Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz johnywalker #16978 üzenetére
Annyi gari van rá amennyit a gyártó ad. A bolt annyit tesz, hogy helyetted ő küldi vissza a gyártónak ha hibás a ram. De ezt te is megteheted a bolti gari lejárta után (vagy akár előtte is).
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz johnywalker #17086 üzenetére
Nem rosszak, de a Kingstonra több garit adnak, inkább olyat vegyél Kingmax helyett.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz johnywalker #17088 üzenetére
De, a Kingstonra gyártói élettartam gari van, a Kingamxra meg nem.
Corsair Vengeance-t keress az se drága, élettartam garis és mind 1,5V-os.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
MaxxDamage
félisten
válasz johnywalker #17091 üzenetére
Régen Kingston -os voltam (mindenbe azt raktam...főleg Notik) , de most a Corsair Vengeance -re esküszöm !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ST05
őstag
válasz johnywalker #17097 üzenetére
ha meglévő mellé veszed, figyeld, hogy létezik, 1, illetve 2 oldalas nano gamer ram is. Nekem is volt ilyen is, olyan is.
-
KismAji
tag
válasz johnywalker #17226 üzenetére
Nincs kipipálva, szóval nem lehet ez a hiba forrása
-
PainKiller13
őstag
válasz johnywalker #17372 üzenetére
Előző laptophoz vettem a kitet amit végül visszavásároltak tőlem, szóval semmibe nem kerül, a most bennelévő ramok pedig bekerülnének egy T500asba, az egyik egy 2GB-os mellé, a másikat meg talán eladom. Köszi a választ, már nagyon vártam
-
MaxxDamage
félisten
válasz johnywalker #17436 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy notiról van szó.... /ezt vedd figyelembe/
Továbbá itt egy 2010-es hír (PH!-s) ezzel kapcsolatba [Hivatalosan is szabványos a DDR3L memória] /Abu85 jóvoltából/L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
B-L-A-C-K
titán
válasz johnywalker #17444 üzenetére
Elég sok notit láttam már, de egyiknek se lehetett állítani az ilyesmi dolgait...Ennek sem lehet amúgy, esetleg valami szoftverrel, de gyárilag meg ilyen nincs...
-
törölt tag
válasz johnywalker #17561 üzenetére
rendben, köszi
-
nyinya
tag
-
ChRiS_RS
aktív tag
válasz johnywalker #17583 üzenetére
Köszönöm szépen!
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
KáZsé Mestör
tag
válasz johnywalker #17586 üzenetére
Nem csak 6 gigát lát,csak annyi az éppen elérhető...
A windóz lefoglalt 2-t magának...
Mind a 8at látja.
Win7 élményindex 7,4 lett a 8 gigával 5.9 helyett...
Azt ugyan nem írja,de szerintem mennek ezek a ramok duálban is,az 1600-as nyilván gyengébb órajelen pörög,de ha tudja ugyanazt az időzítést,amit az 1333-as,akkor jó lehet...
De azért megpróbálom megkeresni valamelyik párját...Üdv: Kázsé
-
KáZsé Mestör
tag
válasz johnywalker #17603 üzenetére
aida64-et kipróbáltam.
Ezt írja:
Északi híd tulajdonságai:
Északi híd Intel Sandy Bridge-MB IMC
Intel platform Huron River
Támogatott memóriatípusok DDR3-1066, DDR3-1333 SDRAM
Maximális memória mennyiség 16 GB
Revízió 09
Gyártási technológia 32 nm
VT-d Támogatva
Extended APIC (x2APIC) Támogatva
Memóriavezérlő:
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Dual Channel (128 bit)
Memória időzítések:
CAS Latency (CL) 9T
RAS To CAS Delay (tRCD) 9T
RAS Precharge (tRP) 9T
RAS Active Time (tRAS) 24T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 107T
Command Rate (CR) 1T
RAS To RAS Delay (tRRD) 4T
Write Recovery Time (tWR) 10T
Read To Read Delay (tRTR) Same Rank: 4T, Different Rank: 1T, Different DIMM: 3T
Read To Write Delay (tRTW) Same Rank: 3T, Different Rank: 3T, Different DIMM: 3T
Write To Read Delay (tWTR) 5T, Different Rank: 1T, Different DIMM: 1T
Write To Write Delay (tWTW) Same Rank: 4T, Different Rank: 3T, Different DIMM: 3T
Read To Precharge Delay (tRTP) 5T
Four Activate Window Delay (tFAW) 20T
Write CAS Latency (tWCL) 7T
CKE Min. Pulse Width (tCKE) 4T
Refresh Period (tREF) 5199T
Round Trip Latency (tRTL) DIMM1: 34T, DIMM2: 32T, DIMM3: 34T, DIMM4: 32T
I/O Latency (tIOL) DIMM1: 2T, DIMM2: 0T, DIMM3: 2T, DIMM4: 0T
Burst Length (BL) 8Eszerint duálban mennek,külön megnézve a modulokat,1333-on mindkettő ugyanazt az időzítést tudja.
Akkor nem cserélek,jó ez így.Köszi!
-
Bacusuz
addikt
válasz johnywalker #17629 üzenetére
Ezért kísérleteztem ki még 1.57v alá,hogy ne legyen gond a memvezerlővel.
Indulnak xmp alatt is ,de ugy 1.5v cl8 1866mhz.
Ebben a formában bios beállítások alatt megy.
Köszönöm a választ.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Joccy88
csendes tag
válasz johnywalker #17634 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ.
Javaslatod alapján cselekszem. Egy Hyperx szettet vásárlok majd.
A tápot egy fsp aurumra cserélem 500w körülre.[ Szerkesztve ]
-
Teko001
őstag
válasz johnywalker #17640 üzenetére
A táblázat szerint a márciusi 1803-as BIOS óta támogatja, de pár napja kijött egy 2003-as beta BIOS is. Jónak kell akkor lennie elvileg, nem? zibo73 által javasolt se rossz, de az csak fele akkora
-
zibo73
aktív tag
válasz johnywalker #17640 üzenetére
Szia!
Igen van már hozzá friss bios.
Gyorsabb voltál.[ Szerkesztve ]
-
Teko001
őstag
válasz johnywalker #17646 üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy az alaplap (pl. az említett ASUS VANGUARD B85) ismeri ezt a szabványt?
-
bluyoo
nagyúr
válasz johnywalker #17646 üzenetére
Nagy vonalakban én is tisztában vagyok vele. Azért köszi!
Milyen 1,3-as szabványt kell a lapnak tudnia?
X.M.P. profilos RAM, semmit nem kell mókolni csak beállítani az X.M.P. profilt.
Ami az említett LoVo kit esetében "XMP Profile #1: D3-1600 CL10-10-10 @1.35V"
Tuningnál meg ugyan úgy megy minden mint más RAM-oknál, csak valószínűleg kisebb feszültséggel.
Az én kit-em is 1,65V-os de ha jól emlékszem 1,4V-on mennek jelenleg.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz johnywalker #17651 üzenetére
A manuális memóriabeállítás az nem profilbetöltés ...
Mondjuk Teko001-et a tuning pont nem érinti. A lapjának és a CPU-jának is a max. kezelt RAM órajele 1600MHz, és az X.M.P. profiljának is 1600MHz. Egyszerű mint az 1X1.(#17650) Zoleka
Van ilyen? Linkelnéd?Bazinga!
-
Baryka007
őstag
válasz johnywalker #17698 üzenetére
Értem, és melyik lenne a legmegfelelőbb időzítés 1600 as mhz es ramok esetében ? Sajnos a memória dolgokban nem vagyok otthon... fogalmam sincs hogy az időzítések miféle számítások alapján működnek és melyik jobb... melyik nem...
-
Baryka007
őstag
válasz johnywalker #17700 üzenetére
Nem tudom akkor jól döntök-e vagy sem... De akkor egy ilyen mellett döntenék Mushkin 2x2Gb kit 1600MHz CL7 inkább mint egy CL9 es 1333 as 8GB mellett..... Ez 1600 as CL7 es 4gb ... Szerinted ez jobban megéri ? ( Még ha fele annyi a mennyiség-is )
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
válasz johnywalker #17702 üzenetére
Illetve nem is!Ez így nem lesz jó.
Nem DDR2-es az a lap ami az adataidnál szerepel (ASUS P5KPL-CM)?
Ha igen, még véletlenűl sem fog belemenni ddr3-as ram.[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz johnywalker #17703 üzenetére
Az előző konfigom az volt igen Amit most csak adattároló gépnek használok itthon amit most használok konfigot az így néz ki: ASRock 990 FX Extreme3, AMD FX 6300 @ 4.1 GHZ, (2x2 GB Kingston DDR3 1866 CL9 Már nincs meg :( ), Sapphire HD 5870 1GB
Az előző pedig ez volt : Asus EAH4850 TOP 625/1004 @ 760/1204, ASUS P5KPL-CM,Core 2 DUO E2200 @ 3.04 Ghz,2x2 GB Kingstone DDR2 1066
-
Baryka007
őstag
válasz johnywalker #17705 üzenetére
Most a számítógép bővítésből kilépek egy ideig. Legalábbis most úgy látom a helyzetemet, mert kell költeni autóra is... És az a pár másodperc ( hosszabb videóknál percek ) nem ér meg nekem jelenleg annyi pluszt ammenyivel többe kerül egy CL7 es 8GB egy CL7 es 4gb hoz képest Úgyhogy másfél évig ahogy számolom maradni fog ez a konfigom.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz johnywalker #17715 üzenetére
igen a Kingmax Nano-t pont azért néztem mert egyárban van a Hyperx-el és ott kifejezetten írják hogy az 1600as RAM CL9-es és 1,5V-on teker
na meg a Kingmaxnak nincs annyi féle kategória így könnyebb kitalálni milyet fog kapni az ember
és ha mégsem Nano-t hoznak máris át sem veszem és rendeltetek mást tőlükarról nem beszélve hogy itt a táblázatban elpicsázzák az összes 1600-as Hyperx-et
[link][ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DIMITRIUS
tag
válasz johnywalker #17736 üzenetére
Igen erre gondoltam csak nem igazán értek a ramokhoz és ezért nem voltam tisztában azzal hogy milyen ramokat kezel. De Köszi a választ majd akkor keresek intelhez valót. Amúgy Max 15k akarok rá költeni 1333 vagy 1600mhz 4-8giga.
VW Golf 2 1.8 16v <3
-
Sanki
addikt
válasz johnywalker #17738 üzenetére
Rendben, értem, köszi.
-
Shifty01
aktív tag
válasz johnywalker #17753 üzenetére
Tényleg 1,65. Találtam 1,5ös G.SKill-t is mindjárt megkeresem.
Szerk:
Itt lenne
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=408157Ezt találtam a a Haswell voltage controller kapcsán.
http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/haswell-ddr3_2.htmlAs you probably know, the Haswell introduced dramatic innovations into the power subsystem design. It has an integrated regulator that produces all the voltages necessary for the CPU. The mainboard now only has to yield two voltages: the processor's input voltage Vccin and the Vddq voltage for memory modules. All of the CPU's internal voltages, including those of the Ring Bus, L3 cache and memory controller, are produced by the CPU’s own integrated regulator. It means the memory voltage is not limited by the CPU, so the Haswell lets you set it above 1.65 volts safely. In other words, the LGA1150 platform allows you to overclock your memory at high voltages without fearing that the CPU's voltage regulator might fail.
Pedig elvileg tudja.
http://www.asus.com/Motherboards/B85PRO_GAMER/
UEFI BIOSYour B85-PRO GAMER's UEFI BIOS includes both EZ Mode and Advanced Mode to suit your experience level and ambitions. In EZ Mode you can get set up very quickly, applying the date and time, fan profiles and Intel Extreme Memory Profile (XMP) memory profiles. Switch to Advanced Mode to set up favorites and shortcuts, record and review recent changes with Last Modified or make notes in Quick Notes.
http://thepcenthusiast.com/asus-b85-pro-gamer-motherboard-unleashed/
Asus B85-PRO GAMER Specifications
Memory 4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 1600/1333/1066 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory
Dual Channel Memory Architecture
Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
válasz johnywalker #17755 üzenetére
Azt én is láttam hogy 1600 ig, de mi a helyzet az XMP-vel?
Támogatni támogatja, csak használni ne mtudom majd mert 1600ig kezel? Hogy értetted?Elösször azt mondtad XMPvel képes 1600 fölött is menni. A lap támogatja xmp-t akkor most mi a gond? Nem értelek. Elmagyaráznád légyszives?
Az 1,5V os ramot tudnám használni ezzel a lappal xmpvel 1866-on?
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=408157Esetleg tudnál olyan lapot mondani amivel simán tudnám a 2400as ramot használni?(lehetőleg Asus) 30 alatt ha lehet. Nem csak játékra kell. Graf munkára is. Render hasonlóak. Tudom játéknál nem igazán van különbség 1333 és 2400 között, de játékon kivül mást is csinálnék a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
válasz johnywalker #17757 üzenetére
Jó jó felejtsd el a b85ös-t amit linkeltem, az csak megtetszett mivel majdnem ROG elég olcsón.
Milyen lap tudná kezelni a 2400-ast? Gondolom csak a Z-s lapok... Ha meg már Z-t veszek akkor hozzá pakolok 1 régebbi K-s ivy i5öt ami hasonló árban beszerezhető bontatlanul mint az i5 4950 haswell.( Mondjuk az ivyhez meg már megint más chipset kell.) Viszont ha már Z-s lap kéne akkor nem veszem meg fölöslegesen akkor veszek hozzá olyan processzort.
[ Szerkesztve ]
-
Shifty01
aktív tag
válasz johnywalker #17757 üzenetére
Ha mégis maradok ennél az alaplapnál. XMP-vel 1600Mhz-n használom alapbol CL9-es.
Az időzitést azért piszkálhatom ugye? Ha már 1600on 1,5Von megy akkor azért időzitéssel lehet kicsit nyerni sebességet. Persze mindezt fesz emelés nélkül. Azért gondolom, hogy fesz emelés nélkül menne, mert ugyan ezen a feszültségen birna menni magasabb orajelen. Viszont mivel kisebb órajelen üzemel, ezért kilehetne használni ezt a kis plusz erőt és az időzitésen javitani.
Hülyeséget mondok, vagy valami értelme? Lehetséges?
Ha esetleg az időzitéssel nem sokat nyernék maradnék 1600on XMP-vel alul tudmám feszelni a ramot?
(Nem használtam még soha XMP-t)
(Gondolom alacsonyabb fesz is elég 1 olya nramnak 1600 on ami 1,5ön tud 1866-ot vagy 2k körül. -
Shifty01
aktív tag
válasz johnywalker #17760 üzenetére
Team Group ramok milyenek? Elvileg jó hirűek csak itthon ismeretlen a márka.
[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
válasz johnywalker #17749 üzenetére
csak pont elfogyott a merlinnél :/
Mushkin Essentials 2 GB DDR3-1600
egy ilyet néztem ki csak ez meg nem 1,65v-os hanem kisebb...ilyenkor mi van?"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
redhunter
senior tag
-
grunker
tag
válasz johnywalker #17858 üzenetére
köszi,
átállítottam, akkor amikor a modulokat nézem külön külön akkor azt írja 4GB 1333mhz
felül 8 gb 1600 mhz-et -
Shifty01
aktív tag
válasz johnywalker #17862 üzenetére
Már minden megvan csak a ram kell és kész a konfig, már be szereltem mindent a proci hétfőn jön meg
Nem bonyolitom tul G.Skill és kész. Elvileg 1,55ig oké a ram, de nyerek egyentalán valamit az 1,25Val az 1,5ös el szemben?(A minimális fogyasztás különbséget leszámítva) Szerintem nem de valaki megerősithetne/cáfolhatna
[ Szerkesztve ]
-
arnold95
újonc
válasz johnywalker #17870 üzenetére
Köszi szépen
-
aktív tag
válasz johnywalker #18008 üzenetére
-
aktív tag
válasz johnywalker #18010 üzenetére
Köszi, H100 van betervezve, és tuning terén 1600 vagy
1866 ramot legyen? -
aktív tag
válasz johnywalker #18014 üzenetére
Ok, akkor így fogok vásárolni.
Köszi a segítséget. -
marquuard
veterán
válasz johnywalker #18019 üzenetére
Jelenleg a Kingston-t 1.65V-on használom, mert tuningolt. Vengeance is képes lesz erre. Akkor feszültség OK, és akkor a freq meg a késleltetés is azonos legyen? Mondjuk ha állítom a freq-t, akkor az az összes modulra vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
DeMax
csendes tag
válasz johnywalker #18126 üzenetére
Köszönöm közbe azért kutakodtam és láttam hogy ez is fontos az új inteleknél szóval csak 1,5V-osat nézek.Köszi mégegyszer.
-
asus1
aktív tag
válasz johnywalker #18213 üzenetére
Egy asus maximus v extreme a szerencsés
-
johnywalker
őstag
válasz johnywalker #18248 üzenetére
Vagy itt van ez az 1333-as, jóval olcsóbb: [link]
-
badd
tag
válasz johnywalker #18249 üzenetére
Köszönöm! És 1 db 8GB-os jobb mint két darab 4GB-os? Csak mert valamikor, valahol olvastam olyat, hogy jobb a páros RAM, de ez csak halovány emlék.
-
badd
tag
válasz johnywalker #18251 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget.
Amit először linkeltél annak durva hogy felment az ára kb. másfél év alatt. 10ezerből 27ezerre. -
BlackDevil
aktív tag
válasz johnywalker #18247 üzenetére
köszi, már megvettem a ramot amit belinkeltem műkszik 1600-on biosba néztem még csak mert nincs még rendszerem
»OΛKΞN« √ ツ Toborzás: https://goo.gl/bO5GhH <--- Star Citizen ---> https://goo.gl/ptspnT ¤ Steam ---> shorturl.at/NSVW1 | Social Club ---> http://goo.gl/nPIu51 | Hackthat: http://goo.gl/kAJnpV
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest