- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Kuponok....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
ssarosi #5129 üzenetére
"nem szívesen kezdeném 0-ról, de ha ez okozza, és nem megy másképp, megteszem"
Nem tudom mennyire megbízható, de én úgy szoktam néha "letisztítani" a beállításokat, hogy a terminálban kiadom az export parancsot, ami csak az alapbeállítástól eltérő dolgokat listázza, aztán egyrészt átnézem mi tűnik (szemre) feleslegesnek (*), aztán összevetem a többi hasonló eszköz exportált listájával (winmerge) és összehangolom őket (kivéve persze azt, ami szándékosan egyedi egy-egy kütyün).
(*) Ide esik bármi, amit régen próbaképp babrálgattam, vagy esetleg verziófrissítések közben ragadt ott úgy, hogy most el van mentve egyedi értékre a régi alapbeállítás, pedig gyakorlatilag irreleváns/inaktív (tehát kár "cipelni"), vagy jobb is lenne az új alapérték.
Azért nem bízom ebben 100%-ig, mert a backup file-ok, amiket a ROS generál, ilyenkor is jelentősen eltérő méretűek lehetnek, ha két egyforma eszközön szinte 99% ugyan az a config van az export szerint (pl. egyedül csak az identity és frekvencia beállítások térnek el két AP közt és 23 vs. 34 kb a backup).
-
Lenry
félisten
válasz
ssarosi #5129 üzenetére
1. In Wireless > CAP > CAPsMAN Addresses: make sure you have 127.0.0.1
2. IP > Firewall > Add: create a new rule for the input "chain", set the src address as "127.0.0.1", protocol "UDP", dst ports "5246,5247", action "accept"
3. Make sure the above firewall rule comes right before the default rule whose comment is "drop all not coming from LAN"
4. PROFIT
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Disney+
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gigabyte rx6700 xt 12G Gaming OC - 6 hó garancia
- RTX4080/ Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- ISO - MAGYAR PBT keycap készlet mélyen áron alul
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG CHIEFTEC 700W
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest