Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RWD
tag
Üdv!
Kis segítséget szeretnék kérni. Tök amatőr vagyok forrasztás témában (gyak. sosem műveltem az ipart, semmilyen szinten). Adott egy 3 kábeles csatlakozó, ahol ki kell cserélnem a csokit, pár cm kábelszakasszal együtt. Autóipari csati. Ilyen:
Szerintetek ilyesmi kategória megfelel nekem?
[link]
Max. barkács, háztáji melókra lenne befogva később is, de lehet még arra sem.
Amit nem szeretnék, hogy bármilyen gebasz esetén agyonvágjon. Annyit nem ér egy csatlakozó sem. Ha jól informálódtam, akkor van esély az áramütésre, ha "közvetlenül kapja a 230V-ot a forrasztó". Na már most itt veszek el, és nem tudom hogy tudom kiszűrni, miképp kapja a delejt a belinkelt cucc. Vagy bármelyik másikKöszi előre is!
-
manya777
tag
Üdv. Kizárólag itthon hobbiszinten szoktam forrasztatni, (fejhallgató, pc egér, billentyűzet, stb) Szeretném kérdezni hogy ez a Kraft & Dele KD856 vagy KD850 mennyire jó szerszámok? Ilyen 20-22 k körül megéri az árát? Vagy esetleg kapható valami hasonló netalán olcsóbban?
A másik hogy van itthon 2 db ilyen cuccom mint az alábbi képen majd mutatom, de nem tudom őket használni mert nincs meg hozzá az állomás. Arra gondoltam esetleg eladom őket. Megtudná mondani valaki mennyit érhetnek kb? Elvileg működnek, de sajnos kipróbálni még nem tudtam őket, de szemre eléggé újszerű állapotban van mindkettő.
-
Kovbob
senior tag
Sziasztok!
Maximum 10000Ft-ig (még jobb lenne olyan 5-7 ezer között) milyen forrasztó pákát/állomást tudnátok ajánlani ami már elbírna egy alaplapon történő kondenzátor cserével is? Jelenleg ami nekem pákám van az csak 30w-os és lényegében semmit nem tud kezdeni egy alaplappalHirtelen ezt találtam, de nem tudom ez megbízható-e. Nincs szükségem különösebben komoly pákára, ezt leszámítva, hogy most jól jönne ha letudnám cserélni egy alaplapon a puffadt kondikat, csak ritkán lenne használva hobbi szinten. Köszönöm előre is
-
llaszlo
veterán
Az mennyire normális, hogyha zúg a forrasztó állomás? Ennek mi az oka?
Fahreinheit 28020 -
Hitman
aktív tag
Sziasztok!
Jobb minőségű forrasztóállomásokat nézegettem, ezek közül melyiket ajánljátok:
KSGER T12 Soldering Station
FAHRENHEIT 28013
Solomon SL30-Nilletve, természetesen nyitott vagyok más típusokra is...
Jellemzően kisebb munkákra használnám, ~25e HUF körüli kategóriában nézelődöm. -
llaszlo
veterán
Hello.
Nagyon hobbi célra milyet vegyek?
Talán fél évente 1-2 alkalom. Ha lehet, akkor cserélhető, és a kereskedelemben könnyen elérhető hegye legyen. -
maestro87
őstag
CZ raktárat nézd. Ott 60$ és lehet pontozni 48$-ig, vagy naponta lehet grabbolni 20%-os kupont 200 pontért. De mára elfogyott az összes, holnap reggel kell megpróbálni.
-
maestro87
őstag
Az áfát mindig a teljes árra fizeted (vám ilyen kis összegnél még nincs), azaz a szállítási költség is benne van. Egyébként a decemberben megérkező csomagok 41$-ig áfamentesek. Januárban is lehet számolni olyan 40$-ral.
De én inkább Yihua-t vennék. Az EEVblog egyik videójában mutat egy noname nyelet ami egy kicsit megolvadt, szóval lehet tényleg jobb a Yihua.Plusz amiket linkeltem azok azt hiszem mind PID szabályzásúak és hőmérsékletet is lehet kalibrálni rajtuk. A nagyon olcsók ezeket nem tudják. Én most a 48$-oson gondolkozom cseh raktárból, azaz áfamentes és pár nap alatt itt van.
-
gban
veterán
válasz
maestro87 #329 üzenetére
Köszönjük a részletes leírást, pont most akartam megint nekifutni hogy melyik legyen végül.
Nekem se kell semmi spéci hozzá, én ezt néztem, itt az se rossz hogy az ár alacsony de a szállítás külön van, pl. ha ránéznek a vámon.
A végösszeg meg 7,7k
Kérdés, gond esetén a refund ilyenkor hogy működik. -
maestro87
őstag
Néztem jó pár tesztet Youtube-on és végül egy YIHUA 8858-et rendeltem (még nem érkezett meg). Na nem azért mert annyira jó, hanem mert a többi nyélbe épített ventilátoros forrólevegős páka sem jobb.
YIHUA 899D-n és YIHUA 995D-n gondolkoztam sokat, de mivel ezek se tudnak sokkal többet a +forrasztópákán kívül (amiből meg már van egy KSGER T12-es) a 8858-nál, így szerintem nem nagyon éri meg a háromszoros árat.
Szóval tesztek alapján az a baj ezekkel, hogy kevés a teljesítményük és az Airflow, így kb. kétszer annyi időbe telik mindent kiforrasztani vele, mint egy házba épített kompresszoros, 1000W-os állomással. [link]
Egyébként most nézem, hogy a YIHUA 8786D 48$-ért elhozható EU raktárból. -
kk831228
addikt
Üdv!!
Érdeklődni szeretnék olcsóbb forrólevegős forrasztó állomással kapcsolatban.
Telefon szétszedéshez, egyszerűbb forrasztásokhoz (usb csati csere stb.)
Pont be.art az aksi az órámba, ahhoz is kellene szétszedéshez.
Amiket néztem pl : [link]
Használhatók ezek valamennyire??
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Lehet készen olyan vezérlőt kapni, ami egy notebook tápról meg tud hajtani egy Solomon Iron-N pákát? Kerestem alin meg a többi hasonló oldalon, de nem találtam ilyet, csak T12-höz, persze lehet hogy nem jól kerestem. Mivel notebook tápon lenne, a Solomon pákába pedig belemegy a Weller hegy, egy ilyen vezérlővel elég jó ár/értékű cuccot tudnék összerakni ami bőven megfelelne nekem.
Köszi! -
petakpa1
őstag
Forrasztóállomás beszerzésében tud itt valaki tanácsot adni?
A legolcsóbb állomást szeretném beszerezni, amiért még megéri pénzt kiadni. Csak annyi az elvárás vele szemben, hogy ha netán arra vetemednék képes legyek vele kondikat kicserélni alaplapokon.
Az első munka egy usb-s egér kábelcseréje lenne. Itt csak annyi a feladat, hogy az egér házán belül a régi 5 darab vezetéket összforrasszam az új kábel 5 darab vezetékével, tehát még nem is az egér nyákján fogok forrasztani, hanem csak a vezetékeket egymással össze.
A legolcsóbb ilyen 4-5 eFt-ért kapható analóg forrasztóállomáskoért meéri pénzt adni, vagy kegyen inkább egy dogotális, mint amit a kolléga használ 2-vel fentebb: Quicko T12? -
Melorin
addikt
Üdv.
Quicko T12-höz hegyet honnan lehet szerezni eredeti vagy jó minőségű hamisítványt? Az összes hazai helyen eddig pofára estem, mert megszűnt. -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Forrólevegős forrasztóállomást vennék. Ezekből melyik az ajánlottabb, a nyélbe épített ventilátoros vagy a házba épített?
A Yihua-kat nézegetem. -
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Egy álom vált valóra hihetetlen mire képes ez az indukciós állomás Hakko fx100
Természetesen nem hamisítvány.Lemértem 4sec alatt van 450 C fokon.Teszteltem kétoldalas nyákon egy APC rossz szünetmentes tápegység panelján jó nagy és széles nyák vezető felületen ami ugye eléggé elviszi a hőt.Hát csak kapkodtam a fejem ,hogy milyen gyorsan kikaptam a panelból egy 4mm keresztmetszetű kábelt. -
Snowy_owl
őstag
Végül megvettem. Azt kell mondjam amire szántam arra több mint megfelelő. Tesztjeim alapján az 1órányi folyamatos forrasztást valóban bírja. Ami érdekesebb az az, hogy az 1.500mAh akksit 3óra feltölteni. Ez akkor is 3 óra ha olyan töltőfejet használsz ami 2A-es. Ami még fontos lehet az a felfűtési idő: 20. másodpercél már megolvad az ón, de 30nál vált csak zöldre a piros led.
-
pengwin
addikt
válasz
Snowy_owl #309 üzenetére
Én az asztali forrasztóállomásukat használtam, eléggé aprólékos forrasztáshoz (Mill-Max foglalatok), a végére teljesen elfogyott a hegye. Egyedi heggyel nem vennék ilyesmit, mert akkor kb. egyszer használatos. Nekem kevesebb, mint 200 forrasztási pontra volt elég a hegye.
Szerintem jobban jársz, ha veszel valami kicsit normálisabbat abból az öt Mátyásból meg a tervezett akksi cella csere árából. -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Alkalmanként, és tényleg ritkán, de szoktam forrasztgatni. Jelenleg egy Fahrenheit állítható forrasztó állomásnak nevezhető valamim van, ami egész jó, de mikor egy egy apró dolgot kell megforrasztani, akkor ormótlan nagy, és közben meg mindig kéznél kell legyen. Most néztem, hogy a lidlben van egy olyan hogy Parkside akkumulátoros forrasztópáka. Videós tesztek alapján amit felleltem apró forrasztásokra megfelelőnek tűnik, ára 5darab mátyás. Vajon megéri megvenni? 1.500mAh 18650-es akkumulátor működteti, amit a későbbiek során érdemes lehetne 3.000mAh-ra cserélni. Szerintetek jó lenne apróbb forrasztásokra. Illetve a pákahegy természetesen egyedi, és így most hirtelen nem találom, de régen találtam már neten valamerre forrrást, ahonnan be lehetett szerezni. Szóval ha valakinek van vele tapasztalata, akkor megköszönném, ha megosztaná velem. Egyébként a doboz szerint 8W a terljesítménye, ami az asztali 45W-hez képest csekély, De a videóban megmérte a pákahegy hőmérsékletét, és ott a műszer 400 fokot mutatott, ami nem rossz. Egyébként ilyen: [link]
-
hramon94
tag
Sziasztok. 18-20.000Ft-os árkategóriában melyik lenne a jobb választás szerintetek?
Ezt a két típust néztem ki:
Solomon SL-20
Fahrenheit 28011 -
Dani4444
csendes tag
válasz
Dani4444 #303 üzenetére
Időközbe kinéztem 3 félét (mert a hőlégfúvó se jönne néha rosszul)
Melyik felel meg a legjobban a fenti kritériumoknak?
Ezek mely forrasztóállomások klónjai?853D:
https://www.banggood.com/YIHUA-853D-3-in-1-Soldering-Rework-Station-Solder-Iron-SMD-Hot-Air-Gun-DC-Power-Supply-Kit-p-1136627.html?cur_warehouse=CN909D+:
https://www.banggood.com/909D-Rework-Soldering-Station-Hot-Heat-Air-Gun-DC-USB-Power-Supply-220V-AC-EU-Plug-p-1063967.html?rmmds=category&cur_warehouse=CN968A+:
https://www.ebay.com/itm/Aoyue-968A-Digital-Hot-Air-Rework-and-Soldering-Station/263566330154?hash=item3d5dc7092a:g:VMwAAOSwQOBatUMs -
Dani4444
csendes tag
Bár írtam privátba, de leírom ide is hátha más is hasonlót szeretne, és érdekli a válaszod! ; )
Forrasztóállomást szeretnék venni!
30 000 forint körül szeretnék venni, és ezen az áron a lehető legjobbat szeretném megvásárolni, minél több funkcióval.
0,2mm vastag smd-ket is szeretnék majd vele beforrasztani.
Fontos lenne még hogy PTC-vel vagy mikroprocesszorral szabályozza a hegy hőmérsékletét, földelt, még az is fontos hogy a páka fogórésze nagyon vékony legyen (mert ugye az apró smd-hez úgy tudom a legprecizebben megfogni), weller vagy hakko klónt előnybe részesíteném (ebayen ugye azok vannak olcsón), és ugye ami még fontos hogy pákahegyekből sokféle legyen hozzá ha nagyobb dolgokat is szeretnék forrasztani.
Köszi a vállaszod! -
Atamano
csendes tag
Régebben le volt értékelve a Conradban és azt kell mondanom,hogy leértékelve nagyon jó vétel volt.Kipróbálás és használat után még teljes áron is megvenném.
Féltem attól,hogy össze vissza fog hajolni,de nagyon masszív és közvetlenül a forrasztáshoz tudom forgatni és ott is marad.A csavarok tartanak, kényelmes forgatni,mozgatni.Stabil az egész szerkezet és kényelmesebb vele dolgozni,mint a többi asztali változattal.Jól szív érzem ,amikor be van kapcsolva,pillanatok alatt elszívja a füstöt.
Egy dologgal kell vigyázni,de ez csak a bénaságomnak köszönhető ,hogy pákával sikerült hozzáérnem és mivel a szívórész műanyag így egy kicsit megolvasztotta,de hamar elszívta a szagot
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OpenWRT topic
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest