás előtt állok /Refr. Haswell/ lesz idővel.Kingston és Corsair ramokkal szemezgetek, a boltok ajánlataiból.A garanciális időszakok viszont több mint érdekesek az oldalakon (pcx, ipon).Ezekre a ramokra elméletileg a gyártók élettartam vagy 10év gart adnak. Viszont legtöbbször 36-60 hónapot adnak csak az áruházak, még a hsz.-ekben is mást írnak.Akkor gondolom a bolti a valós, a további csak elméleti lehetőség? -
Qru
MODERÁTOR
válasz johnywalker #16978 üzenetére
Annyi gari van rá amennyit a gyártó ad. A bolt annyit tesz, hogy helyetted ő küldi vissza a gyártónak ha hibás a ram. De ezt te is megteheted a bolti gari lejárta után (vagy akár előtte is).
#nincsbennetarcsi
-
flymi
addikt
Üdv! Eddig Corsair és Kingston ramok közt szemezgettem, állítólag ezek a legjobbak.
Adata, Mushkin és Geil is szóba került, de ezekről szinte semmit nem tudok...
Mivel tuningolható alaplapot veszek, gondoltam megéri beruházni alap 1600-as helyett 2133 vagy 2400-asba. Már ha ez így járja... Mire figyeljek, milyen időzítésűt érdemes vennem? CL9, 10 vagy 11? Mi a különbség egyébként? Homályosítsatok fel!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Qru
MODERÁTOR
Milyen proci mellé keresel ramot?
Geil futottak még kategória, A-data közepes, Mushkin meg tuninigosabb ramokat is gyárt. Elég nagy a szórás, általában minden márkának vannak kevésbé jó meg nagyon jó ramjai.
Játék mellé felsleges gyors ramot venned, ha munkára használod akkor esetelg érdemes gyors ramot venned. A játátékok nem gyorsulnak a gyorsabb ramtól.
CL9/10/11 az időzítést jelöli a modulnak, minnél alacsonyabb annál gyorsabb a ram.
#nincsbennetarcsi
-
flymi
addikt
i5-4670K mellé. Szóval elvileg c9 jobb, mint mondjuk c12? Kétlem...
Játékra, netezésre, filmnézésre, alapvető tervezésre használnám. Nem vagyok mérnök. Nem videovágásra, szerszámtervezésre, ilyesmire.../// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
-
h1mpi
félisten
Minél magasabb mhz-en dolgozik a ram, annál nagyobb a CL értéke általában. Az igazán drága ram az, amelyik 2400+ mhz-et CL9-en vagy kisebb értéken tud. Játékhoz teljesen felesleges egy 1600-as CL9-es ramnál jobb, mert nem hoz semmit. Bench programoknál és ram igényes alkalmazásoknál számít a 8 Gb-nál több és az 1600 Mhz-nél magasabb órajelen működő ram.
-
Ruszki
senior tag
Crosair memóriáknál van valami jelentősége a hűtőborda színeknek vagy pusztán csak dizájn!?
Konkrétumot én nem nagyon találtam!Előre is köszönöm!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
AndrewBR
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni...
Van egy Gigabyte GA-8I945GZME-RH alaplapom.
Ram szempontjából csak 533 -ast vehetek bele
vagy esetleg 800-ast is?Köszi, és bocsánat az intelligens kérdésért!
A.
-
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok.
Memóriavásárlás előtt vagyok, és két konkrét márka+típus között nem tudok dönteni:1. Corsair 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT (CMZ8GX3M2A1600C9R) ~ 23000 Ft
2. GEIL 8GB Enhance Corsa DDR3 1600Mhz CL9 KIT (GEC38GB1600C9DC) ~ 26000 FtMegéri a GEIL RAM azt pár ezres felárat, vagy tökéletesen ugyanazt a teljesítményt / stabilitást / tuningolhatóságot biztosítja az olcsóbb Corsair is?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv,
hazazs -
flymi
addikt
Mit jelent a memóriában XMP? Bármit mondasz Qru elhiszem!
Csak fura volt, hogy ha cl9 jobb mint mondjuk cl13, akkor a több százezres memóriákat miért nem tudják jobb időzítésekkel hozni.
Ahogy emelkednek a MHz-ek nagyjából úgy emelkednek az időzítések is. Ebből gondoltam, hogy jobb, de aztán megláttam azt a szót, hogy késleltetés és mindjárt megvilágosodtam.../// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Qru
MODERÁTOR
Ok.
Ez egy memória profil amiben gyárilag elmentik a gyártó által garantált sebesség és időzítés értékeket. Így bios-ban/uefi-ben belépve ha azt aktiválod magától beállítódik a gyári sebesség és időzítés nem kell külön-külön beállítani. Nem minden lap támogatja, az újabb Intelesek kb mind.
mod:
wattafaka: Corsair, olcsóbb és jobb is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen monitort vegyek?
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest