Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
Misi 007
Közösségépítő
Nem tűnik rossznak srácok de nem ártana a 4GB ram és ahogy látom ebben csak 2GB van.
-
Misi 007
Közösségépítő
Köszönöm a válaszokat nektek alszom még egyet a vásárlásra!
[ Szerkesztve ]
-
AkoSCH
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném szépen!
Főleg böngészésre, és HD-filmek nézésére keresünk notebookot.
Felkeltette a figyelmemet EZ a gép
Egyedül a vga-kártya az, ami egy kicsit talán aggasztó, a specifikációk alapján Intel shared GMA-4500MHD / max.384MB ez a kártya képes a hardveres HD-gyorsításra.
Blu-Ray filmek lejátszásra (1080i) szerintetek alkalmas a gép a gyakorlatban is?
Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Misi 007 #9055 üzenetére
Nem.
gabsz227: Sztem kicsivel drágábban érdemesebb az ati-val v gf-szal szerelt verziót venni, sok fícsőrt' támogatnak amit az igp nem és kellhetnek majd tervező sw-ekhez. 150 az igp-s verzió, 160 a 6470-es, 164 a gt525-ös, ennyi felárért ajándék. A gt525m klasszisokkal erősebb mint a 6470, azt érdemes venni.
szerk: "Ha takarékoskodni szeretne az árammal, laptopja automatikusan a beépített kártya használatára vált, így az akkumulátor egyetlen feltöltéssel is hosszabb ideig bírja."Elvileg már a vga-t is le tudják kapcsolni. Elég bestbuy szagú jószágok lettek ezek
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
<maxim>
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlása előtt állok, és eddig leginkább az Asus N53sv sorozat tűnik számomra "ideálisnak". Abból is találtam Ultimate kiadásokat (több RAM, NVIDIA GT550, FHD kijelző), viszont eddig nem olvastam cikket/tapasztalati véleményt róla/róluk.
Van valakinek személyes tapasztalata ezzel a szériával kapcsolatban (i7-es verzió leginkább)? Bluetooth 2.1-el vagy 3.0-val szállítják, illetve az Ultimate verziókban melyik akku van (4400 v. 5200 mAh)? -
Gengi
senior tag
Én egy olyan gépet nyüstölök. Még csak 3 napja sajnos ,de meg tudom erősíteni a véleményeket ,hogy tényleg jó. A DELL VOSTRO V130 és ezen készülék között vaciláltam úgy alakúlt ,hogy 5000 Ft külömbség volt csak a toshiba és v130 közti kül. A Dupla teljesítmény jobb üzemidő meggyőzött ,hogy megéri azt a kis pluszt.
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
<maxim>
csendes tag
válasz donatel #9063 üzenetére
Köszi a linket. Valahol olvastam a billentyűzet "gyengélkedéséről", de így videón látva elhűltem egy kicsit. Ha "csak" ennyi komolyabb baj van vele, akkor ez nem tántorít el a megvételétől, de pl. a kijelzőről sem tudni sokat (pl. a FHD-s melyik verzióban 120 Hz-es, vagy egyáltalán milyen a minősége?).
-
donatel
tag
A dell xps l502 képernyője a dell studio xps 16-hoz viszonyítva.
-
Bikkrom
senior tag
válasz Misi 007 #9058 üzenetére
Kicsit megkésve de még hátha olvasod. Az első kommentedben láttam, hogy nem óckodsz az acertől. Így a te szavaiddal élve: igen van ütősebb gépsas teljesítményben 145 alatt. Ő az, csak kifogyott(már megint) iponon(vajon miért? ). 136ezer volt legutóljára iponon ami a +1 év garival pont a kerethatárodat üti. 4giga csiga biga ram, i3-380, és a legfontosabb a GT540. Esetleg ha nem lesz újra Iponon akkor itt is szokott lenni. Igaz itt pár ezressel drágább. Ez jelenleg a szirtisas 150 ezer alatt.
[ Szerkesztve ]
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok
tudnátok olyan laptopot ajánlani ami simán viszi a COD: Back Ops-ot?
szval valami gamerbookot.köszi!!
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
dkface
aktív tag
válasz lockdown90 #9071 üzenetére
telefonról vagyok szal konkrét linket nem adok most
150k -t rá kell szánnod , a választék a következő:Toshiba L650-1FQ
Lenovo Y560
Dell N5010 (5650-es verzió)
és a végére írom mert hányok tőle:
Acer 5572 (ez is 150 a plusz év garival)én a lenovo-t venném egyébként
[ Szerkesztve ]
-
Gengi
senior tag
Anyagminőség nagyon jó. Sőőt nagyon-nagyon jó. A könnyű magnéziumházas kaszni meglepett nagyon ,mert azért az 1,38 KG aksival ,ha a sakránál fogva emelem meg meg se nyikkan. A Fedlapot nagyon vékonynak találtam az némileg horpad (Bár én azért nem finomkodtam a nyomkodása közben XD). Egy Thinkpad T410-T400-hoz képest jobban. (Amik szinte semennyire). Nekem a nagy szívfájdalmam a billentyűzet. Ami nem is a működésével ,mert jó rajta gépelni, hanem olyan a billentyűzet anyaga(műanyag) ,mintha egy billentyűzetet széthasználtál volna már és lekopott volna róla a teteje. Szóval nagyon nagyon sima. Ezt kell még szokni ,eddigi billentyűim mind érdesítettek voltak és valszeg ahhoz szoktam már nagyon hozzá
Melegedés: Eddig jellemzően fekve vagy úgy használtam ,hogy a lábamon volt. A ház hűvösnek mondható a ventillátornál viszont jön a meleg, de ezt nem lehet érezni a billentyűzeti oldalon ,hogy ott valami meleg. Amikor kicsit megjárattam a gépet a ventillátor is nagyobb fordulaton járt és akkor már némileg melegebb levegőt fújt ki. De összehasonlítva egy Dell 5010-el. A Dell asztalija egy sárkány.
Zaj: Ezt még megnézem neked holnapra jobban. Eddig nem mondhatom hangosnak. Egész este ment tegnap a fejem mellett és csak duruzsolt.
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
Chaser
legenda
Az L650-et én nenm ajánlom, tegnap megnéztem egyet. Az egy dolog, hogy lakkfekete a borítás, de a touchpad gombjai kiábrándítóak, nehezebben járnak mint egy lowend acernél és rohadt hangosak..persze aki nem használja annak jó lehet.Sokkal jobban fogékonyabb az ujjlenyomatgyűjtésre mint a dell inspironok, pedig azok se panaszkodhatnak. A C650 verzió az érdes nem lakkos felületet kapott, jól is néz ki, de abból hw-esen csak gyengébb verziók vannak persze.
-
badika
tag
Sziasztok!
Valakinek tapasztalata a Dell xps l502x szériával kapcsolatosan? Én vettem egyet, amit azóta visszavittem, mert nagyon zajos volt, de összességében jó gépnek tűnt. Bár a csatlakozók elosztása szerintem rettenetes. Másnak tapasztalat?
A Lenovo Y560-as szériákat nézem most, illetve a Dell n5110-eket. Ez a GT525-ös vga játékra elég? Hosszabb távra vásárolnék (2-3 év). A Dell mellett szól az usb 3.0 foglalat. Ellene pedig az xps-nél szerzett tapasztalat
Erről 5820tg vélemény?
vagy a kistesójáról
4820tgVagy max bruttó 200-210k-ig valami alternatíva 3 év garral ami jó minőségű, nem zajos és játékra is jó még pár évig?
[ Szerkesztve ]
-
gabsz227
tag
válasz lacko22 #9076 üzenetére
Lacko22!
Nem értem mi bajod van vele, én találkoztam vele személyesen is, és nekem kifejezettem bejött. Nemigazán fényes ez már, az N5010 még az volt, de itt csiszoltak rajta. A kijelzője szerintem megfelelő minőségű képet ad a saját árkategóriájában természetesen. a hangerejéről nemtudok nyilatkozni, de az N5010-nél sem volt vele sok probléma gondolom hogy akkor itt sem igazán van.
-
Chaser
legenda
válasz lacko22 #9076 üzenetére
Ennyi erővel lenovo-t se, belül az is lakkos
badika: Sztem az 5110 nagy sikerű lesz, bár sokat változtattak az 5010-hez képest. Pl most már nem csak a fedlap lehet színes, hanem az egész gép és touchpad is, az mondjuk nekem nem tetszik. A bill szigetes lett mint a probook-okon pl, nem tudom milyen lehet. Fedlapja cserélhető,talán ennyi a külsőségbeli változás. De már van rajta usb3, a szerviz gar helyszíni lett -mint az xps-nél, vostronál- és a diszkrét vga is lekapcsolható elvileg. A gt525-ös verziója kb annyit tud mint az 5650, szóval játékra már alkalmas. Teszteket még nem találtam róla.
szerk: mysoftnál i3 2310 + 4GB ram + 500GB hdd + gt525 164k ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
badika
tag
Az, hogy lehet cserélgetni a fedlapot meg stb. hidegen hagy. Engem a minőség és a teljesítmény érdekel. A garanciát nem is figyeltem. De ez azért még plusz pont lehet. Én sem láttam még tesztet róla. Ha valakinek van tapasztalata igazán megírhatná. Mennyire melegszik, milyen zajos, anyaghasználat összeszerelés. Szóval mindent
Én is azt néztem, vagy esetleg az i5-ös változat 178k-ért. -
Chaser
legenda
Ha brutál minőséget akarsz nem ez kell neked Sztem ennyiért nbd garral éppen bele lehet sz@rni, hogy vannak jobb minőségű gépek. Ilyen kondíciókkal ahogy elnézem még gyengébb minőségű gép sincs ennyiért Most egy n5010-ről írok, a zsanérok nem az igaziak, nem arra van tervezve hogy állandóan hurcold, kb ennyi. Ahogy elnézem talán az 5110-esek már nem lakkosak, de képekről csalóka lehet amíg nem látok igazi teszteket.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
tetszik a Lenovokban ez a 5730-as kártya, de nem tudom, hogy milyen procit érdemes tenni alá, ami ki is hajtja.
I3 elég, vagy nézzek I5-el szerelt gépeket?Egyébként botrányos a Lenovo Y560 kinézete
Esetleg a Dell gépeit néztem amikben 5650-es vga van.Az sokkal gyengébb mint egy 5730? Sokkal kulturáltabb a megjelenése, viszont a hangzása milyen lehet?A lenovoról hallottam, hogy egész szépen szól.Vélemények esetleg?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
badika
tag
Brutál minőség azért nem kell, de azért ne essen szét átlag használat mellett. Ezért vettem az xps l502x-et. De ugye mint azt már megírtam nagy csalódás volt. Lehet, hogy csak egy hibás példányt fogtam ki, de akkor is. Ezért várnék mástól is tapasztalatot vele kapcsolatban.
-
badika
tag
Legyen szerencséd hozzá!
Én is jó gépnek tartottam és még most is azt mondom, hogy lehet, hogy csak kifogtam egy olyat aminek hűtési problémája volt, de senki más nem írt még róla, így nem tudom, hogy egyedi eset vagy a többi is ilyen.
Konkrétan még internetezés mellett is pörgött a venti (hangos volt), az alaplap és a cpu pedig 60 fokon mozgott, terhelve 80-85 fok everest szerint.
Ha filmet akartam nézni az pedig kész katasztrófa volt. A venti állandó zúgása miatt szinte élvezhetetlen volt.
Játék közben fülessel is hallottam folyamatosan, hogy zúg a venti. Elég idegesítő, hogy mást sem hallottam szinte. És ez tuti nem természetes dolog. -
rizso
addikt
Nemrég még az N53 volt a "tökéletes" Na de most komolyan: ha megjön, akkor dobj majd egy pü-t, hogy szerinted milyen, mert nálam is esélyes gép (volt). Én most az új DV6-ot rendeltem meg, de késik a szállítás - remélem nem lesz majd csalódás, és sokáig nem akarok majd új gépet venni...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Shon000
csendes tag
válasz Maddoxtomi #9091 üzenetére
Inkább ne privátban, mindenki kíváncsi rá Örülök, hogy nagyjából hasonló kategóriában megy az érdeklődés, mint amit én is keresek
-
rizso
addikt
Én írok majd egy Logout-os "cikket" is, de természetesen ide is jönnek a tapasztalatok
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Maddoxtomi
tag
Egyébként csak tájékozódás szintjén kérdezem, nehogy itt kötekedésnek fogjátok fel:
Miért utáljátok ennyire az acer-t ; asus-t??? Nekem még nem volt soha laptopom tehát nem is értek a dologhoz, de láttam élőben pl. ezt a darabot, és amit itt írtok hogy nem jó ha fényes, lakkos, ha recseg-ropog mikor megemeled, billentyűzet lötyög stb. Ennél én semmi ilyet nem láttam, és az árhoz képest szerintem egész jól fel van szerelve.
Tehát írjatok már pár sort tényleg, hogy mi az ami miatt ennyire ellene vagytok ezeknek a márkáknak. (gondolok itt dkface ; Chaser ; Spyduck fórumtársakra főleg) -
T-unit
őstag
válasz Ace Ventura #9086 üzenetére
Gyak bármelyik i3 is kihajt egy 5730-at, asztali viszonylatban se épp egy erős vga már, mégha laptopoknál olcsóbb gépekbe annak számít. Mi is a max kereted, meddig nézted?
Maddoxtomi: Ők, meg én is használtunk már jobb minőséget is... Csak annyit moindok tulajdonomban van egy acer is erősebb vga-val+ egy T43 is 20-ad rangú teljesítménnyel+brutál kasznival.
[ Szerkesztve ]
üdv.
-
Gengi
senior tag
válasz Maddoxtomi #9095 üzenetére
Nekem van tapasztalatom LENOVO(t420-as céges)-val, ACER(Emaschine Anyugép)-rel, DELL(Inspiron 6400-saját; Lakótárs Dell 5010)-el és most csöppentem a Toshiba(R630 saját) világba . Igazából egyik mai populáris márka sem rosz. Mindegyik kínálatában előfordulásnak kevésbé jól sikerült gépek. A DELL is jó márka ennek ellenére már jártam vele szervízbe (mert a kijelzőt nyitó/záró zsanér eltört a műanyag rögzítések miatt és szétfeszítette a kijelző burkolatát !).
A meghibásodási ráta az meg olyan ,amilyen nagy garancia kell rá aztán az megvéd. Viszont mindenért nem lehet garanciáztatni és állandóan. Ha egy gép recseg ropog, (Felemeled megfogod az egyik sarkánál) az azt jelenti ,hogy bizonyos illesztések elcsúsznak egymáson vagy nagyon kifeszülnek és ugye ha sokszor előfordul ez a gépen, kasznija elkezd szétrázódni nem jelent eléggé nagy védelmet a benne lévő elektronikának (A nagy holtjátékok miatt) és magát a belső szerkezetet roncsolja. Aki nem hurcolós laptopot tervez ,tehát mit tom én heti 1-szer 2-szer mozgatja ,mert utazik egyet. Azt ez a probléma kevésbé érinti.
A Fényes kijelző enyhe napsütésben tükörként funkciónál és sajnos nem látsz benne semmit.
A fényes felület pedig új-lenyomat gyűjtő és csillogása csak magas odafigyeléssel tartható. Míg egy matt felületű gépen nem látszik úgy meg a
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz Maddoxtomi #9095 üzenetére
Nekem pl. egyikkel sincs bajom. Volt ASUS-om (páromnak lassan 1,5 éve van egy k50ab, ő is elégedett vele, csak 2 pixelhibája van - Pavilionból már 2 is volt nekem, ami gyárilag volt pixelhibás), és tök jó gép volt (N61vn), volt több Acer-em, azokkal sem volt igazából gondom, pl. 5820TG egy nagyon jól összerakott gép volt, de az 5942G-re is elmondható ez, és annak még extrái is voltak.
Sokan a garancia miatt kerülik ezeket a gyártókat (és még párat), de sokaknak mindegy, hogy Mo.-on vagy külföldön szervizelik a gépet, ha hozzák-viszik. Én már mindegyik gyártóról (illetve a szervizükről/szervizelésről) olvastam negatív tapasztalatot is...Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Misi 007
Közösségépítő
Hivatalos Dell szerviz tényleg csak Budapesten található?
Mert akkor hiába a 3év garancia kitörölhetem vele vidékiként ha baj lesz vele...[ Szerkesztve ]
-
Shon000
csendes tag
Így van, több ismerősöm Acert vett a jó ár/érték arány miatt, és eddig (>1 év) egyiküknek sem volt gondja vele, pedig mind gamer típus, tehát hajtja rendesen - és hurcolják is.
Egy másik ismerősömnél egy Dell lapos zsanérja botrányosan kileng, nem is tartja meg minden szögben a képernyőt (nem akarok parasztvakítani, de állítólag szállt is már el tőle a gép, ha bekapcsolva csukdosták).
A barátnőmnek kb 4 éve Asus gépe van, sokat használjuk, állandó töltés mellett is még mindig kibír kb 2 órát az aksi, ha töltés nélkül használjuk (pl filmnézés; a billentyűzete kiváló (igaz ugye, hogy típustól is függ), semmi gond vele.
A Lenovo y560-as pedig baromi jó laptop, szuper hanggal, de kb olyan érzésem volt tőle, mint a Ferrari cipőtől.. pl egy tárgyaláson kizárt, hogy megjelenjek vele.
Ehhez képest teljesen ellentétes infókat olvasok itt, úgyhogy ami a zajt, burkolat minőségét, billentyűzetet/tapipadot és ha van mód, a melegedést illeti, mindenképp személyesen érdemes meggyőződni az elfogadhatóságról, mert azon túl, hogy ez nagymértékben szubjektív (használati igény és ízlés) dolog, akár darab-darab esetében is változhat, nemhogy márkán és azon belül típusonként. - bocs a hosszú postért.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest