Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephisto5
csendes tag
KBC új kondíciós lista január 1-től: [link]
havi díj az eddigi 0,01%-on felül + 299 fix.
-
mephisto5
csendes tag
Tavaly december végén NYESZ-en tartott papírokra kaptam 290 Ft osztalékot (mint utólag kiderült, SX5EEX és NDXEX osztalékfizető). Ezt be kell majd vallani/fizetni utána kamatadót vagy van esetleg valami alsó limit, ami alatt nem kell ezzel foglalkozni (pl 1000Ft)?
-
mephisto5
csendes tag
valaki árulja már el, hogy miért jobb revoluton megspórolni pár dollár vételi jutalékot és aztán fizetni a nyereségadót, mint egy rendes magyar brókernél TBSZ-en tartani a megtakarításokat? kiszámoltátok már, hogy mennyit veszítetek 5+1 év után az előbbivel átlagos évi 7 százalékos emelkedésnél?
-
mephisto5
csendes tag
válasz PredatorZoli #47632 üzenetére
nem kell várni 10 évet a megszüntetéssel, hogy a hozam után se kelljen adót fizetni? Én innen tájékozódtam és ebből az jött le:
Ha még a nyugdíjkorhatár elérése előtt szeretnénk megszüntetni a NYESZ számlánkat és a pénzünkhöz jutni
Ebben az esetben, a 20% adókedvezmény teljes összegét 20%-kal növelten vissza kell fizetni, emellett pedig a megtakarítás hozama után 15% SZJA-t és 17,5% SZOCHO-t kell fizetni. -
mephisto5
csendes tag
válasz stickermajom #47835 üzenetére
naptári év - nekem februárban szokták jóváírni.
-
mephisto5
csendes tag
válasz travix #58208 üzenetére
piaci áras vételi megbízáshoz az utolsó ár 110%-át zárolja a rendszer, az ember azt gondolná, ennél többért nem teljesülhet, hisz a bróker nem is vár el nagyobb fedezetet. ha mégis fölötte teljesülne, minimum lenne szólni a megbízónak, hogy zároltunk X-et, de csak X+Y-ért van eladó, így is kell-e (ha van fedezet).
itt valami nagy gebasz lehetett ma reggel.[ Szerkesztve ]
-
mephisto5
csendes tag
akkor ha jól számolom, 2022/X-es PEMÁP-ot érdemes most azonnal visszaváltani és a még elérhető 2027/X-be áttenni, feltételezve, hogy az év végi lejárat után is az volt a terv vele, hogy visszaforog a következő leghosszabb lejáratú eurós papírba.
más is jutott hasonló következtetésre?
-
mephisto5
csendes tag
válasz Detached #62690 üzenetére
hasonló kérdést feszegettem itt: #62660
szerintem a 2025/X-et nem érdemes átmozgatni most, mert az még 3 évig jobb lesz a most megszűnő 2027/X-nél (ott csak 1% a prémium). és hogy 2025-ben a lejáratánál mi lesz az aktuális PEMÁP, nem érdemes most találgatni (tipp: 0.5-nél sokkal rosszabb nehezen elképzelhető).
-
mephisto5
csendes tag
Kincstári ft kártyás vásárlás böngészőben és appban is ezt a hibaüzenetet adja (Simple): TRANSACTION DOES NOT EXIST
másnál is van ilyen hiba? -
mephisto5
csendes tag
válasz vnorbi #78288 üzenetére
gondolod, hogy a keddi árfolyam annyival rosszabb lesz, mint a hétfői (98.92), hogy egy hét alatt sem hozza vissza (D221019)? nem minden nap néztem, de a screenshotjaim szerint 98.99 volt a legmagasabb értéke eddig. nekem is lejárat előtt lesz rá szükségem, de szeptember végéig még tudnám tartani.
-
mephisto5
csendes tag
Tudja valaki, hogy melyik magyar brókernél érhető még el a BÉTa? A Randomnál volt, az Ersténél is van, de egyrészt használhatatlan a felület, másrészt az adatszolgáltatással is vannak gondok (ajánlati könyv kiürül napközben, miközben benne van az én ajánlatom, stb...). Ezek után elgondolkoztam a váltáson, mert egy drágább, de működő kereskedési platform is jobb, mint ez.
KBC nem jó, mert ott a termékek (pl SXR8) más tőzsdén érhetőek el. -
mephisto5
csendes tag
válasz PredatorZoli #88500 üzenetére
hogyan definiálnád a 'tisztességes' megbízást? ha X az utolsó kötési ár, ne tegyen be 1.1X áron eladási ajánlatot? vagy 1.05X? esetleg 1.01X? hol van a határ?
-
mephisto5
csendes tag
Érdekesség:
Gyorsan „öntötte rá” a piacra a részvényeket, így tévesztette meg a tőkepiacot a magánszemély
Ráadásul a Prémium kategória a BÉT ’’legfelsőbb’’ kategóriája. Itt olyan nagy forgalmú részvények szerepelnek, mint az OTP, a MOL, a Richter vagy a Telekom.
Tehát nem lehet bármikor bármennyit eladni egy adott termékből, mert megtéveszted a tőkepiacot? -
mephisto5
csendes tag
Sziasztok, sajnos nem találtam választ a kérdésemre a keresővel, ezért felteszem itt. Randomnál 2017-18 körül még lehetett USD ETF-eket venni, pl ezt: US9229083632 (VOO). Erste Netbrókerben nem találom, hogyan lehetne eladni (az instrumentum kereső szerint nem is elérhető náluk, pedig mutatja a számlakivonaton). Korábban Randomnál volt opció erre, 'csak eladás' néven jelezte az appjuk.
-
mephisto5
csendes tag
válasz PredatorZoli #107735 üzenetére
köszönöm, igazad lett, csak telefonon keresztül tudják eladni, ami még mindig a jobbik eset.
kapcsolódó kérdés: az évvégi adózási változások miatt gondolkoztam az eladásukon, jól tudom, hogy érdemes lenne lecserélni őket EU-ban kereskedhető verzióra? ha nem adom el őket, jövőre már bonyolultabb lesz az adózás utánuk? TBSZ-en vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest