Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jahno

veterán

válasz vond #104399 üzenetére

2FÉ lehet nem lett volna elég, de ez is benne van a rinyámban, hogy lassú a kezelése. Csoda ha a makka ott maradt a kép közepén, de legtöbb appnál még a korrekciót és hasonlót is nyomni bonyolult. Egy álló vonattal 2 percet szórakoztam, hogy miképpen tudom értelmesen kiexponálni. Néha megpróbálom, aztán megmondom, hogy ez lófasz. Na majd csinálok egy képet aminél rendesen belövöm, aztán jövök, mert összes statikusabb és megcsinált mintám is letöröltem. Kerestem azt a Samus képet is, de nem találtam, pedig emailban küldtem el. Drága volt azt tudom :-D

Most két kis kompakttal szórakoztam, mer' nem a technika számít ugye. Egyiknél a korrekció fizikai jobbra-balra gomb, tök egyszerű használni, másiknál menü, almenü, lefelé mész, belépsz, odatolod ahova kell, leokézod, kilépsz, fotó. Nappal néha tök jó képeket csinál, de egyik kompaktnál csak középső fókuszpont van vagy dinamikus valami, ami többnyire félremegy. Egy középen álló ember alaknál simán képes a háttérre fókuszálni. Telefon meg oda méri a fényt ahova fókuszálok, aztán lehet szórakozni, hogy most EV-t húzkodok, utána megint máshova méri a fényt vagy toszogatom a fókuszpontot és 150 kép lesz teljesen egyszerű bármiről is. Ezért inkább a telefonom szériaszámokkal és kajákkal van tele.

Ezt most tesztelni fogom, ISOt nem is írt EXIFbe, de kaptam egy /60as zárat.

Másik kompakton van punk mód, az fasza :-D Ilyenkor gondolkoztam, hogy ezeket telefonnal meg tudnám-e csinálni, de szerintem egy átlag gyalogló embert nem adna ki. Valahogy úgy, hogy ellenfényt, erős fény/árnyék kontrasztokat alapban nem bír, ha mozog akkor szívok.

Ezt így megcsinálja, addig okés:

Utána havernak meg küldenék némi életképet és meghalok, hogy mi lesz belőle:

Új hozzászólás Aktív témák