Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
sziasztok
Nagyon gondolkozok egy Asus P8P67 illetve i5 2500k sandy kombóval, viszont azon gondolkodok nagyon, hogy most érdemes-e megvenni? értem ez alatt hogy fog-e kijönni mostanába új tokozású alaplap amihez ugye új proci társul ami nagyságrendekkel erősebb lenne az általam kiszemelt 2500k-hoz képest viszont nemlenne sokkal drágább?
köszi előre is a segítséget.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz darál0w #27040 üzenetére
Igazából intelnek a 2011 ugye a 1366-ot váltja le ami ugye felsőbb kategóriás procik lesznek, amdnél a Bulldozer is a felsőbb kategóriát fogja uralni tehát 500-1000 dollár környéki árazás. Így hát akkor valószinű hogy ez a sandy bridge 1155ös tokozással jól befog válni, számomra legalábbis. Meghát azért durva hogy egy 75-80k körüli processzor ver egy 1000$ os procit elég sok tesztbe.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Mans20 #27043 üzenetére
Olvasgattam arról énis, de 2012 eleje lesz inkább belőle hogy kiadja az intel, addig meg ki tudja amd milyen durva procikat ad ki, bár azért amdnek ilyen húzása nemvolt soha mint az intelnek a sandy-val hogy ilyen "alacsony" árú proci verje a felső kategóriát.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz darál0w #27047 üzenetére
Azmiatt gondoltam hogy váltani kellene mivel ha kiis jön a bulldozer 6-8-12 magos procijaival akkor annak az ára szvsz bőven 100k fölött lesz annyit meg nemakarok szánni procira, ez a i5 2500 még elmegy 50-55k körüli árával, 2011-es intel procik is marha drágák lesznek szerintem, mivel az 1366-ot váltja le ezmiatt gondoltam hogy most ez nagyon jó ár érték arányúnak tűnhet, de akkor lehetséges hogy várni fogok kicsit hátha a bulldozer 6 magosa nemlesz annyira nagyon vészes árba.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
i5-4590 illetve i5-6500 között mekkora különbség van, ha a sebességet vesszük figyelembe? Vagy nem nagyon van különbség a 2 cpu között?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Synthwave #66560 üzenetére
Okés köszönöm!
Ideje egy kicsit upgradelnem: Z77 Pro4 - i5 2500 párosom van. Itt az ideje Skylake-re váltani, illetve Oculust is várom a szimulátorok miatt, így most már rászántam magam a váltásra. Oculus-hoz meg ugye i5 4590-es procit ajánlanak, de ha már veszek, akkor Skylake-t veszek, nem pedig Haswell-es procit.
Szóval azért is kérdeztem az i5 6500-as procit, mert az szerintem ár érték arányba egy nagyon jó proci Skylake között.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Tesómnak van egy 1155-ös tokozású Asrock B75 Pro3 lapja, meg egy i5-3470 procija. Sajnos a proci felett eléggé eljárt az idő, viszont a komplett alaplapcsere+proci+ram elég húzós lenne. Na most szerintetek érdemes lenne ezt a procit lecserélni egy i7-3770-re ami az i7 között a legerősebb elvileg? Gondolom javítana a laggokon illetve egyéb dolgokon?
A GPU egy GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB.
Köszi!A laggot pl. arra értem hogy stream közbe, meg ha több dolog megy a háttérbe akkor 100%-on megy a proci és ilyesfajta laggok érzékelhetőek.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Gondolkodóba estem hogy a Z170 Pro4 + i5-6600 kombót lecserélem Z390 Pro4 + i5-9600K-ra. A gondom az lenne hogy mi van akkor ha az alaplapon a BIOS régebbi mint ami a 9. gen-hez szükséges? Akkor 8. gen proci nélkül hogy tudom a BIOS-t lefrissíteni hogy működjön a 9. generációs procival?
Vagy BIOS frissítésnek elvileg még mennie kellene?iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz FollowTheORI #83915 üzenetére
Köszi!
Szóval akkor olyan boltot kell keresnem ahol foglalkoznak BIOS frissítéssel.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz VirsLee #83918 üzenetére
Úgy látszik nagyon este volt, köszi hogy felhívtad rá a figyelmem! Jólvan akkor nem kell keresgélnem megveszem ahol szoktam aztán kész.
Gondolkoztam rajta hogy i7-et veszek, de most alapból minden proci jó drága, ez a 9. generációs i5 fér bele. De gondolom ez is nagy előrelépés lesz.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Akarok venni Oculus Rift S-et, viszont nem tudok dönteni proci terén hogy mi legyen. Most egy Z170 Pro4 - i5-6600 - RTX 2070 - 16GB RAM van a gépembe. Alaplapot amit kinéztem az egy Z390 Pro4 lenne, illetve vagy egy i5-9600k vagy egy i7-9700k. Viszont a teszteket elnézve nem vagyok meggyőzve hogy megéri a felárat a 9700k. Konkrétan ugye olyan 50 000ft különbség van a 2 proci között, viszont ha a teljesítményt nézem, akkor nekem nem ér meg 50k-t a különbség.
Van bármilyen ok rá ami miatt érdemes lenne a 9700k-ra kiadni annyival többet? Tudom hogy több mag több szál, de a 9600k nagyon jó vételnek tűnik, illetve az ára az általam "megszabott" 100k alattiba belefér bőven.Egy Be Quiet Pure Rock kerülne rá, itt lenne egy kérdésem. Ennél a megoldásnál (felfogatás) kell esetleg attól tartanom hogy túlhúzom a hűtő csavarjait? Proci hűtőnél mindig tartok tőle kicsit hogy nehogy túlhúzzam a csavarokat. Vagy annyira érdemes meghúzni hogy a hűtő a procin ne mozogjon semennyire és kész?
iPhone 13 Pro Max
-
-
veterán
válasz Zicokuka #84587 üzenetére
Youtube-on szerencsére nagyon sok videó van mondjuk i5 9600k vs 8700k témában, és sok esetben nem hogy egyenlő az fps szám, de a 9600k jobb akár 5-10%-al is simán. 100% hogy van olyan játék ami ki tudja használni a több szálat meg magot, de a sok összehasonlító videóban az a helyzet amit fent írtam. Ha látnám azt hogy nagyon nagy lenne a különbség egy 8. vagy 9. generációs i7 valamint az i5-9600k között, akkor azokat venném, de mivel nem így van szerintem 50k-t kár kidobni rá.
Az a baj hogy meg akarnám tartani ezt a 100k környéki határt, ott meg max az i7-8700 jöhetne szóba, de írtam is hogy mivel jobban húzok a 9. gen felé, így inkább hagynám. Csak gondoltam hogy esetleg elsiklok valami felett ami az összehasonlító videók alapján nem jön elő, aztán mondom rákérdezek a topicban hogy mit gondoltok mekkora "hátrány" lenne ha mondjuk 9600k lenne 9700k helyett.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Lap+proci csere előtt vagyok viszont elég nehéz eldönteni hogy mi legyen.
Mindenképp 9. generációst akarok venni, és bármennyire jó döntés lehet a i5-9600K, inkább az i7 felé nyitnék. Viszont az i7-9700K meg annyiba kerül amennyit nem akarok kiadni érte. Így tehát megnéztem hogy elvileg 2019.Q2-be jön a sima i7-9700 50$-al olcsóbban mint a 9700K. Ez már közelebb áll ahhoz a kerethez amit a proci cserére szánok.
Húzni a procit nem szeretném ezért is fölösleges minden szempontból a 9700K.
A sima i7-9700 itthon szerintem olyan 110 környékén meg fog állni, viszont a 9600K már 80 környékétől kapható. Tartsak ki szerintetek a sima i7-9700 mellett? Vagy a 9600K után olyan érdemi nagy előrelépés nem lenne a 9700? Nyilván itt a fő kérdés hogy megéri-e a 30k-s többletet a 9700 a 9600K után. 9600K előnye annyi hogy kapható illetve a keret összeg alatt. Nyilván K-s proci lévén a tuningot nem használnám ki úgy sem amit ad, viszont "jó" áron van, és bármikor meg tudom rendelni.
Főként játékra kell illetve Oculus Rift -nek sem baj ha erős a proci.Illetve nem lehet tudni hogy mikor fog pontosan megjelenni a 9700? Mert a Q2 azért lassan véget ér, így gondolom bármelyik héten kapható lehet.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Naturalist #84739 üzenetére
Az az igazság hogy mindenképp Intel fronton szeretnék maradni.
(#84740) mert_csokis
Mivel lap csere is lesz, ezért egy pár évig semmiképpen sem szeretnék venni procit venni. Van pár játék Oculus-ra aminél az ajánlott az i7 proci. Viszont az adott játék kevesebb FPS-el elketyegett 9600K procin is minden további nélkül. Annál gyengébbet semmiképpen sem vennék, illetve az F alapból kiesett mert jó ha van integrált gpu a prociba.
A teszteket amúgy elnézve tényleg nincs nagy különbség a 9400F illetve 9600K között. Csak ugye mivel egy darabig most nem akarok procit cserélni, jó lenne olyat venni ami valamennyire időtálló is lesz, ezért vacilálok nagyon azon hogy megvárom amíg kijön az i7-9700, vagy esetleg i5-9600K-ba beleugrok.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz kolopele #84743 üzenetére
Azért is elég nehéz a döntés mert ugyanúgy vannak panaszok a domború 9. gen-re valamint a vastagabb kupak miatt a hőátadása nem olyan jó, így a 9. gen-ből mondjuk a 9700K is tud jó forrú fejű lenni, ez már csak szerencse kérdése hogy ki mit fog ki. De nyilván x idő után egy 8700K is ugyanúgy jó meleg tud lenni ha csak nincs delidelve. De ez már csak szerencse kérdése hogy az ember mit fog ki, de nyilván a forrasztott 9. gen-nél nem áll fent az a veszély hogy a paszta miatt melegszik, mert ugye mind forrasztott.
(#84744) mert_csokis
Írtam is ugye hogy 9700K annyira nem opció mert tuningolni nem akarom, így fölösleges lenne annyit kiadni rá amennyibe kerül, ezért gondolkoztam rajta hogy megvárom az i7-9700-at ami ha minden igaz olyan 110-115 környéke lesz ami már jó ár számomra. Viszont a kérdésem arra is irányult hogy esetleg a nem túl hatalmas teljesítménybeli különbség miatt nem-e éri meg 9600K-t venni? És erre írtad hogy minimális a különbség a 9400F-hez képest. Viszont nekem azt a 10-15%-al több fps-t megérne 30k-t ha a 9600K mellett döntenék. Értem hogy mire szeretnél célozni, de azt is értsd meg hogy fontos számomra a minél több fps az Oculus Rift miatt, amihez a komolyabb játékokhoz kell jó proci. És az általam megadott i7-9700-hoz legközelebb a 9600K van, nem pedig a 9400F.
Ha csak monitoron játszanék akkor nem izgatna a dolog mert egy Dell 60Hz-es monitorom van, aminél mindegy hogy 60 vagy 160fps-em van. Viszont az Oculus miatt kell a minél több fps minél "olcsóbban". Ezért jött hogy az i7-9700-hoz legközelebb teljesítmény terén az i5-9600K van.(#84747) VirsLee
Nagyon régóta Intel procikat használok, hálisten soha semmi gond nem volt velük, teljes mértékben meg voltam velük elégedve, ezért ragaszkodok hozzá. Pont ez az oka hogy 9 éve iPhone-t használok teljes megelégedéssel, emiatt eszembe sem jutna a váltás droidra. Ami jó azt nem szeretném elengedni, még úgy sem hogy az új 3. gen Ryzen jó lesz minden tekintetben, valamint lenyomja a 2. gen árát ami annyira nem érint meg mert AMD-t nem akarok venni, illetve ha vennék akkor is csak újat. Nem akarok ebből hitvitát csinálni, egyszerűen bevált az Intel nekem.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sokat gondolkoztam rajta hogy mire upgradeljek, de egyelőre a 10. gen procik meg alaplapok elég magas áron mennek. Amit szerettem volna venni az a i5-10600. Na most lehet hogy inkább maradnék a 9. generációnál. Abból pedig az i7-9700-at venném.
Szerintetek jó választás lenne a 10600 helyett? Ahogy a játékteszteket elnézem néhány fps-el a 9700 győz, illetve 1-2 játéknál a 10600 egy kicsit. Szóval így első blikkre jó döntés inkább az i7-9700-at venni, kérdés hogy szerintetek is?iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Játékok terén tényleg ennyire nem számít az hogy milyen proci van a gépbe? i7-9700k meg i5-10600k teszteket nézegettem, és nevetségesen alacsony különbség van a 2 proci között, sőt van amikor a 10600k jobb is.
Nyilván renderelésnél jobban előjönne a különbség, de ennyivel jobb lenne a 10. gen egy 9. gen i7-el összehasonlítva?
A jövőben fejleszthetőség miatt lehet elvetem a 9. generációt, aztán inkább veszek egy i5-10600k procit.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz rasotamas #89906 üzenetére
Én ezt értem, de a lényegen nem változtat. Azon hogy néhány fps eltérés van csak a i7-9700k meg i5-1600k között játékoknál. Illetve tudom hogy a 10. gen HT-s lett, a kérdésem igazából arra irányult hogy a HT ennyit dob rajta annak ellenére hogy -2 fizikai mag van? De akkor igen.
VirsLee
A proci árával nincs gondom, inkább az alaplap árával van ami igen csak magas. Mondjuk ha összehasonlítom az előző Z390-es lap árával a Z490-es lapot.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz VirsLee #89909 üzenetére
Használtat nem veszek semmiből sem, így ez elvetve. Most jelenleg egy i5-6600 procit használok, szóval ideje a váltásnak hogy kijött a 10. generáció. Sokat gondolkoztam hogy mi legyen, de a jövőbeni bővíthetőség miatt hasznosabb ha az 1200-as tokozásba gondolkozok.
Csak játék miatt szerintem nekem nem érné meg i7-10700-at venni. Ahogy a teszteket elnézem az i5-10600 nagyon jól sikerült proci lett, gondolom aki nem akar sokat költeni procira az ezt fogja venni.
AMD-t nem vennék, tökéletesen meg vagyok elégedve az Intel procival, így erről a vonalról nem mozdulnék el. Lehet hitbéli meggyőződés is mint az Android/iOS "párharc", ami egyszer jól bevált, azon szeretnék maradni.Amúgy ASUS kezdi dobálni a nagyon belépő 1200-as alaplapokat, de ott nem tudom hogy a VRM hűtése mennyire jól van megoldva. Bár nem i9-10900 proci megy bele, de attól függetlenül ha már veszek lapot akkor inkább kiadok többet érte, de normális legyen.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz Gyuri27 #89911 üzenetére
11 Pro Max-ba 6 magos proci van 4GB RAM társaságában, Note 10+ -ba pedig 8 magos proci 12GB RAM társaságában, ráadásul jóval olcsóbb is mint az iPhone. Ezért is mondtam hogyha egyszer valaki meg van elégedve valamivel, akkor arról nem szívesen vált. A matekot megértem teljes mértékben hogy egy AMD-vel ugyanazt a teljesítményt sokkal olcsóbban ki lehet hozni, de ha egyszer Intel fronton akarok maradni?
KAMELOT
i5-ből azért szeretném kihozni a maximumot ami most lehetséges, így inkább 10600-nál maradnék. Kevesebb mint 20k a különbség, az annyira nem számottevő összeg. És azért nem 100MHz különbséget kapok 17-18k-ért.kolopele
Az eddig se volt kérdés hogy melyik gyártó legyen, igazából azon csodálkoztam csak hogy mennyire közel van egymáshoz az i7-9700k meg i5-10600k játékoknál FPS terén. ÉS ugye ebből jött az hogy a HT besegít a 10. generációba, illetve akkor már azt is érdemesebb venni ha most lesz proci cserével együtt alaplap csere. Illetve a jövőbeni bővíthetőség miatt is jobb vásárlást most egy 1200-as tokozású lap.
Illetve ahogy nézem pl a Z490-es lapokat, a VRM hűtése itt már korrektül meg van oldva, talán nem kell itt attól tartani mint Z390-nél hogy egy rosszabbul szellőző házba túlmelegszik.
Bár ettől annyira nem félnék mert a Dark Base 900 házamnak azért van légmozgása.
Sokat rágódtam rajta hogy 9. vagy 10. gen legyen, alaplap vásárlás terén is kértem segítséget, de végül eldöntöttem hogy mindenképp 10. gen lesz.
Tudom hogy ez is ugyanolyan hitvita mint az Android-iOS, de ha egyszer valaki szereti az egyiket akkor "csak" a pénz miatt nem feltétlen kell lebeszélni róla hogy melyiket vegye. Persze a józan ész azt diktálja ami ár érték arányba jobb, de ha valakit nem érdekel az ár érték arány akkor azt veszi amit eddig is.
1-2 hetet várok hogy a lapok ára normalizálódik-e, aztán veszek i5-10600-at.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Említettem hogy nekem játék miatt van szükségem újabb procira, mert az i5-6600 már gyenge. Itt egy 3800X 10600k teszt. [link]
Ez a 2 proci nagyjából egy árszinten helyezkedik el. Ha megnézitek játékok alatti FPS eredményeket, akkor mindegyiknél az Intel győz. Én tisztába vagyok vele hogy programok alatt elvérzik az Intel, de játékok alatt más a helyzet.
Egyszer sem említettem hogy AMD vagy Intel között gondolkozok, csupán proci teljesítménnyel kapcsolatban jöttem érdeklődni, mert gondolkodtam sokat hogy 9 vagy 10. gen legyen és nem tudtam dönteni.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz VirsLee #89944 üzenetére
Brekk-el pár napja beszéltem az Oázis Computer-től, ezt a monitort fogom venni. [link] Szóval ez már 165Hz-es, kell azért a proci.
Tényleg nem szerettem volna hogy ez legyen, és köszönöm a linkeket, képeket meg a sok infót amit adtatok, és tűnhetek bármennyire fanatikusnak, nem szeretnék engedni abból hogy mit vegyek. Döntésképtelen voltam a 9. gen illetve 10. gen miatt, ezért kértem több helyen is segítséget akár alaplappal kapcsolatban, akár procival kapcsolatban.
Tudom hogy az ár érték arány a Ryzen felé billenti a mérleg nyelvét, de játékoknál szeretnék minél több FPS-t kisajtolni a gépből.
Nvidia GPU-ról ugyanúgy nem váltanék AMD-re, mint ahogy Intel-ről AMD-re sem. Gondolom ha most videokártyával kapcsolatban kérnék segítséget másik topicban, akkor lehet ugyanez lenne hogy hasonló teljesítményt AMD fronton olcsóbban megkapok.
Sok segítséget kapok meg kaptam is idáig a fórumban amiért hálás vagyok, de ahogy xy nem venne Intelt mert AMD prociért van oda, úgy engem vagy bárki mást is meg lehet érteni amiért fordítva gondolja!
Az meg hogy 40-50k-val többe kerül nem érdekel, nem évente veszek procit, a mostani is több mint 4 éves, és a következőt is tervezem legalább 2-3 évig megtartani.
Ahogy említettem nagyon meg vagyok elégedve az Intel procival, ezért nem akarok váltani. Régóta csak Intelt használok, lekopogom soha nem volt semmi gondom ezen a téren. Így nem gondolom hogy megérné platformot cserélnem.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz KAMELOT #89950 üzenetére
Csak egy 2070 van, bár nem nagyon van szégyenkeznivalója mert egy nagyon jó kis kártya, de az őszt megvárom a 3000-es szériával, addig biztos nem fogok cserélni.
Ez a monitor felel meg mindennek, aztán az ő véleményét is kikértem vele kapcsolatban, aztán mondta hogy nagyon jó monitor. A Dell U2717D-t is tőlük vettem, a Asus PG258Q-t is tőlük, meg ezt is tőlük fogom. Monitor terén itthon a legjobbak között vannak![ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz kolopele #89970 üzenetére
i5-10600 vs i5-10600k összehasonlításban 1 mag 4.8-4.8GHz-et tud, összes magra pedig 4.5GHz (10600k) illetve 4.4GHz-et (10600). Mivel aránylag magasnak mondhatóak a gyári max turbo freki, így egy 10600k-t hány MHz-el lehet növelni amíg biztonságosan tud működni?
Kérdésem arra irányul hogy ilyen magas turbo órajelek mellett érdemes plusz pénzt fektetni néhány FPS-ért cserébe a 10600k prociba? Gondolom olyan 5-15% környéki teljesítmény növekedést kaphatunk ha egy biztonságos szintig húzzuk fel a 10600k-t.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Lesz tesómnak a hónapba egy gép upgrade-je. Tuninggal nem szeretne foglalkozni, viszont ennek ellenére érdemes lehet k-s procit venni neki?
Ha jól értem akkor a 10700K 300MHz-cel magasabb órajelen fut 1 magot nézve, illetve az összes magot nézve. Emiatt érdemes lehet K-s procira egy kicsivel többet költeni hogy több fps legyen neki?
- 10700 1 mag 4.8GHz összes mag 4.6GHz
- 10700k 1 mag 5.10GHz összes mag 4.9GHziPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz M4T4D0R #94776 üzenetére
Köszi mindkettőtök segítségét! Innen néztem az infót de akkor false.
https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i7_10700-1150-vs-intel_core_i7_10700k-1140
Ekkora árkülönbséget akkor nem ér meg az a pár %. Mert ahova a 10700 nem elég oda a k-s proci boost órajele se lesz elég csak ha elkezdi tuningolni.
Beleférne a keretbe még egy i9-10900 is. Szerintetek akkor legyen inkább az? Mert akkor az adatok alapján tuning nélkül tényleg nem éri meg a felárat a 10700k, akkor legyen inkább egy i9-10900 aztán kész?
Ahogy néztem játékok terén az i7-10700 illetve i9-10900 közti különbséget nem is igazából az fps a nagy különbség mert az alig van, hanem az hogy ugye a proci terheltsége az i9-10900-nak sokszor jóval kisebb mint az i7-10700-nak.Kérdés hogy mondjuk egy i9-10900-nak szüksége lehet-e egy Dark Rock Pro 4-re, vagy mivel non-k így egy Shadow Rock 3 is elég lehet neki?
Köszönöm!
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz M4T4D0R #94800 üzenetére
Viszont a +2 mag miatt érdemes lehet ezt venni hogy mondjuk egy hasonló terhelés (játék+obs) mellett mondjuk -10 -20% terheléscsökkenés legyen mert a 10900 annyival erősebb?
Itt lenne akkor a kitöltött kérdések.1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Játékra lenne használva, illetve vele együtt ugyanazon a gépen menne a stream is. GPU-val nincs gond a több monitor ellenére, viszont a mostani i7-7700 proci eléggé le van terhelve ha egyszerre megy a játék + stream is.
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
MSI Z490 Tomahawk lap lesz neki is, illetve RTX 2070 kártya van amire 3 monitor is rá van kötve. 2db FHD illetve egy 1440p-s monitor.
3. Mennyi pénzt szánsz rá?
140k kb.
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Új.
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Nem szeretne tesóm ezzel foglalkozni.kolopele
Nálad a 9900 illetve 9900k között hány MHz különbség van ha nem tuningolod a procit hanem alap órajelen használod? Értem ezalatt hogy te is azért a ~1-200MHz pluszért választottad a k-s procit amennyivel magasabb órajelen megy mint a sima?[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz M4T4D0R #94803 üzenetére
Igen az lenne az igazi ha 2 gép lenne, plusz akkor lenne egy capture card aztán meg is van oldva az egész. Viszont inkább úgy van vele hogy költene rá többet de egy gépen legyen minden. Ezért is került most szóba pl. a 10900.
Mikor tavaly én is upgradeltem 10600-ra akkor rengeteg videót megnéztem YT-on, és az jött le hogy nincs értelme (számomra) k-s procit venni. Egyszerűen a tuning annyi pluszt nem hozott volna ami miatt megérte volna foglalkozni vele.
Persze néhány %-al több fps lett volna, meg a terheltség szintén néhány %-al kisebb lett volna de összvissz ennyi. Játék közbe nem észrevehető a különbség csak a számokba.Van esetleg olyan oldal ahol mondjuk összehasonlítanak egy non-k meg k-s procit alap órajelen, illetve tuningolt órajelen? Nem feltétlen benchmarkokra értem hanem mondjuk játék terén vagy bárhol máshol. Ezzel csak arra akarok kilyukadni hogy megéri a tuninggal foglalkozni annak aki játszik pl.
Vagy pedig sokkal jobb inkább i7-10700k helyett egy i9-10900-at venni minthogy egy i7-10700k húzásával foglalkozzon valaki ahelyett hogy 10900-at venne?[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz M4T4D0R #94805 üzenetére
Találtam egy tök jó videót.
10700 4.6 (3600) vs 10700k@5.0 (3600)Számomra tényleg az jön le hogy nem éri meg. Nem tudom hogy ez a 5.0GHz mennyire számít jónak amin folyamatosan mehet a proci 7/24-be, de kicsi a különbség ahogy te is mondtad.
Most próbálok egy olyan tesztet keresni amibe egy tuningolt 10700k van illetve egy 10900 összehasonlítva. Kíváncsi vagyok az eredményre nagyon. Akár játékok terén akár programok terén hogy mit mutatnak a számok.Köszönöm a segítséged! Biztos hogy továbbra is a non-k proci lesz megvéve, kérdés hogy 10700 vagy 10900 legyen, de mivel mondtad hogy érdemes a sok dolog (játék+stream) miatt 10900-at így valószínű az lesz.
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy a következő konfigba van bármi kivetnivaló szerintetek?
MSI B460 Tomahawk + i7-10700 + Shadow Rock 3. A többi meg van a gépbe ezek lennének csak most cserélve. Mivel tuning nem lenne ezért is választottam non-k procit, illetve B-s lapot. Viszont ez a B-s lap jónak mondható ehhez a procihoz?
Illetve ez a lap ha kellene még egy i9-10900 procival is megbirkózna? Természetesen az is non-k lenne.iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel