Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szabolcs5757

csendes tag

Sziasztok! Új PC vásárlás előtt állok és szeretném segítségeteket kérni. Eddig egy már 8 éves laptopot használtam, ami igazából a mai napig kielégíti az igényeimet, de most úgy hozta a sors hogy szükségem lesz egy asztali gépre 1 hónapon belül, mert a laptopra más sors vár. Radiológusként dolgozom és egy olyan PC-t szeretnék, ami kis idő múlva, némi ráfordítással egyszerűen bővíthető diagnosztikára alkalmas géppé.

1. Mire fogod használni a gépet? Egyelőre (0,5 - 2 évig) csak multimédiás felhasználásra. Film, zene, irodai alkalmazások, böngészés, hobbi photoshop.
    Később szeretném majd bővíteni a diagnosztikai felhasználáshoz.

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Egyelőre csak egy egerem van a laptophoz.

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Teljesen nulláról indulok, úgyhogy mindenre szükségem lesz. Eddig azt tapasztaltam, hogy a diagnosztikai program leginkább a processzort és memóriát veszi igénybe. Munkahelyen 4 magos AMD processzor és 8Gb RAM van a gépben emlékeim szerint.
    Későbbiekben majd dedikált videokártyával is bővíteni szeretném a gépet, egyelőre viszont maradnék az integrált videókártyánál.

Egyébként a 2020-as magyar szalmai ajánlás otthoni munkavégzésre:
    a. Processzor: Intel Core I3 (I5 ajánlott)
    b. Memória: 8 Gb (16 Gb ajánlott)
    c. Háttértároló: SSD (minimum 120 Gb)
    d. Videokártya: lehetőség szerint a diagnosztikus monitor gyártó által ajánlott sokszor sajátmárkás videokártya. Egyéb esetben Nvidia Quadro vagy Geforce
    GTX széria, AMD esetén Radeon Pro vagy FirePro. Videokártyák esetén a lényeg, hogy dedikált (Nvidia, AMD) kártya legyen.

4. Mennyi a kereted rá?
    Egyelőre az 500e ft-ot nem szeretném meghaladni perifériával együtt.

5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta?
    Nincs még monitorom, de dupla monitoros configot képzeltem el. Egyelőre egy egyszerű, bármilyen monitor, amit majd későbbiekben egészítene ki a diagnosztikai monitor.

+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?
    Sajnos nem igazán vagyok képben mely gyártók ajánlottak jelenleg, úgyhogy nincs elköteleződés.

Én egy ilyen gépet képzeltem el némi utánajárás után, de még soha nem raktam össze PC-t úgyhogy kérném a segítségeteket, hogy ez mennyire működőképes.

Alaplap: ASRock B650M Pro RS
    Processzor: AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz Box with Cooler
    Memória: Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RSK2-32
    SSD: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW)
    PSU: Seasonic FOCUS GX-750W Gold (FOCUS-GX-750)
    Ház: be quiet! Pure Base 500 (BG034/BG035/BG036)

Remélem tud valaki segiteni, és nem írtam túl nagy butaságot.
    Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés