Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3151) kraftxld válasza OPiiPO (#3149) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Pedig így van, amit az egyetemen tanítanak annak zérónullasemmi köze sincs az üzemeltetéshez.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3152) OPiiPO válasza Khan13 (#3150) üzenetére


OPiiPO
addikt

Arra próbáltam célozni, hogy előbb végezzen el valaki egy egyetemet - ne csak járjon rá pár szemesztert, hanem szerezze is meg a diplomát! Utána lesz csak jogosult rá, hogy az _adott_ felsőoktatási intézményről véleményt formálhasson. Egy OKJ nem jogosít fel semmi másra, csak az OKJ véleményezésére ;]

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#3153) OPiiPO válasza kraftxld (#3151) üzenetére


OPiiPO
addikt

Hol végeztél pontosan, melyik egyetemen? Érdekelne, hol szereztél ennyire negatív tapasztalatokat, figyelembe véve, hogy azért az IT rendszer üzemeltetés _szerintem_ annyira uptodate cucc, hogy biztos nincs egyetemi scope-ban - persze lehet hogy tévedek.
Köszi!

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#3154) kraftxld válasza OPiiPO (#3153) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Szegeden próbálkoztam 5 évet, de a végén kiderült, hogy nem vagyunk egymással kompatibilisek.
A jelenlegi munkámban (IT konzulens / vezető rendszermérnök) egyik tantárgynak se vettem még hasznát, kivéve az önszorgalmi alapon felvett üzleti angolnak.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3155) FLx válasza OPiiPO (#3153) üzenetére


FLx
addikt

Aki rendszermérnök szeretne lenni, annak tényleg szinte felesleges az egyetemen ücsörögni, mert sehol nem kap naprakész tudást, azon kívül, hogy van mondjuk hálózatok tantárgy meg értelmetlen operációs rendszerek és társai. Én a papír miatt elmentem vizsgázgatni, de órákra sose jártam be, mert az első pár előadás után kiderült, hogy felesleges. Az egyetemi évek alatt képeztem magam a saját elképzelésem alapján és bejött, azt a tudást használom most is, nem azt amit egyetemen erőltettek. Haverjaim szoftverfejlesztők lettek, nekik például érdemes volt a 3-5 év, mert egész használható tudást kaptak.

(#3156) OPiiPO válasza kraftxld (#3154) üzenetére


OPiiPO
addikt

ok, értem

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#3157) OPiiPO válasza FLx (#3155) üzenetére


OPiiPO
addikt

Igen, ez kb. fedi is a lényeget. Én is azt tapasztaltam (multi cég IT központ). hogy sokkal használhatóbb a az egyetemi anyag szoftverfejlesztésről szóló része (pl. a B fa több évtizede tananyag, mégis mai napig használatos SQL szerver szinten).

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#3158) kraftxld válasza OPiiPO (#3157) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Aki programozónak megy annak teljesen jó az egyetem, de manapság az informatika messze nem csak programozásból áll. Az én munkaköröm kb 50%-ban technikai, lehetnék a világ legjobb egyetemen végzett embere, de ha nem tudnék értelmesen kiállni egyedül az ügyfél elé, normálisan előadni azt amit csinálni fogok a projecten, üzleti lehetőségeknek megfelelő megoldásokat javasolni, értelmesen és napi szinten kommunikálni velük akkor nem lennék alkalmas a mostani munkámra.
Ide nem a 24/7-ben sarokban ülő kólás és pizzásdobozokkal elbarikádozott nerd kell aki a világ legjobb kódját írja. Rájuk máshol van szükség.

Hogy on topik is legyek :) Ápr végén megyek 70-342-re (Exchange 2013), harmadik forduló......
Valaki volt mostanában?

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3159) vzozo válasza kraftxld (#3158) üzenetére


vzozo
senior tag

lehetnék a világ legjobb egyetemen végzett embere, de ha nem tudnék értelmesen kiállni egyedül az ügyfél elé, normálisan előadni azt amit csinálni fogok a projecten, üzleti lehetőségeknek megfelelő megoldásokat javasolni, értelmesen és napi szinten kommunikálni velük akkor nem lennék alkalmas a mostani munkámra.

Soft-skillek minden értelmes-értelmiségi munkához kellenek, és valóban nem az egyetemi alapképzés része ezek fejlesztése, oktatása.

Ellenben egy jó egyetemen van lehetőség ezek tanulására, gyakorlására, pl. választható tantárgyak vagy önkéntes diákmunka, szakkollégiumi tevékenység által.

Az pedig különösen vicces, hogy általában azok ócsárolják az egyetemi képzéseket, akik olyan helyen végeznek, amiről még csak nem is hallottam. Ez most nem rád vonatkozik, és amúgy is flame gyanús, de csak kijött belőlem.

Megjegyzés: nem vagyok fejlesztő, és vettem hasznát az egyetemi tárgyaknak a munkám során, nem is kevésszer. Az a legkevesebb, hogy a kávé- és ebédszünetekben be tudtam kapcsolódni számos olyan beszélgetésbe (ügyféllel, vagy akár kollégákkal is), amit egyszerűen nem is értettem volna, ha self-paced sajátítom el csakis a munkámhoz szükséges ismeretanyagot, és másra magamtól nem fókuszáltam volna. Ami fontosabb, hogy számos munkakörhöz konkrétan jól jött, létszükség volt azon ismeretanyag, amit nem ott és akkor kellett 2 nap alatt elsajátítanom, hanem magabiztosan mozogtam benne pl. több éves kutatás vagy szakirányú végzettség okán.

(#3160) timelord1987


timelord1987
őstag

Microsoftos vizsgáknál mit jelent a Case Study?

(#3161) kraftxld válasza timelord1987 (#3160) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Esettanulmány, pár oldalon keresztül leírják, hogy mi a téma a cég rendszerével (Exchange vizsgán a szerverekről némi infó, verzió, szerepkör, AD, stb), mi az ami szar, és mik a különböző kívánalmak.
Ezzel kapcsolatban vannak a kérdések.

Pl.: Józsi a marketingről szeretné jóváhagyni, hogy ha Gizi titkárnő a külvilágba emailez számlaszámot.
Milyen DLP szabályt meg kiskutyát állítasz be hozzá.

Egy esettanulmányhoz 8-10 kérdés jut.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3162) timelord1987 válasza kraftxld (#3161) üzenetére


timelord1987
őstag

Köszi

(#3163) _NCT


_NCT
őstag

Sziasztok! Szerintetek ha Infosec részében szeretnék elhelyezkedni az It szakmának, mivel kellene kezdeni? Jelenleg sysadmin vagyok, egy Comptia Security + jó lehet? Junior szinten vagyok biztonságból, azért akarom megcsinalni hogy egyáltalán szóba álljanak velem az állás keresésnél.

Hálózatokkal nem sok dolgom volt még, esetleg egy CCNA -> CCNA sec jobb lehet?

[ Szerkesztve ]

(#3164) FLx válasza _NCT (#3163) üzenetére


FLx
addikt

Tapasztalat, tapasztalat. Vizsga semmire nem jó sajnos IT sec területen. Esetleg még CISA és CISP.

(#3165) kraftxld válasza _NCT (#3163) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Jaja, a Comptia Sec+ max valami helpdesk-es meló megszerzésénél lehet előny ha annak is valamennyire security-hoz van köze.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3166) _NCT válasza FLx (#3164) üzenetére


_NCT
őstag

Igen, de papír nélkül hogy bizonyosodik meg a munkaadó, hogy valóban konyítok itsec-hez, és felvehet nyugodtan? Önéletrajzban gyakorlatilag valami kis útmutatónak kellene szerepelnie, hogy nem leszek sík hülye hozzá. Szóval papír nélkül nem lesz helyem ahol gyakorlatozzak, tehát nem lesz tapasztalatom.

Azt gondoltam hogy igen nehéz lesz elkezdeni ezt a szakmát, de hogy ennyire......

Kicsit tyúk vagy tojás esete a dolog..... Kiolvashatok 3-4 könyvet, felkészülhetek a vizsgára, ha nem lesz gyakorlati helyem sehol.... A mostani helyemen dübörög az outsource, kiröhögtek mikor felvetettem hogy lenne-e igény ilyesmire..... Belső auditnál is csak a papír számít, többire szarnak....

[ Szerkesztve ]

(#3167) FLx válasza _NCT (#3166) üzenetére


FLx
addikt

Mi most vettünk fel több security-s emberkét is és pont nem néztük a papírjaikat. Ezt a területet a legnehezebb talán elkezdeni, szerintem csak úgy lehet, ha mostani helyeden magadra húzol ilyesmi taskokat. Pl. tűzfalas témákat elsőre, aztán lehet menni tovább. De, hogy bármilyen cég felvegyen, mert van egy papírod tudás nélkül, azt kizártnak tartom. Max juniornak, de az meg viszalépés lesz pénzben és más szempontból is.

ps. Amúgy a munkáltató az alapján fog dönteni amit az interjún produkálsz. Hozzánk is jöttek az ethical hacker megmondóemberek, aztán két kérdésre nem tudtak kb. válaszolni.

[ Szerkesztve ]

(#3168) _NCT válasza FLx (#3167) üzenetére


_NCT
őstag

Az a baj a mostani melóhelyemen nincs ilyen lehetőség, reggel beszéltem a vezetőséggel és eléggé letörtek. Orrba szájba outsourcing, nincs más lehetőség. 1 órán keresztül beszélgettünk, elmondtuk egymásnak a tényeket, és sajna arra jutottam a rosszabbik fele jutott nekem.

Még juniorként is bevállalnám az IT Sec-et, ha nem túl nagy pénzben a visszalépés.

Említed a tűzfalakat. Magyarul akkor a legegyszerűbb a CCNA-->CCNA sec.-->közben valami hálózatos melót találni és tovább lépni?

Az biztos, tényleg ez a legnehezebb része az IT-nak....

[ Szerkesztve ]

(#3169) kraftxld válasza _NCT (#3168) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ha van ráérő időd, kérj engedélyt a vezérkartól, hogy tesztelhess biztonság szempontjából (persze azért ne rugj le semmit) és gyárts róla riportokat, stb. Ezzel is simán tudsz gyakorolni.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3170) _NCT válasza kraftxld (#3169) üzenetére


_NCT
őstag

Ez szép és jó, de mint írtam nincs rá igény. Csak az iso minősítés érdekli őket.

(#3171) kraftxld válasza _NCT (#3170) üzenetére


kraftxld
nagyúr

De most nem azért, nem te írtad korábban, hogy nem tudsz gyakorlatot szerezni?
Ki nem f*ssa le, hogy nem olvassák el amit összeszedsz ha a saját tudásod lehet elég jól gyarapítani?
Ha most hozzáférsz nagyobb hálóhoz ami nagyobb mint egy átlagy magyar KKV féle összelapátolt szerver + pár ezer éves kliens, a legjobb terep a gyakorláshoz.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3172) _NCT válasza kraftxld (#3171) üzenetére


_NCT
őstag

igen, de nagyon meg van kötve a kezem, kérdeztem amit írtál, de van már erre belső audit, nem kell oda sem ember. Konkrétan megmondtak hogy üzemeltetni van kapacitás, többre nem.

Nagyon begyöpösödött itt a cég, nincs kitörési lehetőség. Emiatt akarok self-study nyúlni valamerre, ha kell kicsit kebesebbért is....

sec irány nagyon érdekel, 2 alap könyvön túl is tettem magam, magával ragadott.

[ Szerkesztve ]

(#3173) kraftxld válasza _NCT (#3172) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Tyúk meg a tojás :)
Mindegy, nem érted.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3174) timelord1987


timelord1987
őstag

Nálatok megy a microsoft.com/mcp oldal?

(#3175) Воланд válasza timelord1987 (#3174) üzenetére


Воланд
titán

nem.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#3176) djgeg válasza timelord1987 (#3174) üzenetére


djgeg
őstag

https://mcp.microsoft.com ? :U

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3177) kraftxld válasza timelord1987 (#3174) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Megy, https://mcp.microsoft.com/mcp
Fent is van, hogy harmadjára kivágtak 70-342-n :(

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3178) djgeg válasza kraftxld (#3177) üzenetére


djgeg
őstag

Én 331 el leszek majd így szerintem :| Most indulok el majd sharepoint felé.
346-347 megvan amúgy vagy visszafelé csinálod? :D

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3179) kraftxld válasza djgeg (#3178) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ez a szar harmadjára se sikerült....
Első körben simán nem volt elég időm tanulni, másodjára tele volt Office365-el meg hybrid-es és ADFS-el volt megrakva, utána átnéztem az is, most meg 60-70%-ban Unified Messaging + Lync volt :F

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3180) djgeg válasza kraftxld (#3179) üzenetére


djgeg
őstag

Három a magyar igazság plusz egy ráadás :)

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3181) kapro


kapro
csendes tag

Hello,

Csinált már vki Office365 vizsgákat? Konkrétan: 346 és 347

(#3182) djgeg válasza kapro (#3181) üzenetére


djgeg
őstag

Pont ezekről volt szó, de én is csak most kezdek neki. :U

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#3183) kraftxld válasza kapro (#3181) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Egyik kollegám mult héten volt a 346-oson, konkrét kérdés? :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3184) kapro válasza kraftxld (#3183) üzenetére


kapro
csendes tag

Hogy miből készült fel? Hivatalos könyv még nincs hozzájuk, megnéztem.

(#3185) kraftxld válasza kapro (#3184) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Elég sok O365 migrációt csinálunk közösen, egyszer már megbukott, így nagyjából képben volt a fő témákkal.
A CBT nuggets nemrég hozott ki video training-et a témában [link], van hozzá gyári login és azt mondta, hogy ez egész jól lefedte a témát.
Sok AD federation meg Hybrid kérdés volt.

A legnagyobb ipari szopás ezzel a vizsgával az, hogy szinte naponta változik az O365 és a rosseb se tudja, hogy a vizsgát épp melyik verzió alapján kérdezik.
Pl a max levélméret 35MB volt eddig, pár napja emelték föl 150MB-ra, ha erről van kérdés, honnan tudod, hogy melyik a jó válasz?
Ugyanígy a jelszókkal kapcsolatban, nemrég lehet már a konzolról is policy-t állítani amit korábban csak powershell-el lehetett, meg raklap ilyen dolog.
A szinkronizációs tool is hetente változik, épp tegnap néztünk nagyot egy másik kollegával, hogy már új dolgok vannak benne.
Sokat kell nyomkodni, O365 powershell-t keményen tudni, szinkronizációval, hybrid-el, ADFS-el képben lenni, aztán hajrá.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3186) kapro válasza kraftxld (#3185) üzenetére


kapro
csendes tag

Szóval nem egyszerű. Köszi a segítséget!

(#3187) kraftxld válasza kapro (#3186) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ja, nemsokára lesz egy egész jónak ígérkező könyv is: [link]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3188) timelord1987


timelord1987
őstag

Volt valaki mostanában 416-os vizsgán?

(#3189) kraftxld válasza kraftxld (#3179) üzenetére


kraftxld
nagyúr

És negyedjére sem... eszem f@szom megáll, 20 tök új kérdés, fele hibás (DAG-nak 255.255.255.255 volt az IP címe, stb), tele idiótábbnál idiótább powershell-es kérdésekkel, most leginkább a mailtip-re meg a DLP-re mentek rá.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3190) gergobaby


gergobaby
aktív tag

Ez próbálkozásonként 100 EUR-ba fáj ilyenkor? :F

(#3191) kraftxld válasza gergobaby (#3190) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Nem, 221 NZD-be.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#3192) Воланд


Воланд
titán

sziasztok!

410-411-412-es vizsgakhoz ki milyen konyveket ajanl? ms press, plusz a hozza tartozo traning guide, vagy a moac konyvek?

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#3193) vzozo válasza Воланд (#3192) üzenetére


vzozo
senior tag

Az MS Press alapnak jó volt, de önmagában semmit sem ér, kevés, inkább csak vázlat -> kövesd a könyvben szereplő linkeket, ahol részletesen le van írva, el van magyarázva egy-egy fícsör, szolgáltatás működése. Ami nem teljesen tiszta, ott jöhetnek a technet blogok, 3rd party leírások.

Végül is nekem ezek alapján (+gyakorlat) sikerült letennem mindhármat.

(#3194) dkaro


dkaro
őstag

Sziasztok!
Készülök a 409-410-411(előszőr 410-411) vizsgákra hogy végre MCSA lehessek. A laborok már a könyökömön jönnek ki és a 2 könyvet és átolvasgattam már párszor. Most dumpolni szeretnék, mert hát ez is kell.
A free és a premium VCE fájlok között mi a különbség? Illetve hol érdemes megvenni? examsforall vagy examcollection. Illetve érdemes az Avanstos VCE simulatorra előfizetni? Az androidos free verziót próbáltam de nem nagyon kényelmes illetve a VCE Simulatorral elvileg lehet pdfbe menteni a dumpokat.
Thx
dkaro

(#3195) Воланд válasza vzozo (#3193) üzenetére


Воланд
titán

koszonom!

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#3196) palotaiadam


palotaiadam
újonc

Sziasztok!

Most szeretném letenni az MS 70-410 vizsgát,felkészülni pedig úgy álltam neki,hogy felhúztam 3 virtuális gépet (2 WS2012R2 Standard és 1 Win8 Kliens) és a MS Training Guide:Installing and Configuring Windows Server 2012 könyvből készülök fel.Tehát a benne lévő telepítéseket,konfigurálásokat és powershell parancsokat is végrehajtom,ezenkívül pedig a vce dumpokat fogom gyakorolni.A kérdésem az lenne,hogy így fel tudok-e készülni a vizsgára ha minden nap legalább 4 órát csak ezzel foglalkozom?Előre is köszönöm a válaszotokat.

(#3197) vzozo válasza palotaiadam (#3196) üzenetére


vzozo
senior tag

Most erre mit lehet írni?

Nem tudjuk, hogy milyen háttérrel, tapasztalattal és tudással állsz neki.

Nem tudjuk, hogy hány napon keresztül akarod azt a 4 órás felkészülést végezni.

A dump az pedig no comment, fordítva ülsz a lovon.

(#3198) dkaro


dkaro
őstag

Dumpra is szükség van, felesleges az álszenteskedés. Mindenki használja. Persze sokkal több gyakorlásra van szükség de vizsga előtt 1-2 napig érdemes a dumpokat használni.
Ha úgy értetted, hogy csak dumpolni akkor az persze hülyeség.

[ Szerkesztve ]

(#3199) FLx válasza dkaro (#3198) üzenetére


FLx
addikt

A dump-ban az éles kérdések vannak, ha azokat nézegeted a vizsga előtt napokig, akkor tök felesleges volt minden más készülés. Amúgy vitatkoznék, hogy mindenki használja, mert ha csak béta vizsgákra jársz, akkor nincs mit használni, mert azokhoz nincsen... :)

(#3200) dkaro


dkaro
őstag

Dehogy felesleges azért tanulod/csinálod a laborokat napokig hetekig, hogy értsd, hogy tudd. A dumpokat meg azért csinálod hogy biztosan meglegyen a tanúsítvány. Ha úgy mész át hogy nem tudod és meglesz a plecsni úgyis kivágnak az első munkahelyről ahova emiatt vettek fel és utána tanulhatod tényleg és rájössz hogy nincs értelme csak dumpolni.
Viszont ha tudod akkor is kaphatsz olyan kérdéseket amivel meg lehet fogni az embert, ezért kell a dump.
De az én kérdésemre még mindig nem jött válasz.:)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.