- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- SCYROX V8 gamer egér
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
[link]
Neo Ergo, 125 dolláros kezdőár, több infó még nincsentAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #90194 üzenetére
Ezt ilyen általánosan nem lehet kijelenteni.
A reszelés nagyja a ház alsó része miatt van, amely ugyanolyan típusú brown és silent brown esetében megegyezik, és amiből a Gateronnál eleve háromféle változat létezik: fekete, milky és PC. A polikarbonát minden szinten a rosszabb, mint a másik kettő a reszelést is beleértve, így kerülni kell, a fekete és milky közül a tapasztalatok alapján a fekete szokott a simább lenni, azonban alapszínű kapcsolóknál a tapasztalatok alapján jobban számít a batch, mint a szín.
De Gateron silent brownt tényleg nem akar, olcsóbban van jobb.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
skilleeer #90189 üzenetére
amikor lenyomom a gombot akkor olyan soha véget nem érő érzése van, mintha nem lenne végállása a gombnak, és késztetést érzek rá, hogy erőből nyomkodjam
A szilikont érzed, ami tompítja a becsapódást, az O-gyűrűvel ugyanez fog bekerülni a képbe, amikor nyúlós érzetről beszélünk, akkor ezt értjük alatta.Ha nem szereted ezt az érzést, akkor Haimu x Geon Silent Linear/Tactile kell neked, itt a tompítást nem szilikonbetéttel oldják meg, hanem laprugószerű kialakítással, így kicsit hangosabb, mint a leghalkabb halkított kapcsolók, cserébe átlagosan halk halkított kapcsolóként a gépelési élmény nem csorbul a piacon elérhető választékkal szemben.
-
dqdb
nagyúr
[link]
bármiből lehet ortolineáris billentyűzetet készíteni, ha van kéznél egy Dremel, azonban ekkor sem biztos, hogy minden hülye ötletet meg is kellene valósítanitAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Frenky89 #90170 üzenetére
Mit érdemes számításba venni, mint következő lépcső - ha egyáltalán érdemes? Outemu Silent Peach V2? Gazzew Boba Gum?
Ha az a cél, hogy "jobbat" kapjál még szintén olcsón, akkor az említett Haimu kapcsolókat, mert az olyat tud, amit a többi nem, vagy esetleg még az az Outemu, de akkor már érzetre sokkal inkább a Haimu. Bármi más drágábban nem hoz semmi előnyt.Az összes Gazzew kapcsoló a tényleg egyedit nyújtó U4/U4T miatt túl volt hype-olva 1-2 éve, de ez a nem túl jól sikerült update óta mostanra szépen lecsengett, custom vonalon hónapok óta nem futottam bele ilyen buildbe.
Hang és minőség ügyileg a dye-sub. PBT lenne a legjobb?
Igen, drágán CRP, olcsón XMI, JC Studio vagy Shenpo (ez utóbbi egy fél lépcsővel lejjebb van a többihez képest). Ennek várd meg a szállítását, ha időben belefér és tetszik a design, árban rendben van, kittingre tökéletes, minőségre is az lesz. Ha nem, akkor a Shenpo a legkönnyebben beszerezhető jó kittinggel, bár kezd a JCS is megjelenni ott és XMI-t is látni. Taobaón nettó 25-28 dollár között mennek, AliExpressen bruttó 40-50 dollár környékén vannak, ha valahol drágább, akkor az a bolt le akar húzni.Utána a double-shot PBT, de ezeknél bőven akad probléma az anyagösszetételből (ABS) fakadóan.
Az a doubleshot PBT-nek nevezett doubleshot "PBT", a rendes doubleshot PBT-ben nincsen ABS. Tessék WOB ilyenből, bézs és egy dolch-szerű változat akad még belőle, és felsoroltam a teljes piaci választékot.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #90153 üzenetére
Köszönöm, de már megvannak a geon stemek, csak időt kell találnom a baglubera és a cserére.
Stemre is bag lubing? Ewwww.Tudom, vannak akik szerint a stemekre is a bag lubing a tökéletes kenési módszer (rugókra az), mert gyors, de én nem akarok egy szimpla kupakcserekor is 205-öt tapicskolni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #90122 üzenetére
Amúgy ez nem feltétlenül igaz. MX Silverek pengenek a 14 mm-es, single stage Geonnal is.
Rugócserélt nylon házas MX Black esetében én nem tapasztaltam ilyet. Két billentyűzetem van ilyennel megépítve, az egyikben szintén 14 mm-es Geon rugó van, a másikban 22 mm-es three stage, mindkét rugó nehezebb a tiednél, az egyik 62,5 grammos, a másik 65 grammos, de már nem rémlik fejből, melyik melyik.Kenőanyag nélkül építettem meg ezeket, hogy bekopás után szétkapom, megkenem, és összerakom, de hónapok óta a bekopás után fázisnál tartok, mert nem érzem a késztetést pár órát eltolni a forrasztásra és kenésre, jó így és egyszerűen csak használom.
Egy kapcsolónál a spring ping mellett a leaf ping a másik lehetséges forrás pengésre (ezen segíthet a kenés, de a rugó kenése nem), lehet, hogy a speed kapcsoló hajlamosabb mindkettőre az eltérő stem miatt. Másik eltérés lehet a körítés és maga a plate, nálam az egyik build plateless tadpole mount (lényegében rugalmas bottom mount), a másik leaf spring mount CF plate-tel, ahol maga a plate viselkedik laprugóként, szóval mindkettő eléggé flexibilis, és fém csak a házban van.
A nylonházas észrevehetően kevésbé, mint a polikarbonát tetejű (az eléggé), de mégsem mentes a jelenségtől. A PC még jó karcos is marad. Elég kiábrándító volt.
Cherryből vagy nylont és azt is nagyon olcsón, de azt nagyon, vagy semmit.Pont azért vettem Geont, mert dqdb szerint nem muszáj vele piszlicsáré kulimászkodni.
Továbbra is így vagyok ezzel, egy vadonatúj Cherry MX-be, azaz a jövőben szétszedést és kenést igénylő kapcsolóba szárazon teszem be a rugót, és a jövőben is maradok ennél. Egy megkent vagy kézi kenést nem igénylő kapcsolóba, mint például Gateron X, amit a jövőben nem tervezek szétszedni, már megkenve teszem be a rugót (bag lubing, egy csipesz kell csak hozzá és amúgy eléggé tiszta dolog), bár többször volt már olyan érzésem, hogy inkább placebo a rugókenés ebben az esetben is, de mivel szinte alig több meló, mint a sima rugócsere, így a rituálé ezen része maradt.micafighter: Bár a Geon az egyik legjobb kapható rugó jelenleg, az is igényli a kenést véleményem szerint
Ezért jó, ha valami erőteljesen szubjektívPengésre hiperszenzitív vagyok, abból a (OFF)soha (/OFF)az egyetlen számomra elfogadható szint, de az már egy ideje kiderült, hogy úgy általában szerencsés vagyok, és elég nekem a 90-95%, míg neked a 99% az a szint, ami megfelel. Te nagyon élvezed a "kütyüzés" részét is, én azt csak egy elkerülhetetlen letudnivalónak tartom, és irigyellek érte
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #90140 üzenetére
Ezért kell programozható firmware-rel billentyűzetet választani még nagy méretben is.
Némi konfigurálás után Shift+NumX helyett Fn+NumX esz, és máris nem lesz ilyen problémát. Vagy ami szerintem még jobb: modtap az Num0-ra vagy a Num5-re, azaz
Num0+Num7 = Shift+Home
Nzm0+Num1 = Shift+Endlorcsi: a normál K4-ben a fő rész, a numpad és a kurzorok nem különülnek el, ez lehet, hogy megszokhatatlan lesz számodra és egy rakás félreütést eredményez, de az is lehet, hogy semmilyen problémát nem fog okozni. Online rendeld meg, és teszteld az első napokban minél többet, hogy vissza tudd küldeni, ha nem működik nálad a kiosztás.
A K4 Pro ilyen téren már előrelépés a robbantott kiosztásával (bár nekem a Num0-val ilyen kiosztáson is a bajom van), és más téren is (teljes mértékben programozható, hangtompítás).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #90120 üzenetére
Azért peng, mert a gyári Cherry rugó benne szemétbe való. Szárazon, de értelmes rugóval nem pengene, de az első 1-2 hónapban erősen karcolna benne a homok. Utána már javulna, de halkított kapcsolóhoz kell némi kenés, úgy halkabb lesz.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mephike #90082 üzenetére
Végre valaki balra rakta a tekerőt és vízszintesen, ahol könnyebb elérni. Azonban ebben a nagyon magas kialakításban nagyon nem vagyok biztos, az Escape lenyomása helyett sokszor beleütközhet az ember keze, szerintem útban lesz.
A négy makrógomb esetében érthetetlen, hogy miért nem szabványos méretűek lettek.
-
dqdb
nagyúr
Elfér a felső sorban mind a 3 magyar ékezetes billentyű? Az "öüó" gombokra gondolok.
Igen, ugyanott lesznek, mint egy átlagos magyar kiosztású billentyűzeten. Az Escape lesz a probléma, amely a bal felső sarokba kerül, ahol a 0 van magyar kiosztáson, így ha nullát akarsz írni, akkor ahhoz Fn+Esc-et kell nyomni. Ezt vagy megszokod, vagy funkciósorral rendelkező billentyűzetet keresel, vagy olyan 65%-ost kell választani, ahol a kiosztás szabadon módosítható, és az Escape-et átteszed máshová, például a Caps Lock helyére.Van belőle RED és BROWN. Melyik a halkabb ?
Egyik sem.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #90071 üzenetére
Én először szappanos vízben vagy műfogsortisztító tablettával fürdetném meg, mert azok letakarítják a szerves dolgokat, és ez átmenetileg némileg csökkentheti a csúszós érzést. Aztán persze amikor már a megtisztított ABS felület is korcsolyapálya, akkor nincsen mit tenni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Throme #90056 üzenetére
A fényesedés engem sem zavar, hiszen használati tárgy, ami értem van, de az, hogy csúszkálnak az ujjaim gépelés közben, az eléggé. A csúszós felület a fényesedéssel nem egyszerre jön, kissé később következik.
Szferikus profilnál a tapasztalatom alapján a fényesedés is sokkal lassabban alakul ki és sokkal kisebb felület érintett. Valószínűleg ez amiatt van, hogy a profil jobban megfogja az ujjbegyet gépelés közben, és sokkal kisebb a bőr dörzsölő hatása, és 7-8 hónap után sem jött elő a csúszkálás. Így aztán egy MT3 vagy SA profilnál nyugodt szívvel veszek ABS-t, míg Cherrynél messzire elkerülöm.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #90051 üzenetére
Másfél hónap? Az nem semmi, ha ennyi idő alatt sikerült csillogósra-csúszósra koptatni, nekem még a tiszta ABS is 3-4 hónapig tartott, pedig nincsen az a festett vagy krómozott felület, ami ellenállna a bőrömnek.
ezért a pénzért elég hitvány minőséget sikerült eladni
Ez nem minőség, hanem szimpla kémia, minőségileg nincsen probléma azokkal a kupakokkal, az történt vele, ami egy ABS tartalmú anyaggal szokott történni, ha olyan bőrtípusú emberrel találkozik.Azzal ellenben nagyon is van, hogy az összes doubleshot "PBT" kupakkészletet a tiszta PBT tulajdonságaival hirdetik, miközben az ABS tulajdonságaihoz áll sokkal közelebb a blend. Szóval a fogyasztó tudatos vagy nem tudatos (mert sokan azt sem tudják, hogy mit árulnak) félrevezetése fennállhat.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
ribizly #90047 üzenetére
Vagy az, hogy ettol meg "ajanlott" szett.
Ahogyan írtam: az accenteket nem nézve egy jó minőségű szett. Ha vásárlás előtt kérdezel rá itt, akkor ugyanezt leírtam volna én vagy valaki más, hogy a sötét alapon világosabb feliratú accent kupakok mindegyike reverse dyesub, amiből nincsen a piacon jónak nevezhető minőség. Ez hasonlóan ismételgetett mantra, mint például az, hogy a doubleshot PBT pár ritka kivételtől eltekintve ABS-PBT blend és az ABS-hez közelebb áll tulajdonságokban.Az EPBT-nél tudni lehet, hogy a világos alapon sötét feliratos billentyűket normál dyesub módon oldják meg, azaz anyagában színezett az alap és csak a teteje kap hőterhelést, az oldalai nem, így az accent space engem is meglepett (mondjuk arról meg azt írtam volna, hogy felesleges az a kit, mert a base kitben jó split támogatás van, az accent spacebar meg úgyis meh
).
Sajnos sok gyártó olyan esetben is fehér kupakból indul ki, amikor nem kellene, és mind a felirat, mind az alap színe dyesubbal kerül fel (az MW például ilyen, az MW Voynich volt az egyetlen, ahol ettől eltértek).
Ugyanilyen okból nem szerepelt a tegnapi magyar feliratos Keychronok között ez a készlet, mert ennél minden kupak reverse dyesub, azaz kivétel nélkül az összes kupakot érintik a hibák (párnásodás, foltosodás, banán space és társaik).
Ha rákeresel a párnásodás szóra, az mindig előkerül reverse dyesub esetében, mint a leggyakoribb probléma. Ezen hibák olyanok, hogy sokszor együtt lehet velük élni, ha tetszik az adott színséma, de ha sok pénzért jogosan a tökéletes vagy a lehető legjobb minőséget várod el, akkor annak csalódás lesz a vége. Nekem is akad itthon full reverse dyesub készletem több gyártótól is, ezek egy részét még tudatlanként vettem, egy részét már a kockázatok ismeretében, és a lehetséges problémák mindegyikét megkaptam, de a legtöbbnél nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
ribizly #90045 üzenetére
Ja, én erre monokróm készletként tekintek, azaz nálam az összes fekete alapon bézs feliratú kupak ment a virtuális kukába
Az összes bézs alapon fekete feliratú kupak normál dyesub, ezek minősége eléggé jó. Az összes fekete alapon bézs feliraú kupak reverse dyesub, azoknak a minőségük olyan, amilyen bármelyik gyártótól a reverse dyesub: legjobb esetben is pocsék. Ezért is írtam, hogy ez egy monokróm készlet, mert a használható része az az, de az a része tényleg nagyon jó.
Az mindenesetre nagyon nem szép költségkímélő megoldás, hogy az accent spacebarokat is reverse dyesub módon színezték és nem anyagában. Így sajnos azokat érinti a módszer összes hibája, azaz nem 100%-ban passzoltak a nagyobb gombok (szorultak) es "faragni" kellett, hogy ne feszuljenek, és a nagyobb méret miatt hatványozottabban jönnek ki ezek.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Tequila86 #90043 üzenetére
Segíteni ebben nem nagyon tud senki ahogy tapasztalom, teljesen egyénfüggő.
Igen, ez így van, és például taktilis terén is egyénfüggő, hogy gyengén vagy erősen taktilis jön-e be neki jobban.Szerintem a lineárissal borzalmas a gépelés
Ahogyan hang terén sem csak kapcsolóból áll egy billentyűzet, új gépelési érzet esetében sem, a körítés nemhogy fontos, hanem többet számít. A floating design, atommerev felépítésű, lineáris kapcsolós gamer billentyűzetek szerintem arra az egy célra tökéletesen alkalmasak, hogy elvegyék az ember kedvét a lineáris kapcsolóktól, miközben számomra a legkényelmesebb billentyűzeteimben lineáris kapcsoló van.Ahogyan írod, ki kell próbálni, erre egy MM is elég, az alapján dönteni, és elfelejteni az olyan általánosításokat, mint piros játékra, barna gépelésre, ezek inkább károsak, mint hasznosak. Ennél talán csak a piros halk, mert lineáris, a barna hangos, mert taktilis legenda nagyobb hülyeség.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ribizly #90040 üzenetére
Az EPBT Origami egy nagyon jó készlet, az EPBT Ivoryhoz és a EPBT Grand Tourhoz hasonlóan hoz egy szemnek kellemes, semleges monokróm hatást, az egyik valaha volt legjobb EPBT készlet szerintem. Egészen jó áron vetted, a tavaly nyári 50%-os MKEU akcióban magyar áfával a base kitet 63 euróért lehetett bezsákolni (a többi kit árát nem tudom, a numpad már elfogyott, amikor lecsaptam rá, a noveltyk és accent space-ek pedig nem érdekeltek).
Ezután az a KPrepublic készlete ugyanennyiért szerintem határozott csalódás lenne. Abból 77 dollárral volt egy 100%-os kiosztást lefedő csomag, áfával együtt az is 35k környékén van, csak rosszabb kittinggel és minőséggel.
Ha olcsón szeretnél jó minőségű klasszikus bézs készletet EU-n belülről, akkor ennek az extráit várd meg.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #90038 üzenetére
Az ára nagyon jó, a legolcsóbb jó Topre alternatívának számító KLC komponensekből csak a kapcsolók és stabilizátorok kerülnének 108 dollárba, ehhez ugyebár még kell ház, plate és nyák is.
Jó kérdés a QMK/VIA támogatás mikéntje, mert az EC kapcsolók működési elvéből eredően ezeket kalibrálni kell. Ha Cipulot QMK és VIA EC fejlesztéseire építettek, akkor ezzel garantáltan nem lesz gond.
Egy 35 g-s, hmm.
A taktilitást EC esetében a dóm hozza, a 35 gramm arra vonatkozik és nem a rugóra, így itt kissé másképpen kell értelmezni a számokat, mint MX esetében. Én 45 grammos KLC kitet vettem, majd 2-3 hónap múlva, amikor megérkezik a plate-nyák páros egy billentyűzetemhez, kiderül, hogy jól döntöttem-e.Ha nem, akkor variálhatok a dómokkal, Deskeysnek ebből többféle súlyú és többféle stílusú taktilitást hozó darabja is van.
EC és EC között nagy különbségek tudnak lenni, nem véletlenül nem ugrott rá a custom szegmens például a NIZ megoldására, hiába elérhető már 3-4 éve, és továbbra is inkább HHKB-ből vagy RealForce-ból bányászott komponenseket, míg a drágább Deskeys és olcsóbb KLC tavaly érkező megoldásaira azonnal, mert ezek a tapasztalatok alapján hozzák az eredeti Topre érzést, és emellett a konfigurálhatóságot is meghozták. A másik fontos dolog a kompatibilitás, a NIZ részben eltérő méretezést használ, és nem keverhetőek szabadon az alkatrészek, míg Topre/Deskeys/KLC esetében igen.
Ezt mindenképpen görgesd végig, mielőtt bármibe is belevágnál.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
ribizly #90032 üzenetére
Ha nem nélkülözhetetlen, akkor engedd el a magyar nyelvet, és vegyél XMI, JC Studio vagy esetleg Shenpo kupakokat AliExpressről feleáron vagy Taobaóról harmadáron.
Manapság egy 8 dolláros random taobaós kupakkészlet is nagyságrenddel jobb dyesub minőséget hoz, mint a KPrepublicé. Már nem ugyanaz a piac, mint 2-3 éve volt, sokat javult az elérhető minőség és az árak is csökkentek.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ribizly #90024 üzenetére
Keychronnak van többféle dyesub PBT kupakkészlete, a KPrepublicnál sokkal jobb dyesub minőséggel, rosszabb kompatibilitással, OEM profillal, szerintem béna betűtípussal, és hibás színezésű Í és Ű billentyűkkel, mint ez, de úgy nézem, hogy ki vannak fogyva, itthon akad kétféle.
-
dqdb
nagyúr
Ha a stabilizátorral van problémád, hogy zörög, akkor miért a kapcsolót akarod kitisztítani?
Ha arról van szó, hogyan tudom eltávolítani a Keychron kenőanyagát?
Legegyszerűbben másik kapcsolók vásárlásával. Kevésbé egyszerűen ultrahangos mosóval.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Domonkos #90014 üzenetére
Az elhiszem
Kár, hogy a kupakokat sem lehet ezekből a klasszikus terminálbillentyűzetekből átmenteni. Ehhez képest egy SA kupak low profile és papírvékony. Ez még az a korszak volt, ahol beletették az anyagot mindenbe, mert a minőség volt az elsődleges és belefért az árba.
Mr.Csizmás: azt a lemezt meg csavarokat egy kiselejtezett 280-as ikarusból szedted?
Ez nem különálló billentyűzet volt valószínűleg*, hanem egy terminál beépített billentyűzete (mint például ez), a 80-as évekből eléggé sok különleges billentyűzetet így modulként sikerült megmenteni, a 70-es évekből pedig szinte kizárólag így, a különálló billentyűzetek sokáig nem voltak megszokottak.* volt, amiből akadt beépíthető és különálló változat is, és ott a különálló belseje is hasonlóan nézett ki
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #90000 üzenetére
barna = SA Chocolatier, ez egy klasszikus készlet, ami sosem futott újra
ha mentazöld alatt a Kit5-öt érted, akkor az SA Green Screen, ez is egy klasszikus készlet, amiből a Drop másfél éve tolt belőle egy második kört, most is kapható, de túl drágaPozitív ebben az AF SA-ban, hogy a legtöbb SA klónnal ellentétben itt megtartották a klasszikus SA 1-1-2-3-4-3 sorkiosztást, a legalsó sornál rengeteget számít kényelemben, hogy a harmadikkal egyezik meg és nem a negyedikkel.
-
dqdb
nagyúr
Egyébként C3Equalz Screw in stabilizátorról van szó. Ez nem tudom minek felel meg felépítésben.
Hagyományos felépítés, ~3 éves design, azaz kell a sűrű zsír hozzá (szilikonzsír, Super Grease, XHT-BDZ vagy 205g2, de semmiképpen nem 205g0)Krytox 205 GPL 205-öt honnan érdemes rendelni? Keygem?
Igen, tőlük lesz valószínűleg a legolcsóbb.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #90004 üzenetére
Van egy évek óta megépítésre váró Hyper7 azért a szekrény tetején, mert nem fért be
nyunyu: Egyrészt 2,5 kiló
2,5 kiló egyáltalán nem számít soknak a fémházas billentyűzetek korában.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
fpeter07 #90001 üzenetére
Ugye mint tudjak, a vastagság fontosabb, így akiknek csak a méret a lényeg, azok inkább a G80-9009-re jobban buknának vagy egy battleshipre, mint azokra a manapság teljes méretűnek csúfolt vékonyakra.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Létezik olyan, hogy a stabilizátor kiszárad? Megkentem, de most elkezdett zörögni.
Egyszerűen csak rosszul kentem meg?
Rosszul is meg lehet kenni és rossz anyaggal is meg lehet kenni.Stabilizátort három helyen kell kenni:
1. a slider két oldala, hogy a műanyag-műanyag súrlódást segítse
Ide mehet bármi, amivel kapcsolót kensz, mert lényegében ugyanaz történik, a 205g0 tökéletes jelölt, bár használtam itt már szilikonzsírt is vékonyan.
2. a drót azon része, ahol a stabilizátor megfogja, hogy a műanyag-fém súrlódást segítse
Ide is mehet bármi, 205g0 is, de jó szilikonzsír is.
3. a slider belsejében, hogy a drót vége ne ütközzön neki a műanyagnak mozgás közben zörgést okozva
Ide ellenben nagyon nem mindegy, hogy milyen a stabilizátor és mi kerül oda:
1. ha TX stabilizátorról van szó, akkor ott a lágy TPU betét miatt ez nem létező probléma, én egyszerűen szárazon hagyom a drót végét
2. ha QMX stabilizátorról van szó, akkor elég egy leheletvékony 205g0 bevonat a drót végére és megvagy
3. hagyományos felépítés esetében ellenben valami jó sűrű anyag kell térkitöltőnek és nagy mennyiségben, ami idővel a lehető legkevésbé folyik ki, mint szilikonzsír (Super Grease például), 205g2 vagy XHT-BDZ. A hígabb anyagok, mint a 205g0 nem jók, mert azok egy idő után engedelmeskednek a gravitáció hívogató szavának, és szépen lassan kifolynak a nyákra.
Szerencsére ez a billentyűzet szétszedése nélkül orvosolható, kell egy fecskendő benne a sűrűbb anyaggal, leszeded a kupakot, a másik oldalon felhúzod a stabilizátort, és telenyomod az üreget a zsírral, majd a másik oldalon megcsinálod ugyanezt, és mehet vissza a kupak. Ezután jön a spamming, azaz nagyon gyorsan nyomkodod a billentyűt a bal oldaláról indulva és lassan jobbra haladva, az segít a zsírt eloszlatni belül. Ha még mindig zörög, akkor újabb adagot tolsz be, és újra megpróbálod.
A Keychron a Krytox számozását megtévesztésként használja ezen termékek nevében, nem Krytoxot árulnak saját néven, hanem valami mást.
-
dqdb
nagyúr
hajrá
-
dqdb
nagyúr
[link]
switch adatbázis, link az első hozzászólásbantAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #89958 üzenetére
Forged CF
-
dqdb
nagyúr
válasz
Emperor_ #89956 üzenetére
Elmélet: ha a billentyűzetet cserélnél, akkor nem a gépből húzod ki a kábelt, mert macerás, nem a billentyűzetből húzod ki a kábelt, mert kopik a csatlakozó a sok kihúzástól, hanem a sokkal nagyobb igénybevételre* tervezett Lemo (+alternatívái és klónjai) quick connectet bontod meg, és dugod rá a másik billentyűzetet.
Gyakorlat: szinte senkinek sincsen több eszközoldali kábeldarabja, mindenki ezeket a kábeleket is a billentyűzetből húzza ki, szóval csak pusztán látványról szól az egész.
Másik gyakorlati alternatíva 4-5 évvel ezelőtt a mini USB → USB-C átállásnál lehetett volna, ahol az eszközoldali kábeldarabot kellett csak cserélni, de gyakorlatilag a legtöbben vettek egy új bontható kábelt USB-C csatlakozóval.
* az eredeti Lemo csatlakozó nem véletlenül olyan drága, mert ilyenre képes, a képen egy beépített Lemo csatlakozós, 6-7 kilós Kepler FC65 lóg a kábelen
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Táltos Suhan #89954 üzenetére
Ami árban hasonló, az a CableMod például, ott akár egyedileg is lehet konfigurálni. Egy teljesen custom kábel jellemzően drágább/sokkal drágább a Gloriousnál.
Vagy ez, nem tudom, hogyan ragadhatott be náluk ilyen jó áron.
Ha teljesen elborulna az agyam, akkor Pexonhoz mennék a csúcsminőséghez, de annak a kábelnek az árából már billentyűzetet lehetne venni, ha beugrik egyedi cerakote is például. De ezért jó egy KVM az asztalon, az a 25 cm-nyi kábellel áthidalandó távolság nem készteti az embert ilyesmire
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mephike #89948 üzenetére
Igen, meglehetősen drágára sikeredett, a Zoom75 HE változatából a prebuilt is alig drágább ennél.
Compatible with Akko cream yellow magnetic switches and 3-pin mechanical switches
A HE kapcsolók vásárlása nem lesz egyszerű feladat, figyelni kell az inkompatibilitásra. Ezek az Akko kapcsolók garantáltan nem lesznek kompatibilisek a Lekker/Venom/Gateron HE kapcsolókkal, mert azoknál ott van a nyákon a Reed relé, ahol a mehanikusok középső lába miatt a nagy lyuk lenne.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Keychron
Egyenlőre a keychron k10 proval szemeztem, ami jó választásnak tünik és talán q6-tal.
Mennyire állítható rgb és szoftveresen milyen szinten lehet állítgatni?
Van 15+ effekt, amit ki tudsz választani, némelyiknél az alapszín/színek állítható, valamint a sebessége. Egyedileg nem tudsz billentyűket színezni a UI-on, ahhoz jobban bele kell ásni magad a dolgokba, mert az open source gyári firmware-t kell hozzá módosítani.Szoftverbe milyen szinten lehet a kiosztást vagy billenyűzet parancsot állítani?
Ilyen szinten. Van négy vagy öt layered, és mindent át tudsz konfigurálni, még az Fn bllentyűt/billentyűket is oda teszed, ahová szeretnéd. Aztán ha ez nem elég, akkor ismét ott van az open source dolog, és olyan feature-ök is elérhetővé válnak, amelyek a grafikus felületen nem elérhetőek.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #89928 üzenetére
21kb
Testre szabható XMI 60 dollárért, ahol a módosítóknak választhatsz fehéret is, garantáltan jó, a Shenpónál jobb dyesub minőség. Ugyanezt valószínűleg sokkal olcsóbban Taobaón is el tudnád érni, csak az nem kevés időbe és kommunikációba kerülne.Vagy Keykobo BoW, ha doubleshot kellene.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Alan[HUN] #89923 üzenetére
Mármint PBT blend, amivel szemben az ABS szerintem simán alternatíva.
Ha tényleg doubleshot PBT kell, akkor kapható ez és ennyi.
Engem azért nem érint annyira a kitting, mert 60% WKL-en vagyok
3u-1u-3u split spacebar[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
gyantaszuz #89918 üzenetére
Szép munka! Az inspiráció még mai szemmel is jól néz ki szerintem, ez a design jól öregedett, a sárga különösen jól áll neki.
Jól látom, hogy Costar stabilizátorok kelleneke bele? Ha igen, akkor azokat utálni fogod.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Alan[HUN] #89917 üzenetére
Vagy ha kicsit nagyobb a keret, akkor a PBTFans WoB szerintem még egy jó vétel
Szerintem ez is nagyon rossz ár-érték arányú vétel, 95 dollár bruttó, 75 dollár nettó, de nincsen numpad, nincsen split space támogatás.Akkor már inkább Keykobo, olcsóbb, GMK közeli minőségű öntőformák és tudsz hozzá numpadet és spacebar kitet venni. Vagy ott van GMK WoB és DCX WoB (bár ezt 39 dollárra leárazva érdemes megvenni, ahogyan az MT3 variánst is) a Dropról numpaddel és alap split space támogatással a készletben.
-
dqdb
nagyúr
válasz
CsMarc #89855 üzenetére
Teljes szétszedés, mert a teától a nyák korrodálódhat idővel, ezért meg kell tisztítani a nyákot is megfelel spray-vel, amire a plate-ről lefolyhatott. A helyzetet erőteljesen nehezíti, hogy a CK550-ben még nem SMD LED-ek vannak, hanem kapcsolón átfűzősek, így röpke 630 lábat kell kiforrasztani csak, és ezt minél előbb meg kell tenni. Ezt követően a kapcsolók mehetnek ultrahangos mosóba, bár ennél egyszerűbb valami másra lecserélni azokat.
Szóval nem egyszerű, de nem is lehetetlen.
-
dqdb
nagyúr
Fizikailag kompatibilis lesz, világítás terén nem lesz az: a K8 Próban délre néznek a LED-ek, K8-ban északra, szóval a stem ki fogja takarni a felirat elől a fényt. Amúgy én azt hittem, hogy mostanra rég kihaltak a nem hotswap K8-ak a piacról, szerencsére a K8 Prónál nincsen ilyen keverés.
Most eléggé jó áron mennek a CMYK változatok a TKL Varmilókból, a hotswap és az RGB hiánya ellenére minőség terén sokkal jobb választás, ha magyar feliratos kupakok kellenek.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Teaway #89826 üzenetére
üzem közben cserélhető
Na ez az, amit nem szabad hotswap billentyűzetnél csinálni, hacsak nem akarod letépni a socketeket a nyákról. Kailh hotswap socketbe csak úgy szabad kapcsolót betenni, hogy közben alulról megtámasztod a socketet a nyákon.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
dabadab #89789 üzenetére
Érdekes dolog, hogy a legtöbb közép-európai nyelvből van külön normál és programozói kiosztás, ahol az utóbbinál a speciális karakterek a helyükön maradtak, és az ékezetes betűk kerültek AltGr rétegre, kivéve a magyart. Ötletem sincsen, miért így alakult történelmileg.
Így néz ki például a kétféle lengyel kiosztás.
-
dqdb
nagyúr
Két lehetőség van: a nyákkal történt valami vagy a kapcsolóval. Cseréld meg a K és a Scroll Lock kapcsolóját, ebből kiderül, hogy melyikkel van probléma.
Ha feléled a K, akkor a kapcsolóval, ekkor mondj érzékeny búcsút a Scroll Locknak és használd tovább. Ennél a billentyűzetnél ASUS megvalósította a tökéletes vevőszívatást: sem kapcsolót, sem kupakot nem tudsz hozzá venni, mert mindkettő egyedi és külön nem árulják, ami egy átlagos mechanikusnál rém egyszerű lenne, mert azoknak az az egyik legjobb tulajdonsága, hogy a garancia lejárta után is a legtöbb probléma javítható házilagos eszközökkel is.
Ha továbbra sem működik a K és továbbra is működik a Scroll Lock, akkor a nyákkal, ez fejvakarós, mert nem biztos, hogy a megfelelő alkatrész típusa kideríthető-e, eléggé nagy esély van a kukára (az optikai billentyűzeteknél az érzékelés nem a kapcsolóban van, hanem a nyákon). Ebben az esetben, ha már kétszer szándékozol belelépni ugyanabba a folyóba, akkor a régit mindenképpen tartsd meg kupak- és kapcsolódonornak az újhoz.
46e forintért jó billentyűzetet is kapni már.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
dabadab #89761 üzenetére
Továbbra is nagyon jól néz ki ez a billentyűzet, azon kevés retró stílusú billentyűzet egyike, amit sikerült eltalálni designban.
A Kailh White V2 szerintem kiváló clicky switch, szépen klikkelget, pont azon a ponton, ahol kapcsol, ráadásul alatta még egy csomó hely van, szóval nem nagyon bottom-outolom. Nem érzek benne reszelést és rugóhangot se hallok. A klikk szép klikk és ráadásul kettő van belőle, egy lefele egy meg felfele.
Ez a kapcsoló (és két nehezebb testvére) a legjobb MX stílusú clicky kapcsoló a piacon, és méltatlanul alulértékelt.Mondjuk ezt az állandó klikkelgetést én saját magam se viselem el,
Erre az a megoldás, hogy két billentyűzeted van, a clickyt akkor veszed elő, amikor örömködni akarsz és tudsz, aztán ha túl sok lett, akkor mehet vissza a szokásos. Én legalábbis a clicky buildet pár hetente 2-3 órára veszem elő.Ja, a 2,4 GHz-es vevőegysége elég bumszli, mint valami pendrive, azt nem tudom a laptopban tartva hurcolni (a képen a csuklótámaszon látható).
Méretben akkora, mintha egy nRF USB-s fejlesztői modulra húztak volna egy műanyag házat. Aztán lehet, hogy éppen ez az okatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Before81 #89723 üzenetére
vagy az a biztos ha egy másik ducky OEMel kombinálom?
Ez a biztos. A többi profillal ellentétben, amelyek közel* szabványosak, az OEM az csak annyit jelent, hogy magas és hengeres felületű. Egyes gyártóknál eltérhet a magasság, a felület nagysága, a felület görbülete, valamint a betűtípus is, így ha tudsz gyártón belül maradni, akkor érdemes.* Cherry profilnál is lehet 1 mm-es eltérés magasságban gyártók között
-
dqdb
nagyúr
válasz
Throme #89715 üzenetére
[link]
ez nem fog sem kopni, sem fényesedni, cserébe a zöld alapon fehér módosítóknál előfordulhat a párnásodás (ez idővel nem fog változni egyik irányban sem, a kupakok szoknyája tud az extrém hőterheléstől kissé eldeformálódni a festés során)[link]
kopni ez sem fog a világítós értelemben véve, cserébe fényesedni fog idővel és csúszóssá válni, a fényesedés gyorsasága kizárólag a bőrödön múlikHa kellenek sötét alapon világos feliratú kupakok, akkor olyan, hogy tökéletes megoldás, nincsen (a GMK MTNU nagyon drága és kicsi a választék), így azt válaszd, ami kevésbé zavar. Vettem reverse dyesub PBT kupakkészletet akkor is még, amikor már tudtam a technológia hátulütőit (párnásodás, inhomogén szín, stb.), és azt, hogy egyetlen gyártó sem tud jó minőségben gyártani, legfeljebb elmegy szinten, mert úgy voltam vele, hogy kevésbé zavar majd a hiba, mint amennyire tetszik a design.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
fboldog #89703 üzenetére
Áfát és vámkezelési költséget, ez utóbbi attól függ, hogy melyik szállítási módot választod ki.
A DCS egy eléggé speciális doubleshot ABS profil, úgy érezhetően jó minőségű, hogy nagyon vékony, a korábban rendszeresen tejfölösdoboznak emlegetett festett-világítós kupakok vastagságát hozza csak. Emiatt a hangja kissé magasabb, mint egy vastagabb kupaknak, és sokkal, de sokkal jobban érezni a kapcsolót magát. Ha reszelve jár, akkor feltűnőbb lesz, ahogyan a taktilitást is jobban fogod érezni.
A profil a Cherryhez áll közel ránézésre, de közben érzetre eléggé eltér attól, szóval a falvastagság mellett a forma is egyedivé teszi.
A prémium érzetet a csomagolás rombolni fogja, mert ez a készlet egy visszazárható átlátszó zacskóban érkezik (egészen a közelmúltig ez volt a megszokott Signature Plastics csomagolás, na nem mintha az újabb készletekhez használt mostani jobb lenne, aminél egyszerűen egy kartonlapra vákuumfóliázzák a készletet, szóval kibontás után neked kell egy visszazárható zacskót vagy dobozt keresni).
Nem mindenkinek való profil a fentiek miatt, de akinek bejön, annak tipikusan nagyon bejön. Én biztosan nem rendelek most, mert már van ilyenem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #89709 üzenetére
Az csak a Ducky termékkódja, köze nincsen az SA-hoz. Az SA egy szférikus profil, itt pedig a képről messze látszik, hogy hengeres kupakokról van szó.
Ez OEM profil, ahogyan a Varmilo együttműködésen kívül az összes Ducky kupakkészlet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Kelvin #89698 üzenetére
Ugyanezt akartam kérdezni.
A Keychron árul vagy 50 féle kupakkészletet 4-5 féle profillal, ezek között akad dyesub PBT, reverse dyesub PBT, doubleshot "PBT", festett-lézerezett is a kínálatban. Attól, hogy a legutolsó kopik a gyártástechnológiából adódóan, az utolsó előtti fényesedik az alapanyagból adódóan, a másodiknál néhány kupakon párnásodás figyelhető meg a gyártástechnológiából adódóan, az itt mindig is ajánlott legelsővel semmi probléma nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
DCS Alchemy
kosárba helyezve 35 dollár lesz szállítási költség nélkül, ezenkívül még többféle DCS készlet is akad ott, de messze nem ilyen jó áronaz akció valós, nem elírás, rákérdeztem az imént, 1-2 napig fog csak élni az akció
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #89666 üzenetére
Hülyén fog hangzani, de úgy drága, hogy közben nagyon jó áron van, persze egy tömeggyártott Keychronnal összehasonlítva ez sosem fog látszani.
Free shipping van úgy, hogy abban a méretben és súlyban Ausztráliából 100 dollár környéke lenne, és emellett gyártási minőségben sem a Keychron szintje.
-
dqdb
nagyúr
[link]
olcsó 65%-os top mount és gummy O-ring mount rögzítéssel, split space támogatással, szép nagy külső súllyal és 149 dollárért jó áron*ránézésre egyetlen hibája a hiányos ISO támogatás (remélhetőleg a group buy-ra megjelenik az osztott bal Shift is), és persze látni kell egy build streamet is, hogy milyen a gyártási minőség (a beágyazott videók erre nem igazán alkalmasak)
* bár az EU vendor valószínűleg ezt is túlárazza, mint ahogyan EC minden más group buy-t is túlárazott
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Domonkos #89655 üzenetére
Hacsak nem tudod belevagatni azokat a kis bemelyedeseket a plate-be amik a kapcsolokat hivatottak stabilizalni, akkor nincs az a jo hangzas ami a hianyukat potolni tudna. ~szerintem
Ezek a vágások csak az optimálisnál vastagabb plate esetében kellenek, normál vastagság mellett nem, mert a kapcsolók bele tudnak pattanni. A linkelt 3D nyomtatott háznál az integrált plate-ként viselkedő felső rész az optimális vastagságon túl van szerkezeti okokból, így ott a platedesign része a bevágás is, azonban ha talál olyan házat, amihez különálló plate tartozik, akkor ott ez nem létező probléma, amire figyelni kellene.Kailh hot-swap az osszes felett!!
Ezzel csak egyet lehet érteni. Mill-Maxot akkor érdemes csak használni, ha nincsen hotswap nyák és mindenképpen hotswap a cél.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
fboldog #89641 üzenetére
A Switch Foamba pont a napokban futottam bele, amikor azon gondolkodtam, hogy a plate megfelelő távolságán kívül, mivel segithetném a Mill Max miatt a levegőben (vagy épp ferdén) felfekvő switcheket a megtámasztásban.
Ahogyan Domonkos is írja, alapvetően a plate fogja meg a kapcsolókat, ez Mill-Max esetében kötelező dolog. Emellett a socket is tart valamennyit, szóval fejjel lefelé fordítva és megrázva sem fog kiesni, de gépelés közben plate nélkül gépelve kicsit billegős lehet az érzés, valamint a kupak leszedése 95%-ban a kapcsolót is kihúzza.Switch foam alatt a nyák tetejére kerülő vékony, tipikus <0,5 mm vastag lágy PE szivacsot szokás érteni, ami a nyák és a kapcsoló közé kerül, és t a hangra gyakorolt hatása miatt szokták odatenni. Ez nemhogy nem fogna meg túl sok mindent. hanem rontana a helyzeten.
Neked plate foam kell, valószínűleg erre gondoltál, ezen a néven fut a tipikusan <3,5 mm vastag tömörebb, tipikusan poron vagy EVA szivacs, ami teljesen kitölti a nyák és a plate közötti távolságot. Itt a maximális vastagságba bele kell kalkulálni a plate vastagságát, teljes méretű kapcsolóknál úgy néz ki a matek, hogy a nyák teteje és a plate teteje között 5 mm-es távolság lehet, abból a tipikusan 1,5 mm vastag plate-et levonva (FR4 esetében 1,6 mm szokott lenni) jön ki a 3,5 mm. Neked low profile lesz, ott a használni kívánt kapcsolótípus adatlapját használva ugyanezt kiszámolni.
A (FR4, PP, ABS) plate vágását meghagyom kínának.
ABS-t és FR4-et hagyd is meg nekik, ezek a lézerrel vágva kigyullad, a lézerrel vágva mérgező gázt bocsát ki kategóriák egyikébe esnek, esetleg mindkettőbe (az ABS a mérgezőbe, az FR4 most nem ugrik be, a CF mindkettőbe).PP-t lehet vágni lézerrel megfelelően bekonfigurálva, de ott meg a minimum vásárolható anyagmennyiség lesz akkora, hogy nem éri meg neked, és sokszor kihívás a 1,5 mm vastag lap beszerzése.
De: a linkelt ház integrált plate-es, a ház felső része egyben a plate is, ezt csak alapos áttervezés után tudod átalakítani olyanra, hogy alsó rész + felső rész + plate felállás legyen. Elsőre szerintem építsd meg így külön plate nélkül, aztán ha túl merevnek érzed vagy inkonzisztensnek, akkor érdemes elgondolkozni, hogy milyen házat építs a nyák köré.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #89633 üzenetére
Valóban, viszont egy újabb adag műanyag szemet fog termelnj a világnak amire amúgy nem lenne szükség.
Ha csak ez izgat, akkor a kínai tucatgyártókkal ellentétben a GMK törvényileg kötelezve van az újrahasznosításra, szóval ha megunod a GMK kupakkészletedet, akkor a kuka helyett juttasd el hozzájuk, és ők gondoskodnak róla.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
[link]
a Matrix 8X V3.3 hamarosan jön, a Black Flash a név alapján valószínűleg ilyen csillogós festésű lesz (a White Flash az), de nagyon nem lesz olcsó, ahogyan egyetlen Matrix sem, és van egy eléggé jellegzetes designnyelvük, ami túl sok lehet sokaknakAz ezt megelőző 8X V3.0 és a Corsa 6X V3.0 körben biztosan volt ilyen festés, valamint nem Matrix billentyűzetként a Vertex Angle TKL-hez is elérhető volt vagy a Nebula, vagy a Starry Night (már nem rémlik pontosan melyik, a különbség annyi, hogy a Nebula esetében színes a csillám, míg a másiknál fehér), és az Arc60-hoz a McFlurry nem csillogós, de sötét pigmenteket tartalmazó normál változata.
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #89622 üzenetére
Ez csak egy új opció, ennyi. Ami eléggé egyedi is, rajtuk kívül a Wuque Studio tud hasonlót festékpigmentek belekeverésével (a GMK-nál ez fél éve opció), de csillámot még ők sem kínálnak.
Azért egy White Flash, Snowing McFlurry, Nebula vagy Starry Night festésű Matrix billentyűzettel nagyon állatul nézne ki. Vagy ott van Domonkos billentyűzete is.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
új GMK ABS opció: csillámtAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #89608 üzenetére
A képen az IXPE foam maga a switch pad.
Az pedig, hogy érdemes-e használni, erőteljesen preferencia kérdése. Szerintem nagyon nem, csak arra jó, hogy a billentyűzetek hangját elrontsa, és egyenszivacshangúvá tegye (ez a szivacs szól bele leginkább a hangzásba).
-
-
dqdb
nagyúr
[link]
úgy nézem, hogy a legértelmetlenebb blocker a lehető legrosszabb helyen díj idei nyertese megvantAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Zizi123 #89593 üzenetére
A kettőből én a Logitechet mondanám, de ebben valószínűleg több lenne egy 2 napos használaton alapuló személyes ellenérzés az Apple billentyűzetével szemben, mint a tényszerű érv.
Apple billentyűzeten láttam már közel 300 wpm-es gépelést (most próbáltam megtalálni a videót, de nem sikerült). Az aktuális 300 wpm feletti rekordtartó SteelSeries Apex Prót használ, szóval a spektrum teljesen ellentétes végét, bár valószínűleg a rapid trigger aktív nála, és nem 2 mm-nél érzékel, hanem sokkal feljebb. De korábban linkeltem ide 150 wpm-et, ahol az illető kupakok nélkül, a stemeken gépelt.
Szóval ötletelhetünk mi itt, de igazából az számít, hogy neki mi működik a gyakorlatban. Próbáljon meg minél többet kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Zizi123 #89584 üzenetére
Ha a sebesség az egyetlen szempont, akkor könnyen lehet, hogy egy low profile ollós lesz neki erre a célra a legjobb.
Ha a kényelem is számít, akkor az MM jó ötlet, és be kell rendelni azt, amit a legjobbnak érzett. Aztán otthon pár óra/nap alatt kiderül, hogy jól érezte-e, tudja-e hozni a számokat sebességben és hibázásban pár órás összeszokás után, és ha nem, akkor elállás.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #89578 üzenetére
Ez honnan derül ki, mert próbáltam erre vonatkozóan információt keresni, de sajnos nem találtam.
Ha arra gondolsz, hogy honnan van, hogy erről a háromról miért jelentem ki, hogy PBT és nem "PBT", akkor ...A Leopoldról közismert, hogy doubleshot PBT, sokáig ők voltak az egyetlenek. Én így hallottam több helyről is, és elfogadtam, hogy ez így van. Valaki biztosan elvégezte az aceton próbát az évek során, nincsen Leopoldom, hogy tudjam tesztelni ennek igazságát.
A Monokei esetében megkérdeztem direktben az egyik vendort, hogy a PBT az tiszta PBT-e vagy blend, az megkérdezte a Monokei főnökét, és az jött vissza, hogy tiszta PBT, és a Monokeinek van olyan reputációja, hogy ne kételkedjen az ember benne. A kupakkészletből nincsen saját példányom, hogy tudjam tesztelni ennek igazságát.
A szintén doubleshot PBT-nek hirdetett doubleshot KAT változat esetében ugyanez történt, azaz én a vendortól, a vendor a Keyreative-tól, ott az jött vissza válaszként, hogy PBT blend.
MTNU esetében a GMK és a tervező Matt3o is azt hirdeti, hogy tiszta PBT, ha nem így lenne, akkor Németországban csinos kis büntetést kapnának a nyakukba, acetonban áztatós videót nem láttam. Ilyen kupakkészletem van, acetonom nincsen, de egy kupakot fel tudok ajánlani tesztelésre.
Ha nem erre gondoltál, akkor írd meg, hogy mire.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Héraklész #89559 üzenetére
Jól emlékszem, hogy a 90-es években simán voltak double-shot PBT magyar billentyűzetek? IBM, Dell, HP stb.
Rosszul, a doubleshot PBT akkoriban sem volt opció semmilyen nyelven, és manapság sem számít nagyon annak. A 90-es évek második fele már a spórolásról szólt minden gyártónál, a 90-es évek első felében haltak ki a túlépített, gyakran 3 mm vastag kupakok, de azok is doubleshot ABS-ből készültek technológiai okok miatt.Manapság is csak három gyártó van a piacon doubleshot PBT kupakkészlettel: a Leopold a saját billentyűzetein használja, külön nem kapható, a Monokei Series One, ami egyáltalán nem kapható, valamint a GMK nemrég bevezetett MTNU profilja. Minden más, amit doubleshot PBT-nek neveznek, az technikailag nem az. Vagy az alapanyag PBT helyett PBT-ABS keverék, ami tulajdonságokban az utóbbihoz van közelebb (a rendszeresen említett Aifei kupakok ilyenek), vagy a világítós doubleshot "PBT" készleteken a felirat POM és a kupak többi része PBT-ABS keverék.
A 90-es években amúgy létezett magyar doubleshot ABS bilentyűzet, a G80-0592, azonban ehhez hiába vannak meg valószínűleg az öntőformák a GMK-nál, nem a ma megszokott magyar kiosztást hozza.
De még PBT dyesub vonalon se volt túl nagy a választék, két magyar feliratos billentyűzet akadt ilyenből akkoriban: egy valamilyen membrános (majd nyunyu megírja a pontos típust) és az Apple Extended Keyboard II. Ez utóbbi az Apple utolsó értelmes billentyűzete.
Egyébként a világhálón körülnézve a drágább membránosokra sok panasz van. Nem is értem, egy Logitech hogy engedhet meg magának olyan "minőséget".
A Logitech a minőség dolgot olyan 2006 környékén engedte el.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Héraklész #89553 üzenetére
Nincsen olyan, hogy dyesub ABS, az ABS műanyag nem alkalmas erre az eljárásra.
Minőségi doubleshot ABS és minőségi dyesub PBT esetében nem lehet kijelenti, hogy az egyik jobb, mindkettőnek van előnye és hátránya, inkább preferencia kérdése.
A reverse dyesub PBT már más kérdés, abból nem létezik jó minőség.
-
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #88187 üzenetére
[link]
3D nyomtatható ék clip-in stabilizátorokhoztAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #89532 üzenetére
Melyik lenne a leghalkabb?
Azok közül, amelyekkel eddig találkoztam, a Durock Silent Linear és alternatív elnevezései (Silent Alpaca, Dolphin, Ghost) voltak a leghalkabbak (messze a leghangosabb pedig a Kailh Box Silent Brown, azt nagyon halkítottnak sem nevezném). De sokra megyek a halksággal, ha érzetre nyúlik, mint a gumi, és ezt nem szeretem.Ez amúgy sokáig nem volt feltűnő nekem, mert hosszú időn keresztül folyamatosan ez volt a kezeim alatt,, és hozzászoktam. Aztán amikor pár hétig egy frissen megépített billentyűzetben vadonatúj Cherryt használtam, akkor jött a kijózanító pofon, hogy valójában milyen pocsék érzetre a Durock, amit addig szinte tökéletesnek tartottam. Azóta nem is nagyon bírom használni, mert annyira zavar, és ez volt az a pillanat, amikor rájöttem, hogy pár hetente érdemes rotálni a billentyűzeteket nemcsak az érzet miatt, hanem az izommemória is állandóan gyakorlatozás alatt van az eltérő kiosztásoknak köszönhetően.
a rugókat 22mm single-stage 50g-ra vagy triple-stage 57,5g-ra
A körülírás alapján Geon rugó lesz, ezek kenés nélkül is jók, de ártani nem árt egy gyors bag lubing 105-tel.A single stage és triple stage között nem fogsz különbséget érezni. Én kizárólag azért veszem a triple stage-et, mert a mémek miatt azt próbáltam ki először, és a megindulási ereje nagyon bejött. Azóta rendeltem single stage-et ugyanolyan erővel, de azt még nem próbáltam ki.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A HSTS és a vírusirtód SSL védelme nem barátok.
A vírusirtód SSL védelme lényegében man-in-the-middle támadást végrehajtva beékelődött a böngésző és a drop.com közé, ami kibukott a HSTS miatt. Ez nem a Drop hibája, hanem a vírusirtó nem túl szerencsés megoldásáé. Sok vírusirtónak sikerül enélkül is hatékony SSL védelmet összehozni, az ilyen beékelődéses védelem finoman szólva sem számít túl szerencsésnek, és nagyon sokszor az extra réteg ellenére a végeredmény biztonsági szemszögből rosszabb lesz, mint nélküle lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #89518 üzenetére
Akkor ideje szétbontani egyet, hogy kiderüljön, mi az igazság az ellentmondó infóból.
Ha tényleg nincsen kenve, akkor nagyon sima az öntőforma, mert nem éreztem a késztetést, hogy megkenjem.
Szétszedtem egy pirosat és egy sárgát: a stem szerintem kenve van, de tényleg csak leheletvékonyan. Lámpafénynél nem igazán csillogott, de hozzáérve érezni, hogy van ott valami. A rugó passz, mert a szekrénybe visszapakolva jutott eszembe, hogy az kimaradt
Mindenesetre továbbra sem érzem a késztetést a kenésre.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mephike #89513 üzenetére
Átnézve a táblázatot ... a silent kapcsolók nem kaptak kenést sem.
Nézd erősebben és ne add fel az utolsó sor előttA rugóval nem vagyok 100%-ig megelégedve 1 hónapnyi használat után, nem peng, nem hangos, de érzetre a kenése valahogyan nem az igazi, valószínűleg a sárga kipróbálását rugócserével kezdem egy XL-es Geonra.
A piros változat nem a leghalkabb halkított lineáris kapcsoló, amit próbáltam, de nem is a leghangosabb, valahol középen lehet, de érzetre ég és föld a többihez képest.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Grampy #89503 üzenetére
Viszont 60 ezer körül már van Ducky One 2 Silent Red-el. Ez milyen minőséget képvisel?
A visszalépős fajtát úgy minden lehetséges téren.A Ducky valaha minőségi billentyűzetgyártó volt, mára az n+1. gamer márkává silányult.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #89498 üzenetére
Nem olcsó. Elvileg nekem ugyanez van granite színkombinációban, BAE és társai, olyan 4-5 éve vehettem. 40 dollárt megérne a minősége a teljes készletnek, a dupláját nem. A dyesub átlagos, a kupakok átlag alattiak, a fotókon is látszik csavarodás, a stem eléggé laza, a kupakok lötyögnek a kapcsolókon.
SP-nél kapható egy rakás készlet és sajátot is lehet legózni, de nagyon nem olcsó és nem kis meló összeszedni a sok apró kitből a szükséges dolgokat, hogy mire a végére érj, kiderüljön, a nagyon nem olcsó még annál is drágább.
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #89491 üzenetére
[link]
közelebb már elfogyott, de azt érdemes megjegyezni, hogy azt hallani, hogy a Vala az utóbbi időben tetű lassan szállítDSA group buy nagyon ritkán fut, így nehéz találni ilyen profilt, ez az
egyetlen, amit hirtelenjében készleten találtam. Ez a másik, bár valamiért úgy érzem, nem erre vágyszKorábban AliExpressen akadt dyesub PBT DSA , a KPrepublic többfélét is árult nem rossz, de nem is jó minőségben, de most semmi értelmeset nem látok.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ereshkigal #89486 üzenetére
Műanyag plate-hez hotswap esetében sem kell távtartó, a legtöbb billentyűzetnél nem is opció.
Az építést tudja megkönnyíteni, mert rugalmas plate-nél előfordulhat, hogy amikor beteszel egy kapcsolót, akkor eközben a plate-et is lenyomod, ennek hatására a kapcsolók egy része kiugrik a plate-ből, és igazgathatod után a plate-et. Erre a távtartó megoldás lehet, ahogyan a plate fork használata is. Vagy egyszerűen a kapcsolókat nem a bal felső sarokban elkezdve sorba teszed be, hanem a négy sarokba teszel egyet-egyet, aztán középre egyet, és utána köröket rajzolva belülről kifelé haladva teszed be a további kapcsolókat.
A távtartó még arra lehet jó, ha kiszeded az összes kapcsolót, akkor a plate nem esik be a ház belsejébe. Azonban mivel hotswap nyákba úgy teszünk be kapcsolót, hogy alulról alátámasztjuk a nyákot, hogy biztosan ne tépjük le a hotswap socketet a nyákról, így ez egy olyan helyzetet old meg, amit el kell kerülni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #89478 üzenetére
Oké, a hivatalos oldalon találtam képet:
Lehet, hogy a Corsair így nevezi, de ez nem top mount. Top mountnál a plate-et rögzíted a ház felső részéhez és nyák nincsen direkt kapcsolatban a házzal és a plate is csak a rögzítési pontokon.
Ez egy olyan tray mount, aminél a ház alsó helyett a felső részébe csavarozod be a nyákot.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #89410 üzenetére
Meg ha egyszer lesznek új verziók az MTNU-kból EU-n belül, azokat is megnézném a profil és a valódi double-shot PBT miatt.
Érkezik majd a MTNU Space Cadet, és nem group buy vagy preorder lesz, hanem raktárkészletről kapható dolog. Csak azt remélem, hogy nem MTNU 800 árazása lesz, mert az rettenetesen drága volt.Amúgy a WoB, Beige és Susu most is készleten van Oblónál.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #89468 üzenetére
Ezen a renderen plate mount van.Kinagyítva látom, hogy megtévesztően renderelték.Mindenesetre ugyanezen a renderen nem látom a top mount füleket, amelyek manapság tipikusan így néznek ki, régebben ilyen kialakítás is előfordult.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen házat vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest