- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Aktív témák
-
Norbi1984
csendes tag
sziasztok,
tanácsot, segítséget kérnék. kinéztünk egy használt autót. egy ford c-maxot. budapest összes példányát végignéztük már, de csak laikusok vagyunk, mi csak a látható külső sérüléseket vesszük észre. A helyzet a következő:
1) adott egy 2009eleji c-max, külföldről behozott. 50ezer km-t futott, 1,6dízel (kisebb 90lóerős, szervizkönyves
2) a kocsi esztétikailag tökéletes állapotban van. összehasonlítási alapom van, mert közel 30-40 cmaxot már megnéztünk. Ez belülről nagyon rendben van (semmi karc vagy kopás) és kívülről is szép. Esztétikailag nincs benne több mint 50ezer km
3) elvittem saját szerölőhöz hogy átnézessem. Az eredmény:
3/1) kívül belül tökéletes, nem volt törve
3/2) fékpad, futómű rendben.
3/3 próbaút rendben (szerelő vezette), de a szerelő szerint a fék féloldalasan kopott (valszeg többet ment mint 50ezer km)
3/4) motortérben pár dolgot cseréltek (látszik hogy nem az eredeti aba bilincs van visszarakva például a turbócsőre). És nem azért mert volt cserem, mert a kocsit törték. És nincs meg a motortakaró műanyag (ezt eddig is tudtam, de amig a cserét nem mondta addig nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget). Ez a dolog nagyon zavar, 50ezer km alatt nem romolhat el semmi a kocsiban.
3/5) a motor alatt van egy olajráégés, ami a szerelő szerint tuti hogy nem 50ezer km alatt keletkezett.... Ő ebből és a kopott fékpedálból arra következtet hogy a kocsi legalább dupláját, de lehet hogy a tripláját futotta.Nem vagyok szakértő, de a fentiek nagyon elbizonytalanítottak. Adott egy kocsi, ami saját szerelő szerint most mind műszakilag, mind esztétikailag tökéletes, de megingott a bizalmam az előéletében (legfőképp mert a kocsit hosszabb távra veszem). Az eladó korrektnek tűnik (bár nem szalon, de hozzáférek cégadatakhoz a munkám miatt és tudom hogy évek óta működő, nagyon sokszázmilliós forgalmat bonyolító kereskedés). Ezt elmondtam az eladónak és ő annyit ajánlott hogy az eladási árba beletud egy éves garanciát (vmi viszontgarantáló cégnél, ennek még nem néztem utána).
Valahogy utána tudok nézni a kocsnak alvázszám alapján (pl a szervizkönyvnek). A ford magyarország csak annyit tudott mondani hogy francia a kocsi (ezt eddig is tudtuk). Mert ha az előéletét tisztáznám, akkor rohannék megvenni a kocsit rögtön.
Köszi,
Norbiu.i.: nem vagyok naív, sejtem hogy a kocsiban sok km van, ez nem is zavarna, mert az állapota tökéletes, engem a cserélt alkatrészek zavarnak... ha egy dízel nálam romlik al akkor a gatyám rámegy... ezt akarom elkerülni
[ Szerkesztve ]
-
Norbi1984
csendes tag
válasz zoo8800 #41035 üzenetére
köszönöm a tippeket. octavian gondolkoztam én is, astra annyira nem tetszik, helyette inkább a focus a kinézete miatt.
szerintetek egy ilyet érdemes megnézni, vagy gyanúsan olcsó (alapból mindenre gyanakszom :-D)
http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/mondeo/ford_mondeo_mo-i_76000km_digit_klima-4162177Norbi
-
Norbi1984
csendes tag
válasz zoo8800 #41030 üzenetére
igazad van, megpróbálom szűkíteni.
1) keret adott (1,8, max 2mió)
2) csomagtartó minimum 400l
3) nagy autó legyen (ez lenne a csere egyetlen oka, mert a mostani kocsi hibátlanul teszi a dolgát, de kicsi).
4) lehetőleg nem francia (volt 206-osom is) vagy olasz. nagyon szépek, kényelmesek, de köszönöm nem (franciával tapasztalat, olaszokról rosszakat hallani). Német, japán jöhet.
5) nem ragaszkodom a dízelhez, nem használom annyit (évi 15e km). Benzinesból sem kell 3ezer cm3, mert felesleges (1,8-2literes motor súlytól függően elég).
6) mivel hosszabb távra veszem, ezért legyen minél fiatalabb (max 5 éves) hogy évekig használható legyen (és itt jönne képbe a márka: ha eladom évek múlva akkor is legyen valami maradványértéke...).
7) megbízhatóság nagyon fontos (nem kocsi ami szervizben áll.) És ha szerviz akkor legyen elérhető áron nagy kínálattal alkatrész (emiatt félek a japán kocsiktól)
8) fiatal családnak tökéletes, befér a család ha kell (kisgyerekkel, csomagokkal, stb).
9) biztonságos
10) tetszenek a kombik is (nem zárkózóm el tőlük), de a lépcsőshátúval sincs bajom
11) megbíhzató múlt alap, de gondolom ez természetes (de mindenképp ellenőrzöm a szervizkönyvet vezető szerelőnél is, illletveÖsszességében valami normális kompromisszum kellene a fentiekre (nyilván vennék egy új prémium kategóriás autót, de erre nem elég a keret, vagyis nem akarok hitelt felvenni). Racionális döntést szeretnék hozni a lehetőségeimen belül :-). Eddig mondeot, focus kombit és astrát láttam ami a fentieknek többé kevésbé megfelel.
Remélem sikerült szűkítenem a kört. Köszönöm előre is.
-
Norbi1984
csendes tag
Sziasztok,
nézelődök kocsi ügyben és kíváncsi vagyok a véleményetekre.
A kritériumok:
1) vmi nagyobb autó kellene (most egy 5 éves ibiza van és ez már kicsi (ketten vagyunk, de a család bővülése a közeljövőben elképzelhető)
2) keret 1,8mió, de ha nagyon muszáj akkor ez 2mióig megemelhető
3) több évre tervezem, ezért tartós legyen és minél fiatalabb (max 4 éves).Mit ajánlotok? Én focust néztem (kombit és lépcsőshátút), vagy ha szerencsém van akkor egy mondeo is kifogható ennyiért. Vagy van jobb vétel is?
köszi,
Norbi
Aktív témák
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.