Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Üdv.
Szeretnék körülnézni 30" vonalon, és az érdekelne, hogy külföldről melyik internetes shopból érdemes/lehet rendelni?
Amelyik kategória érdekelne, azt kb. a DELL 3011 Ultrasharp kéviseli, de jó lenne megúszni 2 fél alatt, ez a moncsi meg bőven 300 körül (felett) van nálunk.
Főleg játékra kellene, meg filmekre.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Nyugdíjas #20222 üzenetére
Hát igen, ez a HP ZR30W sem kutya. , de az ára is kb. ott van, ahol a Dell-é.
Igen, valóban nem olcsóbb, és épp ezen csodálkoztam, mert nálunk minden közép-fő kategóriás hardver-dolog olyan drága, hogy bőven megéri külföldről rendelni.
Úgy látszik, ezt nem...
Azért ha találtam jó áron, majd szólok, most egyenlőre keresgetek és gondolkodom...vond 20223: Igen, igazad van. Egyébként nézegettem az 1440p-t is, és valóban nem éri meg a felárat a 30"-os..., csak hát a csábítás, meg a képarány...
OFF-ban: igazából a DirectX tehet mindenről, mert van egy 22"-os brutál CRT-m, (2048x1536@85Hz, és még éles kép!), de - külföldi fórumokon is érdeklődtem már, és nincs orvosság (Refreshlock sem segít sok játékon) -, a DirectX visszadobja 60 Hz-re a képfrissítést játékoknál ilyen monitorok esetében, ami azért égeti a szemet. A Syncmaster SA 450 meg nem az a kategória, ami előtt le akarom élni maradék játékos éveimet...
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt egy bevezető - ún. általános - kérdésem lenne, mielőtt tapogatózni kezdenék. A kérdésem a G-Sync és Adaptive-Sync (FreeSync) fogalomkörrel lenne kapcsolatos.
Tegyük fel, hogy kinéztem egy olyan 40 colos 4k-s monitort, ami sem nem G-Sync-es sem nem FreeSync-es és játékra szeretném használni egy GeForce kártyával.
Jó lesz ez nekem?
Úgy értem a két technológia közül 4k-s monitornál érdemes valamelyiket előnyben részesíteni játékhoz vagy nem baj, ha a monitor egyiket sem tudja?
Lesz ez utóbbiból valami hátrányom?
Köszi előre is.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Anonymus23 #81759 üzenetére
Meg lesz támogatva, de azt nem tudom, hogy 4k-s monitor létezik-e olyan, ami 60 Hz fölötti képfrissítést tud?
-
Weareus
addikt
válasz Anonymus23 #81764 üzenetére
Köszönöm az infót.
Hogy ki hajtja meg D-SUB-ról?
Hogy ki az az elvetemült?
Hát én.
Mivel jelenleg olyan vga-m van, amin csak d-sub van, addig ez lesz.
Ha jön az ütős vga, na majd akkor lesz jó minden.
Csak hát bérből és fizetésből egyszerre nem megy...Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Anonymus23 #81767 üzenetére
Igazad van, de legutóbbi monitorom egy 27 colos 1920x1200-as Samu flat led volt és már ott is nagyobb méretekről áhítoztam. Meg persze a játék mellett filmekhez 40 col nem fog rosszul esni.
Egy apróság, ami miatt aggódom az a külföldi tesztek, de nem tudom, mennyire adjak rá...
Lehet, még beleolvasgatok egy-kettőbe.
Valaki használ itt esetleg ilyen Iiyama monitort?
Tapasztalat?Egyébként ha valaki tud ajánlani 27-30 colos 4k-s monitort 200k körüli árban (ennyi az Iiyama is), ami garantáltan jobb minőségű képet ad, azon azért elnézelődnék kicsit. Mert ki tudja...?
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Ez sem piskóta 42+ collal, és ez már IPS panel, nem is rossz áron.
(És ezen is van D-SUB ).
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz AxBattler #81770 üzenetére
Igen, ezért is nézegettem, a tesztet is olvastam, amit linkeltél, köszönöm a megerősítést.
Már csak a fizut kell megvárni.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Anonymus23 #81777 üzenetére
Értem. Akkor egyszínű sötét háttérnél ilyen inhomogenitás-féle, v. mi
Köszike.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz AxBattler #81770 üzenetére
(#81770) AxBattler
Még egy apró észrevétel/kérdés.
Ez a régi kedvenc játékokra vonatkozik, amik bizony nem tudnak 4k-s felbontást, hanem annak a negyedét. (Full HD). (Pl. Dead Space).
Ezek vajon mennyire fognak csúnyán kinézni 4k-s monitoron full hd-s felbontásban 40+colban?
Ez miatt esetleg érdemes lenne 27 col körül gondolkodni? (Ti. hogy ott kevésbé lenne csúnyácska?).[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz AxBattler #81814 üzenetére
Jep, mindez nyilván igaz. A problémám abban van, hogy a legnagyobb monitorom 27 colos volt 1920X1200-ban.
A 4k az oké, hogy kell, de nem tudom, hogy 27" vagy 40+", elvégre hasonló árban mindkettő játszik és mindkettő ips.
Alkalmasint azért is kérdezgetek időben, mert van még 2 hetem eldönteni.
Kollégám vett egy 4k-s LG-t, ilyent.
Ez 27 colos, lehet meg kellene néznem élőben?
Mondjuk nála játékot nem tudnék vizualizálni, mert kizárólag filmvágásra, videoszerkesztésre használja.Persze 40+"-on nyilván messzebbről kellene nézni, de hát rugalmas vagyok meg hely is van a szobában.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Nekem az elődje volt, ugyanúgy Samu led moncsi volt az is, full hd felett tudott picit. (1920x1200), 27 colon.
Játékra tökéletes volt, kompromisszumokkal. (Betekintési szögek). Itt nem csak arról van szó, hogy 178 fok és kabát. Egyébként 2012-ben vettem és hasonló árban volt, mint amit most te nézel.
Ha előtte ültem és hajladoztam jobbra-balra már akkor változtak a színek pl. egy játékban, de ehhez tudatosan kellett ide-oda mozognom.Amúgy nem volt zavaró, egy CRT persze még ma is mindent fényévekkel ver. (Mondjuk ami van: 22 col, 32 kg, de az is Samu . A feketéje, a kontrasztja, fényereje, színtelítettsége, eh nem is ragozom. Persze a ledmonitor ment eladásra, mióta ez van, de talán majd az OLED, ha megfizethető lesz, ill. előtte egy 4k-s témakör.)
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Szeretnék majd egy 4k-s monitort a 1080Ti-hez, ami legkésőbb jövő héten érkezik. Ugye a monitor 60 Hz-es lesz, de egyenlőre egy kérdésem van:
Létezikez a v-sync és a g-sync technológia, Nvidia kártyáknál az utóbbi ajánlott.
Röviden a kérdésem annyi, hogyha olyan 4k-s monitor veszek, ami sem nem g-sync-es, sem nem v-synces, akkor azzal mennyivel járok rosszabbul, mintha a g-synces típusok közül választok?
Köszönöm, előre is.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt vagyok, és épp kiképezni próbálom magam a G-sync-ből...
4k-ban játszanék (1080Ti), viszont felmerült egy LG 27UD88-W használt - pár hetes - monitor megvásárlásának a lehetősége 150k-ért. (Karcmentes, hibátlan).
Csakhogy ez fix 60 hertz-et tud, nem tudom viszont, hogy 4k-ban gondolkodva a G-sync mint olyan elérhető-e egyáltalán megfizethető áron és van-e értelme?
És akkor ez a technológia végül is 4k-ban is tudja azt, hogy ha a vga 60 fps-nél többet "tol ki", (előfordul...) akkor a képfrissítés is 60 hertz fölé emelkedik (4k-ban ).
Az durva lenne.
Vagy hogy van ez?[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz AxBattler #85139 üzenetére
+1 db 1080 Ti, ha egy kevés, de 4k.
85137 OgreImre: "Jelenleg nincsen a piacon 4K-s monitor ami 60Hz-nél magasabb frissítést tudna. Jövőre várhatóak."
Én meg úgy tudom, hogy van 4k-s 100 Hz-es monitor, noha arany áron, de mindegy is, a kérdés amúgy sem ez volt.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz hackeeeee #85144 üzenetére
Olcsóbban megkapok egy normális 4k-s 60 Hz-es monitort, mint egy 25xx x akárhányas wqhd vagy nem tudom én milyen felbontású "gamer" monitort g-sync-kel, ami értelmes hertzeket is tud. Lényegesen olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
-
Weareus
addikt
Az Acer is eltolta 2018-ra a 144 Mhz-es 4k-s G-sync-es monitorának megjelenését. Ára megfizethetetlen lesz amúgy is, szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz hackeeeee #85159 üzenetére
És ezt a 2560 x 1440 (WQHD) felbontást minden játék tudja?
Nyilván nem az összes, meg a régiek nem biztos, dp pl. egy Crysis-széria gondolom igen.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz hackeeeee #85163 üzenetére
Nem tudom. Lehet.
4k-ban nem a 60 hertztől félek, hanem a kevesebb mint 60 fps-től, inkább. Hiába mondják, hogy a 1080Ti 4k-ra, hú, bakker mindent visz: én 1280x1024-ben is bevittem 60 fps alá ezt a karit 7 éves játékkal (Crysis) és nem azért, mert nincs kiszolgálva proci-oldalról (adatlapom, ha érdekel...) vagy rendereltem a háttérben.
Egyszerűen gyengus a kártya: még egy CRT-t sem tud kiszolgálni.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Ár?
Megjelenés?Mondjuk az aláírom, - crt-fanként - hogy a crt óta az oled (lesz) az első technológia, ahol - legalább - "hírből" hallottak a fekete színről.
Más kérdés, hogy az általad linkelt monitorral kapcsolatban is akad néhány probléma:
- nem kapható még, szvsz,
- ha kapható lesz, akkor sem tudod megfizetni- nem G-synces.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Üdv.
Ps4 pro-hoz milyen FHD-felbontású monitor javasolt? Főleg a mérete érdekelne, mert ugye egyrészt nem minden game-t lehet 4k-ra felskálázni, másrészt pont ami miatt konzolt vennék (Bloodborne) az nem tudja a 4k-t. 27 col még belefér? Vagy nagyobb méreten is elfogadható még a FHD felbontás? Tudom, hogy részben szubjektív, de úgy általánosságban mi a tapasztalat?[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz sad_Vamp #86204 üzenetére
Akkor segítek: nagy felületen kvázi kis felbontású kép(ernyő) képe csúnya v. csúnyább lesz mint nagy felbontású de kisebb képernyőméretű megjelenítőn.
A FullHD elég kis felbontás, régen a 19 colos crt-k (még a középkategória is) többet tudtak.
Szóval a kérdés az, hogy egy átlag halandó számára a FullHD-s felbontás mekkora maximális képernyőméretig élvezhető még.
Bátyáméknál a skacok tolták pl. a Metro LL-t 110 cm-es tévén valami konzolon FullHD-ban. Én előtte pár hete toltam le többször pc-n 27 colos monitoron (1920x1200) és első blikkre meg sem ismertem a játékot, annyira ronda volt.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz spyduck #86218 üzenetére
Jó kis moncsi, nekem is hasonó ledes Samum volt, annyi, hogy kicsit nagyobb felbontást tudott (1980x1200).
Jól látom, hogy ez használt cucc?
Mert ha igen, akkor ennél kicsit olcsóbban is kaphatsz hasonló Samut (én 1 éve 25k-ért <igaz, ez elég olcsó volt érte...> adtam el az enyémet --> dőreség volt, amúgy) pl. itt Hardveraprón (is).[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
--
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Piftuka #93281 üzenetére
Én a Mitsubishi Diamond Pro-mmal vagyok így
-
Weareus
addikt
Üdv. Leendő ps4-emhez keresek fullhd monitort. Amit tudok: érdekel használt is, hdmi kell, 4k nem kell, legyen benne hangszóró és szélesvásznú legyen. Szeretnék kérni egy-két konkrét ajánlást. Méret 60 és 100 cm képátló között bármi szóba jöhet. Max 40k-t tudok rászánni.
-
Weareus
addikt
válasz AxBattler #109066 üzenetére
Már megijedtem, hogy nem kapok ajánlást, most meg a bőség zavara... Ezúton is köszönöm. Az általad legkevésbé ajánlott Philips ívelt monitorról szabad kérdezni? Ez egy kőhajításnyira lenne tőlem - igen, néha ez is számít - és az eladó azt írja, hogy mondjon valaki egy normális árat és viheti. Na az rejtély, hogy mit is kéne...?
-
Weareus
addikt
Üdv. Valaki meg tudná mondani, milyen monitor ez?
[kép] Mármint pontosan...
Lehet, h. kéne.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Üdv.
Ps4-hez keresek kis, (hordozni való) használt monitort. FullHD és HDMI kell.
Néztem Google-ben kifejezetten ps4-hez való portable cuccot, de 100k+ az nagyon sok ahhoz képest, amit rá akarok-tudok áldozni. (Kb. 30k).
Apróról is.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Horgász topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen SSD-t vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- PlayStation 5 Pro teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest