Hirdetés
Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
A magasabb hatásfok miatt halkabb is az APN, és egy 4pin-es csatival több van rajta. Egyelőre más, komolyabb különbséget nem tudunk. Jó lenne, ha valaki letesztelné, de akkor már a GHN-t se hagyja ki. A GHN-en van 6pines csati is, ha esetleg érdekel...
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
14adam
addikt
pnf 2x18A-s ággal rendelkezik az apn meg 2x17,illetve az apn halkabb és nem termel annyi hőt mint a pnf,de a pnf-ről tudjuk,hogy nagyon megbízható és eddig nem nagyon volt rá panasz,már évek óta a piacon van és nagyon jó táp,csak gyenge hatásfoka van,és ezért hangos.
vzsryl: megkérdeztem Stol-t,hogy neki mi a véleménye az apn-ről,remélem hamarosan jön a válasz[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
Haliho emberek!
Kis gephez ha veszek egy 750W os tapot, a mostani 400W helyett akkor is ugyanannyi fogyasztasom lesz mint a 400w-ossal?
Van van egy hatar ami fole nem erdemes menni? Mert teszem azt van egy alap felvetele a tapnak es hiaba kis fogysztasu a gepem, a tobbit elnyeli? -
Dyno
veterán
Nem tudom megére annyit a jobb hatásfok hogy a 1.5hónapos tápomat lecseréljem erre az ujra
Ezt már tényleg neked kell eldöntened, hogy neked, mennyit ér meg a 10-15%-al kedvezőbb hatásfok.
(#42254) xrvman: Ne a W-okkal dobálozz, tápok pontos típusát ird le, meg a géped paramétereit.
De többet kajálna valószínűleg, mert a 750W-osnak kis terhelésnél elég elönytelen lehet a hatásfoka, ellenben egy normális 400W-osnak, tegyük fel 100W-os terhelésnél.....tehát amig csak wattokat irsz passz.
[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
Koszi szepen, igen egyelore csak watt szinten erdekes. Tehat hatasfok akkor jo ha a tap kb 70 - 80 % on uzemel, jol sejtem?
Még nincs meg a gép se a táp. Most mi lesz?
Vagy meg nem probalta ki senki se, hogy mennyit fogyaszt a gepe 450W ot tappal ill egy 750w os tappal?
Felreertes ne legyen, nem rolam lenne szo ezert kar lenne leirnom mi a konfigom, egy baratomnak lenne....
Am legyen leirom a konfigomat harag emiatt ne legyen Kiterhetunk ram isAsus P5Q-E
E-8500
Ati 4870 1Gb
2x1Gb memo
2 HDD
1 DVD
500W ChieftechJelenleg ez van, kesobb lesz majd meg egy 4870 1gb es Q9650.
Najo meg még vennek 2gb memot, mert a Windows7 nek + jatekoknak elkel a 4Gb.[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz xrvman #42256 üzenetére
Csak arra utalt,hogyha veszel egy 2-3x-os nagyobb tápot akkor a hatásfoka kis terhelésnél borzasztó,tehát sokkal többet fog enni konnektor felől mint egy ideális méretű táp,és ezáltal ha nagyot veszel több áramot is fogyaszt.A két proci között a különbség nagyon csekély,tehát elég oda az 500-as Chifi bőven
-
jeni
félisten
Esetleg erre?
Cooler Master Silent Pro M500 (RS-500-AMBA)
a tervem a gép terén:AMD:
4 magos procci AMD Phenom II 955/965
Asus Crossfire Formula III.deszka vagy M4A79T-D,esetleg gigabyte 790XTA
memória 2x2 giga
HDD 2 vagy 3-m( 250,illetve 1 terrás)
VGA:5850(késöbbiekben még egyet) vagy a 5870vagy a
Intel:
4 magos i5-750 vagy a i7-920
Asus P7P55Pro-D vagy Gigabyte P55A UD4/UD5 illetve 1366 slotos Asus vagy Gigabyte esetleg MSI deszka
a kártya u.a mint az AMD konfignál
a vinyó is u.a mint az AMD konfignál
memória u.a mint a AMD konfignál
Segítséget előre is köszönöm -
sp@rtan
senior tag
AZ OCZ ModXStream Pro 400/500-as tápokban is FSP bél van?
-
sp@rtan
senior tag
Akkor a 400as jó minőségű,igaz?
ez a két válasz 25s eltéréssel szép volt köszönöm
A sirtec is jófajta akkor?400w körüli modulárisakat nem lehet kapni[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
Prosector
addikt
Sziasztok!
Nem olyan rég kérdeztem a Corsair HX sorozatáról,de elbizonytalanodtam az alulvezérelt venti/melegedés miatt.
Most a CM Real Power-rel(moduláris) szemezek...sztem ez sem gagyi azért...sőt...
Azt nem tudom,h 520-ast vagy 620-ast vegyek. Jelenleg az aláírásomban szereplő vasat kéne hajtania,de nemsokára kerül bele 1 quad(valszeg 9550) és 1 erősebb vga(talán 5850).
Úgy tudom az 5850 kb.annyit fogyaszt mint a 4850.A tuning mindenképpen szempont!
Előre is köszi a segítséget.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Prosector #42278 üzenetére
Nem, mert az FSP Everest 500W vagy az FSP Bluestorm PRO 500W is kapható 20k alatt, az utóbbi 16k-ért, és mindkettő erősebb és minőségibb a CM-eknél.
Szerk.: A konfigod nem fog 250W-nál többet fogyasztani, csak ha jól meghúzod és ráeresztesz néhány stressztesztet, de akkor sem fog 300W fölé menni. Az FSP-kben még bőven van tartalak dupla GPU-s rendszerhez is. Itt egy teszt a BS PRO-ról. Simán vitte a QX6700+HD4870x2 párost.
[ Szerkesztve ]
-
G_P
tag
sziasztok!
segítenétek nekem?
konfigom:
gigabyte lap(nem tudom még milyen lesz)
egyelőre Intel Pentium D 820 később Intel Core 2 Quad Q8300
Sapphire Radeon HD 5670 gddr5 1 gb vagy 512
2 vinyó, egy dvd író
proci hűtő, 3 oldalventi
4 db ram
ehhez milyen nagyságú és milyen márkájú tápot ajánlotok?
én egy 450-es vagy 500-as chieftech-et vagy FSP-t néztem, de nem értek hozzá.
köszi a segítséget^^
zsolt -
Prosector
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek!
Meggyőztetek.
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Ez a konfig a négymagos procival is max. 150W-ot fogyasztana. A HD5670 tudtommal nem igényel külön tápcsatit, tehát biztosan 70W alatt van a fogyasztása, de sztem még az 50W-ot is alig ütheti.
Közben meg is találtam: [link] Játékok alatt 54W, Furmark alatt 66W-ot eszik a kártya.
Bőven elég lenne neked egy minőségi 250-300W-os táp is, de azok elég ritkák és általában túl vannak árazva, ezért ezeket javaslom:
FSP 400-60APN (Ez jelenleg a legjobb vétel.)
FSP 400-60GHN
Gigabyte SuperB460W
Corsair CX400
FSP Everest 400W(#42284): Nem tudom ki mondta neked a min. 500W-ot, de többet ne kérj tőle tanácsot...
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
mert kérdeztem egy srácot ő benne van az ilyenekben és azt mondta hogy minimum 500-as
Akkor még sincs benne, mert a névlegesteljesítménnyel dobálózás már nem hozzáértésre enged következtetni.
Qtechnology tápodnak az adattáblájára lenne szükség, kora is számít?
szerk.: a sapphire kártya is ennyit fogyaszt? mert ez HIS
Nem a gyártón múlik...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Az a táp tökéletes lesz. A tömegét meg ne nézd, mert nem számít. Van olyan táp, ami 5kiló, de sz@rt sem ér, és van olyan, ami 2kiló, de odaver szinte mindent minőségben. A mai, magas hatásfokú tápok általában elég könnyűek, mert a bordákat jobban kispórolhatják, mivel a magas hatásfok miatt alig melegszik.
A HD5670 az HD5670, bármelyik gyártó is címkézi, és rak rá valami egyedi hűtést, a fogyasztása állandó. Csak akkor van különbség, ha gyárilag húzva van, de ennél a kártyánál az sem mérvadó.
-
G_P
tag
nah adatok:
+3.3V - 22A
+5V - 21A
+12V1 - 10A
+12V2 - 15A
-12V - 0.3A
+5Vsb - 2A
+3.3V & +5V Combined Load 130W
360W max -
Real_Necro
veterán
válasz Prosector #42278 üzenetére
Szia,
igaz gyengébb konfighoz, de éppen coolermasterrel szemben vettem meg az enermaxot. én azt mondom jól választottam.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
G_P
tag
válasz 14adam #42295 üzenetére
rendben, akkor egy 400-as fsp lesz, pontos típust megnézem milyen kapható itt(legolcsóbb bolt debiben)
-
G_P
tag
FSP 400W FSP400-60APN aktív PFC 12cm
6 120.- Ft
7 650.- Ft
1 év
400W-os tápegység, Aktív PFC, 12cm ventilátor, 80+ hatásfok
a GHN miben különbözik??
(az előző másolt cuccból az a lényeg hogy 7650 ft a bruttója, 6120 a nettója) -
vzsryl
nagyúr
válasz 14adam #42297 üzenetére
Nem tehetsz róla, asszem több oldal is ezt írja. Egyébként simán előfordulhat, hogy vannak olyan APN-ek is, amiken van 6pines csati. Pl a PNF-eknél is van kavarás a csatlakozók terén, és van ami jól el van látva. Én sajnos egy teljesen standard darabot fogtam ki.
(#42299) zsoleszdeb: A GHN-en biztosan van 6pines csati, legalábbis amit haverom vett 2 hete, azon van. Továbbá az APN 12V2-en 2A-el erősebb.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest