Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
üdv 4GB-ra bővítenék, előtte tájékozódnék hogy milyen ramot érdemes a gépembe venni (és honnan; használt is szóba jöhet). konfigom az adatlapomon, 2x2GB-os kitre gondoltam, 4slot-os az alaplapom, a jövőbeni bővítés miatt ez lenne praktikus (ehhez meg kéne szabadulnom a mostani 2x1-es moduloktól, tehát egyszerűbb lenne emellé betenni még egy 2x1-est, viszont nem maradna szabad slot). elsősorban net+film, másodsorban játék a fő felhasználási terület, tömöríteni, enkódolni csak igen ritkán szoktam. a választ köszi előre is
mod: nem akarok sokat rákölteni
[ Szerkesztve ]
-
rescator
csendes tag
Üdv
Szeretném kérdezni, hogy a Ccorsair vengeance blue vagy vörös színű hűtőbordás RAMOK között mi a különbség, holott egyforma 1600mhz-esek.
Vagyis a színek mit demonstrálnak pontosan? -
Qru
MODERÁTOR
válasz Johnny Cage #17902 üzenetére
Aprón keress 800-as Kingmax-ot vagy Kingston-t. Olcsók és jók és minden lappal mennek.
mod:
rescator: Semmit, csak a designe-ban van különbség.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
TeeJay
félisten
válasz rescator #17905 üzenetére
viszont van ám olyan ahol a fehér bordás Vengeance Low Profile 1,35V-on is tudja azt amit a többi színű csak 1,5V-on
illetve ha jól láttam a magas bordásban is van G véggel olyan ami terepzöld színű és szintén 1,35V-on tudja azt amit a többi
én vöröst vettem, 2x4GB kit 1600-as 9-9-9-24 1,5V
a kék és fekete is ugyanezt tudta volna de a vörösre volt éppen egy jó akció 20050forintért és lecsaptam rá
igaz "csak" 3év garit kaptam rá de lef*som mert ha egy Corsair 3évet kibír akkor már nem fog behalniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Qru
MODERÁTOR
válasz rescator #17907 üzenetére
Azt, hogy amíg gyártásban van az adott modul addig a gyártó cseréli ha hibás a ram. Ez független a kisker által adott garitól, annyi, hogy a kiskeres gari után közvetlenül a gyártónek kell visszaküldeni postán a döglött modulokat (eredeti csomagolsában).
#nincsbennetarcsi
-
BeYourself
csendes tag
Sziasztok!
Egy i5 4590-hez Asus Z97-A lapba melyik memoriaval jarnek jobban, ha az IGP-vel hasznalom a gepet?
Es itt most par regebbi jatekhoz a jatek alatti teljesitmenyet ertem.Kingston Technology XMP Beast Series 16GB 2400MHz DDR3 CL11 1.65V
Crucial BLT2CP8G3D1608DT1TX0CEU 16GB Ballistix Tactical 1600Mhz CL8 1.5VAzt Korabban olvastam hogy a +/- 266Mhz az -/+ 1CL nek felel meg kb.
Szoval elvileg ugyanzt tudjak. A 2400Mhz az nagyobb memoria savszelt ad az IGP-nek?
Vagy ez teljesen mindegy?
Elore is koszi. -
Qru
MODERÁTOR
válasz BeYourself #17909 üzenetére
Bőven jó a Crucial, azt vedd és az nem magas feszültségű, nem kell bohóckodnod a vezérlőfesz emelésel. Azt belövöd 1866 CL8-ra 1,6V-al és kész.
#nincsbennetarcsi
-
stargatelost
csendes tag
válasz stargatelost #17867 üzenetére
Én kérdésemre senki?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz stargatelost #17912 üzenetére
Csak akkor derül ki ha kipróbálod de elvileg jó lesz.
Hónodalá csapod a gépet és átsétálsz a boltba vele. Próba. Ha jó akkor megveszed ha nem nem.#nincsbennetarcsi
-
omnitronik
csendes tag
Üdv.
Olyan kérdéssel fordulnék ide, hogy melyik memória tesztelő program jó? Köszönöm előre is!
Az élet túl rövid, az idő túl kevés!
-
Qru
MODERÁTOR
-
tlac
nagyúr
Milyen 2x8GB ramot ajánlotok egy 4790K-hoz? ITX-es gépbe lesz, ne legyen magas.
Eddig ezt találtam:
Vengeance LP™ Memory — 16GB 1600MHz CL9 DDR3 (CML16GX3M2A1600C9)
De ha vannak még nem túl leszállt árakkal egyéb típusok, akkor azokra még várok javaslatot.
-
Dexter-2000
őstag
sziasztok
játékra milyen ramot ajánlotok?
1150 es foglalatú alaplapba kell 4670K procihoz
2x4 Gb kellene, az ár pedig max 25-30K lenne.Szép napot!
-
MaxxDamage
félisten
válasz Dexter-2000 #17926 üzenetére
Játékra ez tökéletes ! [link]
Mivel 4670K -d van így az OC sem kizárt, és ha komoly hűtőd van akkor az LP ajánlott ! [link] /felesleges 1866+ venni... - célnak megfelelő!/L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
TeeJay
félisten
válasz Dexter-2000 #17926 üzenetére
Corsair Vengeance 2x4gigás kit magas vagy alacsony bordás
1,5volton tudja a 9-9-9-24 időzítést 1600MHz-en
ez alá ne add mert a sok Kingston Hyperx CL10-es meg 1,65V-os ami nekem gagyinak tűnik...
parancsolj, itt a link ezekből válogass : [link]a különböző színűek általában azonosak csak a szín az eltérés
nekem magas bordás van de tökéletesez most elég bestbuy ajánlatnak tűnik
Vengeance Pro 2400-as[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
omnitronik
csendes tag
Üdv!
Kérdésem volna, hogy adott egy ASRock 990FX Fatal1ty Killer alaplap és 4x4Gb Corsair Vengeance 2400MHz CL11-es ramok. Ha a ramok sebességét 2000MHz felé húzom, akkor a gép nem indul el. Én a ramokra gyanakodtam először, azért is kérdeztem, hogy melyik memória teszt program a jó. Nos, egyenként teszteltem le őket Memtest86+-al, és mindegyik ram hibátlan. Ha egyenként vannak a gépbe, minden további nélkül mennek 2400MHz-en, XMP-ben is, ha ott töltöm be a profilt. De együtt meg nem hajlandóak működni. Valamint azt vettem még észre, hogy ha 2db ramot teszek a gépbe, akkor is elindul, de akkor kékhalállal megáll. Mi lehet szerintetek a gond. Én még az alaplapra gyanakszom.
-
Andor22
aktív tag
sziasztok
i7 4770 /4790k hoz szerintetek jó ez a ram ? x2
CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL11 KIT CMY8GX3M2A2400C11R[link] -
-
Maotun
őstag
Sziasztok!
Érdemes 4790k mellé oc memóriát venni?
felhasználás játék és tuning pontvadászat
[ezt néztem ki]
elvileg cl 10 2400mhz 1,65v -ot tud 2x4gb
jelenleg cl9 1600mhz 1,5v -et váltanám le 16gb.-ot a gyorsabb 8 gb.-ra még pici pénzem is maradna rajta[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Andor22 #17934 üzenetére
pcx-en nézz Corsair-t
mindig ki lehet fogni egy jó akciót
nekem a Kingston-ból elegem lett mert alig lehet kitalálni melyik mit tud
a Corsair-re legalább f*szán rá van írva hogy hány volton mekkora frekin milyen időzítést bírMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
StSanya
senior tag
válasz omnitronik #17929 üzenetére
A gond szerintem a procidban lesz, ugyanis az tartalmazza a memóriavezérlőt:
Supports up to DDR3-1866 (2)
(2): 1866 supported with 1 DPC (DIMM per Channel) in single memory slot motherboard designs
Infó: [link] features fülön.
Azaz a hivatalos órajel az 1866 MHz, DE csak két modullal, több esetén visszaáll 1600 MHz-re.
A tuning meg mindig kétséges...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
omnitronik
csendes tag
válasz StSanya #17937 üzenetére
Most nemrég próbáltuk ki a modulokat, egy másik gépben, és ugyan ez volt a szisztéma, abban sem akartak menni. De viszont, van egy kit Geil EVO Corsa 2133MHz CL11-es ram kit, és ezek gond nélkül mennek mind a két gépben. Az előző konfigomban is AMD proci volt, egy 8150-es, és azzal sem volt gond a 2000MHz feletti ramokkal. Ezt igy valahogy nem értem.
-
h1mpi
félisten
Qru légyszi nézz rá a BIOS-ra, hogy szerinted melyiket kell feljebb állítanom az 1.65v-os ramokhoz, mert egyiknek se a maximális javasolt értéke az 1.200v. én a VTTDDR voltage-ra gondolok, de az most csak 0.75v és a maximális értéke 1.400v
köszi
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
StSanya
senior tag
válasz omnitronik #17938 üzenetére
S ezeket a megkötéseket láttad?
Note3: The O.C. mode is not guaranteed. It depends on whole system configuration and other parameters.
Note4: For system stability, use more efficient memory cooling system to support a full memory load (4 DIMMs) when overclocking.
Note5: The mainboard supports DDR3-2000 MHz DIMMs only when you install a 6-core cpu to the mainboard.
Note6: DDR3 2250/2200/2133 MHz will operate at DDR3 2000 MHz when OC.
Note7: AMD FX series CPU on this motherboard support up to DDR3 1866 MHz as its standard memory frequency.
Note8: When overclocking, some AMD CPU models may not support DDR3 1600 MHz or higher frequency DIMMs.
Note9: Due to CPU spec, AMD 100 and 200 series CPUs support up to DDR3 1066 MHz. With ASRock design, this motherboard can support DDR3 1333 MHz.A Corsair RAM-ok alapfeszen mennek az alaplapodban? Nekem már volt gondom Asrock lap és Corsair RAM párosítással, emelnem kellett a RAM feszültséget picit, utána stabil lett.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
omnitronik
csendes tag
válasz StSanya #17940 üzenetére
Próbálkoztam én is egy pici feszemeléssel, 1,65-ről 1,8-ra, de ugyan az a jelenség. Nekem ez az első eset, hogy Corsair ramjaim vannak. Eddig Geil ramjaim voltak, de azokkal nem voltak ilyen problémák. Akkor egyszóval, mondhatnám azt is, hogy van egy kis kompatibilitási probléma a lap és a ramok közt?
-
StSanya
senior tag
válasz omnitronik #17941 üzenetére
Az már nagyon sok V, azt hittem, alapból 1,5 V-osak a RAM-ok!!! Az integrált memória vezérlő miatt törekedni kell az 1,5 V-os RAM-okra, bár az AMD-nek nem probléma az 1,65 V sem, de e fölé én nem igazán mennék.
Elképzelhető könnyen, igen. Ha megnézed az előbb linkelt Memory Support listát, magas órajelen szinte csak Kingston és Adata van, én ezek közt néznék szét RAM után... Vagy maradnék a Geil-nél.
[ Szerkesztve ]
-
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Kingston HyperX blue ramom 1600Mhz-en megy 8-9-8-21 cr1 időzítéssel 1,5v-on.
Szerintetek megérné vennem egy Corsair dominator platinum ramot? 1866 cl9 időzítésű.
Vagy inkább ez mellé vegyek még 8Gb kingston ramot, mert úgy se lesz akkora sebesség különbség?
Vagy esetleg A fent említett ram csak 2133Mhz. Időzítés: 9-11-11-31 és 1.65v? -
Robert900
csendes tag
Sziasztok!
Egy Phenom 2 X6 1100T-hez ajánljátok ezt a memóriát:
Corsair - 8192MB 1600MHz CL9 DDR3 Vengeance Kit2 - CMZ8GX3M2A1600C9
Válaszokat előre is köszönöm!
-
GeronimoTama
tag
válasz Robert900 #17945 üzenetére
Hali!
Pár napja vettem a 4 magos phenomom melé egy Corsair 2x4GB DDR3 1866MHz CMZ8GX3M2A1866C9R kitet és nagyon jó, igaz a cpu memóriavezérlője miatt csak 1600Mhz-n üzemel de így is nagyon jó, és amit kinéztél szerintem nagyon jó választás, pcx-en megéri nézegetni mert sokszor jó árban vannak a ramok
GTAO: tamadotcom
-
Daralo:)
tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok memória ügyben kérném segítségeteket.
Alaplap Z97 Gaming 3 + 4690k (majd ha megjelenik)
Na egyik kiszemeltem cl9-2133 Mhz
[link]A másik oldal meg cl11 2400 Mhz-es
[link]Felhasználási terület: Játék (melyik a gyorsabb ilyen szempontból)
van egy cl10 2400 Mhz-es PATRIOT IS
[link]Egy Kingston 1600 Mhz-es modulról váltanék,
Köszönöm.
-
Robert900
csendes tag
válasz GeronimoTama #17946 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
Erről egyébként mi a véleményed(etek):
Corsair - 8192MB 1866MHz CL9 DDR3 Vengeance Kit2 - CML8GX3M2A1866C9R
?Tetszik rajta, hogy low profile, illetve ha később fejleszteni akarom a gépet, akkor nem kell a ramot "kidobni".
Egyébként ebbe a lapba lenne:
Gigabyte - GA-970A-UD3P (AM3+) -
KAMELOT
titán
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy hol találok én 1x 8GB ram modult, ami 2133Mhz vagy 2400Mhz frekvencián üzemel? Előre is köszönöm a segítséget!
Szerk: Időközben meg is találtam! KHX24C11T3K4/32X Ára az elszállt! 300euro
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest