Hirdetés
Aktív témák
-
Z86
őstag
válasz Ibituba #4667 üzenetére
Tegyük fel, hogy jön le a film 10 megával, ez már eleve megizzasztja a merevlemezt, de az autocad még szépem elfutkároz a 4 GB memóriának és az i3-as procinak hála.
Ha közben esetleg még másolnál valamit valahova, az lassítaná a letöltést meg úgy általában a működést, de működne. Viszont, ha akkor másolnád át, mikor már lejött a film, az kevésbé terelné a rendszert, meg különben is minek sietni.
Mikor mindezek közben elkezdesz videót konvertálni az már teljesen lefoglalja a processzort is és bosszankodsz, hogy de lassú ez a vacak. Ezért ezt a feladatot érdemes lenne későbbre hagyni.
Ám mikor elkezdesz 3d-ben hidat tervezni... akkor meg a videokártya fogy el, és ezen már nem tudsz segíteni.Ám ha keresel valami erősebb videokarival szerelt gépet pl. amit az imént ajánlottak, az már biztosan elég lesz, bár a cad miatt talán érdemes volna nagy felbontású kijelzővel rendelkezőt választani.
[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz kleinguru #4936 üzenetére
Lifebook A530
Ezt szokták ajánlani, de az akkus üzemideje kérdéses lehet, 6 cellának az 5 óra lehet hogy sok.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz Itachi82 #4953 üzenetére
Ha a kinézet a fontos, akkor keressetek rá a notebook matricákra a Google-ban. Vannak cégek amik olyat gyártanak amilyet csak szeretne.
[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz trollreign #4957 üzenetére
Kis hazánktól nyugatabbra a Packard bell oldalán ez szerepel:
Should you wish to extend your warranty, you will need to contact the store where you first purchased your PC.
Tehát az egy éven felül lehet kérni garancia kiterjesztést, sőt akár 3 évre is.
Talán hiányos a magyar oldal fordítása? -
Z86
őstag
Az bizony nem lesz olcsó.
70.000 3 évre. -
Z86
őstag
válasz StormMan #5155 üzenetére
Nem írtál árat, így könnyen lehet ajánlani
HP EliteBook p széria
Lenovo t széria
Dell Latitude
Ezek a gépek valók komoly munkához, innen bármit választhatsz. -
Z86
őstag
A komoly audio lánc alatt mit értesz? Stúdió minőséget, egy jobb otthoni hangrendszert, esetleg egy játékhoz, filmnézéshez használt hangfalszettet?
A hangrendszernek milyen a bemenete? 2.0 5.1 ?
Ha igazán csendes gép kell, akkor SSD háttértárra lesz szükséged, ezt valószínűleg majd külön kell beszerezni. -
Z86
őstag
Aha értem. Szóval itt a notebooknak nincs befolyása a hangminőségre.
Keresgéltem gépeket, de amiket eleve SSD-vel szerelnek azok általában drágábbak.
Viszont találtam ezt: LENOVO ThinkPad Edge 15
Az integrált videokártyához csak ennyit írtak: Intel GMA HD, erről majd a többiek megmondják, hogy elég-e a 1080p-hez. -
Z86
őstag
válasz Torin42 #5198 üzenetére
Ezek közül a dellt választanám. Az i3-as procija nemsokkal marad el a fuji és az asus i5-ösétől, viszont erős videokártya van benne, mindez 3 év garanciával (szerintem ez a legfontosabb)
A hp AMD procija nem annyira szimpatikus, a toshiba és a samsung pedig semmiben nem tűnik kiemelkedőnek. A PB felejtős. -
Z86
őstag
Látom HP-kat már ajánlottak, így én azt már nem írom.
Viszont Dellnél maradva kiváló választás lehet a Latitude széria. pl. ez itt
Ez valóban fullHD, csendes és teljesen matt. Mindez 4 év garanciával.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
Hát akkor csak én nem találtam meg. Közben viszont a HP gariját visszavették 1 évre, így már a Lenovo vezet. Kérdés viszont, hogy mire szeretnéd használni? Én pl. fájlalom a HDMI hiányát.
Nézted esetleg a sokat linkelt Dell 5010-et vagy a Fujitsu a530-at? Olcsóbban adnak több garanciát. -
Z86
őstag
A pláne az, hogy 13" és 17"-osok még vannak. Talán csak elfogyott az akciós készlet, és a következő héten hoznak helyette. Mindenesetre, ha külön kellene megvenni a +2 évet, itt az ára.
Az esetleges 3. monitor kezelését hogyan akarjátok megoldani? Van 1 VGA és 1 HDMI (abból lehet DVI).
Egy megoldás a dokkoló, de hagyományos nincs ezekhez a hp-khoz csak usb-s, és elég drága. -
Z86
őstag
válasz busman83 #5334 üzenetére
Acerekhez alapból csak 1 év gari van, ezért ajánlom figyelmedbe a garancia kiterjesztés lehetőségét. Szerintem mindenképp megéri.
Az imént linkelt összehasonlító táblázatokat érdemes átnézni, a CPU kérdéshez annyit, hogy érdemesebb lehet i3-asokt nézegetni mert olcsóbbak és teljesítményben partiban vannak az i5-ösökkel.
Esetleg nézd meg a sokat linkelt Dell 5010-est.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz kretenallat #5338 üzenetére
Mostanában itt is mindenki ezt ajánlja + 2 GB Ram-mal, szóval irány a bolt
-
Z86
őstag
Lehet hogy érdemes lesz még egy picit halogatnod a vásárlást, érdekes olvasmány leendő SB tulajoknak.
-
Z86
őstag
válasz vendingo #5433 üzenetére
Szerintem ez az elvesz a rendszermemóriából dolog csak amolyan parasztvakítás. A rendes videomemóriához képest a rendszermemória és annak elérése sokkal lassabb a GPU számára. Arról nem beszélve, hogy pl. a GDDR direkt videokártyákhoz lett kitalálva, sokkal gyorsabb mint a sima DDR.
A játékok alól előbb fogy ki a grafikus teljesítmény, mint hogy CPU limit állna be (kivétel valami agyament GPU CPU párosítás)[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz thomeef #5496 üzenetére
Tegnap - a fórum hatására - bementem a győri Saturnba megnézni, hogy az itt ajánlott gépek mégis hogy néznek ki a valóságban. A favoritok közül Fujitsu a530 sajnos nem volt, viszont Dell 5010 igen. Ezek után az a véleményem, hogy aki ilyet szeretne venni, előtte mindenképpen nézze meg élőben is! A photoshoppal megbolondított sajtófotók soha nem adják vissza a valós kinézetet, és könnyen lehet, hogy aki azok alapján ismeri ezt a gépet az csalódni fog (mint én ).
Még egy megjegyzés: az asus n53-nak valami elképesztően vacak a billentyűzete, de komolyan... -
Z86
őstag
válasz VINIKOR #5540 üzenetére
A kérdés az mire szeretnéd használni?
Illetve hasonló kategóriában jobban megéri a következő: Fujitsu Lifebook A530 3 év garival.[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
-
-
Z86
őstag
válasz ThePoweR #5561 üzenetére
Én a Győri Saturnban néztem meg, és az a kivitel olyan volt, amit itt is láthatsz. Ezen dombor minták vannak, míg amit Te linkeltél az sima. Szóval formára azonosak, de a burkolat különbözik. Ezért érdemes megnézni, hogy pontosan milyen az amit megrendelsz.
Nyilván nem fog szétesni vagy ilyenek és éppen az a jó a Dellben, hogy alapból 3 éves garanciát ad, így hosszútávra is jó vétel.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Újszerű, gyári garanciális ultrakompakt HP Pavilion Aero 13 6 magos Ryzen 5 processzorral, 970g
- Új állapotú HP Pavilion 15 colos laptop, még 14 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest